forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 pa dokle,nije mi jasno...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Otto Kraus Posted - 10/12/2011 : 21:59:20
Molim da,ako već postoji odgovarajući topic,mi netko da link da tamo napišem jednu stvar koja me lagano živcira od prvog susreta s aukcijama.
Nakon toga može ključ,pa hvala unaprijed...

Nego...
Svjestan sam toga da se od nečega mora krenuti,međutim nije mi normalno da neki novi član,koji je registriran možda desetak dana ili manje,odjednom kupuje 80 aukcija,i to ne jeftinih stripova nego onih koji će postići relativno visoku cijenu.

Kako sam inače poklonik raznih teorija zavjere,tako mi se lampica upalila ,i ne gasi se...budući da se takve stvari ponavljaju non-stop(pogotovo vidljivo na aukcijama koje kreću od kune),mali apel vlasniku stranice i administratorima,suradnicima,moderatorima i svima koji mogu nešto napraviti po tom pitanju: Kako bi bilo da novi članovi koji imaju ,nemam pojma,manje od deset POZITIVNIH komentara,a registrirali su se unazad desetak dana mogu kupovati odjednom ,recimo 20-ak aukcija ili čak i manje?
Toliko mi ne smeta manjak pozitivnih komentara,već članovi koji se registriraju koji dan nakon što aukcije već krenu.
Aukcija krene od kune,prva tri dana nitko ne stavlja ponudu,odjednom se šesti dan u natjecanje uključuje član sa 0,1 ili 2 pozitivna komentara koji je,naravno,registriran unazad par dana i kupuje pedeset aukcija ili više,iako je prije kupio jednu ili dvije aukcije u životu.
Smanjivanje štete prodavača,očito-a nakon toga dotičnog i nadasve cijenjenog kupca nema par mjeseci ili čak i nikad...pa ko je na kraju tu budala,po dosad vidjenom svi ostali kupci koji se bore za taj komad papira zvan strip s osobom(imaginarnom ili stvarnom) koja je tu s jednim ciljem,nabiti cijenu.

Znam da je tema vjerovatno prožvakana 100 puta,ali nisam baš primjetio neki pomak u spriječavanju takvih pokušaja da neki prodavač "legne na aukciji" i dobije manje novca od očekivanog,što je na kraju ipak samo njegov problem,jer je mogao staviti realnu cijenu,pa se ne bi morao zamarati sa sličnim detaljima kao što je nabijanje cijena...

Ja sam osobno stavio dosta aukcija po kunu,i na nijednoj nisam dobio realnu cijenu stripa,već manje-što me nije toliko zasmetalo,jer sam ionako prodavao duple stripove(koji mi ne trebaju),pa nek ljudi čitaju...Ali kad sam u situaciji da želim kupiti neki strip,i onda naletim na nekog indijanca(koji je možda u nekim slučajevima iimaginarna osoba),koji diže cijenu iz razloga da prodavač ne bude oštećen ili sl.najradije bi ga objesio o prvu banderu,ali naravno ništa od toga iz par razloga:

1.jer kupac ne postoji,već je to sam prodavač-identitet nepoznat,naravno

2.kupac stvarno postoji,ali je u bliskoj vezi s prodavačem-iako ga stripovi ne zanimaju,prijatelju treba pomoći,zar ne...

3.ipak živimo u kulturnom svijetu,nažalost

Ako se netko osjeti pogođenim ili povrijeđenim zbog ovog posta,vjerovatno je KRIV pa me njegovo mišljenje ne zanima...

Ostala mišljenja bi rado čuo,jer ozbiljno razmišljam da napravim crnu listu od kilometra,ali s takvim potezom maksimalno smanjujem ponuđeni izbor stripova na aukcijama,što je opet drugi problem ali je izgleda jedina mogućnost za nenasilnu obranu od takve bagre..

pozdrav

14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
REJS Posted - 11/12/2011 : 19:37:46
Ranije sam primecivao da odredjeni prodavac proda istu pricu,mozda ne isti strip 4-5 puta.Nista to ne bi bilo sumnjivo da nije rec o starijem stripu i slicne ocuvanosti.Znam to jer brojeve koji mi fale pratim sa paznjom,a to mogu videti i ostali ako malo bolje proprate.

