forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Ukradeni stripovi na aukcijama

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
anto Posted - 14/02/2013 : 21:14:36
Ne mogu da verujem da niko već nije reagovao.
Koliko vidim, ovo su stripovi ukradeni iz neke biblioteke - sramota da je ovo dospelo na aukcije - pa za ovo može i da se krivično odgovara.

http://www.stripovi.com/aukcije/nadziraci-hc-bp-mer-gibons/6351455/

http://www.stripovi.com/aukcije/kasta-metabarona-1-4/6351454/
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
sergioaragones Posted - 12/04/2013 : 13:52:24
hvala na podrsci i sugestijama
pozdrav svima
wolf Posted - 10/04/2013 : 01:55:22
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by sergioaragones

uglavnom ne citam rasprave po forumima, al' me neki djavo ter'o da ubijem par sati na istom, i prvo sto vidim sam ja, tj stripovi koje prodajem.
e pa posto ste me tako lepo ocrnili, dugujem vam par objasnjenja (S NAMEROM DA NE ULAZIM U DALJE RASPRAVE I BILO KAKVE PREPIRKE!).
stripove koje prodajem, dobio sam od coveka (u nekoj razmeni za hi-fi pojacalo) koji radi u biblioteci, i koji je iste dobio kao otpisane. razloge zbog cega su otpisani ne znam, neki zasluzuju to, a neki ne. postoji sansa da su ukradeni ali i da nisu.
elem, hteo sam reci da ja nista nisam ukrao niti sam svesno primio ukradenu stvar. tako da sam ja pred sobom cist, i to mi je jedino bitno.
sta sam jos procitao o sebi, ah da, ne saljem pre uplate. pa ne saljem, nije tako preporucljivo (ali nije ni zabranjeno), ali ja to tako zelim. zato sto verujem sebi i znam da ces ako uplatis dobiti ono sto si platio.
reputacija: za ovih 5-6 god nakupio sam (na par sajtova) preko 1300 pozitivnih ocena i nijednu negativnu, a barem je jos toliko transakcija proteklo neocenjeno. i niko nikad nije bio prevaren. postoje razni kriterijumi za ocenjivanje stripova i tesko je ljudima opisati stanje predmeta, ali ni u jednoj situaciji kupac nije bio nezadovoljan. koristim i nick surferlola (sto pise u temi kojoj sam pokrenuo 26.08.2012. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42464#0 bez namere da skrivam svoj identitet sa drugih sajtova) pa proverite.
o ceni stripova ne bih raspravljao, kako ni o svojoj, tako ni o tudjoj.

Kao prvo, ovo što si napisao i pojasnio ide ti samo u prilog tako da je dobro što si se pojavio na topicu i objasnio o čemu je riječ. Ovo što si napisao da vjeruješ samom sebi je ustvari točno i moja filozofija. I tako je sve sigurno da će biti u redu jer znaš da nikoga nećeš prevariti. To je filozofija koje se čvrsto držim na Njuškalo oglasniku. E sad. Ovo nije takvo mjesto. Ovdje su ti velika većina pošteni ljudi, a ako imaju par desetina ili više komentara, možeš se slobodno opustiti. Šansa da te takav prevari je minimalna. S druge strane, ti si nov i ono "ne šaljem pre uplate" zvuči loše. Također nije u skladu s preporukama vlasnika sajta koji u pravilima kaže da kupci sa 0 ili malo komentara trebaju izaći u susret onim sa više komentara. Kvalitetno ocjenjivanje se stiče sa iskustvom. Za početak slike i opis nedostataka te ne dizati svoje stripove u nebo. Meni se osobno čini da si ti dobro odradio taj posao.
Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.

Manje više složio bih se s Obijem, ali...

