forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Biseri sportskih komentatora, novinara i sl.

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
bjelolasica Posted - 05/05/2012 : 15:22:44
Otvaram topic u kojemu se mogu staviti sve smješne stvari vezane uz bilo koji sport. Evo nekih početnih i nema ljutnje ako se neki ponove.
Zvonko Mihajlovski:

1. I zavrsen je jos jedan pokretni praznik fudbalskih slika.
2. Cudan nacin dodavanja - jako i nikome !
3. Najdoski je odlicno skocio ali nazalost samo preko precke.
4. Zadovoljio je trenera i zato sada igra.
5. Dok je lopta u vazduhu da vam saopstim spisak timova.
6. Kakav udarac, pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik.
7. (Norwich City - Bayer.) Krilo nikad ne pada daleko od beka.
8. Prepun stadion partizana, 50.000 ljudi. Zamislite, 100.000 dlanova!
9. (Hokej) Okrenuo ga je na kocki leda koja bi stala u casu viskija.
10. Brazilska odbrana - planinski venci Siera Madre!
11. Koncert zvizduka za igrace, cisto da se malo muzicki obrazuju!
12. Lopta je proletela paralelno sa ibarskom magistralom!
13. To je bila veca opasnost za avione tipa Avaks nego po gol Pandurovica.
14. Dragan Ciric, igrac duge kose ali velikih mogucnosti!
15. (lopta se natakla na siljak na ogradi i pukla) I lopta je sada pukla kao staklena kugla od porcelana.
16. Navijaci ne prestaju da navijaju iako pada kisa
17. Statistika je kao bikini: otkriva sve, a ne pokazuje nista
18. (Prica o Maradoni, o karijeri, titulama itd) A onda je kudravi gaucos krenuo krivudavim putem kokainskih noci!
19. Zavrsen je jos jedan derbi vecitih rivala, fudbalska predstava van granica prostora i vremena!
20. Ni lose vreme, ni svi minusi gospodina celzijusa nisu mogli da pokvare ovu fudbalksku predstavu!
21. (Zvezda-Napredak,'94.) Posle cetvrtog pogotka crveno-belih iluzije Krusevljana su se pretvorile u rusevine Kartagine!
22. Albert Nadj- perpetum mobile prve vrste partizana!
23. Zbog ovakvih udaraca R.Karlosa osnovace se drustvo za zastitu lopte!
24. Sjajno se ubacuje u fazu odbrane!
25. U Cikagu se igra kriminalni fudbal zato ima puno policajaca oko stadiona!
26. Borusija iz Minhena!!!
27. Bilo je tu kontakta i ful kontakta
28. Strogi sudija iz Danske, postuje fudbalska pravila kao deset bozjih zapovesti !
29. Ljubomir Vorkapic je jak, robustan igrac, kao da se ispod tog dresa krije buldozer!
30. (SP. Korea i Japan) ... je toliko brz da mu konstantno preti opasnost od radara, i kazne zbog prekoracenja brzine!

Vladanko Stojakovic:

1. Da,da... dodji 'vamo bato, to se ne sme. Zuta karta!
2. I odlicna intervencija Ljukovcana. Da vidimo zasto se sada Nemci raduju, pa da, to je gol !?
3. Polster, Polster, grhmhm, grhmrhm. (posle dvadesetak sekundi:) I da vidimo zasto su se igraci Kelna kao po komandi povukli na svoju polovinu, da, to je gol, 1:0.
4. Dobro vam vece dragi gledaoci, javljamo se iz Londona sa stadiona Park princeva.
5. (Prenos engleskog prvenstva)"Mekmanamanaman." (McManaman)
6. Kamerun mora da izvuce barem bod pred utakmicu sa Svajcarskom da bi osigurali prolaz... (pauza 10 sekundi) ...oprostite dragi gledaoci, Kamerun nije u istoj grupi sa Svajcarskom...
7. Na stadionu se okupilo oko 30 hiljada dinara.
8. I to je lagana lopta za golmana Stojanovica... (posle minut:) Ne, izgleda da je ipak bio pogodak.
9. (Utakmica reprezentacije) U pocasnoj lozi su i mnogi ugledni gosti i drzavnici na celu sa Drazom Mihajlovicem! (umesto Markovicem)

Milojko Pantic:

1. (trcanje na 400 m) U stazi cetiri je glavni favorit Majkl Dzekson. Pardon, Majkl Dzordan. Nedeljko Kovinjalo se tu ubacuje i kaze: "Da, kolega Pantic zeli da kaze da je Majkl Dzonson u Americi popularan kao njih dvojica."
2. U stazi sedam je Sandej Bada iz Nigerije. Dakle, Nedeljko Bada, staza sedam.
3. (C.Zvezda-Partizan) Evo izlaze Partizanovi igraci... a evo i nasih.
4. Evo nas na stadionu pod Bistricom.
5. (Jugoslavija - Ceska, 1997) Aut za Holandiju.
6.YU-Iran (France 1998): "Nasi nikako ne mogu da probiju njihovu odbranu, jer im je sesnaesterac prepun Peruanaca." (sudija je iz Perua).
7. (Ista utakmica): Danas nije vidjen lep fudbal jer su se Peruanci uglavnom branili.
8. (Yu-Nigerija, Beograd) Prodato je 30000 gledalaca...pardon ulaznica!
9. (Krupan kadar na protivnickog igraca) Ovo je covek koji je napao naseg Dejana - sa ledja
10. U nasoj reprezentaciji trenutno na terenu igraju dva Dejana, Dejan Stankovic i Goran Djorovic...

Srdjan Knezevic:

1. Postovani gledaoci, izvinjavam se zbog ovog prekida. Upravo su nam organizatori Olimpijade zabranili da pusimo u reporterskim kabinama. Evo i kolege Spanci se bune, nisam samo ja...
2. Pa pogledajte dragi gledaoci ovo telo. Boginskaja je najvisocija od svih gimnasticarki i vidi se na njenoj izduzenoj figuri. Jednom recju - ZENA !...
3. Pogledajte samo kako je gradjen ovaj mladic. Svaka majka bi ga pozelela u svome domu, a tek ti predratni svalerski brcici...
4. (Rukomet) Cela Jugoslavija je sada sigurno na rukama!

Milos Topalovic:

1. Sledecih par minuta ovog snimka proticu u znaku Georgi Hadzija i ove kretenske reklame za kecap.
2. Obratite paznju, na stadionu u Istanbulu samo policijski psi nemaju brkove !?
3. Cokoladni tandem stopera iz Bremena izbacen je iz igre jednim potezom metuzalema Rudija Bomera?!"
4. Lopta je presla zamisljenu gol liniju.

Nedeljko Kovinjalo:

1. Evo nase maratonke Biljane Jeftic
2. (Goteborg 95, 10000m) Ko je to sa brojem dvadesetpethiljadastosedamnaest?
3. (Goteborg 95, maraton) Ova takmicarka je imala dobar rezultat na Njujorskom aerodromu, a takodje ucestvovala je i na Beogradskom aerodromu.
4. (Goteborg 95, koplje) Stiv Bekli je visok - i tacno 87 metara!
Mladen Delic:
1. (Utakmica Argentina-Holandija, pred kraj utakmice pri rezultatu 1:1): Ako se utakmica zavrsi 1-1, igrace se produzeci, pa ako i onda ostane nereseno, nova utakmica ce se igrati u sredu... ja imam avionsku kartu za ponedeljak... da li ce oni meni dozvoliti da promenim kartu... kako cu ja da se vratim?
2. Jokanovic do Stojkovica, Stojkovic do Stojkovica...

Milorad Djurkovic:

1. (nakon sto je Dejo uputio loptu u prazno) Pa gdje je taj Massaro?
2. Naseg Deju stalno cuvaju po tri igraca, a cesto im se pridodaje i cetvrti...
3. (plivanje) Sada Popov vodi za gotovo celu duzinu bazena i Amerikanac ce uspeti da osvoji zlato samo ako Popov pocne da se davi...
4. (Nemacka - Engleska) Da je Gaskojn imao moj broj cipela, sigurno bi ta lopta zavrsila u mrezi.

Galic:

1. (Izvestavao iz rijeckog studija) Loptu ima Zajec zeko,Dinamovo med i mleko
2. (Rijeka - Partizan) Evo ga Predrag Spasic. Moja malenkost inace podseca na njega, ali ne po fudbalskoj klasi vec po broju na glavi vlasi!

Ilija Kovacic:

1. Evo Bishopa, ili svestenika.
2. Na levoj strani je Kar, cije prezime se moze prevesti kao Auto-o (covek se zove Carr)
3. (Everton - Liverpul) Ferguson dodaje do Bola.
4. (Ista utakmica u trenutku kad je Ball dobio loptu.) Lopta za loptu.

Gojko Andrijasevic:

1. (za Salke 04 igra Marko Kurz) "Lopta do Kurca."
Boris Mutic:
1. (Italija 1990, Eng - Kamerun:) Gol je postigao Plat, Dejvid Plet.
2. Micel ! 2-1. Zavrijedio je da mu se kaze cijelo ime. Dva gola za Spanjolsku postigao je Hoze Miguel Gonzales Martin Del Kampo Micel!

Popovski:

1.(Jugoslavija-Rumunija 4:4) Susic je igrac koji bi trebao malo vise da dribla i da koristi svoju tehniku i kontrolu lopte. Evo ga, upravo to i radi... Susic, Susic, Susic i ......... ma ne sam Safete, ne sam. Kakva sebicnost mladog i neiskusnog Susica!!!

