T O P I C R E V I E W |
Mr.Brooks |
Posted - 09/02/2011 : 11:36:21 Evo jedne interesantne aukcije: http://www.limundo.com/kupovina/Casopisi-i-Stripovi/Stripovi/Boneli/LMS-17-Morske-hijene/2249415
Pitanje je : Da li je ovaj strip originalan ili ne ? Definitivno jako cudno izgleda. Nema zutu traku sa strane na naslovnici, cini se da je papir na kome su stampane nalovnica i zadnja korica nekako neuobicajen. Steta sto nema fotografije na kojoj se vidi hrbat. Takodje mi i prve stranice stripa izgledaju nekako cudno.
Na prvi pogled izgleda kao kopija i to kao losa kopija. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
supermark |
Posted - 10/03/2011 : 00:06:16 žalosno očito da tu stranicu treba izbjegavati kad im je u interesu profit, a ne članovi
|
antares |
Posted - 09/03/2011 : 23:24:32 quote: Originally posted by masni
Zdravo, hvala ti što si nam javio.
Aukciju možemo zatvoriti jedino na osnovu zvaničnog zahteva od strane proizvođača, distributera ili pravnog zastupnika. Samo tako odgovorno i sa sigurnošću možemo tvrditi da je reč o kopiji.
Ovakva procedura je uvedena jer smo imali negativna iskustva sa dojavama o prodaji kopija koje su se ispostavile kao netačne i zbog kojih su prodavci na Limundu bili oštećeni.
Pozdrav, Milan Limundo tim --- Zaradi na Limundu: http://zaradi.Limundo.com
Ovo je limundo odgovorio na moju prijavu da je strip aznjak. trebalo im je 10 dana i onda ovo odvale
Ja sam takodje poslao poruku limundu da je strip lazan (suvise blaga rec) i takodje sam dobio isti odgovor. Onda sam im poslao jos jednu poruku, a oni mi ponovo odgovorili:"Ako nam date dokaze mi cemo ga skinuti." Vidim ja pojeo vuk magarca i onda direktno posaljem poruku ovom sto prodaje i pitam ga jeli original. On odgovori politicki. Neznam, nisam siguran, pa nesto pocne da mulja. "Pa unutrasnjost je najverovatnije original." Ja mu kazem da mu strip nije original, jer iskusan stripadzija odmah to primeti, i da treba to da napise u aukciji da nebi ljudi licitirali kao da je original. Rekoh mu napisi bar da nisi siguran. Nista nije hteo da napise. Da smejurija bude jos veca, strip licitira jedan clan kome sam puno puta prodavao stripove i ja mu napisem da je strip falsifikat i da ne daje pare bezveze. On kontaktira clana koji prodaje i pita ga dali je original i ovaj mu kaze da jeste. Prosto neverovatno. Znaci svesno hteo da prevari ljude.Ovaj sto licitirao nije mogao da vidi jasno sliku jer je licitirao sa mobilnog telefona, tek kad dosao kuci video da je laznjak i on je javio olimpiji, posto ga je poznavao da je strip laznjak. Inace pojavili su se ti stripovi na vise mesta. Vidjao sam ih i na allegru ali taj covek bio fer pa napisao da su u pitanju reprinti. |
jaki |
Posted - 21/02/2011 : 13:13:54 Limundo je uspeo pre dve godine uspešno da se izbori od kopije muzičkih diskova / filmova / igrica / programa. Ostaju nam sledeće stavke kao što je odeća i tehnika -------------------------------------------------------------------------------------------
Stripovi ništa?
|
Limundo |
Posted - 21/02/2011 : 09:28:05 Aukcije možemo samo da prekinemo ako dobijemo zvaničnu informaciju da je kopija u pitanju. Razlog zašto tako radimo: /do skoro smo mi sami proveli sate da utvrdimo (zajedno sa članovima koji su nam stvarno bili od velike pomoći), da li je označen predmet original ili nije /međutim, s obzirom da je broj aukcija sve veći, i time izbor različitih predmeta iz različitih oblasti, nismo se videli dovoljno kompetentnim da donesemo odluku. Dešavalo se da zatvorimo aukcije koje su bile original, s obzirom da nekad postoje vrlo dobre kopije. /zbog toga smo kontaktirali sve velike firme (ili preko zastupnika ili direktnim putem), kako bi nam pomogli da procenimo šta je original a šta ne. /Nažalost, sem Microsofta (koji nam je dao smernice nakon nekoliko meseci redovnog slanja e-mail-a i telefoniranja) nismo dobili nijedan odgovor.
Zbog toga je u planu da uvedemo sistem gde motivišemo i olakšavamo firmama da se uključe u proces i da nam time mogu brže pomoći oko otkrivanja kopija.