Kao prvo, bitno je što si naveo trag korektora, jer neki to ni ne spomenu. Mislim da nitko ovdje nije egzaktno zaključio da su ti stripovi ukradeni ili sl., ali takve situacije su nažalost uvijek moguće. Često netko stavi u prodaju takve stripove a da ni sam ne zna da ih je netko prije njega nabavio od nekoga tko ih je otuđio (ili je taj to sam učinio). Uglavnom, ovaj topic ne doživljavaj nužno kao nekakve optužbe.
Što se tiče druge stvari, dakle reputacije, tu ipak neke stvari moraju biti jasne. Mene osobno tvoja reputacija sa drugih portala ni najmanje ne zanima, zanima me ona koju stekneš ovdje. Zašto? Zato jer na ovom portalu barem znamo da vlasnik ne podržava lopove i prevarante. Nedavno smo imali jednog takvog koji se hvalio reputacijama s drugih portala, pa smo utvrdili da ga je jedan takav portal podržavao iako je bilo evidentno da ljude vara i obmanjuje. Neću sad ulaziti u detalje koji portal/koji lik je u pitanju, ali to što kažeš da vjeruješ samom sebi može izjaviti bilo tko, zar ne? Stoga, a i u skladu s pravilima portala, nije uputno tako uvjetovati transakcije sve dok nemaš neku ozbiljnu reputaciju iza sebe. Netko s velikom reputacijom bi ti čak mogao dati negativni, jer u skladu je s pravilima ovog portala da prodavatelj s malom reputacijom najprije pošalje predmet a onda dobije novac, ali ako se radi o pouzdanom kupcu, tj. onom s velikom reputacijom. Tebe nitko neće prisiliti da prvo šalješ predmet nekom tko i sam nema pouzdanu reputaciju, ali takve stvari rješavaju se privatnim dogovorima. Meni i inače jako smeta to 'šaljem tek nakon uplate', jer neke stvari se podrazumijevaju, ne treba ih nabijati na nos, ali kad to dolazi od nekoga tko se i sam nije dokazao to može biti i uvredljivo.

Prema tome, takve napomene u predmetima savjetujem ti da ukloniš. Za sve drugo tu je PM ili mail.
Obi-wan Posted - 09/04/2013 : 23:18:09
quote:
Originally posted by sergioaragones

uglavnom ne citam rasprave po forumima, al' me neki djavo ter'o da ubijem par sati na istom, i prvo sto vidim sam ja, tj stripovi koje prodajem.
e pa posto ste me tako lepo ocrnili, dugujem vam par objasnjenja (S NAMEROM DA NE ULAZIM U DALJE RASPRAVE I BILO KAKVE PREPIRKE!).
stripove koje prodajem, dobio sam od coveka (u nekoj razmeni za hi-fi pojacalo) koji radi u biblioteci, i koji je iste dobio kao otpisane. razloge zbog cega su otpisani ne znam, neki zasluzuju to, a neki ne. postoji sansa da su ukradeni ali i da nisu.
elem, hteo sam reci da ja nista nisam ukrao niti sam svesno primio ukradenu stvar. tako da sam ja pred sobom cist, i to mi je jedino bitno.
sta sam jos procitao o sebi, ah da, ne saljem pre uplate. pa ne saljem, nije tako preporucljivo (ali nije ni zabranjeno), ali ja to tako zelim. zato sto verujem sebi i znam da ces ako uplatis dobiti ono sto si platio.
reputacija: za ovih 5-6 god nakupio sam (na par sajtova) preko 1300 pozitivnih ocena i nijednu negativnu, a barem je jos toliko transakcija proteklo neocenjeno. i niko nikad nije bio prevaren. postoje razni kriterijumi za ocenjivanje stripova i tesko je ljudima opisati stanje predmeta, ali ni u jednoj situaciji kupac nije bio nezadovoljan. koristim i nick surferlola (sto pise u temi kojoj sam pokrenuo 26.08.2012. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42464#0 bez namere da skrivam svoj identitet sa drugih sajtova) pa proverite.

Kao prvo, ovo što si napisao i pojasnio ide ti samo u prilog tako da je dobro što si se pojavio na topicu i objasnio o čemu je riječ. Ovo što si napisao da vjeruješ samom sebi je ustvari točno i moja filozofija. I tako je sve sigurno da će biti u redu jer znaš da nikoga nećeš prevariti. To je filozofija koje se čvrsto držim na Njuškalo oglasniku. E sad. Ovo nije takvo mjesto. Ovdje su ti velika većina pošteni ljudi, a ako imaju par desetina ili više komentara, možeš se slobodno opustiti. Šansa da te takav prevari je minimalna. S druge strane, ti si nov i ono "ne šaljem pre uplate" zvuči loše. Također nije u skladu s preporukama vlasnika sajta koji u pravilima kaže da kupci sa 0 ili malo komentara trebaju izaći u susret onim sa više komentara. Kvalitetno ocjenjivanje se stiče sa iskustvom. Za početak slike i opis nedostataka te ne dizati svoje stripove u nebo. Meni se osobno čini da si ti dobro odradio taj posao.
Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.
sergioaragones Posted - 09/04/2013 : 21:47:32
dema Posted - 29/03/2013 : 10:05:01
prvo pozdrav ekipi pošto sam novi ovdje i da kažem riječ-dvije u vezi teme..prilikom zadnje posjete knjižnici u svom gradu sam bio ponuđen da otkupim za optis određene stripove pošto sam ja jedan od doslovno 2-3 člana koji uopće posuđuje iste tako da sam se vratio kući sa 20tak primjeraka, tvrde korice, očuvanost prosjek oko 3,4,5 (moja procjena), svi imaju 2-3 pečata i na zadnjoj stranici naljepljene one papiriće za posuđivanje, meni osobno to ne smeta i dio ću ostaviti za sebe a dio ću pokušati prodati i normalno da ću naglasiti o čemu se radi i ako koga bude zanimalo poslati par fotki na meil da se nitko ne osjeća prevarenim
wolf Posted - 23/02/2013 : 00:10:00
quote:
Originally posted by Zlotvor