Bozo Susec:

1. U prepunoj dvorani Drazena Petrovica, okupilo se oko 500 000 vatrenih navijaca!
Sreto Scepanovic (Pokojni sarajevski reporter):
1. Naseg boksera Svetomira Belica, dragi gledaoci, prepoznacete po belim gacicama, a njegovog protivnika Motungua iz Kenije po crnim gacicama.

Mirko Kamenjasevic:

1. Biogradlic se stustio preko lijevog krila, dribla dvojicu, trojicu, uspio se osloboditi, dodaje loptu do Pejakovica ovaj odigrava dupli pas sa Savicem, Savic mu vraca, Pejakovic sam pred golmanom, dribla i golmana evo ga konacno puca i Go, Go,... KURAC, precka! (Kamenjasevicu je nakon ovog bisera izrecena zabrana prenosa sportskih dogadjaja u trajanju od 3 mjeseca)

Dusko Korac:

1. Jos jednom cemo cuti americku firmu!
2. Ovo je Keli Erikson, sicusna Svedjanka, skakacica u vis, a ovo je njena majka, mama Marija, koja prati svuda svoju cerkicu i ne ispusta je iz vida. A covek koga upravo vidite je snazni momak, Dzon Godina, bacac kladiva. Njemu nisu potrebni ni mama ni tata da ga prate po takmicenjima...
3. Sudija je uzeo prokulin kapi za oci i sada mnogo bolje vidi.
4. Ona je bila pobednica amsterdamskog aerodroma!
5. Jose Mari Perec prica sa majkom preko telefona i majka je pita -"Sta radis?"a ona kaze -"Pijem koka-kolu".Atlanta je, dakle, grad koka-kole ali mi ovde pi-jemo samo pepsi!
6. Pogledajte simpaticnu Norvezanku kako je dobila b-oju, lepo se osuncala ovde u Atini

Slobodan Sarenac:

1. (nakon par dobrih poteza i kosa Markovica) "Neki bi sad rekli Mare, care sad je startuj" (iz filma MUNJE)
2. U igru se vraca Canak iako ima pet penala.

Vlada Olic:

1. (1998. Utah vs. Chicago) Skoti Pipen je imao protiv sebe dva dobra odbrambena beka, ali je video da su to dva mala belca pa je zakucao preko njih.
2. Toni Kukoc ide 1 na 1... I najzad mu je uslo!
3. Za razliku od Fila Dzeksona, trenera Cikaga, Slon, trener Jute, vrsi ceste izmene." (Trener Jute se zove Jerry Sloan).
4. Trojka Pipena... I time-out trazi Slon, trener Jute.
Vladimir Anzulovic:
1. Je li to Betega? Je Betega, je Betega.

Milka Babovic (veslanje):

1. Camac je tako, tako, tako... tako lako prevozno sredstvo...
Jordan Ivanovic:
1. Sto bi reko nas narod - deja vu!

Karadzic (RTVCG):

I sada cemo sa automobilizma preci na konjizam.

Dobrosav Gajic:

1. Zoran Savic je imao malu porodicnu neprijatnost ovih dana. Naime umrla mu je majka.
2. I cetvrti poen Savica. Litvanija sada vodi sedam - tri...
3. 1996:yu-sad Americki kosarkasi su visoki 2 i vise metara
4. On je najmladji igrac na prvenstvu cije trenutke upravo privodimo kraju...

Nepoznati komentator:

1. A danas je na nasem najvecem stadionu Marihua..., pardon, Marakani...
2. Stizu oko 13:30, narodski receno oko pola dva...
3. Ovo je takmicar iz San Marina, male ostrvske drzavice usred Atlantskog Okeana.
4. (Reditelj zumira Ronaldovu mindjusu): "Sreca sto je Ronaldo fudbaler, inace, da je bokser, kakav bi to zalogaj bio za Tajsona" (u doba kad je Tajson odgrizao uvo Holifildu)
5. (Komentator trke formule 1 na BK TV posle udesa Sumahera i Kultarda) Vidimo Sumahera koji ide da se razracuna sa Kultardom. Po njegovim nervoznim pokretima vidimo da je nervozan kao papricica.
6. Evo nas na dzoint stadionu (u pitanju je Giant stadion)
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
panzer Posted - 21/04/2015 : 11:19:13
Boštjan Skubic, Kanal A:"... sad, kad ima močnije oružje među nogama ..." (radilo se o motoru)
mladjo Posted - 30/12/2013 : 15:03:58
Ključni trenutak je na 8:00

panzer Posted - 30/12/2013 : 09:39:39
"Fuck."

Slovenska sukomentatorica prilikom ulaska u cilj M. Schiffin na slalomu u Linzu.
panzer Posted - 28/12/2013 : 10:01:52
"... Marica na španjolskom znači peder ..."

