T O P I C R E V I E W |
WOLF-HUNTER |
Posted - 07/07/2015 : 13:30:17 E ovako stoje stvari. Planirao sam se uskoro da uclanim u neki lovacki klub, medutim treba se prvo uplatiti clanstvo sto i nije neki problem. Medutim, za lov je potrebna lovacka puska, razmisljao sam da li da uzmem dvocjevku ili winchesterku. Ali, posto nemam nekog iskustva u takvim napravama, ako vi imate kaku dobru za preporucit. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Kruger |
Posted - 10/07/2015 : 10:20:44 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Pa pravila postoje da bi se krsila... Da je po meni, uzeo bi M4 sa prigusivacem i lovio, ali ne mogu, ja nisam izvan zakona.
Koliko si puta babici ispao iz ruku?
Dobra...
Nazalost, te informacije se ne sjecam. Pa kada budem opet vidio babu pitat cu je.
|
WOLF-HUNTER |
Posted - 10/07/2015 : 00:41:20 quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by Zlotvor
Pa pravila postoje da bi se krsila... Da je po meni, uzeo bi M4 sa prigusivacem i lovio, ali ne mogu, ja nisam izvan zakona.
Dobra...
Nazalost, te informacije se ne sjecam. Pa kada budem opet vidio babu pitat cu je. |
wolf |
Posted - 10/07/2015 : 00:36:58 quote: Originally posted by Zlotvor
Dobra... |
Zlotvor |
Posted - 10/07/2015 : 00:24:10 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Koliko si puta babici ispao iz ruku? |
lwood |
Posted - 09/07/2015 : 22:08:48 quote: Originally posted by Zlotvor
Iskreno, nemam pojma kako lovački savez funkcionira u BiH. Kod nas je (barem na papiru) ok. Sad, to što ja na lovnom ispitu ne bi pustio 97% kandidata (zbog njih samih, a tek onda zbog životinja - drugi je par postola.
U RH ti lovačko društvo na temelju referentne godine (brojnog stanja divljači) propiše kvote koliko se divljači smije odstrjeliti. Procentualno, najviše ide mladih, pa odraslih i onih najstarijih (vrh piramide, lovnogospodarska starost).
kad se sitin ko po selu ima dozvolu ne bi se šeta bez pancirke i šljema |
WOLF-HUNTER |
Posted - 09/07/2015 : 22:07:27 Pa pravila postoje da bi se krsila... Da je po meni, uzeo bi M4 sa prigusivacem i lovio, ali ne mogu, ja nisam izvan zakona. |
Zlotvor |
Posted - 09/07/2015 : 21:29:59 I nema mama, ja bi lovio zle kune, lisice, divlje mačke i medvjede, a ne bih zesove i jelenofe. Što je dozvoljeno - lovi se. Što nije - ne lovi.
Veoma jednostavno. + svaki ulovljeni komad divljači (za krupnu sam siguran, za sitnu nisam 100%) se plaća.
I nema mama, mama, ja bi lovio s Mićom iz Sikova jer Mićo nema blage veze što je pogon, prigon, kružni lov niti lov s čeke.
Da zakonodavstvo radi kako treba - na "lovcima" bi se dala mlatit jebena para.
|
Zlotvor |
Posted - 09/07/2015 : 21:25:39 Iskreno, nemam pojma kako lovački savez funkcionira u BiH. Kod nas je (barem na papiru) ok. Sad, to što ja na lovnom ispitu ne bi pustio 97% kandidata (zbog njih samih, a tek onda zbog životinja - drugi je par postola.
U RH ti lovačko društvo na temelju referentne godine (brojnog stanja divljači) propiše kvote koliko se divljači smije odstrjeliti. Procentualno, najviše ide mladih, pa odraslih i onih najstarijih (vrh piramide, lovnogospodarska starost). |
WOLF-HUNTER |
Posted - 09/07/2015 : 20:08:13 quote: Originally posted by Zlotvor
Nije valjda da cu i njih morati loviti?
To ti je stvar dobne piramide. Najmlađih imaš najviše, stoga se najviše odstreljuju. Ne ubijaš konkretno "mlado na sisi", ali ubijaš mladu divljač koja nema bogzna lovnogospodarsku vrijednost, odnosno ne nosi trofeje.
Medvjed, lisica... to je u redu. Zanima me da li imam pravo da kazem ne ako mi kazu da moram da lovim i mladu divljac. Iskreno, ja bi najradije da lovim sam ili sa nekim dobrim prijateljem nego tamo sa strancima... |
Risar_69 |
Posted - 09/07/2015 : 17:02:04 Samo oprezno sa patkama
|
Zlotvor |
Posted - 09/07/2015 : 16:21:46 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Nije valjda da cu i njih morati loviti?
