T O P I C R E V I E W |
ned_lynx |
Posted - 08/03/2015 : 17:21:42 Pazario bih jednu, međutim, šta je ono što me grebe: ne znam ama baš ništa o tim pećkama, nemam nikakvog iskustva niti sam ikada imao kontakta sa ikakvim primerkom te rase.
Za šta bih je koristio? Za podgrevanje, kuvanje, pečenje (ako je to sve uopšte i moguće).
U Mercatorovom Centru tehnike na akciji je Bosch HMT75M451, cca 14k RSD (115€).
U Metrou je na akciji Tarrington House MWD4820, cca 6360 RSD (53€).
U Gigatronu je, recimo, Vox MWH-M21B, cca 7k RSD (58€).
Zamolba svih, štono dobre, a vala i zle volje, ali sa iskustvom sa gore pomenutim spravicama (naravno, ne nužno baš tih oznaka i tih firmi/robnih marki), baciti preterane pare na renomiranog proizvođača ili proći jeftinije sa neimenovanim kinezom, ali ko bos po trnju?
Troumljenje na delu! |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Obi-wan |
Posted - 17/03/2015 : 09:19:26 Predlažem svima da ne čitaju previše mudrosti sa interneta već da se pouzdaju u zdrav razum. A to znači: ne pretjerivatni ni u čemu, posebno ne u zasoljenim grickalicama (tu spadaju i kokice). Umjereno konzumiranje i nema problema... |
ned_lynx |
Posted - 17/03/2015 : 02:24:23 quote: ...Ta je rijetka bolest zabilježena u radnika koji su radili u industriji gdje se proizvode kokice za mikrovalnu i povezuje se sa kemikalijom okusa maslaca - diacetilom, koja se dodaje u proizvodnom procesu.
Kukuruz kokičar se pakuje, a kokice se, tek nakon otvaranja pakovanja ili krunjenja klipa kukuruza, prave. U mikrotalasnoj, šerpi na šporetu ili gdeveć.
Ovakvih članaka ima koliko ti srce ište, jer, očito, plodno je tlo, za tabloine opservacije da, a za uzgoj kukuruza sigurno ne, jer je u oba zadnja postavljena posta pomenuti kukuruz - iz uvoza.
|
IGMAN2 |
Posted - 16/03/2015 : 23:47:59 Pa, iskreno, ne znam za te francuske, i sve druge kokice, ali znam da su u dućanu u mojoj ulici imali dvije vrste kokica iz Amerike, na kojima je, u sastavu ,pisalo da sadrže modificirani škrob. Meni je to bilo dovoljno da više ne kupujem.
Što se tiče o opasnosti iz pakovanja kokica, našao sam članak sličan onom što sam čitao u štampi -
“Opasne kokice” iz mikrovalne
Međutim, nutricionisti Vitaminoteke su nas uputili i na dr. Cecil Rose, američku stručnjakinju koja tvrdi da udisanje pare iz mikrovalnih kokica može uzrokovati rijetku, smrtonosnu plućnu bolest. Dr. Rose se osvrnula na pacijenta koji se žalio na svakim danom sve gori kašalj, kao i sve učestaliji gubitak daha. Testiranja su pokazala da boluje od bronchiolits obliterans – bolesti pluća koju prati oštećenje sićušnih dišnih puteva u plućima. Ta je rijetka bolest zabilježena u radnika koji su radili u industriji gdje se proizvode kokice za mikrovalnu i povezuje se sa kemikalijom okusa maslaca - diacetilom, koja se dodaje u proizvodnom procesu. Također, pakiranja određenih prehrambenih proizvoda, poput kokica koje se pripravljaju u mikrovalnoj pećnici, su toksična. Jedete li namirnice u takvim pakiranjima, u svoj organizam unosite i toksine prisutne u pakiranju. Istraživači Sveučilišta u Torontu pokazali su da ove vrste toksina pridonose ukupnoj kemijskoj kontaminaciji u krvi. No, s druge strane, mikrovalna pećnica je odličan aparat za sterilizaciju. Znanstvenici s floridskog sveučilišta otkrili su da su samo dvije minute na najjačoj temperaturi dovoljne za uništenje više od 99 posto bakterija, virusa, parazita ili spora u kuhinjskim spužvama.
ovdje imaš čitav članak http://www.forum.tm/clanak/mikrovalke-nisu-opasne-vitamine-i-minerale-cak-i-cuvaju-371
Pa ti vidi... Naravno da su članci sa interneta zadnja stvar kojoj možeš skroz vjerovati, i svuda imaš gomile nevjerojatnih gluposti o ogromnoj štetnosti mikrovalki, ali ovaj mi djeluje razumno i umjereno.
|
ned_lynx |
Posted - 14/03/2015 : 02:08:19 quote: Originally posted by IGMAN2
quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by Obi-wan
Uzmem ja lijepo tu kesicu kokica za mikrovalnu
Ovo ti je nešto najnezdravije što možeš da staviš u usta. Znam da mnoge nije briga da znaju sve sastojke onoga čime se hrane, ali eto, ja sm ti rekao...
