T O P I C R E V I E W |
wanderer |
Posted - 19/06/2012 : 22:27:32 evo, desilo se i meni nakon poslanih par stotina tiskanica i pisama i paketa, jedna tiskanica nikako da stigne do Dalmacije. Vec je proslo 2 tjedna od njezinog slanja, pa je onda za ocekivati da nece niti stici... zanimljivo je da je isti dan poslano 6 komada, sve su stigle osim ove jedne :-((
Da li je vec imao neko takvu situaciju? ima li smisla ici na postu trazit? racun od slanja imam, ali pretpostavljam da to nema nikakvog smisla kad na njemu ne pise ni ko salje, ni kome salje... |
20 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
DeeCay |
Posted - 26/06/2012 : 10:21:57 quote: Originally posted by wanderer zena je rekla da nema puno nade - jedino da postoji mogucnost da je savjestan postar donio natrag na postu i da tamo ceka da primatelj dodje po nju - prije nego se vrati nazad posiljatelju...
A zašto bi donio na poštu pošiljku ako ju je mogao samo ostaviti u sandučiću kod primatelja? A nema obvezu ostavljanja obavijesti kad pošiljka nije preporučena? Ovo zadnje se lako provjeri, samo da tvoj primatelj ode do pošte i provjeri...
Sve mi je to nategnuto, kod obične tiskanice ne možeš ništa, kome ćeš se potužiti, poštaru, službenici, u glavni ured HP-a? Kako ću znati gdje je zapelo?! Kod mene se službenica na pošti kune da su njihovi dečki poštenjačine, nikad oni ne bi... Samo pretposavljam da je kod prvog pisma zainteresiralo nekog u procesu dostave to što su unutra bili eurići, pa sada svako drugo pismo/tiskanica kao slučajno nestane. |
okiboki |
Posted - 22/06/2012 : 15:15:40 Zanimljiv slucaj zaista,mada kad je posta u pitanju nista ne moze da cudi. |
gibica |
Posted - 21/06/2012 : 14:20:25 quote: Originally posted by okiboki
Ne znam kako je kod vas ali kod nas kad saljes preporuceno i ako ne stigne imas pravo na povracaj postarine plus dobijes pare u vrednosti od 10 postarina.Desilo mi se jednom i dobio sam novce,doduse posle nekih mesec dana.Sve to naravno ako imas onaj papir,tj potvrdu o posiljci.
Tacno je da vracaju desetostruku vrednost postarine, ali dok ti vrate novac posteno te namuce. Ja sam imao jednu vrlo neobicnu situaciju, izgubili su mi 3 posiljke koje sam poslao u isto vreme. Jednu preporucenu tiskovinu, jedno preporuceno pismo i jedno preporuceno pismo sa povratnicom. Na salteru su mi rekli da sacekam 2 nedelje od dana kada sam poslao posiljke pa da nakon toga pokrenem potraznice. Proceduru pokretanja potraznica su mi naplatili po 50 dinara za svaku posiljku. Nedelju dana nakon pokretanja potraznica, pozvali su me u postu, dali mi resenje za jednu posiljku i rekli mi da ce me naknadno obavestiti sta se desilo sa druge 2 posiljke.
Nakon toga je prosla jos jedna nedelje, a posto me nisu zvali iz poste, resio sam da odem i vidim o cemu se radi. Kontrolorka u posti se zacudila sto sam uopste dosao kada su mi vec resili zalbu. Ponovo sam joj objasnio da sam pokrenuo 3 potraznice, a da su mi oni odgovorili samo na jednu. Na to mi je odgovorila da se nista ne brinem i da ce i druge 2 biti resene u toku nedelje.
Sutradan me je u sanducetu docekala povratnica. To je navodno trebao da bude dokaz da je primljeno pismo koje sam poslao sa povratnicom. Ta povratnica nije imala pecat poste i nije bila potpisana, a sto je najzanimljivije, na njoj nije bio moj rukopis Sto je ocigledno:
Povratnica
Potvrda o slanju
Tad sam se bas iznervirao. Sutradan sam otisao u postu da vidim sta ta povratnica predstavlja. Salterska sluzbenica mi je rekla da je to super i da to znaci da je pismo stiglo primaocu. Kada sam joj objasnio da to nije moj rukopis, pozvala je kontrolorku koja mi je objasnila da su to oni u posti popunili i da je to postar trebao da mi donese da potpisem kao dokaz da mi se posiljka nije vratila . Mislim da u tu glupost ni dete od 5 godina ne bi poverovalo. Tek tada, kada je videla da nema vise nikakvog drugog izbora, dala mi je da popunim jos 2 zahteva za nadoknadu stete. Novac mi je stigao na kucnu adresu mesec dana nakon toga. Citava procedura je trajala vise od 2 meseca. |
wanderer |
Posted - 21/06/2012 : 13:42:38 bio sam na posti da malo izvidim situaciju... zena je rekla da nema puno nade - jedino da postoji mogucnost da je savjestan postar donio natrag na postu i da tamo ceka da primatelj dodje po nju - prije nego se vrati nazad posiljatelju... ovo je jako nategnuto, ali vidjet cemo.
prije bih rekao da je umjesto savjesnog postara bio lopov postar, ali je to nemoguce potvrditi dok primatelj ne ode na postu provjeriti. |
gibica |
Posted - 21/06/2012 : 13:39:24 quote: Originally posted by DeeCay
Kakva je situacija kod vas kad vam stigne obična paket tiskanica, a da nije preporučeno? Ostavi li vam poštar to u sandučiću ili pokušava doći do vas da vam to dostavi ako je paket tiskanica malo veći? U zgradi imamo mali sandučić tako da malo veći paket baš i ne stane unutra...
