T O P I C R E V I E W |
King Warrior |
Posted - 30/08/2019 : 08:50:33 Tema gdje možemo pričati o Ligi šampiona. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
tex2 |
Posted - 18/04/2025 : 10:10:17 Mourinhov Inter i Heynckesov Bayern su mi najdraže ekipe, najatraktivniji i najefikasniji nogomet ikad, spomenuti Bayern, a Inter sa otpacima iz drugih velikana milina kako su igrali obranu. |
tex2 |
Posted - 18/04/2025 : 10:05:31 Ova je Barca naravno po imenima slabija od svih spomenutih, ali danas više nego ikada ne igraju imena, puno znači i pravi trener.
quote: Originally posted by naker
To stoji, nego upoređujem kvalitet timova iz ove sezone sa nekim ranijim sezonama. Npr. kako bi se ovaj Barcelonin tim rangirao u poređenju sa ekipama Guardiole, Enriquea, Rijkaarda, Croyffa?
|
tex2 |
Posted - 18/04/2025 : 10:02:12 Uvijek je bilo i nadam se bit će Deportiva, Monaca, Valencije, Lyona i drugih malih ekipa, koje su iznenadile. Danas je to puno teže, ali lijepo je vidjeti kako su mnogi poput Reala na krivom putu.
A ovo su ekipe koje su potpuno zasluženo tu, ne slažem se da u nekim drugim vremenima ne bi bili tu, danas su ova vremena i oni su tu! Naravno ljepši nogomet je bio nekad, ali na staroj slavi se ne živi.
quote: Originally posted by naker
Ne pamtim kada sam poslednji put video ovako falične timove u polufinalu. U nekim davnim, boljim danima fudbala ovi timovi ne bi prošli ni osminu finala, a kamoli se borili za osvajanje Lige šampiona. Ko god da pobedi fudbal je izgubio.
|
Salkan |
Posted - 18/04/2025 : 08:50:16 Nakeru ti si gori romantičar od mene što se fudbala tiče. Zaboravljaš da je Barsa plaćala vrlo visoke cehove u skorijoj prošlosti zbog oslanjanja na "lepršavost". Ako je iko propatio zbog takve stigme, to su oni. Osim toga, ova Barsa nije ona. Sad je vodi jedan Švabo i kako vidiš, to potpuno mijenja koncept i značajno zastranjuje od njihove filozofije. Umiranje u ljepoti su rušili bunkeri i kontranapadi i tom fudbalu nema mjesta u današnje doba. Uostalom, posle dosadašnjih utakmica u sezoni LP, jasno je da i Arsenal i PSG igraju puno "lepršaviji" i privlačniji fudbal od Barselone. Iz tog para ćemo dobiti "ljepotu i uživanje" za finale, a iz ovog Barsinog onog ko je strpljiviji i mudriji. Ja recimo mislim da je od preostale četiri ekipe Barselona (iako je volim 33 godine i za mene ne postoji drugi klub) najslabija u pogledu kompaktnosti, i da je ovo dokle su došli više no zadovoljavajući rezultat u Evropi. A to ne mislim obzirom na lošu utakmicu u Dortmundu, nego gledajući na kompletan angažman u LP. |
naker |
Posted - 17/04/2025 : 23:39:03 Taj Inter je izbacio Guardiolinu Barcu kada je osvojio titulu. Julio Cesar, Samuel, Lucio, Maicon, Sneijder, Eto, Milito... Ubitačan tim, to je bila zlatna era Mourinha.
Arsenal igra dobro, ali opet izostaju bitni trofeji i večito su drugi. Ne znam šta treba da se desi da Arteta shvati da mora dovesti normalnog špica. Generacija nepobedivih i onaj tim koji je izgubio protiv Barce u finalu je ipak klasa više.
Za PSG se delimično slažem da su uspešno promenili politiku kluba i sada su simpatičniji nego ranijih godina. Ali mislim da je ovaj tim slabiji od onog koji je izgubio u finalu protiv Bayerna za vreme Covida. |
Jerry Krause |
Posted - 17/04/2025 : 23:11:19 quote: Originally posted by naker
To stoji, nego upoređujem kvalitet timova iz ove sezone sa nekim ranijim sezonama. Npr. kako bi se ovaj Barcelonin tim rangirao u poređenju sa ekipama Guardiole, Enriquea, Rijkaarda, Croyffa?