Ček časak, šta to TOLIKO može nezdravo biti u kesici kukuruza kokičara, plus malo soli i nešto zejtina?
Paa... u stvari, ništa... ako ne čitaš deklaraciju nećeš se opterečivati GMO kukuruzom, a ni tom kesicom koja je tretirana svaćim da izdrži temperaturu i pritisak... i onda, pod tom temperaturom te se tvari pomješaju sa zejtinom na kesici i... pa, kako je znala upozoravati štampa- čestom konzumacijom takvih kokica značajno povečavaš rizik od raka. Dobar tek
Koliko sam uspeo da izguglam, u FR (odakle potiču zlokobno kancerogene, maliciozno-smrtonosne GMO kokice Nataje) što sam ih pazario u prodavnici, osim soli i palminog ulja, tako bar na deklaraciji piše, nema ništa više, a ni manje.
http://www.popcorn.fr/
je sajt proizvođača.
http://www.reuters.com/article/2014/05/05/france-gmo-idUSL6N0NR2MZ20140505
je Rojtersov članak o zabrani uzgoja GMO u Francuskoj.
Uglavnom, ako neko klopa isključivo organske proizvode, dok, za pisanje, recimo, ne koristi Faber Castell olovke iz samoobnovljivih resursa, reskira li više?
I šta?
Zapravo, u riziku smo svi, kako god okreneš;)
|
DODSFERD |
Posted - 12/03/2015 : 20:43:58 Zato treba jesti domaćeg kokičara a ne tog tvorničkog koji je stigao tko zna odakle. |
IGMAN2 |
Posted - 12/03/2015 : 18:26:52 quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Originally posted by manhunter
Ovo ti je nešto najnezdravije što možeš da staviš u usta. Znam da mnoge nije briga da znaju sve sastojke onoga čime se hrane, ali eto, ja sm ti rekao...
Ček časak, šta to TOLIKO može nezdravo biti u kesici kukuruza kokičara, plus malo soli i nešto zejtina?
Paa... u stvari, ništa... ako ne čitaš deklaraciju nećeš se opterečivati GMO kukuruzom, a ni tom kesicom koja je tretirana svaćim da izdrži temperaturu i pritisak... i onda, pod tom temperaturom te se tvari pomješaju sa zejtinom na kesici i... pa, kako je znala upozoravati štampa- čestom konzumacijom takvih kokica značajno povečavaš rizik od raka. Dobar tek |
ned_lynx |
Posted - 12/03/2015 : 03:53:20 Naprava je nabavljena; Čime li će se to njen ubitačni rad odraziti na neukog vlasnika: Slepilom? Možda, no, kako bi iko na drugi način spoznao sve prednosti dotične sprave, a, uostalom, nije li slepilo možda najučinkovitiji lek za galopirajući daltonizam?
Što se radijacije tiče, a kako inače postati superheroj?!
A debljanje, pa, ide to s godinama;) |
lwood |
Posted - 10/03/2015 : 22:41:29 ma uzmeš staru duboku teču i to je to. |
Zlotvor |
Posted - 10/03/2015 : 18:04:23 quote: Originally posted by Deers
Za kokice ovakvo čudo:
A kokice kupljene rinfuzo ili domaće. Gotovo da i nema neotvorenih a okus je miljama bolji od onih u mikrovalnoj.
+1
Iman sličan stroj, malo drugačijeg oblika (ka toranj) ali iste namjene. Platija ga sto krznaša i nikad požalija. Već 7 ljeta radi besprijekorno. Doduše, i ja možda jednom misečno se kokica zaželin pa je vjerojatno i zbog toga u dobroj kondiciji
Baren ne moran makinjat sa zdilon po špakeru ka manit |
GGG |
Posted - 10/03/2015 : 10:51:56 Kod nas najviše ide grijanje mljeka, onda hrenovke, tu i tamo več pomenute kokice. OK je za odmrzavanje a več smo i par puta skuhali rižu (u staklenoj zdjelo). Neke razlike između poznatih marki ili kineza nema - meni se je naprije par godina na novom Moulinex-u odlomio plastični dio zatvarača vrata, pa bi morao nabaviti cijela nova vrata, koja koštaju više od no-name mikrovalne. Ne kupuj kombinacije sa žarom, IR ili ventilatorskom pečnicom, jer je to bez veze |
dosada |
Posted - 10/03/2015 : 10:30:35 quote: Originally posted by Obi-wan
Mislim da je posve jasno da ćeš ako kupiš mikrovalnu oslijepiti, otrovati i udebljati se u najmanju ruku...
