T O P I C R E V I E W |
Serious Black |
Posted - 15/12/2010 : 11:05:41 Sjećam se samo sadržaja stripa koji sam čitao i imao i moguće je da sam ga nekom posudio a nisam ga dobio nazad a s obzirom da je to bilo prije najmanje 15 godina...Dakle radi se o naučniku koji nešto petlja s atomskom energijom i pri tome se sam "napuni" tom energijom tako da sve živo šta dotaktne spali,topi led i sl. Više se ne sjećam kako to sazna neka banda mafijaša i hoće ga zs sebe a mislim da isto tako i neka vladina organizacija.Pošto on ne želi ni da ga se dočepa mafija a niti da vlada ili vojska vrše eksperimente na njemu ,unajmljuje dva detektiva da ga sprovedu na jedino mjesto na zemlji gdje mu nije vruće, mjesto vječnog leda (ne zadugo) Antarktik,gdje će se on nekim novim eksperimentom vratiti u normalu tj.isprazniti od nuklearne energije. Tu počinju peripetije i komične situacije,sjećam se kada sam prvi put čitao strip da sam doslovno plakao od smijeha,i jedan od razloga zbog kojeg tražim strip je da ga čitam ponovo da saznam nešto novo sebi,i da ga dam svojim sinovima da ga pročitaju da vidim njihovu reakciju,pogotovo što se stariji sin i sam pomalo bavi crtanjem. Na zadnjoj kartici stripa je situacija obrnuta nego prije,naime naučnik se uspio isprazniti ali ovaj put previše pa sad sve što dotakne ledi i smrzava,tako da vidimo beduine koji jašu na devama po pustinji dok pada snijeg. To je ono čega se sjećam,zaboravio sam i naslov i glavne junake i kad se pokušavam sjetiti miješa mi se puno likova iz stripova iz još više izdanja. Crtež stripa je dosta sličan Spirou. No s obzirom da sam stripove počeo čitati prije nego sam krenuo u školu,moji prvi stripvi su Uranela,Diabolik,Čelična kanđa,Modesty Blaise,Čovjek pauk,King Kong,James Bond,Rip Kirby,Mandrak,izdanja poput stripoteka panorama,ne vjerujem da postoji strip koji je izašao u bivšoj državi koji nisam pročitao,tako da se jednostavno nemoguće sjetiti svega,koliko tu ima izdanja i likova i priča. Pregledao sam dosta naslovnica svih glavnih izdanja ali kako su na naslovnicama obično bili isječci iz samo jednog stripa koji je u samom sadržaju ili su bile jednostavno nacrtane neke sasvim proizvoljne sličice ,po samim naslovnicama je teško pronaći određeni strip. Pa tako ako je netko iz ovih mojih žvrljotina shvatio o kojem se stripu radi bio bih vrlo zahvalan na informacijama a još ako ima strip i želi ga prodati ,još zahvalniji. Usput ako netko ima Lik Orijenata za prodati. |
5 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Serious Black |
Posted - 15/12/2010 : 21:26:27 Evo upravo sam se vratio doma i drago mi je da nisu svi zaboravni kao ja,da što se tiče lik orijenta vidio sam da imaju u preradovićevoj (uopće nisam znao da to postoji, obično sam stripove nabavljao na nekim štandovima ili na Jakuševcu, osim ovog SA br.28,jer nisam znao što da tražim) a što se tiče Summya izašao je prvi naslova Gorile vas srdačno pozdravljaju. Neizmjerno zahvalan na informacijama,imate moju web adresu,možete pogledati čime se bavim pa ako trebate neke informacije o tim i sličnim stvarima biti će mi drago pomoći. |
jaki |
Posted - 15/12/2010 : 16:51:54 yes-sammy iz SA. Luc Orient ti je počeo izlazit u integralima od Bookglobea.Izašao je prvi integral sa prve 4 epizode. http://www.stripovi.hr/detalji_proizvoda.1718202a40ee43a8936db2162458b2a3.integral_luc_orient_1.aspx |
ivan_micic |
Posted - 15/12/2010 : 15:56:02 to ti je SAMMY (Ljudski reaktor epizoda), sad ti je izasao prvi integral. Nema naslova epizode |
Serious Black |
Posted - 15/12/2010 : 14:20:43 Upravo sam pročitao post i ne mogu vjerovati unaprijed zahvalan |
ivan_micic |
Posted - 15/12/2010 : 14:18:15 imam tu epizodu doma u strip art br.28 kad dodjem doma pogledat cu naslov |
|
|