forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR- crtački promašaji

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
wolland Posted - 10/02/2010 : 23:01:32
Evo jedan topic gdje mozemo stavljati najneuspjesnije crteze Zagora i drugih Bonelli junaka
Za pocetak od mene - Verni.
Udrite

Predimenzionirane noge, Vernijeva Ahilova peta.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
emirem Posted - 04/03/2011 : 00:29:06
quote:
Originally posted by pravedni

quote:
Originally posted by emirem

To je normalno koliko hoda po Americi mora ih ojacati,logika crtaca.Heh!!!

Znači - Zagor Walker!

Nemoj molim te spominjati to Walker odmah mi pada na oci Teksaski rendzer Walker,bljuzga od serije!
Zagor VS. Walker, hmm?
pravedni Posted - 04/03/2011 : 00:25:22
quote:
Originally posted by emirem

Znači - Zagor Walker!
emirem Posted - 04/03/2011 : 00:19:46
Patrix Posted - 03/03/2011 : 15:22:12
quote:
Originally posted by wolland

Evo jedan topic gdje mozemo stavljati najneuspjesnije crteze Zagora i drugih Bonelli junaka
Za pocetak od mene - Verni.
Udrite

Predimenzionirane noge, Vernijeva Ahilova peta.

Verni kopira Ferrija,što se dobro vidi na slikama.
Renky Posted - 14/02/2010 : 00:07:36
quote:
Originally posted by Vlaadisha

quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by Nobody

ovdje je jedna crtačka greška:

pazi Zagorovu sekiru:
(strip LU, Grad u močvari)

a ovdje ....
ko vidi grešku?

Opet sekirče... Nema ga pa se misteriozno pojavi.

Tomahavk mu je na desnom boku, tako da se mozda i ne vidi na drugoj slici. Mislim da je pogresan Indijanac pogodjen u rame. Ali to je greska urednika, to je morao da vrati na ispravku.

Sekirče se moralo vidit, dio, ali se moralo vidit. I točno, pogrešan indijanac se frži za rame u sljedećem kadru no to je prvenstveno greška crtača. Da i urednika no prvenstveno crtača.
---dp--- Posted - 13/02/2010 : 23:16:25
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Mhejl

Radije ću gledati laurentijevog ''spajdermenskog'' zagora nego bijedno, jeftino kopiranje vernija i Nucia...

Ja ne znam da li si ti pogledao nove Nuccijeve table,izgleda da nisi...
Pazi, Zagora treba crtati onako kako je zamisljen. I Della Monica je crtao Alana Forda po Magnusu, a nije od njega napravio Batmana i ubacio neke svoje note, tako da covjek prepozna Broja 1 samo po invalidskim kolicima.
Alan Ford je najbolji primjer, promijenilo se dosta crtaca ,ali su ostali vjerni Magnusovom crtezu. Kod Zagora svako crta svoga junaka i da nije orla na grudima, nema sanse da bi se znalo o kome se radi.Neki se cak ne drze ni svog jednog primjera, vec na svakom crtezu crtaju neko drugo lice.

Zato se neki autori brinu o tome i strogo se definisu pravila sta jeste a sta nije dozvoljeno. Dobar je primer koji se tice scenarija kod Tarzana sto je pricao Bane
Nobody Posted - 13/02/2010 : 22:21:40
quote:
Originally posted by Vlaadisha
Tomahavk mu je na desnom boku, tako da se mozda i ne vidi na drugoj slici. Mislim da je pogresan Indijanac pogodjen u rame. Ali to je greska urednika, to je morao da vrati na ispravku.

Vlaadisha ima oko sokolovo!
Vlaadisha Posted - 13/02/2010 : 20:24:08
quote:
Originally posted by Renky

quote:

pazi Zagorovu sekiru:

a ovdje ....
ko vidi grešku?

teller Posted - 13/02/2010 : 20:06:13
Meni je Laurenti dobar, jebeš kosu, pa nema on sa sobom tubu želea da si popravlja kosu stalno, kod skokova
sa stabla na stablo samo plešavac ili gologlavi nebi imao problema sa skalpom...
Slažem se da mora Zagor što više sličit Ferrijevom, ali zašto bi ga trebali kopirat, neka svaki crtač razvije
svoj stil a ako k tome još uspije sličit Ferriju-toliko bolje.Zato se mi i Verni i Nucio dopadaju jako,osobito
ovaj zadnji raztura, mislim da je Ferrijev nasljednik na pomolu.
Svi neče bit uvijek zadovoljni ali valja se pomirit jer izgleda da je Zagorov staff dosta zatvoren, tako da nekih
novih prinova možda i ne bude u dogledno vrijeme, nadam se da koji crtač iz exYu škole ipak uleti prije ili kasnije.
Renky Posted - 13/02/2010 : 19:36:00
quote:

pazi Zagorovu sekiru:

a ovdje ....
ko vidi grešku?

