T O P I C R E V I E W |
gogyly |
Posted - 07/12/2010 : 21:52:44 |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
wesskowaz |
Posted - 07/01/2012 : 20:13:13 Neiskusni Vronski je na ovaj nacin mogao da zaradi milione. |
legaz |
Posted - 07/01/2012 : 20:10:34 quote: Originally posted by cronos six
quote: Originally posted by legaz
quote: Originally posted by cronos six
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
ej,zna li ko oce li Vč ic na ovako od prvog broja masivno izdanje NN i MM, ili mozda nekog treceg junaka?ima li sanse za HC dodatne verzije?ako moze neki konkretan odgovor.?
oce al ne v.c i ne hc.
A kada bi trebao taj ne hc koji neće v.c?
za tu informaciju naplacujem 100 evrica.
Daj žiro račun. |
cronos six |
Posted - 07/01/2012 : 19:18:50 quote: Originally posted by legaz
quote: Originally posted by cronos six
ej,zna li ko oce li Vč ic na ovako od prvog broja masivno izdanje NN i MM, ili mozda nekog treceg junaka?ima li sanse za HC dodatne verzije?ako moze neki konkretan odgovor.?
oce al ne v.c i ne hc.
A kada bi trebao taj ne hc koji neće v.c?
za tu informaciju naplacujem 100 evrica. |
legaz |
Posted - 07/01/2012 : 19:17:12 quote: Originally posted by cronos six
oce al ne v.c i ne hc.
A kada bi trebao taj ne hc koji neće v.c? |
cronos six |
Posted - 07/01/2012 : 19:10:15 quote: Originally posted by Zagor-te-nay
oce al ne v.c i ne hc. |
Swiper |
Posted - 07/01/2012 : 18:24:25 ok, sad smo sve razjasnili. 2 su greške u opisu edicija. Za libellus 10 piše da ima 300 stranica . A za knjigu 3 piše da ima 586 stranica. Zato to nije štimalo. Hvala još jednom na odgovorima |
Poli |
Posted - 07/01/2012 : 17:32:30 A dobro, znaci nije bilo tacno 586 stranica. Sve jasno. |
goksi |
Posted - 07/01/2012 : 17:27:12 quote: Originally posted by Poli
Aha, za ovo nisam bio siguran. Onda je stvarno cudno posto kod VC je tu i tekstuelni dodatak pa ne bi smela knjiga imati manje stranica od LL, nego vise. U cemu je stvar Jedino ako to ne valja - da ima 586 stranica.
Ne računaju se naslovne strane uopšte, kao ni predlistovi i slično. Isključivo stranice samog stripa. Dodaj za svih 6 naslovnih puta 2 pa još isto toliko za one predlistove što imaš kod Libellusa i slično i dobićeš 600 i nešto . |
gombi |
Posted - 07/01/2012 : 17:26:25 quote: Jedino ako to ne valja - da ima 586 stranica.
ima 685 stranica... |
Poli |
Posted - 07/01/2012 : 17:22:02 quote: Originally posted by Bat Baterton
quote: Originally posted by Poli Ako se ne varam ove VC knjige ne sjeku epizode nego imas unutra cjele brojeve, iako to onda znaci da se prica nastavlja u sljedecoj knjigi, kao i u originalu, dok LL stavlja zavrsene price u knjige. No, mozda se i varam?
VČ isto stavlja cele priče, nema "nastavlja se".
Aha, za ovo nisam bio siguran. Onda je stvarno cudno posto kod VC je tu i tekstuelni dodatak pa ne bi smela knjiga imati manje stranica od LL, nego vise. U cemu je stvar Jedino ako to ne valja - da ima 586 stranica.
|
teller |
Posted - 07/01/2012 : 16:07:49 quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by Imrahil
Mislim da ovi što kukaju treba sami da krenu u objavljivanje stripova. Kad već sve znaju i u sve se razumeju.
ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempojoš kad nisam 25 godina star...godinu dana je meni previše... ako ti smeta moje kukanje imaš ignore listupa stavi tellera tamo..ili mudro čuti...što je i najbolje u tvom slućaju.
ti imaš pravo da kukaš, ja imam pravo da ti odgovorim a neću te na ignore listu, tamo samo provokatore stavljam
onda u redu, morat ču se još više potrudit izgleda. moderatori=provokatori |
Bat Baterton |
Posted - 07/01/2012 : 15:57:18 quote: Originally posted by Poli Ako se ne varam ove VC knjige ne sjeku epizode nego imas unutra cjele brojeve, iako to onda znaci da se prica nastavlja u sljedecoj knjigi, kao i u originalu, dok LL stavlja zavrsene price u knjige. No, mozda se i varam?
VČ isto stavlja cele priče, nema "nastavlja se". |
Imrahil |
Posted - 07/01/2012 : 15:52:04 quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by Imrahil
Mislim da ovi što kukaju treba sami da krenu u objavljivanje stripova. Kad već sve znaju i u sve se razumeju.
ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempojoš kad nisam 25 godina star...godinu dana je meni previše... ako ti smeta moje kukanje imaš ignore listupa stavi tellera tamo..ili mudro čuti...što je i najbolje u tvom slućaju.
ti imaš pravo da kukaš, ja imam pravo da ti odgovorim a neću te na ignore listu, tamo samo provokatore stavljam |
Poli |
Posted - 07/01/2012 : 15:42:50 quote: Originally posted by Swiper
Hvala na brzim odgovorima!!
Pretpostavio sam da su 8, 9 i 10 ali nešto mi se ne slaže. libellus 8 ima 150 stranica libellus 9 ima 300 stranica libellus 10 ima 300 starnica ( tako bar piše u opisu edicija) a knjiga 3 od v.č ima 586 stranica.(tako bar piše) Kako mogu 8 9 i 10 onda stati cijele u tu knjigu 3?
Ako se ne varam ove VC knjige ne sjeku epizode nego imas unutra cjele brojeve, iako to onda znaci da se prica nastavlja u sljedecoj knjigi, kao i u originalu, dok LL stavlja zavrsene price u knjige. No, mozda se i varam?
A pogresio si oko broja stranica LL izdanja, npr. knjiga 10 ima 172 stranice, osma knjiga 128, dok si za devetku imao tacne podatke, 302 stranice = ukupno 602, sto se znaci slaze sa onim sto sam gore napisao.
|
teller |
Posted - 07/01/2012 : 15:40:02 quote: Originally posted by goksi
ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempo
Ne uzimaš te knjige ne laži. Čas kažeš kako razmišljaš da li ćeš nekada uzeti a čas kako uzimaš redovno. Odluči se.
Možda ti nećeš uzeti ali ću ja onda četiri komada:
1. direkt glanc u vrećicu i policu 2. sinu za kolekciju(hoće imat svoju iako zna da će tata prije ili kasnije otegnuti patke i...) 3. za pročitati meni i susedu(lečeni alkoholičar na socialni ali voli stripove) 4. na letu u jednom od paketa
ne laži ti, imam te debele knjige i oprosti što te nisam informirao, uzeo jih odjednom a da su dostupniji(na kioscima kod nas) uzeo bi i po 4 komada istog broja...ne zato jer imam novac-več zato što Texa volim...nisam znao da nekima smeta što ljudi kupuju više istih brojeva? znam da nisam jedini, bar kod nas.
|
tumen |
Posted - 07/01/2012 : 15:37:57 Videćemo da li će biti baš 3 (dve hoće sigurno, a ne bih imao ništa protiv da baš i ta treća bude recimo u januaru 2013).Veseli uglavnom tokom leta ne izbacuje kolekcionarska izdanja i to je određena rupa, zato umeju da budu produktivni na jesen, mada protekle jeseni nisu bili kako smo navikli. Iznenađujuće možda, ali zato je KI Dilan Dog zadržao fantastičan ritam izlaženja i trenutno je to najproduktivnije kolekcionarsko izdanje.
U svakom slučaju, drago mi je što Veseli kao pretežno izdavač kiosk stripova uspešno gura i ovoliko kolekcionarskih izdanja, to nije lako. |
goksi |
Posted - 07/01/2012 : 15:33:53 quote: Originally posted by teller
ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempo
Ne uzimaš te knjige ne laži. Čas kažeš kako razmišljaš da li ćeš nekada uzeti a čas kako uzimaš redovno. Odluči se.