To ti je stvar dobne piramide. Najmlađih imaš najviše, stoga se najviše odstreljuju. Ne ubijaš konkretno "mlado na sisi", ali ubijaš mladu divljač koja nema bogzna lovnogospodarsku vrijednost, odnosno ne nosi trofeje.
|
lwood |
Posted - 09/07/2015 : 15:51:36 ja iman zračnu. uglavnom pucan u limenke i slične gluposti. |
Just_Charlie |
Posted - 09/07/2015 : 15:49:34 quote: Originally posted by Cromwell
Medutim, meni nesta nije ni dalje jasno: koju pusku da uzmem?
Za ustrijeliti burek ti je dovoljna i zračnica.
Fotic. I burek i zivotinje moze uslikati u foto-lovu. I svijet moze odahnuti. :) |
boddhisatva |
Posted - 09/07/2015 : 15:37:11 quote: Originally posted by Cromwell
Za ustrijeliti burek ti je dovoljna i zračnica.
to za čevape za burek mu je dovoljan i pištolj ili puška na vodu ;o)) |
WOLF-HUNTER |
Posted - 09/07/2015 : 15:22:10 quote: Originally posted by Zlotvor
Elem, jedini lov koji ne praktikujem jeste lov na mladuncad, a ove velike je u redu...
Mlada divljač ti se najviše odstreljuje u lovištu.
Nije valjda da cu i njih morati loviti? |
Zlotvor |
Posted - 09/07/2015 : 14:25:12 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Elem, jedini lov koji ne praktikujem jeste lov na mladuncad, a ove velike je u redu...
Mlada divljač ti se najviše odstreljuje u lovištu. |
KRAS |
Posted - 09/07/2015 : 14:06:00 quote: Originally posted by bagi
Lovci su jedna od skupina ljudi koje prezirem...
X |
WOLF-HUNTER |
Posted - 09/07/2015 : 12:20:46 quote: Originally posted by bagi
Lovci su jedna od skupina ljudi koje prezirem...
Zajedno sa jos nekim tamo, i pogoto sa Wolfyiem... Jesam li u pravu? |
Poli |
Posted - 09/07/2015 : 11:26:43
|
bagi |
Posted - 09/07/2015 : 11:10:47 Lovci su jedna od skupina ljudi koje prezirem... |
Cromwell |
Posted - 09/07/2015 : 10:46:31 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Za ustrijeliti burek ti je dovoljna i zračnica. |
DODSFERD |
Posted - 09/07/2015 : 10:29:39 Što će ti puška, uzmi Excalibura. |
WOLF-HUNTER |
Posted - 09/07/2015 : 04:42:39 Medutim, meni nesta nije ni dalje jasno: koju pusku da uzmem? |
WOLF-HUNTER |
Posted - 09/07/2015 : 04:41:56 quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by igor 12
Mozes li mi na racun poslat marku i pol pa da uzmem sada?
Lijepo bi ti njemu nabio troška, za 6 kn još tko zna koliko poštarine.
ne šaljem mu poštom burek već uplaćujem tih 6 kuna na račun.
Znam, ali i kod uplata na račun ide poštarina, ne znam kolika je ona za račune u inozemstvu ali može biti samo veća od minimalnih 5 kn kod nas.
Ili da WH otvori račun u nekoj od banaka tipa PBZ ili ZABA pa mu uplati bez naknade u bilo kojoj poslovnici. To bi bila transakcija godine - opis transakcije burek
Mislili bi da je u pitanju zajebancija, ali da bi to stvarno uradili slikao bi uplatnicu i poslao dnevnom avazu da objave u svojim novinama... :D |
wolf |
Posted - 09/07/2015 : 00:52:11 quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by igor 12
Mozes li mi na racun poslat marku i pol pa da uzmem sada?
Lijepo bi ti njemu nabio troška, za 6 kn još tko zna koliko poštarine.
ne šaljem mu poštom burek već uplaćujem tih 6 kuna na račun.
Znam, ali i kod uplata na račun ide poštarina, ne znam kolika je ona za račune u inozemstvu ali može biti samo veća od minimalnih 5 kn kod nas.
Ili da WH otvori račun u nekoj od banaka tipa PBZ ili ZABA pa mu uplati bez naknade u bilo kojoj poslovnici. To bi bila transakcija godine - opis transakcije burek |