To je, nažalost, istina
Mada kažem da bi bez zadrške kupia strip ako ga je prodavač uzea legalno i u aukciji navea da je to strip iz knjižničkog otpisa.

Sva legalnost ovih stripova se izgubila ispod korektora. Odnosno, ako je već otpis iz knjižnice onda korektor nema smisla, osim naravno sakriti neželjene informacije.
Ali opet kažem - barem je to navedeno u opisu, a ne kao onaj što je Obija nasamario, što je umjesto korektorom tragove riješio škarama.
wolf Posted - 23/02/2013 : 00:03:55
quote:

quote:
Originally posted by Mord

U vise navrata sam kupio aukcije koje su bile naznacene kao glanceri i petice, a nisu ni blizu toj ocjeni. I to od ljudi koji imaju stotine pozitivnih komentara i stalno su na aukcijama. Tu se ne moze nista napraviti. Kad kupujes od nekog prvi put nadas se da je ocjena ispravna, a kasnije vec zapamtis da netko ocjenjuje malo preoptimisticno i ne uzimas od njega ako ti ne pase.

Greška se svakom može dogoditi kod ocjenjivanja, mada neki stvarno pojma nemaju o ocjenjivanju. Meni nije neoprostivo ako dobijem slabiji strip. Ali me užasno nervira kada takav kupac tvrdi da lažem, da je strip bio jeftin, da sam dobro prošao. Pa se onda prestane javljati. To mi je dno dna...

U stručnim ekonomskim krugovima ova pojava poznata je i kao sova.vg marketing. Ili drugim riječima - podvališ kupcu pa mu onda prijetiš odvjetnicima.
mladjo Posted - 22/02/2013 : 19:57:43
quote:

To je, nažalost, istina
Mada kažem da bi bez zadrške kupia strip ako ga je prodavač uzea legalno i u aukciji navea da je to strip iz knjižničkog otpisa.

ja sam jednom uzeo na Britancu Blueberryja Čovjek vrijedan 500 000$ koji je bio otpisan iz Bibliobusa. stvar je u tome što je, na prvoj unutarnjoj strani (ili na predzadnjoj, tu negdje) bio veliki štambilj napisan velikim slovima BIBLIOBUS - OTPIS. Prema tome, ako se radi o otpisu iz knjižnice, onda to svakako mora biti navedeno na tom primjerku. Ove priče gdje toga nema, pa je još žig knjižnice prebrisan korektorom su u najmanju ruku smiješne.
Zlotvor Posted - 22/02/2013 : 16:18:52
To je, nažalost, istina
mladjo Posted - 22/02/2013 : 15:54:28
vjerojatnost da je taj strip na legalan način dobiven iz knjižnice je po meni oko 3%
Obi-wan Posted - 18/02/2013 : 17:45:41
quote:
Originally posted by Mord

U vise navrata sam kupio aukcije koje su bile naznacene kao glanceri i petice, a nisu ni blizu toj ocjeni. I to od ljudi koji imaju stotine pozitivnih komentara i stalno su na aukcijama. Tu se ne moze nista napraviti. Kad kupujes od nekog prvi put nadas se da je ocjena ispravna, a kasnije vec zapamtis da netko ocjenjuje malo preoptimisticno i ne uzimas od njega ako ti ne pase.

Greška se svakom može dogoditi kod ocjenjivanja, mada neki stvarno pojma nemaju o ocjenjivanju. Meni nije neoprostivo ako dobijem slabiji strip. Ali me užasno nervira kada takav kupac tvrdi da lažem, da je strip bio jeftin, da sam dobro prošao. Pa se onda prestane javljati. To mi je dno dna...
Mord Posted - 18/02/2013 : 11:08:09
lwood Posted - 16/02/2013 : 13:01:38
quote:
Originally posted by wolf

Bitno da je on napomenuo da ne šalje prije uplate, pa makar i sa samo 2 reputacijska boda.