Limundo je uspeo pre dve godine uspešno da se izbori od kopije muzičkih diskova / filmova / igrica / programa. Ostaju nam sledeće stavke kao što je odeća i tehnika. Nadamo se da će firme uskoro želeti da nam pomognu u toj borbi.
|
Markos |
Posted - 20/02/2011 : 14:23:48 quote: Originally posted by sawitch
Pa zamisli kada bi Markos proveravao sta je unutar svakog stripa... :)
Pa da, ali kad bi mi netko skrenio pažnju, ta bi aukcija ili bila skinuta, ako već nije završila ili prodavač sigurno ne bi nastavio dalje prodavati bez isprike i povrata novca oštećenom. |
cercil |
Posted - 20/02/2011 : 14:11:07 Ovaj topic je dokaz da je ovaj sajt jedini istinski pravi sajt za sve nas naivne zaludjenike u stripove! |
sawitch |
Posted - 18/02/2011 : 17:30:21 Pa zamisli kada bi Markos proveravao sta je unutar svakog stripa... :) |
masni |
Posted - 18/02/2011 : 15:00:34 ovde se radi o obmani potencijalnog kupca. I uopste nisu hteli da zastite tog kupca. Tako ja mogu staviti unutra bilo koji strip i odstampati korice i reci da pordajem Lms strip koji to nije |
jaki |
Posted - 18/02/2011 : 12:12:35 Ali i taj "falsifikat" je bio legalno izdanje Dnevnika tj.specijal Morske hijene.Ovdje se radi o slučaju pretvaranja novijeg(jeftinijeg)izdanja u starije(skuplje). |
---dp--- |
Posted - 18/02/2011 : 10:47:40 Oni su kao aukcijski sajt primorani da postuju gomilu pravnih procedura i pravila koja su takva kakva su i nije slucajno sto je tako i to rade na nacin na koji ce prevno sebe maksimalno zastititi. U svim ostalim situacijama dosli bi u poziciju da potencijalno budu tuzeni od strane korisnika. U ovom slucaju je procedura sledeca (pretpostavljam): obavestiti VC o laznoj aukciji (upitno je kakva su njihova prava u slucaju LMS7 - verovatno nikakva obzirom da "Dnevnik" ne postoji - ali zato imaju prava kad je u pitanju Zagor, a ovde se ocito radi o falsifikatu i bespravnom umnozavanju jednog Zagorovog stripa - stavise, mislim da su vec objavili ovu pricu u ZG KI), zatim VC dostavlja zvanicni zahtev Limundu o prekudanju aukcije, a Limundo njima dostavlja podatke o vlasniku aukcije i oni na osnovu svega imaju sve sto im je potrebno da bi pokrenuli eventualnu tuzbu. To sto doticni vlasnik nije znao da je u pitanju falsifikat moze samo da mu bude olaksavajuca okolnost ukoliko uspe da dokaze da je strip kupio od nekog treceg, ali nikako ga ne bi spaslo krivicne odgovornosti. |
masni |
Posted - 18/02/2011 : 02:00:28 Ovo fakticki znaci da se tamo dozvoljava prodaja fals stripova. Idemo brzinom do fotokopirnice , pa da pocnemo varati naivne kupce.... OVAJ Limundo je lopovska firma ,samo gleda da uzme profit od prodaje , a za zastitu , kupca, prodavca ih boli tuki |
masni |
Posted - 18/02/2011 : 01:56:56 Zdravo, hvala ti što si nam javio.
Aukciju možemo zatvoriti jedino na osnovu zvaničnog zahteva od strane proizvođača, distributera ili pravnog zastupnika. Samo tako odgovorno i sa sigurnošću možemo tvrditi da je reč o kopiji.
Ovakva procedura je uvedena jer smo imali negativna iskustva sa dojavama o prodaji kopija koje su se ispostavile kao netačne i zbog kojih su prodavci na Limundu bili oštećeni.
Pozdrav, Milan Limundo tim --- Zaradi na Limundu: http://zaradi.Limundo.com
Ovo je limundo odgovorio na moju prijavu da je strip aznjak. trebalo im je 10 dana i onda ovo odvale |
---dp--- |
Posted - 15/02/2011 : 14:06:26 Pa odgovor je diplomatski, nismo ni ocekivali drugaciji tako da ne znamo da li je lik znao il nije |
Poli |
Posted - 15/02/2011 : 07:35:24 Sad ce znat kad ga olympia stigne!
|
Paka01 |
Posted - 15/02/2011 : 01:30:58 Pa okej, pristojan odgovor i pristojna gesta, moguće da čovik stvarno ne zna puno o tim stvarima. |
olympia |
Posted - 15/02/2011 : 00:02:33 Evo sta je doticni prodavac odgovorio ....
"Strip sam dobio sa gomilom drugih stripova, a ispostavilo se da ih ima dosta duplikata, ovaj kao i svi ostali koje trenutno prodajem su jedni od takvih, ja stvarno ne mogu da utvrdim da li je ovo falsifikat kako kazete, jer je i drugi kog sam ostavio za sebe isti takav." I jos...
