T O P I C R E V I E W |
bronza |
Posted - 31/05/2010 : 23:55:03 Dali moze neko da pomogne,dali je moguce otvoriti tekuci racun u HR ako si drzavljanin Srbije,koliko sam ja cuo nemoze ali cisto da pitam mozda postoji neka opcija,mnogo bih mi olaksalo i slanje i primanje novca u HR |
17 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
bronza |
Posted - 12/08/2010 : 20:31:23 Na zalost u Iloku postoji samo dve banke PBZ i SLATINSKA BANKA |
Emir Pasanovic |
Posted - 12/08/2010 : 13:02:45 Sranje. Ja kao nerezident iz BiH imam račun već godinu i po u zagrebačkom Raiffeisenu. Doduše, uplaćivali su mi novac samo sa sveučilišta i oni su mi rekli da tamo otvorim (otvorio sam samo sa pasošem), tako da ne znam imaju li i u Raiffeisenu skrivene troškove kao te u PBZ-u, ali možeš provjeriti s njima ranije. |
bronza |
Posted - 12/08/2010 : 12:56:44 Evo posle mnogo muke i truda napokon sam uspeo da otvorim nerezidentski kunski ziroracun u PBZ taman kada sam mislio evo ga kraj mojim mukama kad nelezi vraze,posaljem ja broj ziroracuna momcima koji su osvojili neke moje aukcije da uplate novac preko njega ali dobijem odgovor da je novac vracen i da oni nemogu uplatiti ni preko neta ni direktno iz banke,nazovem ja banku kad imam sta cuti kazu da bih mi mogao neko od fizickih lica uplatiti novac mora popuniti doznaku direktno iz PBZ i za tu doznaku platiti proviziju od minimum 40 kuna do 370 kuna pa se jos na taj novac ceka nekoliko dana,sto mi govori da od sve moje muke nema nista,dzaba sam krecio,jedino mi ostaje da nekog zamolim da mesto mene otvori tekuci racun sto sam i pre pitao ali nazalost slaba vajda |
lwood |
Posted - 02/06/2010 : 09:50:59 http://www.splitskabanka.hr/Tvrtke/Nerezidenti |
lwood |
Posted - 02/06/2010 : 09:50:28 ima čak na netu:
Gotovinski platni promet Klijenti nerezidenti imaju mogućnost neograničenog podizanja i pologa devizne i kunske gotovine.
U dijelu podizanja gotovine važno je naglasiti da Banka iz sigurnosnih razloga zadržava samo ograničenu količinu gotovine u poslovnicama, te je potrebno - o visini gotovinskog iznosa koju klijent želi podići - konzultirati ovlaštenog djelatnika u poslovnici, koji će klijentu dati informaciju o raspoloživim sredstvima ili u slučaju većeg iznosa o potrebi da se sredstva rezerviraju za idući dan. |
lwood |
Posted - 02/06/2010 : 09:46:44 može ovo šta ja kažen 100 % .ako ne u PBZ nađi GS Splitsku banku, ima ih po Slavoniji ![](icon_smile_wink.gif) |
Obi-wan |
Posted - 02/06/2010 : 08:44:42 Čini mi se da može samo devizni u PBZ... |
lwood |
Posted - 01/06/2010 : 23:18:59 quote: Originally posted by bronza
Sluzbenica u PBZ mi je rekla sledece"decko nemozes otvoriti tekuci racun ako nemas prebivaliste u HR, mozes samo devizni"od reci do reci tako da sam se samo okrenuo i otisao
ma pusti te priče.ne otvaraš tekući nego NEREZIDENTNI račun. triba ti samo pasoš . jedino je moguče da PBZ ne radi to(makar ne virujen jer je to velika banka) znan da Splitska banka 100 % otvara takve račune bez problema. bilo koja osoba šta nema prebivalište u HR može otvorit nerezidentni račun |
bronza |
Posted - 01/06/2010 : 22:31:23 Sluzbenica u PBZ mi je rekla sledece"decko nemozes otvoriti tekuci racun ako nemas prebivaliste u HR, mozes samo devizni"od reci do reci tako da sam se samo okrenuo i otisao |
lwood |
Posted - 01/06/2010 : 20:40:40 i možeš otvorit i kunski i devizni.ka i svaki stranac.ko ti je to reka da ne možeš? |
lwood |
Posted - 01/06/2010 : 20:39:58 ma možeš otvorit nerezidentni račun. i pravna i fizička osoba |
sawitch |
Posted - 01/06/2010 : 12:35:54 Probaj na SF topicu ![](icon_smile.gif) |
bronza |
Posted - 01/06/2010 : 12:17:47 Evo upravo sam bio do PBZ u Iloku i oni kazu da nemogu otvoriti tekuci jer nemam mesto prebivalista,jedino Devizni racun tako da od toga nema nista,ima li ko da bih hteo otvoriti racun umesto mene a da je posten i castan da mi nepokupi lovu ha ha ha |
mcn |
Posted - 01/06/2010 : 10:36:22 S PBZ-ove stranice:
"Nerezidenti – klijenti Banke mogu biti:
pravne osobe sa sjedištem u inozemstvu, predstavništva stranih pravnih osoba u Republici Hrvatskoj, trgovci pojedinci, obrtnici i druge fizičke osobe sa sjedištem odnosno prebivalištem u inozemstvu koje samostalnim radom obavljaju gospodarsku djelatnost u inozemstvu za koju su registrirani, strana diplomatska i konzularna predstavništva u Republici Hrvatskoj, druge organizacije i tijela čije je sjedište izvan teritorija RH, koja na osnovi dvostranih ili mnogostranih međunarodnih ugovora koje je ratificirala Republika Hrvatska djeluju na teritoriju RH, strane udruge te druge strane organizacije, fizičke osobe s prebivalištem u inozemstvu i podružnice rezidentnih trgovačkih društava koje posluju u inozemstvu."
Sad, kaže "fiziče osobe s prebivalištem u inozemstvu", ali na ostatku stranice http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=1382 ne vidim opciju ako fizička osoba nije i pravna. S druge strane, nisam se pretjerano udubljivao. :)
Enivej, najbolje da direktno pitaš banku po izboru preko kontakata na njihovim stranicama. Ili guglaj malo ime banke+nerezident i izbacit će ti rezultate.
mcn |
bronza |
Posted - 01/06/2010 : 10:11:20 Nemam nikog od rodbine u HR ko bih mi mogao tako nesto odraditi,a kad bih imao racun u HR to bih bila prava stvar jos aktiviram opciju internet bankarstvo pa mogu transakcije odradjivati od kuce a i Ilok mi je odmah pored tako da bih mi to bilo super,ah pusti snovi |
sawitch |
Posted - 01/06/2010 : 09:47:40 A moze li neko pouzdan da otvori racun i da Mile moze da raspolaze tim racunom normalno? Da podize i uplacuje novac kada dodje u HR.... |
globinjo |
Posted - 01/06/2010 : 09:45:12 quote: Originally posted by bronza
Dali moze neko da pomogne,dali je moguce otvoriti tekuci racun u HR ako si drzavljanin Srbije,koliko sam ja cuo nemoze ali cisto da pitam mozda postoji neka opcija,mnogo bih mi olaksalo i slanje i primanje novca u HR
nađi nekog pouzdanog iz hrvatske,nek ti on otvori račun,i to je to...naravno,nekog jako pouzdanog![](icon_smile_approve.gif) |