T O P I C R E V I E W |
iseserin |
Posted - 29/04/2011 : 08:35:13 Eto i to se dogodilo! Prodao sam u Italiju 30 stripova, kupac mi dao adesu od nekog hotela, ja poslo stripove pred 15 dana, ali pošiljka nikako da stigne. Ovo je prvi puta da stripovi nisu stigli na odredišnu adresu, a slao sam ih širom svijeta? Budući da se tadi o 420 kn, nije tako malo, no ne isplati se natezati, vratit ću novac nazad kako sam ga i dobio -Western Unionom. Ne mogu dokazati da sam poslao stripove pošto se radi o 2 dvije tiskanice, a kupac na riječ mi ne vjeruje. Ima li netko slično iskustvo, da me uputi što mi je činiti?
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Kojot |
Posted - 02/09/2011 : 19:15:19 quote: Originally posted by sawitch
Ovo Dveribadov sistem.. Tako i on siba svima unapred.. Ja se ugledao na njega i popusio sam 350 eura minusa...
|
Obi-wan |
Posted - 02/09/2011 : 18:49:28 quote: Originally posted by iseserin
ali tako ga uništiti nije u redu?
Nije! Zbog takvih sranja ni ne trgujem sa inozemstvom... |
iseserin |
Posted - 02/09/2011 : 09:34:57 Stigla tiskanica iz Makedonije nakon 20 dana. Prvo sam se obradovao jer je došla, a zatim mi se raspoloženje pokvarilo kad sam vidio da je otvarana i da je pri tom strip uz isječen duž tri strane, i kao da to nije dovoljno, kad je zatvarana, lijepljivom trakom je lijepljeno i po stripovima. Zaista mi je bilo žao tog stripa, mada nije neka vrijednost, otprilike 5 eura, ali tako ga uništiti nije u redu? |
iseserin |
Posted - 31/08/2011 : 11:50:33 Iskustvo mi pokazuje da slanje stripa u običnoj tiskanici nije najbolje rješenje (iako je najjeftinije). Evo sad meni putuje tiskanica iz Makedonije već 20-ak dana (obje moje tiskanice za Makedoniju stigle su za 5 dana), budući da nema razloga da sumnjam u čovjeka koji mi šalje stripove, stvar je u pošti (možda nije zgodno slati poštu u oko državnih blagdana, ova je poslana pred Veliku Gospu)? Pošta je puno odgovornija kod preporučene pošte ili paketa, a na obične tiskanice gledaju kao na rođendanske čestitke (ak dođe dobro, ak ne nikom ništa). Ja od sada šaljem u inozenstvo na odgovornost kupca ili u paketu, npr. juće sam poslao paket za SAD, imao je masu preko 12 kg, a poštarina me došla 572 kn (uz to 7 kn je carinska deklaracija). Da ne zaboravim, sad i ja vidim da s Maramao nešto ne štima, nije mi se ni javio nakon što sam mu vratio pare (dobio i ovce i novce). |
Obi-wan |
Posted - 19/07/2011 : 17:43:34 quote: Originally posted by Bojan1981
Sve za cistu desetku, ja se izvinjavam sto sam malo pozurio sa bojanjem da se nesto nije desilo sa stripovima.
Ništa strašno. To je karakteristično za nove članove. A ima nas koji smo paranoični svaki put (kao ja npr. nakon 6 godina i 500 pošiljki od kojih nije stigla samo jedna)... Najvažnije ti je dobro odabrati s kim ćeš trgovati i neće biti problema. |
Bojan1981 |
Posted - 19/07/2011 : 04:48:01 Stripovi su stigli danas kada sam stigao kuci posle posla. Svaka cast Darko18, pogotovo za pakovanje, kupujem figure na ebayu godinama, pa cak i one skupocene nisu nikada dosle tako dobro zapakovane kao tvoj paket. Sve za cistu desetku, ja se izvinjavam sto sam malo pozurio sa bojanjem da se nesto nije desilo sa stripovima. Znam u cemu je moguce da je bio problem, prezime mi je bilo napisano umesto Kovacevic, bilo je napisano Kovacic, ali mislim da to nije bio problem vec zato sto ga je Kanadska carina zadrzala jer vidim da je paket bio otvoren i stavili su traku na njega da su ga proverili. Kad si spakovao onako sve super, a pise na paketu da su stripovi sigurno su pomislili da se ne kriju neke pare unutra medju njima jer vidim da su od 11 stripova koje si ti sve posebno lepo zapakovao, oni su otvorili tri sigurno da vide da li je nesto medju stranicama sakriveno. Mozda neki dijamanti ili nesto Uostalom, jos jednom velika pohvala za stripove i pakovanje, nastavljamo biznis...!!!
