forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Član mihha - Aukcije BO

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
BO Posted - 12/04/2011 : 09:01:49
Molio bih poštovanog člana da se javi u vezi 45 osvojenih aukcija u protuvrijednosti 15327kn.
Članu sam poslao mail netom nakon završenih aukcija, međutim još nema odgovora.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
grofica Varga Posted - 22/04/2011 : 13:22:06
@ DKoor - LoL, dobro kažeš.

Neki dan sam sa svojom ekipom igrala onu igru kad na čelo jedni drugima zakeljimo papirić na kojem piše ime neke poznate ličnosti i onda pokušamo odgonetnuti što nam piše.
Pitanja su išla nekako ovako :
Je li ta osoba muško? Da. Je li bijel? Ne. Jeli poznat kao negativna ličnost? Pa već smo ti rekli da nije bijel.
DKoor Posted - 22/04/2011 : 01:21:16
Jedino što želim napomenuti ovdje je da mi nije baš jasno otkud se sada među ljudima uvriježio izraz "Indijanac" kao nešto negativno. U stripovskom duhu apeliram da se koristi termin "bijelac" ili "bljedoliki" kao sinonim za potencijalno sranje...
Markos Posted - 21/04/2011 : 21:10:21
Pratit ću, ali mislim da nema potrebe za dizanjem uzbune.
Otto Kraus Posted - 21/04/2011 : 20:39:21
Kakve teške riječi za jednu damu ...

Nego,opet se na aukcijama od boa pojavio neki novi član hani.....

Ako je opet neki indijanac bilo bi dobro da ga se riješi u početku,a ako ipak nije onda isprika i dobrodošlica u moje ime....

toliko...
grofica Varga Posted - 20/04/2011 : 02:22:48
Koja drama! BO je imao živi cirkus ovih dana.

Ovakvi slučajevi su j u zdrav mozak, rušenje reputacije i ostavljaju onu gorčinu kada prodavač pomisli - možda su u igri bili i ozbiljni kupci koje je ovaj izbacio iz igre. Bolje da je aukcija završila sa sigurnih 50 kn, nego za nerealiziranih 400.
Uvijek će biti ovakvih prevara, ali s druge strane gledano ovaj sajt ima odličan postotak normalno izvedenih trgovanja. Ruku na srce, prava teška prevara je ono kad nekom pošalješ novac ili stripove a ne dobiješ ništa, a hvala Bogu tema s naslovom - "uplatio sam mu 500 kn i od tada mi se ne javlja" nije dugo bila. Jer tu nema onih što bi bilo kad bi bilo i potencijalnog novca koji je popušen.
Ovakvi slučajevi se mogu popraviti bez težih posljedica. BO će ih staviti opet na aukciju, markos je oprostio proviziju a pošten kupac za ove stripove će doći kad tad. I sve je super, a kod onog primjera prevare kojeg sam navela gore se jednostavno možeš jebati.

rednazgul Posted - 18/04/2011 : 16:56:55
quote:
Originally posted by wolf

Ja mislim da je rednazgul pronašao neki otvor u skladištima TLM-a, pa uredno unovčava sirovinu na tržištu :)

Šala, naravno. Btw, jesu li "Bribirski knezovi" još u funkciji?

Samo se ti šali...
bakar-38,00kuna
olovo-8,50kuna
aluminij-25,00kuna
željezo-1,80kuna
Ford karavan 72"godina sa probnim tablicama i šišaj!
pa ti vidi kol"ko je to Zagora dnevno
wolf Posted - 18/04/2011 : 16:41:20
Ja mislim da je rednazgul pronašao neki otvor u skladištima TLM-a, pa uredno unovčava sirovinu na tržištu :)

Šala, naravno. Btw, jesu li "Bribirski knezovi" još u funkciji?
brni Posted - 17/04/2011 : 23:36:22
quote:
Originally posted by Combatrock

quote:
Originally posted by brni

@rednazgul

vidim da si iz Sibenika..ja san iz Vodica (znaci iman 10,11km do Sibenika)..

tribalo bi i meni nesto eura pozajmiti..

ej br vodice zakon... letovao sam tamo pre 2009 - te... nemam sto eura na zajam... hahaha... pozdrav vodicama... prelepo mesto...