To što neka knjiga ili strip ima pečat knjižnice ne znači nužno da je ukradeno, ali korektor već budi određene sumnje.

boji se da ga ne zajebe neko odavde
Zlotvor Posted - 16/02/2013 : 11:35:02
Opet sijem zlo... Damn!
Podsvjesno

EDIT: @sinister - ajmo editirat postove!
sinister Posted - 16/02/2013 : 11:33:30
quote:
Zaštitni sloj lako skinen (to san već kirurški ispraksira). I nakon "servisa" imaš dobar strip.

Sad si lopovima iz biblioteke dao dobar savjet kako ukloniti pečat.

EDIT: Ja sam to više u šali onako, ali evo za svaki slučaj obrisano.
Zlotvor Posted - 16/02/2013 : 11:22:47
Ja bi uzea strip koji je bia u knjižnici, ali pod uvjetom da mi to prodavač navede i prikaže račune da je to legalno otkupia. Neka slika pečate i onu listu posuđivanja pa da znan procjenit koliko je ruku proša i to je to. Moreš potrevit i tamo na dobar komad robe
Zaštitni sloj lako skinen (to san već kirurški ispraksira), a i pečati se daju uklonit. I nakon "servisa" imaš dobar strip.
wolf Posted - 15/02/2013 : 21:27:11
quote:

quote:
Originally posted by Barney

[quote][i]Ja nedavno kupio strip od lika koji ima dosta nisku reputaciju ali sam prvo morao platiti da bi mi on poslao strip kojeg je ocjenio GLANC što je bio i razlog moje kupovine.
OK, platio sam + 20 kn preporučenu pošiljku koja je iznosila 15,20 kn.

Dobijem strip kojeg ja ne bi ocjenio niti sa 4.

Reklamiram mu strip jer mi kao takav ne znaći ama baš ništa s obzirom da skupljam samo glancere i on prihvati reklamaciju te povrat stripa i meni novca ali opet prvo ja njemu moram poslati strip a tek onda ide povrat novca.

I dalje sam osoba od nepovjerenja a on je svetac???

Ok, poslao sam mu preporučenu pošiljku koju sam platio 15,20 kn.
Nakon što je primio strip, uplatio mi je na račun iznos koji sam mu platio ali moj trošak povratne poštarine zbog njegovog šlampavog ocjenjivanja nije uplatio.
Iz čiste kulture mu nisam zaljepio negativan komentar, a s obzirom na "profesionalnost" koju je pokazao, zaslužio je i 2 negativna odjednom.

Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno, jer ako ti nemaš povjerenja u mene koji imam veću reputaciju od tebe, zašto bih onda ja imao u tebe.

Mene uhvati neopisiv osjećaj kada mi kažu kod osvojene aukcije: Šaljem kada uplatiš novac. Kao da mojih 1000 komentara ne znači baš ništa...
A ovo što si opisao je bezobrazluk i amaterizam u najgorem obliku. Da oštećeni plaća poštarinu i živcira se.
Ako već ne možeš ostaviti negativni jer bi ga naravno mogao dobiti nazad, bar stavi lika na crnu listu u burza potražnje pa da ljudi vide s kim ne trebaju imati posla.
Kad smo već kod stripova s knjižničkim oznakama - i ja sam nedavno kupio takve od člana miror. I naravno da sam ga ocrnio jer me bezobrazno zavlačio par mjeseci javljajući se jednom mjesečno. Na kraju su mi ostali skupi stripovi sa izrezanim mjestima gdje su bili pečati knjižnice. No, ja nisam htio prešutjeti. Stavio sam ga na crnu listu neka se zna.

Tebe je taj Miror baš dobro provozao. Kao Iseserina onaj Talijan.
Obi-wan Posted - 15/02/2013 : 21:09:03
quote:

[quote][i]Ja nedavno kupio strip od lika koji ima dosta nisku reputaciju ali sam prvo morao platiti da bi mi on poslao strip kojeg je ocjenio GLANC što je bio i razlog moje kupovine.
OK, platio sam + 20 kn preporučenu pošiljku koja je iznosila 15,20 kn.

Dobijem strip kojeg ja ne bi ocjenio niti sa 4.

Reklamiram mu strip jer mi kao takav ne znaći ama baš ništa s obzirom da skupljam samo glancere i on prihvati reklamaciju te povrat stripa i meni novca ali opet prvo ja njemu moram poslati strip a tek onda ide povrat novca.

I dalje sam osoba od nepovjerenja a on je svetac???

