T O P I C R E V I E W |
www2 |
Posted - 16/01/2010 : 18:49:39 Dakle tek sam počeo i ja neke aukcije stavljati i sad me zanima par stvari. Naime mislim da mi je ovo uopće prvi paket koji šaljem u životu :) .....tako da nemam pojma kako to ide.
Dakle riječ je o 17 komada alan forda - klasik.....e sad:
1. Da li trebam doći u poštu sa otvorenim paketom pa ga tamo zatvoriti pred šalterom?
2. Kako da znam koliko će mi doći poštarina, tj. koliko mi čovjek treba dati para još na osvojenu aukciju (znam da ovisi o kilaži, ali koliko točno)
...našao sam ovo na hp-ovoj stranici
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194#
.....kako je to uopće najbolje slati. Mislim da li ja to šaljem kao paket, tiskanicu ili nešto treće.
3. Kakva su vaša iskustva sa vrijednostima paketa? Naravno da ću se dogovoriti s kupcem šta on smatra da je najbolje ali kakva su vaša iskustva? Koliko vi stavite vrijednost uglavnom.
to je uglavnom to......
Hvala. |
23 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Obi-wan |
Posted - 29/01/2010 : 17:18:54 Ako računaš na poštenje - nema potrebe za pouzećem Ako je mali iznos - nema potrebe za pouzećem jer se ne isplati
No, neću te više nagovarati, svatko zna šta mu odgovara...
|
drogsy |
Posted - 29/01/2010 : 17:12:51 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by drogsy
Još jedno pitance , jel' mi može prodavač strip poslati pomoću POUZEĆA ?
Naravno, ako je to jedna od opcija koje je prodavač naveo za aukcije koje kupuješ. No, pouzeće je skupo (32 kn. minimum), a ne dobija se ništa. Otvoriti paket možeš tek kada platiš. Čim platiš, pošta pere ruke od paketa i ako su unutra cigle, briga njih. Ovo znam jer sam pitao. Ovdje skoro svi rade uplatu na račun / slanje paketa ili tiskanice. Poštarina izađe 4.20 - 14.40 kn. Naravno, početnici uvijek hoće pouzeće. No, vremenom se većina prizove pameti.
Računam na poštenje forumaša, a osim toga , radi se o malenom iznosu pa i nebi bila neka pretjerano velika šteta (osim što se radi o talijanskim NN originalima) |
Obi-wan |
Posted - 29/01/2010 : 16:10:40 quote: Originally posted by byoman
pa ond atraži da ti šalje preporučeno ili tao nekako. s potvrdom primitka. obi-wan bi trebao znat o tome više, on je poštanski mag
Ma samo običan paket. Poštarina 12.27 kn. Ne treba ništa više od toga... Evo, ovdje sam objasnio pa se uvijek može prisjetiti: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=26360 |
elfak nish |
Posted - 29/01/2010 : 13:14:29 quote: Originally posted by TomDar
Evo još jedan link, gde je markolar napravio "howto" pakiranja tiskanice! http://forum.striparna.com/viewtopic.php?p=27080#27080
Svaka cast coveku |
byoman |
Posted - 29/01/2010 : 10:15:09 pa ond atraži da ti šalje preporučeno ili tao nekako. s potvrdom primitka. obi-wan bi trebao znat o tome više, on je poštanski mag |
www2 |
Posted - 29/01/2010 : 08:42:29 Ne volim te tiskanice nikako jer nikad nisam doma kad paket dodje i onda mi postar redovito ostavlja tiskanicu pored sanducica na ulazu u zgradu....e sad naleti neki kreten i samo se posluzi.....upravo sam tako izgubio svoju prvu kupnju. :( |
Obi-wan |
Posted - 28/01/2010 : 16:27:36 quote: Originally posted by drogsy
Još jedno pitance , jel' mi može prodavač strip poslati pomoću POUZEĆA ?