Slovenski komentator, početak utakmice Getafe:Barca.
bjelolasica Posted - 28/10/2013 : 20:16:49
http://www.24sata.hr/nogomet/talijanski-komentator-u-transu-goool-lex-luthor-lex-luthor-338709
CAR!
bjelolasica Posted - 17/10/2013 : 20:51:06
Čestitke BiH na prolasku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mXIdAIlrmaU
bjelolasica Posted - 17/09/2013 : 09:06:30
http://www.24sata.hr/diskusija/tko-je-lui-komentator-drago-cosic-ili-marjan-mijajlovic-110
bjelolasica Posted - 15/09/2013 : 15:30:08
Skansi: 'Slavko, moderna košarka je varljiva, da zabijemo 3-4 trice, mi bismo bili tu, ali nije to bitno, bitna je obrana.'

Skansi: 'Je l' ovo onaj mali Albanac?' pita za albanskog suca.
Cvitković: 'Je, to je Cici.'

Cvitković: 'Šveđo i Lampe počeli su zajedno u Švedskoj, kao izbjeglice su se tamo našli.'
Skansi: 'Nisam znao za taj podatak, a i nije mi jasno od koga je Lampe bježao', naime, Lampe je Poljak.

Skansi: 'U košarkaškom udžbeniku piše: u zraku kao orao, na podu kao lisica.'
Cvitković: 'A gdje je tu kondor?'
Skansi: 'A negdje u Andama, pretpostavljam...'

Skansi: 'Slavko, košarka je igra dodavanja. Čak je i šut dodavanje, samo na koš!'
http://www.tportal.hr/sport/kosarka/286224/Ovo-su-najbolje-provale-dueta-Cvitkovic-Skansi.html?utm_source=clanci&utm_medium=manual3&utm_campaign=clanci_manual
MSBlueberry Posted - 12/09/2013 : 14:07:37
Drago Čosić nas je opet obradova svojom profesionalnošču u vezi ˝groznih˝ skandiranja sa Marakane. Interesantno kako taj momak, kad se radilo o groznim skandiranjima Srbima i Židovima na ovdašnjim stadionima (Poljud recimo), uvik zaboravi oglasit, kao da nema recimo ničeg. Bilo bi bolje da radu, mislim na Beogradsku školu crtanog filma (Sušec, Pezzi, Čosić...), ka što su radili za svog Velikog Vođu 90ih...kad bi mu počeo cili stadion skandirat (Rom, Homoseksualac, Tat-ovo su tehnički nazivi onog što su mu...), oni bi jednostavno isključili ton i vratili ga kad bi završilo. Tako smo mi jadnici iz ostatka zemlje živili u neznanju što se to tamo događalo (tu i tamo bi pustili snimku, nakon par dana kako su mu skandirali od sreće i oduševljenja?!?). Dakle palac gore za časnog Dragu.
bjelolasica Posted - 11/09/2013 : 11:38:57
quote:
Originally posted by Davor2403

Evo prije 10 minuta Marjan Mijajlović sa Face TV za golmana Slovačke: "I Jan Mucha, Jan Mucha, Mucha.. dosadan je baš kao prava muha, nikako da primi gol.."

Ipak je muha nastradala
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mcaY3w0e8FE
Davor2403 Posted - 10/09/2013 : 21:06:40
Evo prije 10 minuta Marjan Mijajlović sa Face TV za golmana Slovačke: "I Jan Mucha, Jan Mucha, Mucha.. dosadan je baš kao prava muha, nikako da primi gol.."
bjelolasica Posted - 10/09/2013 : 09:39:38
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ujNEJdB3W9c
bjelolasica Posted - 05/09/2013 : 16:33:30
Igor Kristić, BiH - Danska:
"Ali trebamo se čuvati, ne kaže uzalud stara latinska poslovica: Čuvaj se Danaca i kada darove donose"
Velid Spaho (za atletičara Rooneya)
"Evo ga Rooney, preziva se isto kao Wayne Rooney, ko zna da li će isto trčati kao on."
Zvonko Marić i Ćiro Blažević u emisiji
Ćiro: "Vjerujte mi, moji su sinovi spremni poginuti...umrijeti na toj utakmici."
Zvonko: "To im i želimo od srca."
Sabahudin Topalbećirević
"Poštovani gledaoci, danas je u Mostaru nedjelja."
"I propala je još jedna šansa za polupriliku"
Saša Vugdalić
"Taaaaaaaaaaako, duga lopta, pa nek' se sa njom pate domaći nogometaši!"
"Naši momci su izišli na teren, sretni, zagrljeni, daj mi pet, give me five!"
"Mandžukić je takav tip igrača, on je panter, on je dijete zagrebačkog asfalta." (Mandužkić je iz Slavonskog Broda )
"I Tahirović brani Bosnu kao što je Hitler branio Sarajevo!"
"Odbrana Fiorentine je šuplja ko česma na Bascarsiji"
"Lopta je čudna stvar,kao ljubavnica koju ne njeguješ"
"Sudija DE Marco, DI Marco...hm.. Do, re, mi, fa, so, la ti do ... Ma nije bitno"
"Utakmica u srijedu počinje u 21.15 jer je to radni dan a Italijani rade do 7, pa dok se oni tušnu-šušnu.."
Marjan Mijajlović
"Bježi da te ne uhvate"
"Oko moje plavo, pa nećeš ti nas iznevjeriti. Vodi Bosna sa 1:0. Pjanić asistira, centrira, a Vedo glavom zabija. Petnaesti gol Vedada Ibiševića za reprezentaciju. Ma, ljubavi!"
bjelolasica Posted - 05/09/2013 : 16:24:10
Hrvatski sportski komentator Božo Sušec predstavio je četiri velika imena srpskog novinarstva:
O Milojku Pantiću:
"Ja sam s Milojkom Pantićem praktički bio u bračnom odnosu.
Proveli smo toliko vremena zajedno na tim putovanjima, dijelili sobe i sve drugo, tako da smo stvarno bili i radili zajedno od 1976. godine i Montreala, kad su nas prozvali 'dvojac bez kormilara', pa sve do rata.

