forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Ultras Posted - 15/06/2010 : 00:00:05

Prvih 59 godina !

15. jun 1961 - 15. jun 2020

Zagor - tekst o junaku

Zagor - recenzije

Zagor - facebook

Zagor - Sergio Bonelli Editore

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
henry Posted - 14/08/2025 : 14:50:23
U engleskom govornom području imaju lep izraz - word salad
Kruger Posted - 14/08/2025 : 12:39:30
quote:
Originally posted by henry

quote:
Originally posted by Kruger

5ypo, mislio sam na Italiju, Mange izgleda tuku Bonelija.

Kod nas vjerujem neće prevladati jer je temelj strip scene ovih prostora Boneli.

Za razliku od Italije gde je temelj šta?

A što se u nas dobro prodaje osim Bonelija. Francusko belgijska škola ide, no ne baš sjajno izgleda. Kad je zadnji Badi izašao od Čarobne. A mange uzimaju uglavnom mlađe generacije. Koliko je tih mladi, koliko će oni dugo čitati stripove, morat će još puno žganaca pojesti prije nego se dokažu.
henry Posted - 14/08/2025 : 01:05:26
quote:

Kod nas vjerujem neće prevladati jer je temelj strip scene ovih prostora Boneli.

Za razliku od Italije gde je temelj šta?
Kruger Posted - 13/08/2025 : 18:53:42

5ypo Posted - 13/08/2025 : 17:51:59
Pardon: I Moja lutka za oblacenje ima jos 3 tankobona koji ce izaci u naredna tri mjeseca (svake prve srijede u mjesecu).
5ypo Posted - 13/08/2025 : 17:43:43
U Srbiji trenutno postoje samo dvije zive mange: Komi ne ume da komunicira i Obecana nedodjija. Nisam siguran da li je nedodjija ili Nedodjija tj. da li je u pitanju vukoj#bina ili ime zemlje.
jaki Posted - 13/08/2025 : 16:01:39
Kad ih je puno istovremeno plasirano na malo tržište.
5ypo Posted - 13/08/2025 : 14:28:45
Mange u ex-yu ne mogu ugrozit Bonelija. Prodaju se u knjizarama (doduse bilo je pokusaja da idu na kioske, ali neuspjesno) i imaju manje tiraze od Bonelija.
5ypo Posted - 13/08/2025 : 14:12:28
U pravu si Krugere da tekst u Zagoru nije neka filozofija. Ali kad ga puno ima umije umorit citaoca. Sto se tice prepricavanja meni mozda smeta kad su dugacka. Kraca se lijepo uklope u pricu.
henry Posted - 13/08/2025 : 14:07:08
quote:
Originally posted by Striposlaven

Ne bi me čudilo da Faraci postane novi urednik na Zagoru. Ako se to dogodi prestajem kupovati

Dobar autor ne mora nužno da bude i dobar urednik.
I obrnuto.
Kruger Posted - 13/08/2025 : 14:01:17
Koliko god da ima teksta to je lako čitljivo. Spočitavaju mu prepričavanje, ne znam na što se misli. Većina pisaca voli prepričavati.

Zagor je onako lako štivo.

Očito da Mange gaze a Bobeli nekak ima problem u borbi sa Mangama.
5ypo Posted - 13/08/2025 : 13:31:28
I ja se slazem da je kraj u zadnjem vampiru zbrzan i nelogican. Epizode posle vampira mi jos nisu dosle na red za citanje.

Meni se kod Bureta ne svidja to sto ima puno teksta u oblacicima.
Kruger Posted - 13/08/2025 : 13:09:39
Što se tiče zadnjeg vampira i putovanja u Europi pridružujem se kritičarima, to jest određenim kritikama. Rauch i Buratini nisu to loše zamislili ali su po meni zbrzali, od rakosijeve konstante premoći i prednosti do naglog pada. Nešto nedostaje.

Ostale njihove priče su dosta dobre, ovih 10tak zadnjih priča ( koliko već brojeva ) što je Ludens izdao. Buratini nije dobar u SF ili u pisanju priča o čudovištima, ali prođe. Buratini je više za pustolovinu ili detektivske priče. Realist.
Kruger Posted - 13/08/2025 : 13:04:11
quote:
Originally posted by 5ypo

quote:

Faraci je vrh. Izvrstan.

Ti to zbog toga sto se zove Tito

Ma ja. Zaebavam se.

Dobar je Faraci, odličan ima jako protočne priče.
5ypo Posted - 13/08/2025 : 12:29:50
quote:

Faraci je vrh. Izvrstan.

Ti to zbog toga sto se zove Tito
Kruger Posted - 13/08/2025 : 12:09:47
Faraci je vrh. Izvrstan.
Kruger Posted - 13/08/2025 : 12:09:11
Sve je stvar ukusa. Evo pojedinci hvale mariomu, meni totalno bez veze. Mignaca nikad nisam znao ocijeniti. Ova zadnja epizoda koja je izašla u Ludensu pravi Noliti. Jest da je Nolita nivo malu djece al je O.K. Pa tko se može spustiti na nivo 12ogodišnjaka može to čitati. Tko se ne može spustiti na taj nivo njemu je Nolita bez veze.
teller Posted - 13/08/2025 : 11:42:24
quote:
Originally posted by cronos six

Sto se tice Texa Nizzi mi je uvek bio bolji scenarista od Boselia...Zagor je druga Prica...Totalno dosadan Buratini u poslednjih desetak godina.

Kruger Posted - 13/08/2025 : 11:37:17
Boseli ide u mirovinu!! Najbolja vijest ikada. Napokon nećemo čitati to smeće od priča.
teller Posted - 12/08/2025 : 15:12:10
Baš me briga za Bonelli...samo da Tellera ne ugase!
Striposlaven Posted - 12/08/2025 : 13:42:01
Ne bi me čudilo da Faraci postane novi urednik na Zagoru. Ako se to dogodi prestajem kupovati
cronos six Posted - 11/08/2025 : 22:40:19
Sto se tice Texa Nizzi mi je uvek bio bolji scenarista od Boselia...Zagor je druga Prica...Totalno dosadan Buratini u poslednjih desetak godina.
jaki Posted - 11/08/2025 : 22:07:13
Oba idu u mirovinu.
E sad je li to pravi razlog ili samo izgovor za promjenu uredništva procijenite sami.
Meni je to šuplja priča.
Prodaja pada i to je po meni razlog.
Kontrast 2 Posted - 11/08/2025 : 19:45:27
Za Bureta u redu, ali zašto Bozeli daje ostavku?
Njegov Teks je drugi najbolji, posle Djanluidjija (ne računam Nolitu, koji je napisao nekoliko priča).
Bure je dosadio ispovraćenim povracima povraćenih povrataka, kao da je nemoguće napisati priču sa novim likovima.
Vratio je, preradio i na kraju ubio sve Nolitine likove, garantovano iz sebičnih pobuda - da prepravi Nolitin svet i spreči da neko drugi o tim likovima napiše bolju priču.
Da nije bilo Vernija - isto bi prošao i ...jedan lik u novoj priči.
mpavin Posted - 11/08/2025 : 18:02:07
Ako bude Rauch ili neki talent tipa Perniola, Mignacco ili Zamberletti ništa se neće prominiti. Moglo bi biti još i gore.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000