E onda se desilo nesto zanimljivo kupujem odredjeni strip recimo Italijanski ,kupuje ga i covek iz susednog grada,Cinjenica je da su stripovi prodati.Onda prodavac izbacuje isti broj i treci put.
Zakljucak prodavac je u ovom slucaju ispravan momak,ali jebi ga taj broj ima cesce.Ako bi to neko gledao sa strane sigurno bi posumnjao u takvog prodavca.Ima mnogo vise postenih prodavaca ali zbog jajara trpe i oni koji to ne zasluzuju.
sawitch Posted - 11/12/2011 : 11:10:35
quote:
Originally posted by Obi-wan
Sve što si napisao stoji, no kako reče Marko, to je teško dokazati.
Preporučujem ti da stavljaš svoje ponude oprezno i da se ne zanosiš nikada (znam da je to teško, no moraš biti discipliniran da te ne prevare).
I pazi, ako te pobjedi lažni kupac, taj strip će ti doći na metu popnovo kad-tad.
A prodavači koji imaju lažne kupce plaćaju proviziju jednom, dvaput, triput pa će se onda malo zamisliti.
Dakle, pobjedimo iz discipliniranim i ne pretjeranim bidanjem...

Ovo je jedino resenje.. U poslednjim sekundama das ponudu i to realnu a strip ako je fejk vratice se opet...
Markos Posted - 11/12/2011 : 10:27:56
Otto mi je poslao 3 imena koje sam provjerio i mislim da nisu prevaranti, iz raznih razloga:

citiram
1) "npr. kod novih članova koji su lažni kupci je simptomatično da bidaju samo na nekoliko aukcija istog prodavača, onog kojem žele dignuti cijenu. Ovaj XXXXXXXXX je kupio stripove od 2 clana već, a trenutno kupuje od 6 različitih ljudi. IP adresa mu se ne poklapa s niti jednom adresom od tih prodavača"

2) "On je kupio najviše stripova od člana YYYYYY, što bi onda trebalo značiti da njemu nabija cijenu. Međutim, najskuplje stripove koje je kupio kod njega, on je dao jedinu ponudu (i za jos neki predmet). To baš i nije logično, zar ne? Plus, u velikoj većini YYYYYY aukcija je odustao davno prije kraja i najvećih bidova. Sve u svemu, postoji sumnja, ali nije lako dokaziva."

3) Za ZZZZZZ, adrese se ne poklapaju, treba vidjeti dokle ce ici s cijenama (zasad su jako niske ponude, po par kuna). Ali buduci da je WWWWWW veliki trgovac čiji stripovi ionako dostizu visoke cijene, sumnjam da se radi o "zecu" koji nabija cijene. Ali pratit ćemo.

Mozda sam u pravu, mozda griješim, ali u svakom slučaju ću obratiti pažnju. Što se mene osobno tiče, meni je izuzetno stalo da se muljatori i prevaranti maknu s aukcija, tako da pozivam sve koji imaju bilo kakve sumnje o nabijanju cijena i sličnim svinjarijama da mi se jave, da se to provjeri na vrijeme.
Oki Posted - 11/12/2011 : 10:06:01
Savjet:
Učite od najpametnijih i najvještijih kupaca....nemojte ponude za strip koji želite kupiti davati po nekoliko dana unaprijed i samim time servirati mogučnost da neki mutni prodavač uz neki drugi nick nabija cijenu stripa..! Ako ste u mogučnosti, bidajte strip u zadnjim sekundama ili ako se usudite,baš u zadnjoj sekundi trajanja aukcije sa iznosom za koji mislite da je realan pa vremena za malverzacije neće ni biti.
Obi-wan Posted - 11/12/2011 : 09:27:59
quote:
Originally posted by Otto Kraus

quote:
Originally posted by REJS

Ahh stara fora,i onda ti se prodavac javi kadi si pobedjen i kaze,momce ovo je neki nesigurni kupac ispalio me je ako si jos zainteresovan dajem ih tebi po predposlednjoj ceni.I ti glumis naivnog i kazes ahh,hvala super sto je odustao.
Nisu svi prodavci toliko pametni ni svi kupci glupi,ali ljubav prema stripovima pravi od nas budale jer to je strast i vrsta zavisnosti.Mnoge sam 100 puta u kupovini i menjazu bio na ivici da oteram u p.m ali jebiga morao sam dam im titram muda da bih dosao do stripa.

Ma ne želim nikome podilaziti,pa ja sam kupac u tom slučaju, i kao takav hoću biti zaštićen od takvih.
Nisam novac za stripove našao na cesti,već sam ga zaradio.

