forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Muke po običnoj tiskanici/tiskovini

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
iseserin Posted - 03/12/2009 : 08:52:37
Ako kažem da sam do sada poslao 500 pošiljak, što kao paket, što kao tiskanicu/tiskovinu, neću pogrešiti, bilo je toga i više.
Sve su osim jedne pošiljke su stigle, a u toj 1 tiskanici što nije stigla na sreću su bili stripovi male vrijednosti.
Dakle 1 tiskanica koja nije poslana preporučeno (takav je bio dogovor s kupcem da se uštedi na poštarini) naprosto se zagubila.
Običnu tiskanicu pošta tretira kao razglednicu, nije joj moguće ući u trag ako se ne isporući.
Pitanje je sada: - treba li inzistirati na preporučenoj pošiljci bez obzira na nesrazmjerno visoke troškove poštarine u odnosu na cijenu stripa u pošiljci (npr. strip ide u inozenstvo a vrijedi 5 kn, dok je poštarina za preporučenu pošiljku 31,50 kn)?
Kako inače dokazati da je strip poslan?
Na sreću u mom slučaju su se zagubili jeftini stripovi, pa ću kupcu vratiti novac ili ponuditi kompezaciju u drugim stripovima.
19   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
iseserin Posted - 07/12/2009 : 08:38:55
Točno je da dobijem račun za svaku poštansku pošiljku, no račun baš i ne pomogne puno.
Npr. ovaj tjedan imam za isporućiti 4 pošiljke, a na računu ne stoji za koga je dotična tiskanica.
Nego, zaista su i kod nas ukinute preporučene tiskanice, pokušao sam jednu poslati u prošli četvrtak, pa su mi rekli da toga više nema (na kraju sam poslao 3 stripa kao preporučeno pismo, ispada da tako može ali je malo skuplje).
Bachy Posted - 06/12/2009 : 11:16:14
quote:
Originally posted by iseserin

Ako kažem da sam do sada poslao 500 pošiljak, što kao paket, što kao tiskanicu/tiskovinu, neću pogrešiti, bilo je toga i više.
Sve su osim jedne pošiljke su stigle, a u toj 1 tiskanici što nije stigla na sreću su bili stripovi male vrijednosti.
Dakle 1 tiskanica koja nije poslana preporučeno (takav je bio dogovor s kupcem da se uštedi na poštarini) naprosto se zagubila.
Običnu tiskanicu pošta tretira kao razglednicu, nije joj moguće ući u trag ako se ne isporući.
Pitanje je sada: - treba li inzistirati na preporučenoj pošiljci bez obzira na nesrazmjerno visoke troškove poštarine u odnosu na cijenu stripa u pošiljci (npr. strip ide u inozenstvo a vrijedi 5 kn, dok je poštarina za preporučenu pošiljku 31,50 kn)?
Kako inače dokazati da je strip poslan?
Na sreću u mom slučaju su se zagubili jeftini stripovi, pa ću kupcu vratiti novac ili ponuditi kompezaciju u drugim stripovima.

Ivice na pošti se dobije račun da si platio uslugu, na računu imaš datum i eto dokaza, a onaj tko je kupio neka se lupa po glavi...
DKoor Posted - 05/12/2009 : 00:23:37
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by DKoor

Moram nabaviti vagu...

Pa nije moguće da nemaš neku kuhinjsku. Moja žena i mama imaju čak 3 s kojima raspolažem pri vaganju tiskanica...

Žensko u kući - mi neki dan bacilo takvu 100% ispravnu vagu!
E pa sad se vi čudite porastu obiteljskog nasilja...
lwood Posted - 04/12/2009 : 23:44:21
pošteno dilaš da zaradiš stripove.
bar nisi ka hr političari koji zarađuju serekanjem
Obi-wan Posted - 04/12/2009 : 23:38:13
quote:
Originally posted by lwood

u slobodno vrime se baviš dilanjem a?

Ne u radno vrijeme.
U slobodno čitam stripovi.
lwood Posted - 04/12/2009 : 23:36:18
u slobodno vrime se baviš dilanjem a?
Obi-wan Posted - 04/12/2009 : 23:33:28
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Moram nabaviti vagu...

nabavi digitalnu.

Zaboravih ključnu informaciju: Jedna od moje 3 je digitalna...
lwood Posted - 04/12/2009 : 23:32:26
quote:

Moram nabaviti vagu...

nabavi digitalnu.
Obi-wan Posted - 04/12/2009 : 22:45:38
quote:

Moram nabaviti vagu...

Pa nije moguće da nemaš neku kuhinjsku. Moja žena i mama imaju čak 3 s kojima raspolažem pri vaganju tiskanica...
DKoor Posted - 04/12/2009 : 21:19:10
Moram nabaviti vagu...
sdragan@ Posted - 04/12/2009 : 21:16:27
Koliko vidim ove cene su opet povoljnije nego kod nas u Srbiji...ovi nasi bas...bas deru po usima
lwood Posted - 04/12/2009 : 20:28:07
skupe su tiskanice za van.jedan LMS stariji bude priko 250 i eto skoro 30 kn za jedan strip
Obi-wan Posted - 04/12/2009 : 19:54:58
Cijene za tiskanice (inozemstvo) :
do 100 grama - 7.50 kn.
100-250 grama - 13.50 kn.
250-500 grama - 24.50 kn.
500-1000 grama - 40.00 kn.
1000-2000 grama - 60.00 kn.
kreŠa Posted - 04/12/2009 : 18:12:13
Bas sam juce gledao po sajtu hrvatske poste, 501-1000g 40 kn.
DKoor Posted - 04/12/2009 : 18:03:55
Danas sam se iznimno neugodno iznenadio na pošti... šaljem tiskanicu za Srbiju 251-500g = 24,50kn!
S tim da je vrijednost samih stripova 20kn. Još kažem kupcu da će 15kn poštarine biti i previše...
jaki Posted - 03/12/2009 : 13:17:23
nema više ni u HR.ni za unutar ni za vani
jang Posted - 03/12/2009 : 10:56:17
u sloveniji več dugo ne postoji opcija preporučena tiskanica
Obi-wan Posted - 03/12/2009 : 10:21:44
Pa eto, priča se da više neće biti preporučenih tiskanica pa će ti to otkloniti dilemu...
Dokaz za slanje: traži račun, tu se vidi da je poslano nešto. U sprezi sa tvojim brojnim pozitivnim komentarima, to mora biti dovoljan dokaz.

I još nešto. I meni se "zagubilo" 2-3 tiskanice. Kasnije se ispostavilo da su u svakom slučaju bili sumnjivi likovi upleteni (tako da ni to ne uzimaš zdravo za gotovo)...
il cattivo Posted - 03/12/2009 : 09:50:38
Da, zajebano totalno.
Ja inače i ne šaljem toliko, ali ovo sa slanjem u inozemstvo je stvarno krađa...
Recimo, slao sam jednom kolegi stripofilu dva stripa vrijednosti 30 kn, a poštarina za Bosnu (preporučeno) je bila 63kn???
Deračina totalna od strane pošte.
E sad, ako šalješ obično i dogodi se sranje moš' s fukat jer ti nemaš dokaz, a on ako je nepovjrljiv dolazi do bezvezne situacije...
Ja većinu toga (a toga nema puno) uvijek šaljem preporučeno i još se nitko do sada nije žalio, bez obzira na visinu poštarine...
Sigurnije je, imaš dokaz, i mirnije spavaš, pogotovo ako su skuplji stripovi u pitanju...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000