forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Capitan Miki - ako ga se jos neko seca...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Goblin Posted - 30/11/2009 : 21:33:33
Odavno nije bilo nikakve teme o Mikiju, verujem i da nema puno ljudi kojima se svidja ovaj strip (valjda zato niko na prostorima bivse Yuge trenutno ne izdaje Kapetana Mikija), ipak, pomislih da pitam, kao klincu bio mi je jedan od omiljenih, rado bi sakupio kompletan serijal, ne fali mi jos mnogo...
Naime, pregledao sam sve one spiskove koji su postavljeni u delu foruma koji se zove Popisi, Biografije..., odlican je onaj spisak koji je postavio fumettisti, to je spisak strisce-a, ako sam dobro shvatio, onoga sto su radili essegesse, vidim da je IF edizioni sa reizdanjima stigao do 34. broja i jos nekih 6-7 izaci ce sve sa tog spiska. E sad, da li neko zna gde moze da se nadje spisak onoga sto je izdavao DARDO?
Takodje, cini mi se da je ono sto je izdavao Dnevnik analogno sa edicijom Miki E Blek Gigante (DARDO), cak su iskoristili i nekoliko originalnih naslovnica iz te edicije, a i broj naslova od kada je Dnevnik krenuo ponovo iz pocetka, poklapa se sa brojem izaslih u ediciji Miki E Blek Gigante. Zatim, tu su naslovi koje crta Bignotti, da li se zna jesu li Bignottievi crtezi izlazili u M&B Gigante ediciji, ili je to bilo zasebno, ove stvari koje je kasnije izdao Horus, Porin i Bucik su izgleda iz edicije L'albo di Capitan Miki GIGANTE, sto je takodje izdavao DARDO. Kako je i toga izaslo 10, mi u stvari imamo mozda i skoro sve nacrtano Mikija da je izdato kod nas (mislim na sve EX-YU izdavace)?
Svasta nesto pitam, mozda je malo i konfuzno, nadam se da necu ostati (mnogo) neshvacen, pa mi mozda neko i pomogne...

Hvala
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
bristova Posted - 02/07/2011 : 12:32:17
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:
Originally posted by emirem

Ova slika mi je mrak!

ovo je naslovnica iz stripa sa naslovom DEZERTERI i sigurno jedna od najlepših naslovnica na svijetu!!!!!!!!!!!
Ja joj se uvijek divim,....kako su samo nacrtali taj bljesak od vatre,....mislim EPIC!!!!!!!!!!

Da, Dezerteri.. Strip izdan tamo negdje 1981/2-ge. Serijal o Kalaveri.. Strava naslovnica. Ko klinci smo očekivali taj završni obračun u onoj utvrdi.. Taman je na najnapetijem dijelu bio prekid u stripu koji je prethodio ("Običaji Asteka").

Attila77 Posted - 01/07/2011 : 22:49:33
quote:
Originally posted by alanford

quote:
Originally posted by Attila77

Nije. TuttoMiki su jos uvek sva tri EsseGesse crtali,

Nije moguce jer je TuttoMiki poceo da izlazi 1994. a jedino je Guzzon bio ziv.

Pa, tu imas pravo, bas sam sad proverio i TuttoMiki je izlazio 94-95. Hmmm...
alanford Posted - 01/07/2011 : 22:39:30
quote:

Nije. TuttoMiki su jos uvek sva tri EsseGesse crtali,

Nije moguce jer je TuttoMiki poceo da izlazi 1994. a jedino je Guzzon bio ziv.
King Warrior Posted - 01/07/2011 : 18:01:36
ovdje je slabo sta receno, osim nekoliko stvari koje i sami znamo:
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/mi/kapetan-miki/

No, ta je zabava danas dostupna samo onima koji posjeduju Mikijeve stripove, jer on nažalost više u nas ne izlazi, a vjerojatno nikad ni neće.
Attila77 Posted - 01/07/2011 : 17:48:14
Nije. TuttoMiki su jos uvek sva tri EsseGesse crtali, a ovo je samo Guzzon crtao. Malo sam trazio na internetu i nasao sam odgovor:

Na kraju svoje karijere (1994) Guzzon je nacrtao 4 epizode Mikija i 4 epizode Bleka, u originalnom STRISCIJA formatu (puno deblji nego originali jer svaka striscija je imala celovitu epizodu bez nastavka). Tu informaciju sam nasao na Guzzonovoj Wikipidia stranici.