Sve što si napisao stoji, no kako reče Marko, to je teško dokazati.
Preporučujem ti da stavljaš svoje ponude oprezno i da se ne zanosiš nikada (znam da je to teško, no moraš biti discipliniran da te ne prevare).
I pazi, ako te pobjedi lažni kupac, taj strip će ti doći na metu popnovo kad-tad.
A prodavači koji imaju lažne kupce plaćaju proviziju jednom, dvaput, triput pa će se onda malo zamisliti.
Dakle, pobjedimo iz discipliniranim i ne pretjeranim bidanjem...
rednazgul Posted - 11/12/2011 : 07:58:58
Pa ako je lista dugačka kilometar,dajte obznanite javno barem prvi metar a ostalih 999 metara rješavajte preko PM tako da ovaj topic ne ode u osmu stranicu sa pričom o duhovima i rezimeom-tresla se brda,rodio se miš-sličan topic vrtio se i prije par mjeseci....
velka031 Posted - 11/12/2011 : 00:03:47
Da, teško je dokazati, ali je i žalosno da ima takvih ovdje, dosad sam ovaj sajt tumačio kao vrlo ugodno i pozitivno mjesto!
Markos Posted - 10/12/2011 : 23:14:15
Kako god hoćeš, meni je svejedno, bilo javno, bilo PM, tvoja odluka. Samo pošalji. Ja sa svoje strane mogu obećati da ću učiniti sve što je u mojoj moći da provjerim ima li tu nešto sumnjivo. Ali ja mogu riješiti samo situaciju 1, situaciju 2 mi je gotovo nemoguće dokazati.
Otto Kraus Posted - 10/12/2011 : 22:53:00
Može onda ovako,ja ti na pm pošaljem ona imena koja su mi jaaako sumnjiva pa ti provjeri,kad nadješ vremena.
Mogu ih i javno iznijeti,nije problem,ali mozda ne bi bilo korektno prema onima u koje sam se prevario,da im rušim kredit u daljnjim kupovinama ili prodajama,iako moje mišljenje tu nikako nije presudno.
Otto Kraus Posted - 10/12/2011 : 22:49:44
quote:
Originally posted by Markos

Problem je što je takve slučajeve ponekad teško dokazati. Ja bih reagirao, ali nikad ne možeš biti do kraja siguran. Na aukcijama postoje sustavi kontrole dvostrukih logina i umjetnog dizanja cijena, ali sigurno se daju poboljšati. Ja bih savjetovao svima koji sumnjaju u neke nelogičnosti da mi se jave pa da provjerim, jer ipak ne mogu imati sve pod kontrolom, sigurno mi promakne dosta toga. Svatko kome dokažem da sam sebi nabija cijene pod drugim korisničkim imenom automatski leti sa sajta ZAUVIJEK.

cercil Posted - 10/12/2011 : 22:40:02
Potpuno si u pravu, vise puta mi se to desilo i mislim da je ta ideja dobra. Na primer, da se na neki nacin ogranici ljudima koji su clanovi sajta neko kratko vreme da bidaju aukcije od preko 200 kuna ili neko slicno pravilo.
Ovako je ocigledno da smo, zbog nase ljubavi prema stripovima, zrtve naduvavanja cena!
Mozda bi vlasnik sajta mogao razmisliti o ovome!?
Markos Posted - 10/12/2011 : 22:38:54
Problem je što je takve slučajeve ponekad teško dokazati. Ja bih reagirao, ali nikad ne možeš biti do kraja siguran. Na aukcijama postoje sustavi kontrole dvostrukih logina i umjetnog dizanja cijena, ali sigurno se daju poboljšati. Ja bih savjetovao svima koji sumnjaju u neke nelogičnosti da mi se jave pa da provjerim, jer ipak ne mogu imati sve pod kontrolom, sigurno mi promakne dosta toga. Svatko kome dokažem da sam sebi nabija cijene pod drugim korisničkim imenom automatski leti sa sajta ZAUVIJEK.
Otto Kraus Posted - 10/12/2011 : 22:29:01
quote:
Originally posted by REJS

Ahh stara fora,i onda ti se prodavac javi kadi si pobedjen i kaze,momce ovo je neki nesigurni kupac ispalio me je ako si jos zainteresovan dajem ih tebi po predposlednjoj ceni.I ti glumis naivnog i kazes ahh,hvala super sto je odustao.
Nisu svi prodavci toliko pametni ni svi kupci glupi,ali ljubav prema stripovima pravi od nas budale jer to je strast i vrsta zavisnosti.Mnoge sam 100 puta u kupovini i menjazu bio na ivici da oteram u p.m ali jebiga morao sam dam im titram muda da bih dosao do stripa.

Ma ne želim nikome podilaziti,pa ja sam kupac u tom slučaju, i kao takav hoću biti zaštićen od takvih.
Nisam novac za stripove našao na cesti,već sam ga zaradio.
REJS Posted - 10/12/2011 : 22:13:39

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000