A bili smo sto posto različiti, i po kulturi, i po odgoju, i po svemu, ali je to bilo očito dobro nadopunjavanje.

Bilo je čak i pitanje na Kviskoteci, sjećam se: 'Kako se zove atletski učitelj Milojka Pantića?' I natjecatelj je točno odgovorio iz prve: 'Božo Sušec'.

Pantića je dugo pratio taj njegov najveći gaf u životu, godinama nije htio pričati o tome, zgražao se sam sebi što je to napravio. Bilo je finale, tad se to nije zvalo Dijamantne lige, nego Zlatne lige u Briselu.
U utrci na 1.500 metara je trčala jedna cura koja je imala onako plavi dres i Pantić je bio sto posto siguran da je to tadašnja jugoslavenska atletičarka Snežana Pajkić. Ona je bila prvakinja, to je bila njegova ljubimica i on je bio siguran da je to ona.
A to je zapravo bila Francuskinja. I on je uglavnom trijumfalno prenosio kako Snežana Pajkić pobjeđuje, kako je odnijela pobjedu i onda kad je utrka završila, objavili su da je pobijedila ta Francuskinja, i to je bilo ono, čovjek je skoro umro, problijedio je... Jer utrka traje četiri minute i on je četiri minute sve govorio krivo."

Prenos odbojkaške reprezentacije Jugoslavije, a Pantić započinje:
"Dobro veče, prijatelji FUDBALA!... (nakon pauze od 15-ak sekundi) ...i ostalih sportova."

"Tribine se žute – sve je u narandžastom."
"I nema Zidana da zida zidove na sredini terena."
"Siniša, Siniša, dokazao si da si Siniša..."
"Na terenu su dva Stankovića, Dejan Stanković i Dejan Govedarica."
"Ovaj sudija je poznat po tome što kartone deli kao novogodišnje konfete."
"Prodato je 30.000 gledalaca... Pardon ulaznica!"

Švajcarska je osvojila zlatnu medalju, na semaforu piše 'Switzerland!':
"I ta mala zemlja SVAZILEND je uspela da osvoji..."

Farska Ostrva – Jugoslavija, 1997. godine:
"Savo Milošević je postigao gol, to je 12 pogodak Save Miloševića za Saveznu Republiku Nemačku."

Trka na 400 metara na OI u Atlanti:
"U stazi četiri je glavni favorit Majkl Džekson... Pardon, Majkl Džordan."
Tu se ubacuje sukomentator i kaže: "Da, kolega Pantić želi da kaže da je Majkl Džonson u Americi popularan kao njih dvojica."

Španija – Jugoslavija:
"I, gospodine Pedersen, zaista zaslužujete takvo prezime."

Jugoslavija – Češka, 1997:
"Aut za Holandiju."

Jugoslavija – Iran, SP Francuska 1998:
"I evo izlaze Peruanci na teren..."

Crvena Zvezda – Partizan:
"Izlaze Partizanovi igrači... A evo i naših."

Božo Sušec o Vladanku Stojakoviću:
"On je bio odličan, pravi zaljubljenik u nogomet. Sjećam se kad sam ja već postao neko komentatorsko ime, te išao na Olimpijske igre i sve... I onda on mene pozove i kaže: 'Slušaj, Božo. Ti si dobar reporter. Ali ne možeš ti tako da provodiš život. Znaš ti šta u Jugoslaviji postoji? Pa postoji samo fudbal. Pa onda dugo, dugo, dugo... ništa. Pa je onda fudbal, pa opet fudbal... A ti radiš ovu neku atletiku, rukomet... Moraš da prenosiš fudbal ako želiš da postaneš veliki reporter.' To je bio njegov savjet.