neki dan baš kupil novu (400kn), ona stara je potrajala 10-tak godina! |
Zagor i Ogi |
Posted - 10/03/2015 : 10:27:51 Moji su pre 4-5 godina uzeli neku najjeftiniju, oko 3 hiljade dinara.I dan danas radi ko zmaj.Sve su ti te iste, uzmi najjeftiniju. |
Obi-wan |
Posted - 10/03/2015 : 08:48:36 Mislim da je posve jasno da ćeš ako kupiš mikrovalnu oslijepiti, otrovati i udebljati se u najmanju ruku... |
ned_lynx |
Posted - 10/03/2015 : 02:35:20 quote: Originally posted by manhunter
Ček časak, šta to TOLIKO može nezdravo biti u kesici kukuruza kokičara, plus malo soli i nešto zejtina? |
Deers |
Posted - 09/03/2015 : 14:51:36 Za kokice ovakvo čudo:
A kokice kupljene rinfuzo ili domaće. Gotovo da i nema neotvorenih a okus je miljama bolji od onih u mikrovalnoj. |
manhunter |
Posted - 09/03/2015 : 14:18:32 quote: Originally posted by Obi-wan
Ovo ti je nešto najnezdravije što možeš da staviš u usta. Znam da mnoge nije briga da znaju sve sastojke onoga čime se hrane, ali eto, ja sm ti rekao... |
izivko |
Posted - 09/03/2015 : 10:53:51 quote: Originally posted by supermark
Kupis rabljenu preko oglasa za 20-30 eura
Ovo ti ne bi ni u kojem slučaju preporučio. Ako je mikrovalna defektna, recimo ne dihtuju dobro vrata, onda zračenje izlazi vani, pa može doći do oštećenja očiju jer recimo ljudi imaju naviku gledati kroz staklo kako im napreduje hrana |
Obi-wan |
Posted - 09/03/2015 : 08:47:03 Volimo te kućne gedžete i imamo svašta od tih sitnica. Možda nam jedino mikrovalna fali. Htjeli smo kupiti radi kokica i podgrijavanja. Oklijevali jer kažu nezdravo. Također, podgriješ stari kruh i bude dobar pa pojedeš pola kg. Ovako kad je tvrd, jedna kriška uvrh glave. Opet minus za mene. Na kraju je prevagnulo pravljenje kokica. Iz mikrovalne sa sirom ili maslacem su odlične. Uzmem ja lijepo tu kesicu kokica za mikrovalnu i istresem u običnu šerpu na šporet. I zamisli ispalo je potpuno isto. Pa sam odustao od kupnje kada sam zbrojio plus i minus. Znam da ovo nije pomoć koju si tražio u topicu, ali neće odmoći ta razmišljanja... |
DzekDenijels |
Posted - 09/03/2015 : 00:59:21 Imamo je već više godina. Koristimo je za zagrevanje hrane, ponekad i za kokice. Nije da je nešto neophodna, ali ponekad dobro dođe. Uglavnom uzmi najjeftiniju, jer sve su u principu iste... |
trolodtroje |
Posted - 08/03/2015 : 20:40:34 imali smo je 5 godina. upotrebljavali naoko 5 puta mesečno a onda je bacili upm. zauzimala previše placa a neke odlučujuče koristi nije baš bilo od nje. Odmrzivanje je bilo kul ispočetka, pogrijavanje je super OK, ostalo ne. |
lwood |
Posted - 08/03/2015 : 20:32:34 ako se navučeš na mikrovalnu ne gine ti debljanje |
zeljko |
Posted - 08/03/2015 : 20:05:29 kazu nezdravo jel istina? |
WOLF-HUNTER |
Posted - 08/03/2015 : 19:42:36 Uzmi neki dobar starinski sporet, oni su danas u modi jer se mnogi resavajj tih mikrovalnih. Nisu zdrave, dobre su kada nesta mkras na brzinu ali ovako lonstantno koristenje nije dobro... |
supermark |
Posted - 08/03/2015 : 19:13:54 Kupis rabljenu preko oglasa za 20-30 eura |
DODSFERD |
Posted - 08/03/2015 : 19:05:43 Nikada mi nije trebala iako mogu jesti samo toplu hranu, za tu namjenu je peć na drva zimi a plinska ljeti zakon. |
|
|