T O P I C R E V I E W |
kucak |
Posted - 17/09/2016 : 01:24:32 Istraživanje za potrebe projekta uvaženog člana 1 Euro. Pitanje je malo globalizirano, ali shvatit će se poanta. Isti sadržaj u pristojnoj/dovoljnoj opremi (kao Dnevnik nekada) s niskom cijenom (2 eura) ili isti sadržaj u odličnoj/luksuznoj opremi s visokom cijenom (100+ kuna)? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 18/09/2016 : 16:38:32 quote: Originally posted by manhunter
One u kojima ona prima njegov vreli ud.
knjiga Kako postaviti grejno telo u grejalicu iz edicije Ne sam svoj majstor? |
lwood |
Posted - 18/09/2016 : 10:29:29 Tjaša zvana usisavač.  |
KRAS |
Posted - 18/09/2016 : 07:52:37 quote: Originally posted by nagor
Mene zanimaju te tvoje knjige. Daj malo više o tim knjigama? O čemu se radi i kako si ih uspio objavit? ;)
nisi čuo za Tjašu??? |
1Euro |
Posted - 17/09/2016 : 13:24:25 quote: Originally posted by nagor
Mene zanimaju te tvoje knjige. Daj malo više o tim knjigama? O čemu se radi i kako si ih uspio objavit? ;)
prva knjiga iz 2008 govori o terorizmu. Eto, ja sam več 2008 pisao o terorizmu, kada se nikome nije sanjalo šta je to (prije pada Gadafija, terorizma u Siriji itd,...) ne daj bože da ta knjiga dođe u ruke nekih muslimanskih terorista, jer tada smo ga svi najebali, jer u biti tu knjigu bi bilo potrebno zabraniti! U knjizi sam izložio čitav plan, kako usvojiti grad Trst, a pošto znate, da su moje ideje sve kvalitetne i da se sve mogu ostvariti, tako se može i ovaj plan ostvariti. Znači ako je nekome u interesu zauzeti grad Trst, ta knjiga če mu služiti kao vodič, ono nekakav "Lonely Planet" za Teroriste....ova knjiga je izašla kod neke Založbe, jer im se svidjela priča. Nadam se, da nije ova knjiga kriva za terorizam u Siriji!!!!!
Druga moja knjiga, je najbolja priča ispričana ikada, radi se o pravom remek djelu, izdao sam je u samozaložbi, jer sam htio biti 100% vlasnik knjige, jer vjerujem u tu priču, i jednom če po njoj snimiti film! A i namjera mi je da ju preveden na engleski jezik pa da se izda u nekim drugim zemljama.
Plačanec je najbolja knjiga ikada! Najbolje potrošena dva sata u životu, za svakog čitaoca, napeti triler, sa puno preokreta, koji se čita punom brzinom, nakon završetka knjige čete plakati, jer je tako brzo prošlo a vi bi još! |
1Euro |
Posted - 17/09/2016 : 13:14:40 quote: Originally posted by ordell
quote: Originally posted by 1Euro
a Olimpijske značke sam dobio kontaktirajuči Nacionalne Olimpijske Komiteje po cijelom svijetu. Treba znati odabrati tajming, lijepo ih zamoliti i neki pošalju a neki ne....nakon toga, treba smisliti nešto novo,...e, toliko o mojim neuspjelim projektima!
Ala ti vera jesi smislio projekte, žicanje na 101 način 
pa u tome i je budučnost. Šta su ti danas platforme tipa Crowdfounding drugo nego žicanje? Klemen Slakonja je isto tako žicao novac za videospotove Putin, Trump,...Real Madrid,Manchester United,....žicaju novac od banaka (uzimaju kredite) da uopšte mogu nastavljati ludu utrku sa trošenjem novca (kupovina igrača), dok ja nemam ni centa kredita, ne primam socialnu podršku, ili neku drugu nadoknadu, nisam dužam nikome ni centa,...a to što uspijem ubosti neke značke npr, pa kasnije prodati dalje,...pa treba i to znati raditi, inače bi to svi radili.
A ne radi se uvijek o žicanju.
Eto, npr. neke stvari sam kupio i preprodao dalje sa profitom. Znači, kada sam kupovao, mogao sam se zajebati i baciti novac ali tako se to zove investicija (u sreču ne vjerujem!) i eto nekoliko zarade po tom pitanju:
-zamijenio sam neke stvari za stari pasoš nogometnog kluba Dušan Silni, u kojem je bio popis svih igrača (jer se radilo o grupnom pasošu)i taj pasoš sam onda prodao nekom muzeju u Srbiji (mislim da su bili iz grada Vršac, odakle je i dolazio taj nogometni klub)
-kupio sam stari poštanski rog sa grbom austrougarske i prodao ga u Muzeju Pošte i Telekomunikacije u Polhovom Gradcu
-kupio sam stare novine u kojoj se po prvi puta na Američkom tlu spominje mesto Ljubljana (laibach) i Svetovni kongres iz godine 1821 ili tako nešto i prodao sam ga Ljubljanskom muzeju
-kupio sam zlatni sat i prodao sam ga nekome slovencu i zaradio 260+ eura
-kupio sam stare stereo fotografije grada Laibach i prodao ih kolekcionaru
-itd.....