Naravno, ako je to jedna od opcija koje je prodavač naveo za aukcije koje kupuješ. No, pouzeće je skupo (32 kn. minimum), a ne dobija se ništa. Otvoriti paket možeš tek kada platiš. Čim platiš, pošta pere ruke od paketa i ako su unutra cigle, briga njih. Ovo znam jer sam pitao. Ovdje skoro svi rade uplatu na račun / slanje paketa ili tiskanice. Poštarina izađe 4.20 - 12.27 kn. Naravno, početnici uvijek hoće pouzeće. No, vremenom se većina prizove pameti. |
TomDar |
Posted - 28/01/2010 : 11:03:24 Evo još jedan link, gde je markolar napravio "howto" pakiranja tiskanice! http://forum.striparna.com/viewtopic.php?p=27080#27080 |
drogsy |
Posted - 27/01/2010 : 22:54:06 Još jedno pitance , jel' mi može prodavač strip poslati pomoću POUZEĆA ? |
Obi-wan |
Posted - 27/01/2010 : 20:11:45 Pa i nema, ali nije to tolika zajebancija koliko ti misliš. Evo ja već 5 godina šaljem i primam pakete i tiskanice (na stotine) i praktično nikakvih problema. |
drogsy |
Posted - 27/01/2010 : 20:06:50 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by drogsy
još nešto. Dakle ja iznudim svotu koliko kanim platiti za strip i kako dalje? (kako će strip doći do mene, odnosno novac do prodavača i to još ako se nalazimo obojica u istome gradu)
Imaš opcije na aukcijama kako prodavač radi (piše kada otvoriš nečiju aukciji). - možete se naći pa osobno plaćanje - pouzećem (kada strignee paket, platiš, no to je skupo) - uplata na račun (uplatiš na njegov tekući račun, ako prodavač ima dosta poz komentara tj. za vjerovati mu je, ovo je najbolja opcija) - slanje novca poštanskom uplatnicom (šalješ novac na njegovu adresu preko pošte) - slanje novca u pismovnoj pošiljci (kao vrijednosno pismo, nikako kao obično pismo)
e, upravo to osbno plaćanje me je zanimalo . Kanim kupit' aukciju od Dmara , a obojica živimo u istome gradu, pa mislim da nema smisla oko te zajebancije sa slanjem novca i stripa poštom |
Obi-wan |
Posted - 27/01/2010 : 20:05:16 quote: Originally posted by byoman
ma ja sam stavio jedan komad kartona obrađen po specifikacijama koje si naveo u kuvertu zajedno sa stripom
Može naravno, ali tiskanica je jeftinija od pismovne pošiljke, a to mnogim kupcima znači. |
byoman |
Posted - 27/01/2010 : 20:03:15 ma ja sam stavio jedan komad kartona obrađen po specifikacijama koje si naveo u kuvertu zajedno sa stripom |
Obi-wan |
Posted - 27/01/2010 : 20:02:24 quote: Originally posted by drogsy
još nešto. Dakle ja iznudim svotu koliko kanim platiti za strip i kako dalje? (kako će strip doći do mene, odnosno novac do prodavača i to još ako se nalazimo obojica u istome gradu)
Imaš opcije na aukcijama kako prodavač radi (piše kada otvoriš nečiju aukciji). - možete se naći pa osobno plaćanje - pouzećem (kada strignee paket, platiš, no to je skupo) - uplata na račun (uplatiš na njegov tekući račun, ako prodavač ima dosta poz komentara tj. za vjerovati mu je, ovo je najbolja opcija) - slanje novca poštanskom uplatnicom (šalješ novac na njegovu adresu preko pošte) - slanje novca u pismovnoj pošiljci (kao vrijednosno pismo, nikako kao obično pismo) |
Obi-wan |
Posted - 27/01/2010 : 19:57:01 quote: Originally posted by byoman
iman i ja jedno pitanje. šta sa slučajem kad šalješ samo jedan strip? u što ga stavit itd.? dosad sma većinom ja bio taj koji je primao pakete i nisma obraćao pozornost na to kako su upakirani, ali sad prodajem neke stvari i ne znam u šta da zapakiram ovo. inače samo u pošti kupim jednu od onih zaštitnih kuverti sa zračnim balončićima, jel ima bolji način?