Inače, Stojaković nije bio neki veliki luzer i kikser, ali reći ću njegov najveći biser. Na jednoj utakmici, ne znam kojoj, bila je u tijeku svečana predaja pokala. Tadašnji političar, bio je to predsjednik Savezne skupštine Jugoslavije Draža Marković, predavao je pokal kapetanu pobjedničke ekipe, a Stojaković govori:

'I evo našeg voljenoga Draže Mihajlovića...' I, naravno, Stojaković se smrznuo kad je shvatio da je rekao ime četničkog vojvode. Htjeli su ga suspendirati i kazniti, ali onda je stvarno nazvao taj Draža Marković i rekao: 'Pa nemojte čovjeka, očito se zabunio.' I on ga je spasio da mu ne ode glava."

"Da, da... Dođi vamo bato, to se ne sme. Žuti karton!"

Jugoslavija – DDR Nemačka:
"Kakav šut i izvanredna intervencija Ljukovčana... Samo malo, da vidimo zašto se Nemci raduju... Aha, Nemačka vodi 2:1."

"Kamerun mora da izvuče barem bod pred utakmicu sa Švajcarskom da bi osigurali prolaz... (pauza 10 sekundi) Oprostite, dragi gledaoci, Kamerun nije u istoj grupi sa Švajcarskom..."

"I sada ćemo sa automobilizma preći na konjizam."
"Mekmanamanaman." (Mc Manaman)
"Na stadionu se okupilo oko 30 hiljada dinara."
"Drulović ulazi u šesnaesterac i... Padni tu!!!!!!"

Ide usporeni snimak posle šanse, a Stojaković kaže:
"A evo sada identične situacije."
Božo Sušec o Zvonku Mihajlovskom:
"S njim sam isto bio jako dobar. Bio je drag čovjek, sportaš, osamdeset puta reprezentativac Jugoslavije u hokeju na ledu. Ali bio je superštreber. On se najviše pripremao od svih za prijenose, pisao si je sve i to po cijenu totalne gluposti. Recimo, pripremao se za finale Olimpijskog turnira u hokeju gdje su trebali igrati SSSR i SAD. I on si je sve pripremio, napisao unaprijed, pa tako i foru za Ruse: 'Evo, to su potezi iz Boljšoj teatra!'

Ali je problem što je u finale ušla Kanada, a ne SSSR. Međutim, to njemu nije smetalo, on je to prodao pod Kanadu i sve drugo što je pripremio. Čisto ruski prijenos je napravio. Ali on nije bio toliko veliki reporter kao recimo Stojaković, koji je sigurno bio veliki reporter, i Panta, koji je isto bio dosta značajan u to naše vrijeme."

"Mihajlo Pjanović može da se poredi sa Mitrom Mirićem, zataji, ali kad eksplodira, nacija je na nogama."

Utakmica Lige šampiona između Mančester junajteda i Borusije iz Dortmunda 1997. godine. Sastav Mančestera: "Na golu je Šmejkel, u odbrani su Geri Nivajl, Denis Irvajn, Geri Pelister, Henig Berg. U srednjem redu su Pol Suls, Niki Bats, Dejvid Bejkem i Roj Keni. U špicu su Endi Kol i Ole Gunar Solksjare!"

"Kolega, može mali remize ove utakmice."
"Lopta katkad ume da bude đavolja koža naduvana vazduhom."
"Faustino Asprilja je rođen i odrastao u vrletima istočnih Kordiljera."
"Najdoski je odlično skočio, ali, nažalost, samo preko prečke."
"Zadovoljio je trenera i zato sada igra."
"Dok je lopta u vazduhu da vam saopštim spisak timova."
"Sudija danas nije delio pravdu već množio nepravdu..."
"Kakav udarac, pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik."
"Krilo nikad ne pada daleko od beka."
"Prepun stadion Partizana, 50.000 ljudi. Zamislite, 100.000 dlanova!"
"Okrenuo ga je na kocki leda koja bi stala u čašu viskija." (hokej)
"Koncert zvižduka za igrače, čisto da se malo muzički obrazuju!"
"To je bila veća opasnost za avione tipa Avaks nego po gol Pandurovića."
"Dragan Ćirić, igrač duge kose, ali velikih mogućnosti!"
"Kakav predivan pogodak. U fudbalu se događaju mnoge lepe stvari... (počinje usporena snimka gola) ...i pođimo zato sada uz pomoć magnetoskopa u potragu za lepim!"
Priča o karijeri velikog Dijega Maradone: "A onda je kudravi Gaučos krenuo krivudavim putem kokainskih noći!"
"Albert Nađ – peripetum mobile prve vrste Partizana!"
"Zbog ovakvih udaraca Roberta Karlosa osnovaće se društvo za zaštitu lopte!"
"Bilo je tu kontakta i ful kontakta."
"Toliko je brz da mu konstantno preti opasnost od radara i kazne zbog prekoračenja brzine!"
Božo Sušec o Draganu Nikitoviću:
"Znaš tko je bio najveći srpski reporter? Dragan Nikitović! On je bio najobrazovaniji, pisao je kozerije, objavljivao u novinama... Bio je čitan, ali bio je ona tipična beogradska škola čiste improvizacije. Malo se pripremao, ali je to nadoknađivao tim svojim šarmom i tim svojim govorničkim sposobnostima. On je izmislio ono da 'Parlov mlati svog protivnika na kašičice', dakle udarce mu zadaje na žličice, i takve stvari.