Bojan
quote: Originally posted by okiboki
quote: Originally posted by sawitch
Ovo Dveribadov sistem.. Tako i on siba svima unapred.. Ja se ugledao na njega i popusio sam 350 eura minusa...
Ma idi ja to ne bi radio nikad.Pogotovo nekom ko nema komentare.Nista lose ne mislim za Bojana ili za nekog ko tako salje ali ja ne bi.
|
okiboki |
Posted - 18/07/2011 : 21:59:46 quote: Originally posted by sawitch
Ma idi ja to ne bi radio nikad.Pogotovo nekom ko nema komentare.Nista lose ne mislim za Bojana ili za nekog ko tako salje ali ja ne bi. |
DARKO18 |
Posted - 18/07/2011 : 21:59:02 Pušenje je nekad dobro ,ako je na sitno ,jebi ga sve je škola.Ako neko i ne plati neka se najede stripova ,ja mu ih još pošaljem pa neka uživa.Do sad su mi svi ljudi platili ,nisam imao problema ,a ako bude bude ,idemo dalje.(samo da nije veća svota ha,ha )
quote: Originally posted by sawitch
|
sawitch |
Posted - 18/07/2011 : 21:46:42 Ovo Dveribadov sistem.. Tako i on siba svima unapred.. Ja se ugledao na njega i popusio sam 350 eura minusa... |
DARKO18 |
Posted - 18/07/2011 : 20:29:02 Pozdrav Prodavač sam ja .Paket je poslan 15.06.2011 .Što se tiče slanja paketa prije uplate tako svima šaljem ,to ti mogu potvrditi drugi kupci.U slučaju ako ne dobiješ paket vraćam ti novac ili ako inzistiraš na stripovima izvadit ću ih iz svoje osobne kolekcije pa ti ih opet pošaljem .Ne trebaš brinuti nećeš biti zakinut od moje strane.Na računu piše prioritetno pismo -III od 2-5 kg cijena 240+40 kn ukupno 280,00 kn .Poslat ću ti sliku računa na mail. Lijep pozdrav i svako dobro Darko18
quote: Originally posted by Bojan1981
Ima samo racun kaze, ali bez ikakvog broja. Dobro, nadam se mozda ce doci za 2-3 nedelje, videcemo, ostali paketi koje sam dobijao imali su brojeve na njima I isto su kostali odprilike 250-400 kn. Sad Sam proverio mail, pise da je poslao paket (280 kn).
|
Bojan1981 |
Posted - 18/07/2011 : 17:06:03 Ima samo racun kaze, ali bez ikakvog broja. Dobro, nadam se mozda ce doci za 2-3 nedelje, videcemo, ostali paketi koje sam dobijao imali su brojeve na njima I isto su kostali odprilike 250-400 kn. Sad Sam proverio mail, pise da je poslao paket (280 kn). |
jaki |
Posted - 18/07/2011 : 16:56:53 Onda je paket a kad se šalje paket onda se dobije potvrda u pošti i pošta na zahtjev pošiljatelja može provjeriti gdje je paket došao. |
Bojan1981 |
Posted - 18/07/2011 : 16:36:36 Posta je kostala 280 kn. Barem tako kaze |
Guffy |
Posted - 18/07/2011 : 15:06:51 quote: Originally posted by Bojan1981
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post, necu da govorim ime od prodavaca, ali posto sam naisao na ovaj Topic, i moja situacija je malo zanimljiva imam pitanje ili trazim savet u vezi ove situacije od vise iskusnijih clanova na ovom forumu. Poceo sam da kupujem na Aukcijama na ovome sajtu pre odprilike dva meseca, imam 5 pozitivnih tranzakcija, i verovatno jos dve koje cekam jer sam vec dobio pakete i ostalim ostavio feedback. Za sada sam od svakoga dobijao pakete na vreme, ja uvek uplatim pare dan ili dva posle aukcija koje pobedim preko Western Uniona bez ikakvh problema. Dva puta sam kupovao kod Pajinih Antikviteta, dva puta kod Dubca, jednom kod Marka1, jednom kod Columba, i sve dode bez problema. Cesto kupujem i kod Stripova na kvadrat i sve dode posteno i brzo. Sada je ovaka situacija kod jednoga prodavaca od kojega sam kupio aukcije, platio sam za aukcije 1780 Kuna, i paket mi je navodno bio poslan 15 Juna, znaci pre 30 dana, ostali paketi od Dubca, Pajinih Antikviteta i Marka1 su bili poslani par dana kasnije i oni