E, sada da nemam pojma šta radim, da ne poznajem ljude, trg, kolekcionare,....ja bi bio sada u minusu nekoliko stotina eura pihajuči u stari austrougarski rog, čitajuči novine iz 1821 godine, lutajuči po svijetu sa starim pasošom, gledajuči na zlatni sat i stereo kartice grada Ljubljane itd,....a tako sam se svega toga riješio i zaradio. Da je bilo lako, nije bilo, ali treba znati, imati strpljenja, kupiti za pravu cijenu....
A naravno ponekada sam se i opekao, najviše sa naprstacima (hehe), tko ne riskira, taj ne profitira. |
ordell |
Posted - 17/09/2016 : 13:00:02 quote: Originally posted by 1Euro
a Olimpijske značke sam dobio kontaktirajuči Nacionalne Olimpijske Komiteje po cijelom svijetu. Treba znati odabrati tajming, lijepo ih zamoliti i neki pošalju a neki ne....nakon toga, treba smisliti nešto novo,...e, toliko o mojim neuspjelim projektima!
Ala ti vera jesi smislio projekte, žicanje na 101 način  |
Johnny Difool |
Posted - 17/09/2016 : 11:44:42 Da za ZS ili LMS danas platim makar i lipu, to bi bio isključivo porez na nostalgiju.
Izdanja su bila tehnički jako loša: slab papir, često blijed tisak koji je ponekad i upropaštavao crteže, nadomještanje izvornih naslovnica neusporedivo slabijima (bez obzira na razloge i tada domaće autore koji su radili zamjenske naslovnice, a i zamjena je uvijek tek zamjena), a o cenzuri i izbacivanju pasica, stranica a ponekad i čitavih brojeva, kod svih junaka - od Zagora preko Kena do Mr. Noa - a da bi se ugurala reklama za Eliksir i Pan poster ili tek čitatelje poštedjelo "uznemirujućih" prizora, nema smisla ni govoriti.
U usporedbi s Ludensom i VČ-om ZS i LMS zaostaju svjetlosnim godinama, i realno su potpuno pogrešni primjeri za usporedbu.
Ono što bi u tom kontekstu recimo imalo smisla uspoređivati su albumska/integralna izdanja Fibre i Darkwooda, Makonda, Besne kobile ili kojeg već izdavača.
|
DODSFERD |
Posted - 17/09/2016 : 11:22:37 Nemoj da te čuju oni koji daju pravo bogatstvo za ZS 13 i LMS 4. |
wesskowaz |
Posted - 17/09/2016 : 11:11:20 2e sa Dnevnikovom opremom je mnogo. To mu dodje 260 din, a recimo izdanja VC su 270. Za izdanja koja je Dnevnik objavljivao preko ZS i LMS ja bih plafon platio 150 din. |
nagor |
Posted - 17/09/2016 : 10:44:07 Mene zanimaju te tvoje knjige. Daj malo više o tim knjigama? O čemu se radi i kako si ih uspio objavit? ;) |
1Euro |
Posted - 17/09/2016 : 10:42:32 jesam li dobio knjigu puno crteža od Bonelija? Jesam! Platio sam za nju nekoliko sladkiša onda sam tu knjigu prodao nekome za 50 eura + jednu madžarsku značku, koju je kasnije odkupio Madžarski muzej Artiljerije (ili tako nešto) za 100 eura, i eto zarada od 150 eura i uspjeli projekat.
Lako je vama čitati sve to, ali smislite i vi nešto originalno! |
1Euro |
Posted - 17/09/2016 : 10:39:36 a Olimpijske značke sam dobio kontaktirajuči Nacionalne Olimpijske Komiteje po cijelom svijetu. Treba znati odabrati tajming, lijepo ih zamoliti i neki pošalju a neki ne....nakon toga, treba smisliti nešto novo,...e, toliko o mojim neuspjelim projektima! |
1Euro |
Posted - 17/09/2016 : 10:36:35 quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by Obi-wan
100 projekata, 0 rezultata. Cijena 1 euro.
ovo nije istina. Obi, gdje ti radiš i kakav automobil voziš? A gdje ja radim i kakav automobil ja vozim? Jesi li ti izdao dve knjige?
jesi li ti dobio razglednice od 117 različitih država, od stranaca koji te nikada u životu nisu vidjeli, pa su ipak kupili razglednicu, kupili marku, napisali razglednicu i otišli na poštu da ju pošalju i sve to u njihov trošak, iz 117 država širom svijeta? Misliš da možeš i ti to napraviti? Javi mi kada budeš dobio 17 razglednica, pa čemo dalje razgovarati.
Ovim postom si potvrdio da si jedno infatilno, razmaženo derište. I treba da te je sramota, ako znaš šta to znači.