King Warrior Posted - 13/02/2010 : 18:52:45
quote:
Originally posted by Mhejl

Radije ću gledati laurentijevog ''spajdermenskog'' zagora nego bijedno, jeftino kopiranje vernija i Nucia...

Ja ne znam da li si ti pogledao nove Nuccijeve table,izgleda da nisi...
Pazi, Zagora treba crtati onako kako je zamisljen. I Della Monica je crtao Alana Forda po Magnusu, a nije od njega napravio Batmana i ubacio neke svoje note, tako da covjek prepozna Broja 1 samo po invalidskim kolicima.
Alan Ford je najbolji primjer, promijenilo se dosta crtaca ,ali su ostali vjerni Magnusovom crtezu. Kod Zagora svako crta svoga junaka i da nije orla na grudima, nema sanse da bi se znalo o kome se radi.Neki se cak ne drze ni svog jednog primjera, vec na svakom crtezu crtaju neko drugo lice.
---dp--- Posted - 13/02/2010 : 18:49:53
quote:

pazi Zagorovu sekiru:

a ovdje ....
ko vidi grešku?

Ima ih kod Ferrija uvek, kolko ti volja, ali njegova velicina je upravo u tome sto je on totalno neskolovan za taj posao i nije ucio ni anatomiju ni proporcije niti bilo sta sto se inace radi na akademijama ili barem srednjim skolama, i sto sve radi po osecaju. Zahvaljujuci samo ogromnom talentu imamo njegov crtez takav kakvog smo zavoleli
Mhejl Posted - 13/02/2010 : 18:45:14
Radije ću gledati laurentijevog ''spajdermenskog'' zagora nego bijedno, jeftino kopiranje vernija i Nucia... Amatera Sediolija ne vrijedi ni spominjati!
Nobody Posted - 13/02/2010 : 18:41:21

pazi Zagorovu sekiru:

a ovdje ....
ko vidi grešku?
rgorgiev Posted - 13/02/2010 : 07:25:21
quote:
Originally posted by Kit Carson

Ma bravo King! To je crtez! ( mislim za Vernija)Kad vidim Zagora da znam da je on, da ne pogadjam da li je crtac hteo da nacrta Diging Bila ili nekog drugog, pa neka je kopija po sto puta. Rekao sam jednom - ko od crtaca hoce da pokaze svoju individualnost neka osmisli lik, pa neka ga crta kako hoce, a Zagora je osmislio tata Ferri i priznajem samo takve crteze.

Moze i da nije Ferri, ali da potsjeca na njega
---dp--- Posted - 13/02/2010 : 01:23:30
quote:
Originally posted by Kit Carson

Ma bravo King! To je crtez! ( mislim za Vernija)Kad vidim Zagora da znam da je on, da ne pogadjam da li je crtac hteo da nacrta Diging Bila ili nekog drugog, pa neka je kopija po sto puta. Rekao sam jednom - ko od crtaca hoce da pokaze svoju individualnost neka osmisli lik, pa neka ga crta kako hoce, a Zagora je osmislio tata Ferri i priznajem samo takve crteze.

---dp--- Posted - 13/02/2010 : 01:23:09
quote:

Mada se dosta popravio u poslednje vreme, savladao anatomiju, posebno noge.

Popravio se, i te kako, i mislim da ce to biti vidljivo vec u sledecem broju na nasim kioscima, ovom sa mutantom
Kit Carson Posted - 13/02/2010 : 00:10:52
Laurenti ni kosu ne moze da savlada.
King Warrior Posted - 13/02/2010 : 00:07:09
quote:

Mada se dosta popravio u poslednje vreme, savladao anatomiju,

To je nesto sto Chiarolla i Laurenti nece nikad savladati
Kit Carson Posted - 13/02/2010 : 00:04:05
King Warrior Posted - 13/02/2010 : 00:03:47
quote:

, Laurenti, dobar

Laurenti je dobar, ali mozda za Spider-Mana
pogledaj samo ovih tipicnih Spidey poza:

a o onim VC naslovnicama KI izdanja ne treba ni pricati...
King Warrior Posted - 13/02/2010 : 00:00:39
eto, vidi se i povjetarac u kosi
wolland Posted - 13/02/2010 : 00:00:06
Mada se dosta popravio u poslednje vreme, savladao anatomiju, posebno noge.
King Warrior Posted - 12/02/2010 : 23:59:19
quote:

Verni

to je neki los otisak.
Verni:

rgorgiev Posted - 12/02/2010 : 23:56:33
quote:

Verni

daj izbrisite topic, prestacu da spominjem Zagora

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page