Možda ti nećeš uzeti ali ću ja onda četiri komada:
1. direkt glanc u vrećicu i policu 2. sinu za kolekciju(hoće imat svoju iako zna da će tata prije ili kasnije otegnuti patke i...) 3. za pročitati meni i susedu(lečeni alkoholičar na socialni ali voli stripove) 4. na letu u jednom od paketa |
teller |
Posted - 07/01/2012 : 15:32:20 quote: Originally posted by tumen
quote: Originally posted by tumen
Da, od sajma knjiga malo po malo je odlagan izlazak treće knjige Texa i eto došli smo do razmaka od maltene godinu dana.Nije baš ohrabrujući podatak, ali ostaje nada da će između treće i četvrte knjige biti manja vremenska razlika.Nada umire poslednja, šta drugo reći? Redovni Tex će inače redovno izlaziti na svaka 3 meseca, eto novog broja za dve i po nedelje. Ja se nadam i Zagorovom knjizi broj 18 u narednih mesec dana, valja tu koliko toliko uhvatiti stari ritam.
pa da, između prve dvije knjige prošlo je 5 mjeseci(a sada 11) pa je tempo od 2 knjige godišnje najrealniji, nadam se da ubrzaju onda 4-tku bar....uzimam i Libellus za svaki slučaj ali i oni poslje 12 knjige Tex kolor mijenjaju koncept i od 12 dalje objavljuju Tex best knjige u koloru pa te starije opet vise...zato, VESELI hrabro u 2012-tu... ako je več Tex lošije prodavan od Mister No debeljka, nerealno je očekivat neko drugo izdanje na taj način( MM ili Nathana recimo...) zašto ljudi vole Zagora a zapostavljaju ništa lošijeg Texa?to mi nije i neće bit nikad jasno.
Kako su ljudi iz Veselog rekli i sami, jeste protekla godina bila malo slabija što se tiče ritma izlaženja pojedinih izdanja, ali se nadaju da će to ove godine nadoknaditi.To je ohrabrujuće i ostaje da vidimo šta će biti. Inače, ne mislim da se Tex knjiga slabije prodavala od Mister No knjige jer je kod oba junaka prvi broj rasprodat.Verovatno su neki drugi razlozi tehničke prirode u pitanju kada je reč o razdvajanju termina izlaženja ovih knjiga.
Što se tiče poređenja kvaliteta Zagora i Texa, mislim da je čisto u pitanju navika iz detinjstva kada je Zagor sa njegovim više fantastičnim pričama i klasičnom ulogom heroja (uz zanimljiv kostim) bio primamljiviji.
sve ok.tumene, ljepo razgovarali,konstruktivno kako bi političari rekli ali kako izgleda to nekima smeta, završavam debatu sa željom da 2012 BUDE GODINA VESELOG ČETVRTKA..i TEXA NARAVNO,I MISTER NOA KAD SMO VEČ NA NJEGOVOM TOPICU, pozdrav druže! |
acestroke |
Posted - 07/01/2012 : 15:28:42 Ok, dokle god u tom slucaju VC objavi 3 Texove debeljuce knjige ove godine, oprostit cemo im slab ritam u 2011, to je jedini nacin da nam nadoknade :) |
teller |
Posted - 07/01/2012 : 15:27:58 quote: Originally posted by Imrahil
ako misliš mene,ne pada mi na pamet izdavaštvo..a kako uzimam te knjige imam pravo i kukat na godišnji tempojoš kad nisam 25 godina star...godinu dana je meni previše... ako ti smeta moje kukanje imaš ignore listupa stavi tellera tamo..ili mudro čuti...što je i najbolje u tvom slućaju. |
tumen |
Posted - 07/01/2012 : 15:21:34 quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by tumen
Da, od sajma knjiga malo po malo je odlagan izlazak treće knjige Texa i eto došli smo do razmaka od maltene godinu dana.Nije baš ohrabrujući podatak, ali ostaje nada da će između treće i četvrte knjige biti manja vremenska razlika.Nada umire poslednja, šta drugo reći? Redovni Tex će inače redovno izlaziti na svaka 3 meseca, eto novog broja za dve i po nedelje. Ja se nadam i Zagorovom knjizi broj 18 u narednih mesec dana, valja tu koliko toliko uhvatiti stari ritam.