Ali kako je bio zapravo jedna lijenčina, nije se pripremao, a mi smo radili zajedno atletiku i ja sam kao predstavnik zagrebačke škole uvijek imao tisuću papira i svega drugoga, onda je on napravio dogovor sa Slovencem Markom Rožmanom, koji mu je davao svoju kompletnu pripremu.

Ali kako je Rožmanu, naravno, sve bilo napisano na slovenskom, kad je Nikita to čitao iz njegovih papira, to je onda zvučalo otprilike ovako.

'I evo ga sada na 400 metara, Johnson trči fenomenalan rezultat, sedam in četrdeset dva i pedeset', kaže on na slovenskom. Tako da su ga u Srbiji godinama zezali, zvali su ga godinama 'sedam in pedeset'.

Nikita je kao i Panta pokrivao puno sportova, košarku, boks, atletiku, tako da je bio polivalentan".
bjelolasica Posted - 27/05/2013 : 21:15:32

bjelolasica Posted - 27/05/2013 : 14:33:42
Severinin pornić i Dinamov naslov

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FUAhYg1NUrA#!
bjelolasica Posted - 07/02/2013 : 13:27:39
http://www.youtube.com/watch?v=9GYUtLIXAfo&feature=player_embedded
tutto maxim Posted - 02/07/2012 : 18:27:02
Ne znam koje to godine bi,RTS prenosi fudbalski turnir u Amsterdamu u pripremnom periodu. Utakmica Arsenal - Ajaks. Berkamp izlazi iz igre u 22. minutu zbog povrede , ulazi Patrik Vijera. Na ekranu se ispisuje sledece:
22. minutes
10. Bergkamp out
Komentar Milojka Pantica:
"U igru se sprema iskusni Minutes s brojem 22!"

nemanja93 Posted - 02/07/2012 : 14:31:04
Jos jedan za anale!
bjelolasica Posted - 22/06/2012 : 10:36:36

Jasko Posted - 20/05/2012 : 20:36:55
Koliko god pokusavao da nadjem smisao njegovih reci, bezuspesno je :)
Kada ovako citam, kapiram kakve gluposti prica ovaj Aca Informacija :)
nemanja93 Posted - 20/05/2012 : 20:18:43
"Ne znam sta bih vam zapravo rekao.
Nekoliko minuta je do najvece profesionalne bitke vasih zivota.
Znate, kada starite, oduzimaju vam stvari, ali ucite tek kada pocnete da gubite.
Shvatite da je sve samo igra milimetara.
Jer u zivotu ili fudbalu, tako je mala razlika izmedju uspeha i neuspeha.
A ti milimetri, ti delici, koji su nam potrebni su svuda oko nas, u svemu i u svakom trenutku.
U ovoj ekipi, mi se borimo,
Rastrgnemo se na delove za taj milimetar,
Jer znamo da kada ih dodamo jedan na drugi,
to ce naciniti prokletu razliku izmedju pobede i poraza,
izmedju zivljenja i umiranja.
Reci cu vam, u svakoj borbi, pobedice onaj ko je spreman da umre za taj milimetar,
jer to je zivot.
Ovo je tim gospodo, i ili cete pobediti kao tim ili cete okocati kao pojedinci.
I ja vas sada pitam sta cete da uradite veceras?
Dobrodosli na Alianc arenu u Minhenu, dom fudbalera Bajerna koji za najveci evropski klupski trofej igraju protiv londonskog Celsija."