Ovi skenovi sto sam postavio su iz drugog broja te kratke serije. Ja sam ovu strisciju nekoliko godina ranije nabavio iz Italije, a potpuno sam i zaboravio da je imam. :-)
alanford Posted - 01/07/2011 : 17:11:59
quote:

Izgleda da je ovo nastavak Mikija nakon zaključenja originalne serije (zbog toga i pise "serie 2"). To je Dario Guzzon crtao (jedan od trojice EsseGesse) kad su druga dvojica umrla, kao sto je i radio sa specijalnim brojevima Komandanta Marka.

Izgleda da je i ova epizoda neobjavljeno kod nas.

Pa ja mislim da je to TuttoMiki. Prvi broj je objavljen u ovom novom Ludensovom izdanju. Krenulo je 1994. da izlazi.
Attila77 Posted - 01/07/2011 : 16:58:40
Izgleda da je ovo nastavak Mikija nakon zaključenja originalne serije (zbog toga i pise "serie 2"). To je Dario Guzzon crtao (jedan od trojice EsseGesse) kad su druga dvojica umrla, kao sto je i radio sa specijalnim brojevima Komandanta Marka.

Izgleda da je i ova epizoda neobjavljeno kod nas.
teller Posted - 01/07/2011 : 09:12:41
Crtež je Dario Guzzon,jedan(po meni najbolji) od crtača esse-geese,sumljam da je to bilo objavljeno kod nas.
Attila77 Posted - 01/07/2011 : 08:41:34
Da li neko zna u kom izdanu/broju kod nas je bila objavljena ova epizoda Mikja? Crtez nije EsseGesse, nesto je novije.

emirem Posted - 30/06/2011 : 22:57:03
Mi smo imali djetinjstvo...a danasnji zombi-kidsi su katastrofa,od kompa i ostalih gadgetsa nose naocale prije vremena...
REJS Posted - 30/06/2011 : 21:59:40
Neznam kakvu tajnu ima Kapetan Miki ali koga je jednom procitao zauvek ga sanja.Vidim da vecina ljudi ovde ima isti osecaj kao i ja.
teller Posted - 29/06/2011 : 10:43:44
tri topica našeg Kapetana Mikija na vrhu Bonelli podforuma, zaslužio je to Kapetan Miki, dugo je bio u sijeni
večih i starijih kolega...došlo je njegovo vrijeme, razturiče Kapetan na kioscima, vjerujte telleru.
DeeCay Posted - 29/06/2011 : 09:51:11
Da dignemo i ovaj topic... Navodno je stiglo na kioske. Da vidimo, jel tko kupio?

quote:
Originally posted by DeeCay

ZNači još malo i na kioske će stići:

- I rangers del Nevada
- Lo chiamavano El Loco

teller Posted - 27/06/2011 : 11:42:35
fala matthey, dugo smo čekali, dan-dva više ništa ne znači.
matthew Posted - 27/06/2011 : 11:09:57
Koliko sam ja vidio - NIJE!
teller Posted - 27/06/2011 : 10:31:34
JEL IZAŠO KAPATAN MIKI KONAČNO?
emirem Posted - 24/06/2011 : 09:11:25
quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

ovo je naslovnica iz stripa sa naslovom DEZERTERI i sigurno jedna od najlepših naslovnica na svijetu!!!!!!!!!!!
Ja joj se uvijek divim,....kako su samo nacrtali taj bljesak od vatre,....mislim EPIC!!!!!!!!!!