Kod nas je preporucena tiskovina toliko jeftina, da u unutrasnjem saobracaju nista ne saljem kao obicnu tiskovinu. Kada primam obicnu tiskovinu iz inostranstva, postor je obavezno ispresavija. |
DeeCay |
Posted - 21/06/2012 : 11:45:04 Nije li to onda preporučeno? Svi ovi uključeni u prepisku šalju obično, ne preporučeno... Problem je kod običnih pošiljki. |
andjusticeforall |
Posted - 21/06/2012 : 11:14:04 Za RH, ne bi li bilo dobro slati tiskanice sa "Potvrdom o primitku preporučene pošiljke"?
Jel se to može kod tiskanica? Tako bi imali broj pošiljke na potvrdi da je ista zaprimljena pa bi se mogla pratiti putem servisa na stranicama Hrvatske pošte, tj. gdje je u kojem trenutku.
Ili taj broj zapisati kada se preda tiskanica te joj broj bude dodijeljen? Doduše, ja šaljem neke druge stvari, pa koristim ovaj princip kako bi sve bilo ok... |
DeeCay |
Posted - 21/06/2012 : 11:13:21 quote: Originally posted by sawitch
Kada bude sledeci put neki takav slucaj uslikacu pa cu okaciti.. Meni ne sme jer bih mu otkinuo glavu... Jednom su to uradili i digao sam postu u vazduh kada sam otisao... Sada ja idem sam po svoju postu svako jutro, ne treba ni da nose...
Možda bih i ja to morao napraviti to isto! Ne dići poštu u zrak, nego otići pogledati ujutro na poštu. Samo što se poštar diže ranije od mene... |
sawitch |
Posted - 21/06/2012 : 10:55:29 Kada bude sledeci put neki takav slucaj uslikacu pa cu okaciti.. Meni ne sme jer bih mu otkinuo glavu... Jednom su to uradili i digao sam postu u vazduh kada sam otisao... Sada ja idem sam po svoju postu svako jutro, ne treba ni da nose... |
DeeCay |
Posted - 21/06/2012 : 10:34:44 A kako da zazipa kad ti je prorez na sandučiću debljine prsta, toliko npr. da 1 strip stane... Moraju mi doći 4 knjižice po dvjestotinjak str. svaka, pa me živo zanima kako će to poštar izvesti. A čovjek mi je poslao opet budući da prijašnja pošiljka nije došla! |
sawitch |
Posted - 21/06/2012 : 10:29:10 Kod nas je situacija takva da ti postar ZIPuje ili RARuje tiskovinu tako da stane 'ladno u obicno sanduce.. :))) |
DeeCay |
Posted - 21/06/2012 : 10:10:11 Kakva je situacija kod vas kad vam stigne obična paket tiskanica, a da nije preporučeno? Ostavi li vam poštar to u sandučiću ili pokušava doći do vas da vam to dostavi ako je paket tiskanica malo veći? U zgradi imamo mali sandučić tako da malo veći paket baš i ne stane unutra... |
sawitch |
Posted - 21/06/2012 : 07:49:24 A sta da radis ako posaljes normalno upakovano a coveku stigne osteceno? Mozes da se j.. Boli njih dupe sto ta knjiga kosta 20 eura... |
okiboki |
Posted - 20/06/2012 : 23:14:14 Ne znam kako je kod vas ali kod nas kad saljes preporuceno i ako ne stigne imas pravo na povracaj postarine plus dobijes pare u vrednosti od 10 postarina.Desilo mi se jednom i dobio sam novce,doduse posle nekih mesec dana.Sve to naravno ako imas onaj papir,tj potvrdu o posiljci. |
hrvoje23 |
Posted - 20/06/2012 : 15:37:26 quote: Originally posted by DeeCay
Ja imam problema s dostavom pisama/tiskanica na moju adresu... Negdje u pošti izgubilo se 5 pošiljki, i nitko ne zna gdje ni kako. Išao sam više puta žalit se na poštu i sve ostalo, no sve što ti kažu jest da ako nije preporučeno, ne mogu pismu ući u trag. ... Ako tako izgubiš pošiljku bolje je zaboraviti na nju.
Meni su 1 zagubili i preporučenu pošiljku... A tad 'lovi' po hodnicima kontrolora, koji ima svoje specifično radno vrijeme, nikad ga nema, a radi naravno u isto vrijeme kad i ja , preko telefona ne može ništa-dođi osobno s papirićem...