Combatrock Posted - 17/04/2011 : 23:20:59
quote:

@rednazgul

ej br vodice zakon... letovao sam tamo pre 2009 - te... nemam sto eura na zajam... hahaha... pozdrav vodicama... prelepo mesto...
brni Posted - 17/04/2011 : 23:07:51
quote:
Originally posted by rednazgul

quote:

@rednazgul

Eura ko blata..radim u tiskari..kome treba,šaljem pouzećem...

dobra..dobra..
rednazgul Posted - 17/04/2011 : 22:57:37
quote:

@rednazgul

Eura ko blata..radim u tiskari..kome treba,šaljem pouzećem...
brni Posted - 17/04/2011 : 22:26:14
@rednazgul

sawitch Posted - 17/04/2011 : 22:23:11
Imas sto eura na zajam?
rednazgul Posted - 17/04/2011 : 21:46:49
quote:
Originally posted by goran split

quote:
Originally posted by skviki

A sta ako sam imucan i posten kupac ali do sada nisam znao za ovaj forum i aukcije ? Prijatelj me uputi ovde, uclanim se i hocu da potrosim novac na dobre stripove a ne mogu ??? Nije ni to posteno. A mogu da budem prevarant, napravim 20-30 pozitivnih komentara i onda nekoga zeznem za veliku lovu. I sta onda ? Protiv prevaranata nema leka osim da u zakonu bude regulisano u vezi aukcija. Sto se tice igraca koji nekom dizu cene, toga je uvek bilo i bice dok je aukcija. To ne moze da se dokaze, mozemo samo da pretpostavljamo i sumnjamo. Ja sam razmisljao bas dugo i po meni je najsigurnije stavljati fiksne cene za aukcije pa ko voli nek izvoli. Eventualno jos i opcija " kupi odmah " i to je to.

pa odma sam napisa da ovo rjesenje nece zaustavit prevaranta,ali ovako da u zadnji tren se neko registrira i bida 15000kn stripova je smisno i zalosno.bar da se tome stane kraj

pozdrav svima..,
sa zanimanjem pratim događaje zadnjih dana,posebno ovaj forum pa sam
nakon ovog komentara odlučio iznijeti svoje mišljenje jer sam se na
neki način osjetio prozvanim premda me nitko nije direktno spomenuo..
dakle,prije par mjeseci registrirao sam se kao član i sa nula(0)
komentara kod Vebera izbidao stripova za skoro 15.000,00 kuna i ne
vidim razlog zašto bi to bilo smiješno i žalosno kako ovaj cijenjeni
član navodi,nije se desilo NIŠTA,nisam naguzio Slavena(Vebera),
radi mene nije otvoren novi topic,sve je prošlo kako i treba proći...
10 godina kupujem na EBAY-u i nikad nisam imao nikakvih problema i
ne postoji razlog da se ovde patentira specijalni sustav zaštite jer
ćete od sajta napraviti geto a potencijalne nove članove u startu
stigmatizirati kao prevarante...ja se,na primjer, nikada ne bih prijavio na takav sajt...ili je to možda i želja pojedinih članova?
na EBAY-u pojedini prodavači navedu da ukoliko novi članovi ili
oni sa jednim negativnim feedbackom žele sudjelovati u aukciji
obavezno prvo kontaktiraju prodavača...to sigurno funkcionira...
poslije toga sve je bazirano na renomeu koje grade kupci i prodavači
i ,naravno ,POVJERENJU...moja je osobna odluka želim li kupovati
skuplje kod renomiranih prodavača koji se sigurno neće kockati sa
teško stečenim renomeom ili jeftinije kod novih prodavača...
ja sam kod pajinih antikviteta kupio stripova za 5650,00kuna
koji su stigli u Zagreb 30.03. a s obzirom da sam iz Šibenika,
podigao sam ih tek 12.04.ali dotični mi je zabranio pristup svojim
aukcijama već 06.04.( STVAR POVJERENJA) kao što rekoh...
pristup je odblokiran i ja sam jučer izbidovao narednih 9.000,00
kuna a da sam prethodno pročitao njegov mail ne bih sigurno kupio
ništa...ZAŠTO?! zato jer mi u mailu navodi da su njemu mnogi dužni
pa je meni stisnuo blokadu....POSLOVNOST-ČISTA PETICA!!
zato ja, na primjer, neću više nikada od njega kupiti ništa....
i to je stvar povjerenja,također...
zato mislim da je najbolje da sami prodavači na svojim aukcijama
diktiraju pravila igre a mi ćemo se igrati ili ćemo samo gledati..
svako po svom ćeifu i sukladno svojim mogućnostima...
lijep pozdrav svim forumašima ma gdje bili...
jaki Posted - 17/04/2011 : 16:27:24
Zašto je žalosno?
Prevaranata i neozbiljnih ljudi uvijek je bilo i biće.
Izbacit sa aukcija i ponovit aukciju je jedino rješenje.
goran split Posted - 17/04/2011 : 15:28:57
quote:
Originally posted by skviki