pa da, između prve dvije knjige prošlo je 5 mjeseci(a sada 11) pa je tempo od 2 knjige godišnje najrealniji, nadam se da ubrzaju onda 4-tku bar....uzimam i Libellus za svaki slučaj ali i oni poslje 12 knjige Tex kolor mijenjaju koncept i od 12 dalje objavljuju Tex best knjige u koloru pa te starije opet vise...zato, VESELI hrabro u 2012-tu... ako je več Tex lošije prodavan od Mister No debeljka, nerealno je očekivat neko drugo izdanje na taj način( MM ili Nathana recimo...) zašto ljudi vole Zagora a zapostavljaju ništa lošijeg Texa?to mi nije i neće bit nikad jasno.
Kako su ljudi iz Veselog rekli i sami, jeste protekla godina bila malo slabija što se tiče ritma izlaženja pojedinih izdanja, ali se nadaju da će to ove godine nadoknaditi.To je ohrabrujuće i ostaje da vidimo šta će biti. Inače, ne mislim da se Tex knjiga slabije prodavala od Mister No knjige jer je kod oba junaka prvi broj rasprodat.Verovatno su neki drugi razlozi tehničke prirode u pitanju kada je reč o razdvajanju termina izlaženja ovih knjiga.
Što se tiče poređenja kvaliteta Zagora i Texa, mislim da je čisto u pitanju navika iz detinjstva kada je Zagor sa njegovim više fantastičnim pričama i klasičnom ulogom heroja (uz zanimljiv kostim) bio primamljiviji. |
Imrahil |
Posted - 07/01/2012 : 15:12:57 Mislim da ovi što kukaju treba sami da krenu u objavljivanje stripova. Kad već sve znaju i u sve se razumeju. |
teller |
Posted - 07/01/2012 : 15:07:53 quote: Originally posted by tumen
pa da, između prve dvije knjige prošlo je 5 mjeseci(a sada 11) pa je tempo od 2 knjige godišnje najrealniji, nadam se da ubrzaju onda 4-tku bar....uzimam i Libellus za svaki slučaj ali i oni poslje 12 knjige Tex kolor mijenjaju koncept i od 12 dalje objavljuju Tex best knjige u koloru pa te starije opet vise...zato, VESELI hrabro u 2012-tu... ako je več Tex lošije prodavan od Mister No debeljka, nerealno je očekivat neko drugo izdanje na taj način( MM ili Nathana recimo...) zašto ljudi vole Zagora a zapostavljaju ništa lošijeg Texa?to mi nije i neće bit nikad jasno. |
tumen |
Posted - 07/01/2012 : 14:46:36 Da, od sajma knjiga malo po malo je odlagan izlazak treće knjige Texa i eto došli smo do razmaka od maltene godinu dana.Nije baš ohrabrujući podatak, ali ostaje nada da će između treće i četvrte knjige biti manja vremenska razlika.Nada umire poslednja, šta drugo reći? Redovni Tex će inače redovno izlaziti na svaka 3 meseca, eto novog broja za dve i po nedelje. Ja se nadam i Zagorovom knjizi broj 18 u narednih mesec dana, valja tu koliko toliko uhvatiti stari ritam. |
teller |
Posted - 07/01/2012 : 14:37:45 quote: Originally posted by night
Tex 3 oko 15.02., čuh nezvanično.
LJUDI MOJI,ZAR JE TO MOGUĆE???(Sory Delič)ali dvojka je izašla 8/3-2011 a trica izlazi nezvanično skoro GODINU DANA KASNIJE????? bože moj, pa da ima 2000 stranica, taj tempo je za napravit harakiri,koji god razlogi bili, godišnje knjiga je bar 3x premalo za koliko-toliko ozbiljan tempo i ajmo na pola godine kad je več debeljuca, ali na godinu dana???? Talični več 7-8 mjeseci ni glasa??? znam da sa Zagorom i Dilanom Veseli nije ugrožen ali napravit knjigu Texa svake godine je presporo i za Balkan expres...pa Tex redovni na pola godine po broj od 120 stranica? iz mjesečnog tempa na polagodišnji...držim palčeve za Veseli ali imam dojam da posustaju jako. |