Steta sto je vlasnik ne prodaje,volio bi jednom naci te naslovnice u velikoj rezoluciji da imam u photo albumu,sve sto je ikad bilo od tih autora na naslovnicama..
1Euro Posted - 24/06/2011 : 09:04:12
quote:

Ova slika mi je mrak!

emirem Posted - 24/06/2011 : 01:35:52
Evo cackao po intu i nadjem cak da sam bio u krivu u nazivu autora onih naslovnica o kojima se danas pisalo,nije ono bio Carlo Cedroni nego Secondo(Dino) Busett, na stranici
http://www.comicartfans.com/GalleryPiece.asp?Piece=685262&GSub=103303

Ova slika mi je mrak!

A evo i Smuka ili Dupli Rum nakon sto je drmnuo koju!
zlatan bihac Posted - 23/06/2011 : 13:58:22
ma bitno je da on izađe kako je najavljeno a lako je isprintati i unutra umetnuti naslovne i od zlatne serije,originala, ili kako već kome paše..
emirem Posted - 23/06/2011 : 13:23:58
quote:
Originally posted by teller

Bignottijeve naslovnice su ZAKON, ali ni one koje nas očekuju od Mastertauona(daleko bolji od rada na Bleku)i
kasnije one od Guzzona i Sartorisa(esse-gesse)nisu loše...Diablo,Kalavera,Čovjek 1000 lica,Kudura,General Ruiz....samo neki od
protagonista serijala....mi vas čekamo.
ps: baš mi je zanimljiva naslovnica Crnog guštera, kakve veze ima sa Kapetanom taj zarobljenik...ili je to naš Kapetan u kasnijim godinama, ta naslovnica mi je bila uvijek zanimljiva,ko zna dfali je iz Kapetan Miki serijala ili je to Dnevnikova inovativnost bila na radu?

Ljudi mislim da su to naslovnice od Carla Cedronija i od Emilia Biffignandija..
Crtali su i za francuze pa su neke naslovnice od tematike odskakale ili nevezano za lika samo predstavljali da se radi o western stripu..mislim da je tako!
I neke Texove naslovnice nisu imale Texa na slici..davno prije
Zagor12 Posted - 23/06/2011 : 13:02:33
Mastantuono je odličan crtač, no mislim da je daleko najbolje naslovnice crtao za Magičnog vjetra! Ove Blekove su mu so-so, nemaštovite, rutinski odrađene. Slično je i kod Kapetana Mikija. no i ja se slažem, bolje bi bile ove Bignottijeve naslovnice!
teller Posted - 23/06/2011 : 12:32:22
Bignottijeve naslovnice su ZAKON, ali ni one koje nas očekuju od Mastertauona(daleko bolji od rada na Bleku)i
kasnije one od Guzzona i Sartorisa(esse-gesse)nisu loše...Diablo,Kalavera,Čovjek 1000 lica,Kudura,General Ruiz....samo neki od
protagonista serijala....mi vas čekamo.
ps: baš mi je zanimljiva naslovnica Crnog guštera, kakve veze ima sa Kapetanom taj zarobljenik...ili je to naš Kapetan u kasnijim godinama, ta naslovnica mi je bila uvijek zanimljiva,ko zna dfali je iz Kapetan Miki serijala ili je to Dnevnikova inovativnost bila na radu?
emirem Posted - 23/06/2011 : 12:08:31
teller Posted - 23/06/2011 : 11:49:38
još 4 dana,ako je vjerovati Globinji(i Bernardu), to bi onda značilo da je ponedeljak dan D za našeg KAPETANA MIKIJA...
SMUKA I SALASA...iz podržke kupujem 4 komada prvog Kapetana Mikija...pa da vidim kako če ogroziti velikog Zagora po nakladi...sve izpod 8000(Mark i Blek)nema smisla tiskat....idemo na veliko Kapetane, razturi svoje starije kolege i dokaži da si bio nepravedno zapostavljen svih tih godina!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000