Slažem se za Barcu da nije još u rangu prijašnjih generacija. Ali samo za Barcu.
Inter nikad moćniji, u rangu, ako ne i jači od onog Mourinhovog. Arsenal je baš postao vrhunska ekipa. Možda nije atraktivan kao onaj Henryjev, ali ovo je ekipa koja može osvojiti LP. A za PSG hoćeš reći da su slabiji od Ibrahimovićevog, Mbappeovog i Neymarovog. Pa zbog ovog PSG-a počinje se gasiti stigma luzerskog i bogataškog kluba. |
naker |
Posted - 17/04/2025 : 22:36:11 To stoji, nego upoređujem kvalitet timova iz ove sezone sa nekim ranijim sezonama. Npr. kako bi se ovaj Barcelonin tim rangirao u poređenju sa ekipama Guardiole, Enriquea, Rijkaarda, Croyffa? |
don_draper |
Posted - 17/04/2025 : 22:22:51 Nakeru zvucis kao nekakav jutrosnji clanak spanjolske Marce 3 od 4 najbolje ekipe iz grupne faze su jos uvijek u natjecanju, ocito je da konstanta nesto znaci.
|
naker |
Posted - 17/04/2025 : 22:13:15 Ne pamtim kada sam poslednji put video ovako falične timove u polufinalu. U nekim davnim, boljim danima fudbala ovi timovi ne bi prošli ni osminu finala, a kamoli se borili za osvajanje Lige šampiona. Ko god da pobedi fudbal je izgubio. |
Jerry Krause |
Posted - 17/04/2025 : 11:02:07 Kako se Inter podcjenjuje od strane kladionica. Nisu oni Borussia da ce se raspasti, dajem im vece sanse od Barce. |
don_draper |
Posted - 17/04/2025 : 10:15:59 Ja bih Interu dao vrlo visoke sanse da prode dalje. Za ovakvu Barcelonu su oni najbolji kriptonit, organizirani odozada i ubojiti u kontrama. Mi i PSG, tu moze biti svasta. Ne ocekujem salvu golova, pogotovo jer ce Arteta biti oprezan, ali bekovi su polozili protiv Reala pa se nadam da mogu zaustaviti Dembelea i Kvaradonu. |
tex2 |
Posted - 17/04/2025 : 09:59:39 https://www.index.hr/sport/clanak/real-pretrcao-cak-21-kilometar-manje-od-arsenala-spanjolci-nevjerojatna-razlika/2662335.aspx?index_tid=678149&index_ref=naslovnica_sport_najnovije_d
Nestvarno koliko malo trče Realovci, a danas je trka sve! |
tex2 |
Posted - 17/04/2025 : 09:57:26 Navijam za sve osim Barce, ne navijam za Real (u Španjolskoj sam za Bilbao), jednostavno kontra Barce od 2009. i utakmice protiv Chelseaja. Nemam ništa protiv PSG-a, ima bogatih klubova danas, oni su se posložili i igraju lijepo danas. CL zna nekad vratiti ponekoj ekipi, tako da se ove sezone možda vrati Interu! Arsenalu odskače Saka, ali toliko kritičnih mjesta imaju, ali opet i oni mogu do kraja! Zapravo su Inter i PSG najbolje posložene ekipe! |
King Warrior |
Posted - 17/04/2025 : 09:43:49 Preostala cetiri tima nisu mi bas simpaticna, tako da mi je svejedeno ko ce uzeti trofej. Arsenal i PSG jos nikada nisu bili sampioni Evrope.
Rekao bih da je Barsa najveci favorit. Volim Real pa je zato logicno zasto su mi izrazito antipaticni.
Inter igra dobar fudbal, poprilicno napadacki, sto odskace od klasicnog italijanskog fudbala. AC Milan mi je uvijek bio drazi tim iz Milana.
Arsenal niti mi smrdi niti mirise. Imaju taj status novog doba kao "vjeciti drugi" u PL. Rekao bih da od svih timova imaju najmanju sansu da osvoje.
PSG mi je bas odvratan, prije svega jer imaju onog diktatora kao vlasnika.