su vec stigli prosle nedelje. Fora je u tome sto ostali prodavaci bi cekali moje pare koje cim bi ih dobili poslali bi mi posiljke. Ovaj clan mi je poslao paket pre nego sto sam mu uplatio pare a tada sam imao 0 feedback, pitam se zasto mi je poslao paket pre para i posebno kada sam imao 0 feedback. Mozda je tip stvarno super i nije imao sumnje u mene. Ja ne kazem da mi on nije poslao paket, moguce da i kasni, ja ne probam nista lose da mislim o njemu. Pitao sam ga da proveri u posti da li su mu dali neki tracking broj za paket, ali samo ima racun kaze, ja sam mislio da ako vec saljemo paket od blizu 1800 kuna sto je blizu 400$ dolara, da bi prodavac barem uzeo neki tracking broj, stvarno nema smisla to poslati bez nekog dokaza. Radim stalno tranzakcije preko ebaya i uobicajeno aako je nesto skuplje ja posaljem obavezno paket sa tracking brojem da znam da ga je kupac dobio. Da li neko moze da mi kaze u slucaju ako ne dobijem ovaj paket sta mogu da ucinim onda u toj situaciji, moguce je i da paket i dalje putuje posto zivim u Kanadi i da ce nadam se doci uskoro. Hvala puno svima, znam da mi je ovo prvi post ali svi moramo da pocnemo odnekle. Pozdrav. Bojan
Vjerovatno nije slao paket, jer paket podlježe carini i poštarina za isti je u kilaži nekih 6kg za USA oko 350kn i ima dosta komplikacija kod slanja što kod tiskanice nije tako.
Kad se šalje obična tiskanica nema nikakvi traking number,to je ko da šalješ obično pismo,
Jednom mi je tiskanica za USA putovala 2mjeseca i 18 dana , slao sam taj put 5 tiskanica i sve su došle za mjesec i po osim te jedne koja se negdje zagubila. Nema razloga za paniku, pošta ce doć samo treba biti strpljiv, do sad mi se izgubila samo jedna tiskanica i ta je išla u USA. Tiskanica je najvjerovatnije poslana brodom, (60kn) jer da je slana avionom bio bi ptt 200kn. Ne kužim kaj se svi žale kad ne dobiju stripove, a svi bi htjeli ušteedjeti na poštarini, koja je doduše i za običnu tiskanicu prevelika
samo kratak odgovor iseserin -u nisi trebao vratit novac sad lik ljepo uživa u tvojim stripovima i ovce i nofce
|
Obi-wan |
Posted - 17/07/2011 : 09:59:25 Pošiljke za Američki kontinent znaju putovati duže (zaglave na carini ili nešto slično). Osobno, 2 puta mi je putovalo i po 2 mjeseca. Tako da još čitavih 30 dana nema razloga za paniku... |
Bojan1981 |
Posted - 17/07/2011 : 08:54:26 Pozdrav svima, ovo je moj prvi post, necu da govorim ime od prodavaca, ali posto sam naisao na ovaj Topic, i moja situacija je malo zanimljiva imam pitanje ili trazim savet u vezi ove situacije od vise iskusnijih clanova na ovom forumu. Poceo sam da kupujem na Aukcijama na ovome sajtu pre odprilike dva meseca, imam 5 pozitivnih tranzakcija, i verovatno jos dve koje cekam jer sam vec dobio pakete i ostalim ostavio feedback. Za sada sam od svakoga dobijao pakete na vreme, ja uvek uplatim pare dan ili dva posle aukcija koje pobedim preko Western Uniona bez ikakvh problema. Dva puta sam kupovao kod Pajinih Antikviteta, dva puta kod Dubca, jednom kod Marka1, jednom kod Columba, i sve dode bez problema. Cesto kupujem i kod Stripova na kvadrat i sve dode posteno i brzo. Sada je ovaka situacija kod jednoga prodavaca od kojega sam kupio aukcije, platio sam za aukcije 1780 Kuna, i paket mi je navodno bio poslan 15 Juna, znaci pre 30 dana, ostali paketi od Dubca, Pajinih Antikviteta i Marka1 su bili poslani par dana kasnije i oni su vec stigli prosle nedelje. Fora je u tome sto ostali prodavaci bi cekali moje pare koje cim bi ih dobili poslali bi mi posiljke. Ovaj clan mi je poslao paket pre nego sto sam