T O P I C R E V I E W |
oleg13 |
Posted - 08/11/2012 : 00:20:06 Pozdrav svima i imam jedan prijedlog za stripove.com
mislim da bi (svima?) bilo zanimljivo da uz aukcije postoje i obrnute aukcije koje rade na sljedecem principu:
recimo, ja zelim kupiti neki strip i kazem da bi za njega dao najvise 100 kn. I postavim aukciju: Strip 1 - 100 kn netko tko zeli prodati taj strip ponudi ga za 99. netko drugi ponudi 98 ovaj prvi ponudi 97.. itd...
tako da u principu kupac postavi maksimalnu cijenu, a prodavaci onda bidaju i spustaju koliko su voljni ic.
sto kazete na prijedlog?
PS ako se vec o ovom pricalo u starijim postovima, sorry, nisam primjetio...
|
16 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
oleg13 |
Posted - 08/11/2012 : 23:00:08 pfuf, al me ispljuvali
a ok, ima potencijalnih problema, da, najveci je taj sa ocjenom stripa... no i to se moze fino posloziti i napisati nekoliko recenica sto znaci koja ocjena i da se toga svi drze, a ne izmisljati neke svoje...
no dobro, nije mi namjera tu pametovat, ako kazete/mislite da to nece proc - onda nece...
meni je to zvucalo zanimljivo, silly me
|
Barney |
Posted - 08/11/2012 : 20:57:16 Prekomplicirano jer tu se otvara pandorina kutija. Puno prodavača ima po nekoliko stotina ili tisuća stripova. Kriteriji ocjenjivanja su različiti a isto tako za svaku aukciju postoji i slika (većinom) i kratki opis stripa pa kupci više-manje i vide što kupuju a još uvijek ima problema i nezadovoljnih kupaca. Imaš hrpu stripova ocjenjenih za npr. 4+ a po nečijim kriterijima taj strip nije očuvan za više od 3/3+.
Tko plaća proviziju ili npr. izlog u vitrini i koliko?
Mislim da je puno jednostavnije sudjelovati na postojećim aukcijama i ponuditi svoj iznos pa ako si voljan platiti više od ostalih, osvojit ćeš aukciju a ako nešto trebaš a trenutno toga nema na aukcijama, napišeš na forumu što tražiš i koliko plačaš pa ako je ponuda ok, sigurno će ti se netko javiti. Pošalje ti par slika na mail pa vidiš i na slici kako strip izgleda i dogovorite se.
|
tinton |
Posted - 08/11/2012 : 18:28:08 quote: Originally posted by grofica Varga
quote: Originally posted by oleg13
Pozdrav svima i imam jedan prijedlog za stripove.com
mislim da bi (svima?) bilo zanimljivo da uz aukcije postoje i obrnute aukcije koje rade na sljedecem principu:
recimo, ja zelim kupiti neki strip i kazem da bi za njega dao najvise 100 kn. I postavim aukciju: Strip 1 - 100 kn netko tko zeli prodati taj strip ponudi ga za 99. netko drugi ponudi 98 ovaj prvi ponudi 97.. itd...
I svi napišu da ga žele za 0 kn. I što onda? Idemo u -1, -2. Sve dok ne dođe do određenog iznosa kojeg prodavač mora dati kupcu skupa sa stripom.
|
bosancicigor |
Posted - 08/11/2012 : 14:37:51 quote: Originally posted by grofica Varga
quote: Originally posted by oleg13
I svi napišu da ga žele za 0 kn. I što onda? Idemo u -1, -2. Sve dok ne dođe do određenog iznosa kojeg prodavač mora dati kupcu skupa sa stripom.
i onda mu kupac još zvekne negativni, jer strip nije 5- nego 4+ |
grofica Varga |
Posted - 08/11/2012 : 14:19:48 quote: Originally posted by oleg13
|
hrvoje23 |
Posted - 08/11/2012 : 12:33:28 quote: Originally posted by oleg13
recimo, ja zelim kupiti neki strip i kazem da bi za njega dao najvise 100 kn. I postavim aukciju: Strip 1 - 100 kn netko tko zeli prodati taj strip ponudi ga za 99. netko drugi ponudi 98 ovaj prvi ponudi 97..
sto kazete na prijedlog?
Teško izvedivo. Npr. iz ovog razloga: Možeš ti napisati da npr.želiš strip s ocjenom 4. E sad što je za tebe ocjena 4 , nije isto za prvog prodavača koji ti nudi 99 kn, a možda je to glancer koji ti nudi drugi prodavač za 98, samo ti je zaboravio spomenuti da je strip potpisan, što će možda biti presudno da odustaneš od kupnje, a ti bi ipak od prvog, koji je izgubio, ali sad se predomislio... Još kad bi ti i kod svake ponude morali uploadati slike. Jednostavnije je da napišeš na forumu što tražiš, mijenjaš, ap ti se ljudi javi... |
maddox031 |
Posted - 08/11/2012 : 11:26:02 uvijek postoji cifra :) |
edvin |
Posted - 08/11/2012 : 10:52:07 možda nisi ponudio dovoljno, sigurno postoji cifra na koju će ti se netko javiti.
|
Kojot |
Posted - 08/11/2012 : 09:18:43 quote: Originally posted by Oki
quote: Originally posted by wolf
Jedva čekam ovakvo nešto s LMS 4 ili ZS 13, a pogotovo Magični Vjetar LIB 1, budući da ih ima tako puno i često po aukcijama
Evo npr: Ja bih za Magični Vjetar libellus broj 1 dao 222kn,pa možda čak i 333kn kada bi iskombinirali neku kombinaciju sa nekom zamjenom,ali sumnjam da će mi se ikad itko javiti....
Steta sto ja nemam taj Magicni,prodao bih ti za 111 kn. |
Oki |
Posted - 08/11/2012 : 07:31:20 quote: Originally posted by wolf
Jedva čekam ovakvo nešto s LMS 4 ili ZS 13, a pogotovo Magični Vjetar LIB 1, budući da ih ima tako puno i često po aukcijama
Evo npr: Ja bih za Magični Vjetar libellus broj 1 dao 222kn,pa možda čak i 333kn kada bi iskombinirali neku kombinaciju sa nekom zamjenom,ali sumnjam da će mi se ikad itko javiti.... |
Oki |
Posted - 08/11/2012 : 07:24:21 Nema smisla....na forumu netko otvori topic u kojem postavi da traži taj i taj strip i da za njega daje određeni iznos,pa mu se nikada nitko ne javi,tako da sumnjam da bi se uopće prodavači javljali na takve obrnute aukcije. |
edvin |
Posted - 08/11/2012 : 05:16:02 u biti to je okej, trebao si prvo patentirati...
|
Tutta |
Posted - 08/11/2012 : 02:20:37 quote: Originally posted by wolf
quote: Originally posted by Tutta
i nacekat ces se.
Ja sam to više onako sarkastično
ma znam. zezam se malo. |
wolf |
Posted - 08/11/2012 : 02:17:57 quote: Originally posted by Tutta
i nacekat ces se.
Ja sam to više onako sarkastično |
Tutta |
Posted - 08/11/2012 : 02:13:16 i nacekat ces se. |
wolf |
Posted - 08/11/2012 : 01:51:11 Jedva čekam ovakvo nešto s LMS 4 ili ZS 13, a pogotovo Magični Vjetar LIB 1, budući da ih ima tako puno i često po aukcijama |