A sta ako sam imucan i posten kupac ali do sada nisam znao za ovaj forum i aukcije ? Prijatelj me uputi ovde, uclanim se i hocu da potrosim novac na dobre stripove a ne mogu ??? Nije ni to posteno. A mogu da budem prevarant, napravim 20-30 pozitivnih komentara i onda nekoga zeznem za veliku lovu. I sta onda ? Protiv prevaranata nema leka osim da u zakonu bude regulisano u vezi aukcija. Sto se tice igraca koji nekom dizu cene, toga je uvek bilo i bice dok je aukcija. To ne moze da se dokaze, mozemo samo da pretpostavljamo i sumnjamo. Ja sam razmisljao bas dugo i po meni je najsigurnije stavljati fiksne cene za aukcije pa ko voli nek izvoli. Eventualno jos i opcija " kupi odmah " i to je to.

pa odma sam napisa da ovo rjesenje nece zaustavit prevaranta,ali ovako da u zadnji tren se neko registrira i bida 15000kn stripova je smisno i zalosno.bar da se tome stane kraj
skviki Posted - 17/04/2011 : 14:23:00
jaki Posted - 17/04/2011 : 13:12:09
quote:

quote:

mozda je najbolje da kupci sa ispod 5 poz komentara ne smiju bidat vise od 3 aukcije istovremeno (i do odredjene cifre.cca 300kn).to je dovoljno da se zaustavi bar ovakva shema da se korisnik sa 0 komentara prijavi 6.4. na stripovi.com,a vec 7.4. bida 15 000kn stripova.to ne rjesava problem 100% jer je prevarant prevarant,ali mislin da je to zasad optimalno rjesenje.

slazem se sa ovim..mislim da nije u redu da se ljudima koji nemaju niti jedan komentar ili ih imaju jako malo onemoguci uopce bidanje na neke velike aukcije..
ovaj prijedlog mi zvuci dosad najbolje..

Bravo!!
Osnovali smo ministarstvo domovinske sigurnosti!
legaz Posted - 17/04/2011 : 11:44:27
Možda nije loše da i prodavac ili neki koji učestvuju u aukciji skrenu pažnju Markosu još u toku aukcije pa da se to sankcioniše. Znam da nije kompletni rešenje ali jedan vid sprečavanja.
Ja sam jednom u početku greškom ukucao cifu od 11400 kuna, ali sam istog momenata kontaktirao Markosa da to isparvi. Stvar je rešena u roku od pola minute i niko nije oštećen. Markos može ovo potvrditi. A ja činimi se ima još uvek sačuvanu tu našu prepisku.
brni Posted - 17/04/2011 : 11:38:21
quote:

mozda je najbolje da kupci sa ispod 5 poz komentara ne smiju bidat vise od 3 aukcije istovremeno (i do odredjene cifre.cca 300kn).to je dovoljno da se zaustavi bar ovakva shema da se korisnik sa 0 komentara prijavi 6.4. na stripovi.com,a vec 7.4. bida 15 000kn stripova.to ne rjesava problem 100% jer je prevarant prevarant,ali mislin da je to zasad optimalno rjesenje.

slazem se sa ovim..mislim da nije u redu da se ljudima koji nemaju niti jedan komentar ili ih imaju jako malo onemoguci uopce bidanje na neke velike aukcije..
ovaj prijedlog mi zvuci dosad najbolje..
goran split Posted - 17/04/2011 : 11:23:48
Markos Posted - 16/04/2011 : 16:03:41
quote:
Originally posted by DKoor
Inače jedino što bi bilo zbilja sigurno je da se uvede neki servis gdje bi prodavači slali stripove a servis slao na kupčevu adresu, neka vrsta posredništva... posredništvo bi jamčilo za kvalitetu proizvoda tako da nepošteni prodavač/kupac ne bi mogao izvoditi nikakve kerefeke... samo takva ideja košta.