Znala se izgubiti i tiskanica, 1 se vratila pošiljatelju koji mi je opet poslao.
A u zadnje vrijeme mi poštar uopće ne ostavlja papirić da je stigao paket!?? Ulazna vrata u zgradu su zaključana -jednom je supruga slučajno vidjela na tim vratim da je potvrda zaljepljena s vanjske strane i uzela je. A to je očito netko i prije napravio!! Čovjek kaže da mi je poslao paket, ja čekam, prođe 5 dana, pošta ga vrati, a ja opet plaćam i preuzimanje paketa i novu poštarinu! Otad šaljem sve na brata.
Naravno žalio sam se da mi se papirić ne ostavlja u sandučiću , a odgovor je da je on sigurno zvonio, ali nitko mije otvorio!! Da- samo što je supruga doma većinu vremena s bebom, a uostalom u zgradi je još 50+ stanova... |
wolf |
Posted - 20/06/2012 : 14:27:37 Ima i tu nešto... Samo, da se i otpuste ti i takvi došli bi drugi jednako bezbrižni za sigurnost pošiljki. Da se tu postupa kao u privatnika - na žalbe korisnika odbici na plaće ne bi to bilo tako. Nažalost, kako će pošte i dalje biti strateški državni resursi ništa od toga. A ovo s tiskanicama - pa i poštari počeli pratiti aukcije |
sawitch |
Posted - 20/06/2012 : 13:37:01 Ja sam poslao Zagor knjigu 1 u Nis, bandazirao je da joj atomska ne moze nista i coveku je stigla ostecena na jednom mestu, kao da je neko osmirglao krug precnika 1cm i ovaj mi vratio knjigu i kaze da je ostecena.. Platio sam PTT i dobio od glanc knjige ostecenu sa kojom mogu da se j.
Koga sad tu okriviti?
Pre 2 nedelje sam poslao u Osijek preporucenu tiskovinu koja se vratila jer je tamosnji postar aljkav i mrzi ga da nosi coveku... Platim i tu 5 eura PTT bezveze, PTT od Osijeka do mene nazad...
Poste su nam jebena katastrofa... Kako bih im ja delio otkaze mamicu im lopovsku... Neispravno zapakovano, pa vrati posiljku a posiljalac neka plati nadoknadu a ne da bacas.. Nije ti to mama zaradila... Govna su... |
Oki |
Posted - 20/06/2012 : 13:18:56 Meni je tiskanica koju sam slao nestala samo jednom...kasnije kada sam se raspitivao sam saznao da je to bilo zbog "prekoračenih gabarita"...pakirao sam par onih starih giganta na taj način da sam ih zaklemao u karton koji je bio još 5cm širi od stripova,a kako sam taj dan slao još nekoliko tiskanica,otišla i ova pošiljka kao tiskanica.. E sad na upit,što je bilo sa tiskanicom,dobio sam odgovor da sve pošiljke idu preko Zagreba i da su je u Zagrebu kao neispravno zapakiranu vjerovatnu bacili u otpad bez obzira što ista na sebi ima i adresu primatelja i moju adresu(to da je neispravno zapakirana sam saznao tek kada sam opisivao izgubljenu tiskanicu).. Zato sam za izgubljenu pošilljku smatrao sebe krivim pa sam vratio kupcu novce... Inače kada sam te veće stripove slao u zračnoj kuverti,tada nikada nije bilo nikakvih problema. A najveća zanimljivost je to sam jednu tiskanicu uputio na krivu adresu za inozemstvo u Sloveniju jer se kupac odselio na drugu adresu i to nije promjenio u svom profilu.. Slovenci su tiskanicu uredno vratili na moju adresu iako je ona bila sitno ispisana i jedva čitljiva... |
DeeCay |
Posted - 20/06/2012 : 10:10:18 Ja imam problema s dostavom pisama/tiskanica na moju adresu... Negdje u pošti izgubilo se 5 pošiljki, i nitko ne zna gdje ni kako. Išao sam više puta žalit se na poštu i sve ostalo, no sve što ti kažu jest da ako nije preporučeno, ne mogu pismu ući u trag.
Ukoliko se ne može naći adresa koja stoji na pismu, a postoji povratna adresa, pismo odmah kreće natrag. Što se tiče obične pošte koja dolazi na poštu, oni dobivaju samo ukupan broj pošiljaka i to poštar nosi okolo. Znači nikakve adrese niti bilo što drugo se ne bilježi u pošti. Ako tako izgubiš pošiljku bolje je zaboraviti na nju. |
wolf |
Posted - 19/06/2012 : 22:41:43 Nema nikakvog smisla tjerati pravdu u pošti, jer oni mogu komotno reći da je poštar ostavio na navedenu adresu, a pisani trag ne postoji. Ja imam s mojim poštarima dogovor da mi ostave obavijest kad stigne, jer tako sigurno mogu znati ako zapne. |