Ok, poslao sam mu preporučenu pošiljku koju sam platio 15,20 kn.
Nakon što je primio strip, uplatio mi je na račun iznos koji sam mu platio ali moj trošak povratne poštarine zbog njegovog šlampavog ocjenjivanja nije uplatio.
Iz čiste kulture mu nisam zaljepio negativan komentar, a s obzirom na "profesionalnost" koju je pokazao, zaslužio je i 2 negativna odjednom.

Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno, jer ako ti nemaš povjerenja u mene koji imam veću reputaciju od tebe, zašto bih onda ja imao u tebe.

Mene uhvati neopisiv osjećaj kada mi kažu kod osvojene aukcije: Šaljem kada uplatiš novac. Kao da mojih 1000 komentara ne znači baš ništa...
A ovo što si opisao je bezobrazluk i amaterizam u najgorem obliku. Da oštećeni plaća poštarinu i živcira se.
Ako već ne možeš ostaviti negativni jer bi ga naravno mogao dobiti nazad, bar stavi lika na crnu listu u burza potražnje pa da ljudi vide s kim ne trebaju imati posla.
Kad smo već kod stripova s knjižničkim oznakama - i ja sam nedavno kupio takve od člana miror. I naravno da sam ga ocrnio jer me bezobrazno zavlačio par mjeseci javljajući se jednom mjesečno. Na kraju su mi ostali skupi stripovi sa izrezanim mjestima gdje su bili pečati knjižnice. No, ja nisam htio prešutjeti. Stavio sam ga na crnu listu neka se zna.
wolf Posted - 15/02/2013 : 19:07:15
quote:

Ovaj što je meni prodao strip je imao reputaciju 9 ili 10 a ja preko 180.

Ma da, to je to.

Mene osobno najviše vrijeđa kad mi napišu ono 'šaljem čim uplata bude vidljiva'. Pa nitko ni ne očekuje drugačije nego onako kako je red (i po pravilima), ali što je previše previše je.
Barney Posted - 15/02/2013 : 19:04:17
Ovaj što je meni prodao strip je imao reputaciju 9 ili 10 a ja preko 180.
wolf Posted - 15/02/2013 : 18:19:41
Eh, da, podsjetimo se što kažu pravila našeg portala:

quote:
... u slučajevima kad prodavač ima manje od 5 pozitivnih komentara, a kupac više od 50, preporučljivo je da prodavač prvi pošalje predmet (jer pozitivni komentari kupca prodavaču garantiraju ozbiljnost kupca, dok kupac nema tu sigurnost).

Prodavač s malom reputacijom ne može uvjetovati uplatu prije slanja dok se i sam nije dokazao.
Barney Posted - 15/02/2013 : 18:16:31
quote:

quote:
Originally posted by sinister

Što se tiće ovih pečata, znam, primjera radi, da u skandinavskim zemljama budu neke rasprodaje u bibliotekama, možda je to i ovdje slučaj.

Bude toga i u nas pa se neki nagrabe i prodaju ka glanceve. Sićate se sove?

Jok, ko je taj???
Ima li uopšte netko tko ga se ne sjeća?
wolf Posted - 15/02/2013 : 18:16:16
quote:

quote:
Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko uvjeta slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno

A ipak kupuješ od takvih i pristaneš na njihove uvjete, eto naveo si primjer. Sam si kriv.

Što se tiće ovih pečata, znam, primjera radi, da u skandinavskim zemljama budu neke rasprodaje u bibliotekama, možda je to i ovdje slučaj.

Nije rijetkost da knjižnice prodaju kao otpis neke knjige ili stripove. Ali kad se pečat skriva korektorom tu baš i nisu najčišća posla. Mislim, ionako je evidentno da pečat postoji, zašto ga onda skrivati korektorom?
Ali dobro, barem je spomenuo korektor, za razliku od lika od kojega mi se okreće želudac a spoemenuo ga Zlotvor.
Barney Posted - 15/02/2013 : 18:14:42
quote:

quote:
Kad vidim ovakve likove koji se uvjetuju oko uvjeta slanja i plačanja a reputacija im je na minimumu, od njih ne kupujem makar to bilo i besplatno

A ipak kupuješ od takvih i pristaneš na njihove uvjete, eto naveo si primjer. Sam si kriv.

Slažem se. Al morao sam i to jednom proći. Na greškama se uči.

Zlotvor Posted - 15/02/2013 : 18:03:52
quote:

Bude toga i u nas pa se neki nagrabe i prodaju ka glanceve. Sićate se sove?

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000