Ako imaš više od 1kg stripova ili veću vrijednost, obavezno šalji paket (12.27 kn.) Ako imaš manje, onda tiskanicu: Zračne koverte su go ..... za stripove. Može se saviti, a i rubovi se mogu natući. Jedan ili malu količinu stripova prvo zaviješ u prozirnu foliju radi zaštite od vode i imobilizacije. Onda izrežeš dva komada kartona (od kutije) tako da prelaze veličinu stripova po pola cm sa svake strane. Staviš stripove između kao sendvič i učvrstiš selotejpom. Onda zamotaš u jednobojni papir (ovo nije obavezno ako je karton jednoobrazan), ali tako da jedna strana nije zamotana. U gornji lijevi kut napišeš tiskanica i to je to.
|
byoman |
Posted - 27/01/2010 : 19:55:57 dobro, drogsy, pa zar nije najlogičnije da se, ako ste u istome gradu, nađete negdje i ti njemu daš novce a on tebi strip |
drogsy |
Posted - 27/01/2010 : 19:46:26 još nešto. Dakle ja iznudim svotu koliko kanim platiti za strip i kako dalje? (kako će strip doći do mene, odnosno novac do prodavača i to još ako se nalazimo obojica u istome gradu) |
byoman |
Posted - 27/01/2010 : 19:42:39 iman i ja jedno pitanje. šta sa slučajem kad šalješ samo jedan strip? u što ga stavit itd.? dosad sma većinom ja bio taj koji je primao pakete i nisma obraćao pozornost na to kako su upakirani, ali sad prodajem neke stvari i ne znam u šta da zapakiram ovo. inače samo u pošti kupim jednu od onih zaštitnih kuverti sa zračnim balončićima, jel ima bolji način? |
drogsy |
Posted - 27/01/2010 : 19:34:33 imam i ja jedno pitance, zna li 'ko koliko obično iznosi poštarina za slanje novca unutar grada? |
ponki |
Posted - 17/01/2010 : 10:54:35 quote: Originally posted by www2
Hvala puno na pomoći.
Samo jos jedna stvar @ elva....znači ne trebam doći u poštu sa otvorenim paketom, već ga mogu doma skroz zapakirati?
da,ne moras ga donijeti otvorenog ako ga saljes unutar svoje zemlje... |
www2 |
Posted - 17/01/2010 : 10:16:10 Hvala puno na pomoći.
Samo jos jedna stvar @ elva....znači ne trebam doći u poštu sa otvorenim paketom, već ga mogu doma skroz zapakirati? |
elva |
Posted - 16/01/2010 : 22:37:31 Vidim da je dečko koji ga uzima isto iz Hrvatske,pa bi ti preporučio da šalješ kao paket. Staviš u jednu kartonsku kutiju,ako ima lufta popuniš za starim novinama da se stripovi unutra ne tresu.Zatvoriš kutiju,zalijepiš je širokim selotejpom i trebao bi je omotati jednobojnim papirom.Nekad to traže u pošti,nekad ne.U pravili bi trebalo tako.I vezati špagom. I kad šalješ,neovisno o kojoj je vrijednosti riječ, uvijek stavi 80 kuna. Poštarina je tada 14,40 kn.a ionako dobiješ potvrdu da si poslao. O vrijednosti puno ovisi poštarina. Kad bi slao van države,onda nebi mogao u paketu.Onda je drukčije... |
kreŠa |
Posted - 16/01/2010 : 20:01:04 Ja mislim da je preporucena tiskanica najbolja, tako skoro uvek saljem. Ukoliko su u pitanju vredniji stripovi, ili ako njihova tezina prelazi 2 kilograma, onda ide paketom. Posto 17 AF-a zauzima podosta mesta, preporucio bih ti paket. Znaci postarina za paket do 5 kg (ne verujem da su ti stripovi tezi) ti je 10 i po kuna. U Srbiji se mora doneti otvorena kutija, koju ti sluzbenici uredno zapakuju. Nadam se da sam bio od pomoci. |