Da, košta i, inače, zove se "striparnica":)
DKoor Posted - 16/04/2011 : 15:43:50
A inače od onih fora tipa "siguran kupac" i sl. nema ništa, pa kao da ti likovi ionako ne daju svoje podatke... a ti ga kasnije ganjaj za 100-200 kuna (maksimalno). Dok dođeš do njega ne isplati ti se.
Na kraju krajeva, eno toga na aukcije.hr pa opet ima trulih jabuka...

Inače jedino što bi bilo zbilja sigurno je da se uvede neki servis gdje bi prodavači slali stripove a servis slao na kupčevu adresu, neka vrsta posredništva... posredništvo bi jamčilo za kvalitetu proizvoda tako da nepošteni prodavač/kupac ne bi mogao izvoditi nikakve kerefeke... samo takva ideja košta.
DKoor Posted - 16/04/2011 : 15:24:27
quote:
Originally posted by Obi-wan

Do sada sam vjerovatno trebao ostaviti nekih 50 negativnih i 50 neutralnih komentara.
A nisam. Zašto?
Od tih 100 komentara, garantiram da bih bar 20 dobio nazad.
Da li bi mi Marko sada obrisao negativan komentar (da ga zamolim) koji bih dobio od nekog novog iz osvete. Vjerujem da bi.
Da li bi to uradio za mene prije 6 godina kada sam ja bio nepoznanica. Možda bi, a možda i ne bi (zašto bi?).
Da li bi mi obrisao treći, peti, deseti i dvadeseti dobijen negativni/neutralni komentar. Sigurno ne bi! Pomislio bi točno ovo: "Ovaj dobija negativne na sve strane, sigurno nešto ne valja". I tko bi mogao zamjeriti na takvom razmišljanju.
Ja nemam negativnih komentara jer sam radio sa svima kako treba, ali i zato što ih nisam davao!
Želim samo reći da sistem komentara nije savršen. Na žalost, iako već dugo razmišljam kako ga učiniti savršenim, ne polazi mi za rukom...

Mislim da ovo vrijedi za 90% ljudi koji posluju ovdje sa poštenim namjerama.
Ne mogu reći da je bilo puno prilika za negativni/neutralni ali sigurno je bilo više no što sam ih ja ostavio.

A to je jedan negativan komentar tipu koji je zbilja neozbiljan.
supermark Posted - 16/04/2011 : 13:54:17
quote:
Originally posted by vladar

Mozda bi Marko mogao da uvede opciju "siguran kupac" - osoba koja je dostavila sve potrebne podatke: sken licne karte sa validnom adresom (na koju bi stigla sifra za aktiviranje naloga), validni broj telefona (prilikom registracije kao sigurnog kupca na taj broj bi stigao sms sa sifrom koja je neophodna da se nalog aktivira), i sl.
Prodavac bi mogao da za svoje odredjene aukcije, kod kojih ocekuje da ce se dostici vece cene, ili cak sve svoje aukcije izabere opciju da na njima mogu ucestvovati samo "sigurni kupci". Na taj nacin bi se sprecila diskriminacija novih clanova i clanova sa malo pozitivnih komentara, jer bi i oni mogli da ucestvuju na aukcijama ako ispune predvidjene uslove, a kupac bi dobio odredjenu sigurnost u smislu da bi tacno znao ko je izlicitirao njegove stripove.
Ovo bi zahtevalo malo posla i petljanja sa slanjem sifre za aktiviranje naloga, ali nijedan kupac posle ne bi mogao da tvrdi "nisam ja, zeka je". I cim ne ispostuje pravila - trajno dovidjenja.
Ni ovo nece da resi sve probleme, jer se moze desiti da i siguran kupac ne ispuni svoje obaveze, ali ce pomoci da se malo procisti ekipa.

odličan prijedlog!
VIP sigurni kupci i prodavači

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000