"...OK. Sto se mene tice ako dolazite u Rekovac mozemo se naci da pogledate strip pa da sami procenite jel falsifikat ili ne, a nije ni problem ako odustajete. Ja se izvinjavam ali nije mi bila namera da bilo koga predjem, cak i sve moje aukcije krecu od 10 din pa dokle stignu."
http://www.limundo.com/originalslika-2542421.jpg
Ovaj strip koji sam kupio je stvarno extra....
|
masni |
Posted - 14/02/2011 : 20:39:30 Imam lms 20 i papir naslovne mi je malo cudan naslovna je glatka i tanka nije kao one stare malo deblje, da li je tako u svih brojeva ili sam i ja popasao. Jbg nemam ni jedan lms oko tog broja da uporedim |
Obi-wan |
Posted - 14/02/2011 : 17:31:53 Danas je dobro imati novca. E sad, davati ga na neke raritete od stripova koji idu po par stotina (čak tisuća) kuna nije za mene. No, svako ima svoju radost. Ja ću takav strip radije kupiti za 10-20 kn. u novom izdanju. A onaj tko je znao da će taj papir vrijediti jednog dana pa je marljivo čuvao i skupljao (a sada se bogati) je stvarno majstor... |
Dajak |
Posted - 14/02/2011 : 11:31:17 Da pojedini stripovi ne dostižu zaista sulude cene zahvaljujući zaletanju kupaca, onda i ovakvi likovi poput ovog prodavca ne bi pokušavali da namagarče ljude.Tamo gde se velike pare vrte uvek neminovno dolazi i sve veći broj prevaranata. Nije mi jasno kako neko pre nego što ostavi ponudu ne može da izdvoji par sekundi, pa neka je i ceo minut, da pogledamo malo sliku stripa koji se na aukcijama često vrti i do 2 nedelje?Ili ga to ni ne zanima, kao i sam strip, nego je bitno da on što pre stoji u vrećici na njegovoj polici odakle se neće micati, ali će zato često biti slikan?
Inače, primetio sam da se ovde na forumu maltene dižu u heroje ljudi koji po velikim cenama kupuju stripove.OK, to su njihove pare i mogu da rade sa njima šta hoće, ali čemu potreba da se ovde oni veličaju u stilu to majstore, svaka ti čast i slično?Zar je danas vrlina posedovati veće količine novca?Ah, zaboravio sam u kom svetu živimo, izgleda da ipak to jeste vrlina. Ali ja bih ipak pre pohvalio one ljude koji za te velike pare prodaju neke stripove, e to su pravi majstori i njima treba skinuti kapu. |
masni |
Posted - 14/02/2011 : 01:11:26 Ako je neko amater tesko moze da zakljuci na osnovu slika da je strip fake. Verovatno moze, ali treba da se bolje zagleda. Verovatno bi se i ja zaleteo da nije bilo ovog topica. jbg nemamo iskustvo koje je potrebno za ovako sta, a kad ti dodje kuci a kupio si fake onda je kasno. Pouka ne bidaj na strip koji je sunljiv. Tek sad sam primetio da se na trecoj slici vidi da je hrbat ljepljen. |
okiboki |
Posted - 14/02/2011 : 00:27:52 Ima tu jos nekih forumasa koji su bidovali.Dejan Borca i Saie(mozda i nije forumas ali imamo jednog Sae).Verovatno ima jos nekog ali mi nisu poznati. |
masni |
Posted - 14/02/2011 : 00:03:05 ja sam javio culfisu da je strip FAKE. Tako da je odustao na veme |
pedja67 |
Posted - 13/02/2011 : 22:50:31 quote: Originally posted by ---dp---
Opet se vracam na to ko je sve licitirao. Pa licitirali su i ddfan i culfis. Neverovatno!!! Iako, samo do granice cene za strip bez korica, sto znaci da ni oni nisu primetili da se radi o VSZ9
http://www.limundo.com/kupovina/Casopisi-i-Stripovi/Stripovi/Boneli/LMS-17-Morske-hijene/2249415/Ponude
Nije culfis bidovao strip nego ja , nijesam registrovan na limundu pa je Sinisa pokusao da kupi umjesto mene!!!! Nijesam obracao paznju je li orginal ili nije jer normalno je da prodavac napise u obrazlozenju da je strip takav kakav je Jeb... ga svi mozemo da pogrijesimo!!!! poz. za sve vas koji sve budno pratite i upozoravate nas na nase greske |
---dp--- |
Posted - 13/02/2011 : 21:48:03 quote: Originally posted by olympia
Hvala vam ljudi na upozorenju. Ovaj strip aukciju sam primetio u poslednjoj minuti i onako na brzinu izbidovao jer mi se ucinila povoljnom. Kasnije kada sam dobro pogledao, odmah sam i sam primetio razliku. Ne brinite, zavrsicu ja ovo kako treba i javicu vam ovde kako je proslo. Jos jednom, hvala vam svima na expresnom upozorenju...
Olympia, molim te, javi nam ovde sta se desava sa tom aukcijom i kako je tip reagovao na tvoje saznanje da je rec o laznom stripu |
---dp--- |
Posted - 13/02/2011 : 21:46:15 Opet se vracam na to ko je sve licitirao. Pa licitirali su i ddfan i culfis. Neverovatno!!! Iako, samo do granice cene za strip bez korica, sto znaci da ni oni nisu primetili da se radi o VSZ9
http://www.limundo.com/kupovina/Casopisi-i-Stripovi/Stripovi/Boneli/LMS-17-Morske-hijene/2249415/Ponude |