forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Pozni Ken Parker

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Raspucin Posted - 15/10/2007 : 00:23:45
Mislim da bi tako mogla da se nazove faza serijala koju je objavio Sistem komiks. Pozna faza.
Nisam imao prilike da čitam ove stripove duže od dve godine. Ponovo sam ih doneo iz Vrnjačke Banje, gde mi živi keva, kući u Kosovsku Mitrovicu.
Vratilo mi se vreme. Ove sam stripove počeo da kupujem od broja 2 koji je u Kosovskoj Mitrovici izašao baš u vreme kada sam se ovamo doselio.
I sami znate taj osećaj kad se posle dugo vremena zagledaš u neki strip i setiš se tačno dana kada si ga kupio, kako si ga kupio, gde....
Onda sam otvorio Zemlju heroja.
Jebem ti!
S obzirom na to da je ovo moja rođena tema, i da mogu u njoj da pišem šta mi je ćef, ispričaću vam šta mi se desilo dana kada je izašao ovaj strip.
Ja sam Prištevac. U Prištini sam rođen i živeo tamo do svoje 21. godine. Kao i svaki pošteni izbeglica i ja ponekad tugujem za tim mojim gradom.Kad sam se doselio u Mitrovicu, počeo sam da u Prištiu odlazim češće i da nekako nadoknađujem taj gubitak zavičaja.
Jednog dana ti ja, bio nekim poslom u Prištini i naletim na Senka, mog starog drugara iz gimnazije. Gde si? Šta si? Kako posao? kako rabota? I tako ti se mi raspričasmo i ispade da je moj stari drugar neki važan kurac koji učestvuje u obuci narodnih poslanika, tek oformeljenog kosovskog parlamenta. Ne samo to, nego da mu baš treba jedan pravnik-Srbin koji bi mogao da kaže novim kosovskim poslanicima koju reč o "Pravu nacionalnih manjina u novom Privremenom Ustavu Kosova, kao i njihovoj skupštinskoj zaštiti". Ja sam znao jednog....
-Koliko para?
-Stotka.
-Može.
Sad možda nekima od vas neće biti jasno pa ću probati da objasnim. Ja sam Srbin i dobio sam posao da narodnim poslanicima kosovskog parlamenta u sali Skupštine Kosova, koji su Albanci, održim neko predavanje na srpskom jeziku i to u mojoj rođenoj Prištini! Naglasiću i to da je u to vreme u Prištini bilo po život opasno da na ulici progovoriš Srpski.
A ja? Picopevac! Mislim da sve znam, a neznam koliko sam šupalj.
Uzmem ti, blago meni ja Ustav i krenem da spremam predavanje. Momci, na stranu politika, ratovi, kurci-palci.... Šta ako se obrukam? Šta ako me nešto pitaju, a ja neznam? U mojoj rođenoj Prištini! Ej! Katastrofa!
Spremao ti ja to, napisao, sastavio, probavao ispred ogledala.... Ostalo je da samo još jednom pročitam pre nego krenem na predavanje. Tog jutra idem ulicom, svratim do trafike, vidim novog Ken Parkera, kupim ga i krenem kući da još jednom pročitam predavanje.
Da, kupio sam Zemlju heroja.
Ajd, reko, da pogledam kakav je, pa ću posle pročitam predavanje. E... Ajd ti stani sa čitanjem posle prve stranice! Stani ga majci!
Ja sam strip čitao narednih sat vremena i još pola sata sedeo, zagledan u belo! Koja priča, koji dijalozi, koji likovi... Berardi dok Milaco spava, razgovara sa Ken Parkerom kao otac sa sinom o njegovoj stripovskoj sudbini! Orson Vels liže ribicu Đildi! Berardi i Milaco ginu zato što su se zadržali da pogledaju Crvene senke! Pinokio! SS-ovci! Beradiju se prikenjalo, Milaco mu crta klozet sa paravanom... Totalno ludilo sa toliko duha, da je to neverovatno.
Ulazi meni žena u sobu:
-Završi li?
Rekoh:
-Završi.
Onda sam krenuo u Prištinu. Da li znate kako je Vasić držao predavanje?
-Gospodo, treba li sporije zbog prevodioca ili govorite srpski?
-Toliko gospodo narodni poslanici
-Molim vas počnite sa svojim pitanjima.
-Izvolite vi gopodine Gaši?
Da. Nisam se obrukao, bio sam svetski.
Onda je bio svečani koktel. Pa sam čak i mrsio muda o politici sa tadašnjim Predsednikom Skupštine Kosova Nedžatom Dacijem, koji je inače i moj komšija iz Prištine.
Sve je to bilo fino i krasno, ali ja sam čekao da dođem kući, izgnjavim decu, da se naduvam i ponovo pročitam Zemlju heroja, što sam i uradio.