Jel treba napisati ime i prezime?
bjelolasica Posted - 11/05/2012 : 22:40:28
Komično je, inače, bilo slušati prijenos Filipa Brkića (na RTL-u) utakmice Makedonija – Hrvatska, kada je početkom drugog poluvremena „stručno“ ustvrdio kako naša reprezentacija igra bolje, jer je pobjedom Izraela nad Rusijom rasterećena u vezi plasmana na EP. No, kad su Makedonci stisnuli naše i zabili im dva gola, „stručni“ Filip (koji je u prošlosti utakmice iz studija znao prenositi otpuhujući dim cigarete, što je dodatno pospješivalo njegov govor „kroz nos“) rekao je kako su se naši, zapravo, opustili jer igraju rasterećeno. U kratko vrijeme dati dvije kontradiktorne izjave mogu samo (ne)sportski komentatori. Brkićev „pandan“ na Novoj TV je Stipe Sladoljev koji govori glasom „gutača knedli“.
"Sportaš" Stipe Sladojev s Nove TV je (svojim tipičnim glasom "gutača knedle") kazao kako je "Aleksej Puninski osvojio gorko slatko četvrto mjesto". Na srbijanskoj televiziji je, pak, sportski novinar izjavio: "Barcelona je pobijedila Reala na stadionu Santiago Bernabeu, koji se po novom zove Nou Camp". Drugi je beogradski reporter davno prije, u izvješću s konjske utrke na hipodromu, rekao kako je pobijedila kobila koju jaše njen sin, a trenira kćerka. Bivši spiker na maksimirskom stadionu Lovro Flanjak se, inače, gledateljima znao obratiti sa: "Dame i gospođo"!

"Sveznajući" Antun Vrdoljak je nakon vaterpolo utakmice Hrvatska - SRJ 7:8 rekao: "Mi smo s Jugoslavijom odigrali praktički 7:7. Onaj osmi gol mogli smo postići i mi kao i oni!". Uzgred, i u Slobodnoj Dalmaciji je izvještaj sa jedne utakmice navedenih takmaca bio naslovljen: "Hrvatska - Jugoslavija 5:5", a sitnim slovima u podnaslovu je pisalo: "U produžetku 5:6". Novinar SN-a Branko Stipković je, između ostalog, u jednom tekstu naznačio: "Danci su fini ljudi, iako nisu iz Finske", a Miro Rede se nevjerojatno "istaknuo", napisavši ovo: "Jednoga dana, ako Bog da, nećemo govoriti: - Idemo u Europu, nego će Europa govoriti: - Idemo u Hrvatsku!". Božo S(m)ušec je u prijenosu utakmice lupio: - Bayern je jednu utakmicu remizirao, a drugu odigrao neodlučeno.

U sportskoj rubrici "Večernjeg lista" je prije nekoliko godina bilo najavljeno kako će se natjecanje održati u glavnom gradu Danske - Oslu. U istom je dnevniku bila objavljena i izjava jednog od čelnika Dinama koji je rekao kako će Dinamovi navijači biti pregledani na kopnenoj granici Hrvatske i Italije. Većina medija je nakon nogometne utakmice Dinamo - Heerenveen 2:2 prenijela izjavu Zdravka Mamića: "Austrijski zločinac je uništio naš san", dok je istu izjavu "Večernji list" prezentirao ovako: "Zločesti austrijski sudac nas je oštetio".
HINA je objavila i ovo: "Utakmica je na koncu završila bez pogodaka jer je Palermo u 71. minuti izjednačio pogotkom Cavania"
"Hrvatska vaterpolska reprezentacija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Rusija - Kanada, a u slučaju prolaska u polufinale igrat će protiv boljega iz četvrtfinalnog susreta između Rusije i Grčke ili Rumunjske"...
"Igor Štimac i njegov kućni ljubimac Damir"; "Šeta Igor svoga psića Damira sred Metkovića".
swamp thing Posted - 09/05/2012 : 18:19:38
Zaboravih još jednu odličnu od komentatora na RTRS: 'Gigs je pokazao da mu desna noga služi samo da uđe u autobus'...
swamp thing Posted - 09/05/2012 : 18:17:14
Trebali ste vi slušati Banjalučke 'komentatore' krajem 90-ih, kakvih je tu bilo prolupa. Čova što je radio na tadašnjoj TV 'Sveti Georgije' je komentarisao sve moguće sportove koje su uspjeli da ukradu sa satelitskih programa. Samo neki od njegovih:
- 'U igru ulazi...Prso, Prso ulazi u igru. Dragi gledaoci, ja stvarno nisam nikad čuo za ovog igrača, ali eto...' - Utakmica Monaka, na teren je tad ušao Dado Pršo.
- Onda u jednoj utakmici Valensije Angloma probio po strani i pokušao centrirati, ali mu lopta prešla preko noge, njegov komentar 'Neozbiljno od Anglome...'
- Na bokserskim mečevima je uvijek najavljivao borce npr. 'U bijelim gaćicama Majk Tajson, u crnim gaćicama Ivander Holifild'...
Biser je bio i komentator na TV Simić, koji je branio za rukometnu ekipu Kosiga i kad su bili snimci mečeva Kosiga na TV, redovno je sebe preporučivao reprezentaciji. Još jedan njegov je bio i kada je u prenosu utakmice NBA lige, znam da je igrao Čikago, prikazana panorama Čikaga, a njegov komentar 'Pogledajte Čikago, k'o Budžak noću' (Budžak je jedno BL naselje). Na istoj utakmici je izjavio 'Nismo gledali Čikago od Krmokolja'...
Koje su to dileje bile...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000