Kada bih morao da biram ko ce da osvoji, rekao bih neka to ne budu PSG i Barsa. Mozda bi mi najmanje krivo bilo ako to bude Arsenal, ali vec sada znam da u zavrsnici necu ni za koga navijati. |
tex2 |
Posted - 17/04/2025 : 09:20:38 https://www.index.hr/sport/clanak/kladionice-odredile-favorite-za-osvajanje-lige-prvaka-poznat-je-i-najveci-autsajder/2662330.aspx?index_ref=naslovnica_sport_najnovije_d |
tex2 |
Posted - 17/04/2025 : 08:45:20 Dobar je Inter već neokoliko sezona, ako preživi Barcelonu prvu utakmicu, mogao bi do kraja.
quote: Originally posted by Jerry Krause
Inter - Bayern par je ostao ispod radara ovdje, ali to je bio fantastičan dvomeč. Obje utakmice odlične, napete, s puno prilika. Nijanse odlučivale. Inter mi se čini da bi mogao ove godine osvojiti.
|
tex2 |
Posted - 17/04/2025 : 08:42:51 Real: nije isto Galacticosi danas i nekad, danas to ne pali, više vrijedi Odegaard kojeg su se riješili od cijelog jučerašnjeg veznog reda Reala. Doći će im Trent, vjerojatno će obranu mijenjati, ali očito dolazak Mbappea uništio kemiju u momčadi.
Bayern je uvijek bio škrt, sad kad su igrači skupi, nisu više konkurentni kao nekad, ali sklepa uvijek dobru momčad, iako ova ima hrpu škripavih pozicija.
quote: Originally posted by izivko
Real totalno nemoćan u oba susreta. Mora u remont.
Bayern bez Musiale nije Bayern. Mogao bi i on u remont. Samo nema baš para kako veli Hoeness.
|
Jerry Krause |
Posted - 17/04/2025 : 08:36:13 Inter - Bayern par je ostao ispod radara ovdje, ali to je bio fantastičan dvomeč. Obje utakmice odlične, napete, s puno prilika. Nijanse odlučivale. Inter mi se čini da bi mogao ove godine osvojiti. |
izivko |
Posted - 17/04/2025 : 08:28:16 Real totalno nemoćan u oba susreta. Mora u remont.
Bayern bez Musiale nije Bayern. Mogao bi i on u remont. Samo nema baš para kako veli Hoeness. |
tex2 |
Posted - 17/04/2025 : 08:08:23 Sve ekipe ako imaju svoj dan mogu zabiti hrpu golova, odlučivat će nijanse! |
Jerry Krause |
Posted - 16/04/2025 : 23:56:10 Savršeno Arsenal, svaka čast!
Ostale su stvarno najbolje ekipe. Tu računam i na Liverpool koji nije imao sreće u ždrijeb, jer je PSG baš ušao u formu nakon lošeg starta sezone.
Teško odrediti tko će u finale.
Inter - Barca 55%:45% PSG - Arsenal 50%:50% |
don_draper |
Posted - 16/04/2025 : 23:40:54 Bas lijepo i dominantno, nema se sta prigovoriti. Cak i onaj Salibin moment oprastam. Veselje i ponos su tu, ali sad puni fokus na iduci dvomec. Mozemo dobiti PSG, iako su ovi u vrucoj formi. Treba ciljati na naslov. |
tex2 |
Posted - 16/04/2025 : 23:02:59 Potpuno zasluženo Arsenal! Sad svi mogu do kraja, odlučivat će nijanse u polufinalima. |
tex2 |
Posted - 16/04/2025 : 22:18:16 Arsenal puno bolji, pa Real nije imao smislenu akciju, s druge strane Arsenalova igra potpuno smislena, drže posjed bez panike, brzi po bokovima. U PL imaju problema na gostovanjima, ovdje odlično stoje. |
don_draper |
Posted - 16/04/2025 : 22:04:06 quote: Originally posted by tex2
Ovo je trebao biti penal za Real, kakav offside, pa nije Mbappe bio u offsideu
Čovjek pao u mjestu, uopće nije imao namjeru na loptu. Ne bih ja sudio ni ono za nas, ali šta je tu je. Rezultat zasada pozitivan. |