mu uplatio pare a tada sam imao 0 feedback, pitam se zasto mi je poslao paket pre para i posebno kada sam imao 0 feedback. Mozda je tip stvarno super i nije imao sumnje u mene. Ja ne kazem da mi on nije poslao paket, moguce da i kasni, ja ne probam nista lose da mislim o njemu. Pitao sam ga da proveri u posti da li su mu dali neki tracking broj za paket, ali samo ima racun kaze, ja sam mislio da ako vec saljemo paket od blizu 1800 kuna sto je blizu 400$ dolara, da bi prodavac barem uzeo neki tracking broj, stvarno nema smisla to poslati bez nekog dokaza. Radim stalno tranzakcije preko ebaya i uobicajeno aako je nesto skuplje ja posaljem obavezno paket sa tracking brojem da znam da ga je kupac dobio. Da li neko moze da mi kaze u slucaju ako ne dobijem ovaj paket sta mogu da ucinim onda u toj situaciji, moguce je i da paket i dalje putuje posto zivim u Kanadi i da ce nadam se doci uskoro. Hvala puno svima, znam da mi je ovo prvi post ali svi moramo da pocnemo odnekle. Pozdrav. Bojan |
iseserin |
Posted - 06/06/2011 : 15:22:12 U Srbiju sam poslao stotinjak tiskanica i sve su stigle za 4 do 8 dana. |
dicmanjac |
Posted - 06/06/2011 : 13:20:05 ej...moze li mi neko rec koliko dana treba da stigne tiskanica iz hrvatske u srbiju??...evo pr. ako sam poslao u cetvrtak kad bi trebala stic u srbiju?? |
dario.nola |
Posted - 02/06/2011 : 01:22:19 italian post suks dear iseserin. |
dicmanjac |
Posted - 26/05/2011 : 16:42:14 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by dicmanjac
ej...evo moze jedno pitanje. moram poslat tiskanicu iz hrvatske u srbiju. nisam prije nikad sla u inozemstvo. znam da moram umjesto tiskanica napisat IMPRIME. jel mogu poslat preporučeno kad dođem u poštu ili sa povratnicom?? kako da budem siguran da će to stić na odredište?? hvala ljepa
Nikako. Slanje tiskanice u inozemstvo je lutrija. Pošiljka se ne vodi kod njih (šta god to značilo) i ako ne stigne, nikom ništa. No, u praksi, uglavnom stižu...
e hvala lijepa. ja sam poslo,pa cemo vidit sta ce bit. lol |
Obi-wan |
Posted - 26/05/2011 : 16:29:16 quote: Originally posted by dicmanjac
ej...evo moze jedno pitanje. moram poslat tiskanicu iz hrvatske u srbiju. nisam prije nikad sla u inozemstvo. znam da moram umjesto tiskanica napisat IMPRIME. jel mogu poslat preporučeno kad dođem u poštu ili sa povratnicom?? kako da budem siguran da će to stić na odredište?? hvala ljepa
Nikako. Slanje tiskanice u inozemstvo je lutrija. Pošiljka se ne vodi kod njih (šta god to značilo) i ako ne stigne, nikom ništa. No, u praksi, uglavnom stižu... |
dicmanjac |
Posted - 25/05/2011 : 20:07:54 ej...evo moze jedno pitanje. moram poslat tiskanicu iz hrvatske u srbiju. nisam prije nikad sla u inozemstvo. znam da moram umjesto tiskanica napisat IMPRIME. jel mogu poslat preporučeno kad dođem u poštu ili sa povratnicom?? kako da budem siguran da će to stić na odredište?? hvala ljepa |
DKoor |
Posted - 24/05/2011 : 21:28:06 quote: Originally posted by skuby
Ja sam shvatio da listić samo dobiješ kada preporučano šalješ.
Tražiš samo račun da si platio (4, 6, 8kn ili koliko već), to je već dovoljno... Kod nas koliko sam upućen niti nema preporučene tiskanice. U Srbiji postoji mogućnost slati preporučeno (info na netu). |
sawitch |
Posted - 24/05/2011 : 09:12:19 E moj Ivice, a nisi hteo da nas slusas... |
iseserin |
Posted - 24/05/2011 : 09:05:52 Ovo je čista znatiželja? Nakon što sam MARAMAU vratio novac prekinuo je kontakt. Vidio sam da on kupuje razne komplete na veliko, dakle kako su prošli ti prodavači, odnosno da li su njihovi stripovi stigli? |
|
|