Pitaj čoveka kako živi, pa pokušaj tako samo dva dana, umesto da svako malo krećeš sa nebuloznim temama i projektima.
kakvo razmaženo derište!?? Jel meni netko poklonio automobil? Ja sam ga ZARADIO, jel meni netko poklonio zlatni nakit, putovanja,...ja sam sve to zaradio. Znači da sam se snašao, znači da su neki od mojih projekata ipak uspjeli. Recimo upravo sada mi na Ebayu završavaju neke aukcije, gdje ču zaraditi 80+ eura, tek tako, onako za bez veze. Dobio sam neku robu koju sam sada prodao. Ali treba dobiti robu, treba se snači. U tom dotičnom primjeru radi se o Olimpijskim značkama, koje sam dobio BESPLATNO i sada ih prodavam i 100% profit. Ali ako mislite da svatko tako može, slobodno pokušajte. Treba smisliti nešto, snači se....a to što netko lomi leđa cijeli tjedan za taj novac, pa šta ja mogu....zar sam ja razmažen zbog toga. Novac je svugdje oko nas, ali treba razmišljati i znati ga pokupiti. U biti najlakše je raditi za siču, jer takve uvijek trebaju....ja u biti živim jako stresno hehe, možda me 100 eura več čeka izza ugla a možda ih neču dobiti dva mijeseca,...samo najjači preživljavaju a ja preživljavam več 8+ godina, neču više nikada iči raditi za siču.... |
tinton |
Posted - 17/09/2016 : 10:16:29 quote: Originally posted by 1Euro
ovo nije istina. Obi, gdje ti radiš i kakav automobil voziš? A gdje ja radim i kakav automobil ja vozim? Jesi li ti izdao dve knjige?
jesi li ti dobio razglednice od 117 različitih država, od stranaca koji te nikada u životu nisu vidjeli, pa su ipak kupili razglednicu, kupili marku, napisali razglednicu i otišli na poštu da ju pošalju i sve to u njihov trošak, iz 117 država širom svijeta? Misliš da možeš i ti to napraviti? Javi mi kada budeš dobio 17 razglednica, pa čemo dalje razgovarati.
Ovo ti je stvarno bezveze Euro. |
tinton |
Posted - 17/09/2016 : 10:15:39 quote: Originally posted by nagor
quote: Jesi li ti izdao dve knjige?
Izdao si dvije knjige? Koje? 
http://www.bukla.si/?action=landscape&cat_id=7&author_id=10439
http://www.worldcat.org/title/placanec/oclc/813613562 |
manhunter |
Posted - 17/09/2016 : 09:34:19 quote: Originally posted by 1Euro
Ovim postom si potvrdio da si jedno infatilno, razmaženo derište. I treba da te je sramota, ako znaš šta to znači.
Pitaj čoveka kako živi, pa pokušaj tako samo dva dana, umesto da svako malo krećeš sa nebuloznim temama i projektima. |
nagor |
Posted - 17/09/2016 : 09:29:34 Sad me još više zanima. :) |
manhunter |
Posted - 17/09/2016 : 09:21:40 One u kojima ona prima njegov vreli ud. |
nagor |
Posted - 17/09/2016 : 09:12:59 quote: Jesi li ti izdao dve knjige?
Izdao si dvije knjige? Koje?  |
1Euro |
Posted - 17/09/2016 : 09:04:17 quote: Originally posted by Obi-wan
jesi li ti dobio razglednice od 117 različitih država, od stranaca koji te nikada u životu nisu vidjeli, pa su ipak kupili razglednicu, kupili marku, napisali razglednicu i otišli na poštu da ju pošalju i sve to u njihov trošak, iz 117 država širom svijeta? Misliš da možeš i ti to napraviti? Javi mi kada budeš dobio 17 razglednica, pa čemo dalje razgovarati. |
DODSFERD |
Posted - 17/09/2016 : 08:59:05 Treba pokrenuti firmu Dnevnobellus koja će kombinirati jeftino/skupa (SC/HC) izdanja pa će svi biti zadovoljni. |
nagor |
Posted - 17/09/2016 : 08:53:33 To ti je u biti "HC vs SC" pitanje. ;)
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47595&results=1
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41042&whichpage=1
Dnevnik je odradio svoje. Žuta traka na naslovnici bi danas samo nagrđivala naslovnicu.  |
manhunter |
Posted - 17/09/2016 : 08:28:40 http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38039 |
Obi-wan |
Posted - 17/09/2016 : 08:26:21 100 projekata, 0 rezultata. Cijena 1 euro. |
kucak |
Posted - 17/09/2016 : 01:28:49 Sve ima svoju publiku/kupce.. Ja sam na strani pristupačnosti stripa svima. Luksuzna izdanja će i dalje imati svoje kupce. A stripovi s tjednim tempom izlaženja i niskom cijenom privukli bi sigurno više kupaca.. No, da vidimo.. Ispričavam se ako je nedavno bilo sličnih topica.. Ali baš me zagolicala ideja od 1euro, pa da vidimo bi li bilo publike za tjedni ritam izlaženja s niskom cijenom. |
|
|