Što sam sve ovo ispričao pod naslovom "Pozni Ken Parker"? Zato što sam ponovo krenuo da ih čitam, pa ću se i osetiti slobodnim da poneki od tih stripova ovde malo prodiskutujem sa vama.
Možda je ova tema malo dugačka i dosadna, ali vi mi ne zamerite, ja sam i inače dosadan tip i davež

I još nešto, za pozadinu čitanja Zemlje heroja, večeras sam koristio Beautiful Meladies neadjebivog Toma Waits-a
Paše?
14   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
teller Posted - 31/07/2011 : 12:05:57
Ken zbog nostalgije, ali objektivno Magični je ozbiljniji i bolji serijal...bar meni.
Kutuzov Posted - 31/07/2011 : 11:08:36
quote:
Originally posted by Snake Plissken

Nisam citao drugog Kena do Sistemovog. Sta ja znam, okej mi je, mada mi samo Inuitska odiseja, zatvorske price i Donaverov karavan odskacu od nekog Boneli standarda, to je bar moj utisak.

E da, procitao sam LMSov Klopka za Kena, nije mi nesto izuzetan. Generalno sam vise ocekivao od Kena nakon svih hvalospeva.

Preporučujem ti ipak prvih 15 epizoda ovog junaka, one su najbolje, a posebno dominira eskimska trilogija koja je mainstream serijala. Meni su onda po kvalitetu upravo ove epizode koje si pobrojao.

Posle eskimske trilogije Donaverov karavan je najača epizoda.
Snake Plissken Posted - 31/07/2011 : 11:05:55
Nisam citao drugog Kena do Sistemovog. Sta ja znam, okej mi je, mada mi samo Inuitska odiseja, zatvorske price i Donaverov karavan odskacu od nekog Boneli standarda, to je bar moj utisak.

E da, procitao sam LMSov Klopka za Kena, nije mi nesto izuzetan. Generalno sam vise ocekivao od Kena nakon svih hvalospeva.
velka031 Posted - 30/07/2011 : 21:43:39
quote:
Originally posted by REJS

Daleko od toga da ove epizode mogu biti bolje od prvih 60 recimo.Nebo i zemlja za uporedjivanje.

Slažem se
REJS Posted - 30/07/2011 : 21:35:04
Daleko od toga da ove epizode mogu biti bolje od prvih 60 recimo.Nebo i zemlja za uporedjivanje.
Kutuzov Posted - 30/07/2011 : 13:28:43
Šta vi mislite o poznom Kenu Parkeru,rame uz rame sa početnih 15 epizoda i daleko bolji od onih ostalih između !?
profesor-inz Posted - 11/07/2009 : 20:37:14
Teško mi je da uporedim ova dva perioda, treba sve pročitati prvo...
William_Wallace Posted - 16/10/2007 : 23:47:14
Raspucine super prica, bas si me oraspolozio!
Jedva cekam ostale price za svaku epizodu Kena!
Svaka cast!
Raspucin Posted - 16/10/2007 : 07:55:33
quote:
Originally posted by Barker

Bas volim kad se ovako raspricas raspucine. Lepo ti ide prica.
Sto se pozne KP faze, ja je volim isto kao sto volim i ranu fazu. Znaci, volim, bas.

Ja sam za pričanje priča ekspert, takva mi je i struka. Ništa nije, veruj ovo napisano, ja sam dobar pripovedač u razgovoru.
Raspucin Posted - 16/10/2007 : 07:51:52
Ne znam da li su oni baš kod ovih brojeva prešli kod drugog izdavača, ali se u stvaranju stripa oseća jedna doza slobode. Nema više potrebe praviti strip od strogo 96 strana, a boga mi i ima više seksa i to kakvog.
Ona jebačina Kena Parkera i one crnke u Divljacima je nenadjebiva, u baš pravom maniru talijanske kinematografije iz tog doba.
Scenu zavođenja onog razbojnika u Časovima očaja neću ni da spominjem. Primera je bezbroj, a seksualnost u stripu volim.
Barker Posted - 15/10/2007 : 23:38:48
Bas volim kad se ovako raspricas raspucine. Lepo ti ide prica.
Sto se pozne KP faze, ja je volim isto kao sto volim i ranu fazu. Znaci, volim, bas.
srdjandj Posted - 15/10/2007 : 12:38:55
Zanimljiva prica.
Obi-wan Posted - 15/10/2007 : 09:29:32
Drago mi je što si pravilno shvatio prioritete u životu. Volim to vidjeti, mnogi su na žalost izgubili put...
Toninho Posted - 15/10/2007 : 00:55:56
i od luđeg ima luđih
pa dobro nam došao
lakše je kad se vidi da nisi jedini

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000