T O P I C R E V I E W |
Zagor12 |
Posted - 11/02/2011 : 18:36:30 Ace i KW, brži sam od vas! |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Mairosu |
Posted - 23/02/2011 : 13:42:47 quote: Originally posted by grofica Varga
quote: Originally posted by Dajak Naravno da ne, ali ne bi trebali da deluju kao skup momaka koji se okupio da pika fudbal u sred Zagreba i usput prosipa šale i razne psovke u duhu sadašnjeg vremena.
Jest imaš pravo. Baš je jučer skupina dečkiju igrala nogomet u dvorištu. Eno svi psuju "Judo plesaču!" "Hiljadu mi bubnjeva Darkwoodskih!" i "Bizonovih ti rogova!" LOL
E, al bio bi jak fazon da na sledecem mecu Dinama/Hajduka, prvi strelac potrci ka tribini/kopu i drekne "AHYAAAAAAAAAAAAAAAAAK!!!!". |
Mairosu |
Posted - 23/02/2011 : 13:37:24 U Belgiji, postoje odredjene strip serije koje, pored svog "obicnog" izdanja, imaju i "dialect" izdanja za region odredjene provincije. Mozda bi ovo valjalo i sa Zagorom probati, Zagor iz Zagorja i Zagor iz Sumadije, i Zagor iz Dalmacije, i Zagor s Juga... "chico, ulazi be u kolibu, nemo gu jedes onaj rostilj da te ne utepam" :D |
DeeCay |
Posted - 23/02/2011 : 13:22:05 Prijevod je općenito boljka u ludens/SA, posebno od dotične gospođe koja radi prijevod već desetak godina i više. Ne čini se da momci spikaju usred zagreba o fudbalu (više to radi Marinić), ja bih tu spiku više smjestio u primorsko podneblje (dotična gospođa). Plus slabija kulturna naobrazba i slabi nivo inspiracije, većinom iste pravopisno-leksičke greške... Dajak, o čemu ti pričaš, ti bi arhaični jezik ubacio? Ajde za Conana, on može pričati ako, ali ZAgor? |
grofica Varga |
Posted - 23/02/2011 : 13:10:11 quote: Originally posted by Dajak Naravno da ne, ali ne bi trebali da deluju kao skup momaka koji se okupio da pika fudbal u sred Zagreba i usput prosipa šale i razne psovke u duhu sadašnjeg vremena.
Jest imaš pravo. Baš je jučer skupina dečkiju igrala nogomet u dvorištu. Eno svi psuju "Judo plesaču!" "Hiljadu mi bubnjeva Darkwoodskih!" i "Bizonovih ti rogova!" LOL Mislim da si malo zabrijao što se toga tiče. Ali se slažem da bi ludens mogao malo više pripaziti na prijevod. Jučer sam čitala Texa i žena je pričala u muškom rodu na dvije vinjete. |
Dajak |
Posted - 23/02/2011 : 02:14:17 quote: Originally posted by grofica Varga
quote: Originally posted by Dajak Ludens ima bolji dizajn i štampu, mada ni kod njega štampa nije uvek idealna, ali zato Veseli četvrtak ima mnogo bolji prevod(kod Ludensa je u pojedinim stripovima totalno mučan i deluje ti kao da čitaš opis neke ulične rasprave sa ovih prostora), bolje korice, propratne tekstove, sa popustom je itekako jeftiniji.
Ovo ne kužim. Što bi ti silni govedari i traperi, koji se smucaju po krčmama trebali u stripu koristiti govor kao da su na bečkom dvoru?
Naravno da ne, ali ne bi trebali da deluju kao skup momaka koji se okupio da pika fudbal u sred Zagreba i usput prosipa šale i razne psovke u duhu sadašnjeg vremena. Nije poenta u lepoti govora, već da neke uzrečice, psovke i doskočice budu u duhu onoga vremena i recimo američkog podneblja. A inače potcenjuješ ovo današnje vreme, mislim da su i ti govedari i traperi bili u neku ruku kulturniji od nekih današnjih persona. |
grofica Varga |
Posted - 23/02/2011 : 00:31:32 quote: Originally posted by Dajak Ludens ima bolji dizajn i štampu, mada ni kod njega štampa nije uvek idealna, ali zato Veseli četvrtak ima mnogo bolji prevod(kod Ludensa je u pojedinim stripovima totalno mučan i deluje ti kao da čitaš opis neke ulične rasprave sa ovih prostora), bolje korice, propratne tekstove, sa popustom je itekako jeftiniji.
Ovo ne kužim. Što bi ti silni govedari i traperi, koji se smucaju po krčmama trebali u stripu koristiti govor kao da su na bečkom dvoru? |
Zagor12 |
Posted - 20/02/2011 : 20:56:17 I zvučalo mi je kao da crta Donatelli. Hvala. |
Checee |
Posted - 20/02/2011 : 20:56:05 quote: Originally posted by jaki
dobar dan.
bolje vas nasli. |
Bruce Springsteen |
Posted - 20/02/2011 : 20:54:07 Donatelli Priča se hronološki nadovezuje za Kapetana zmiju, ali radnja nema veze sa njim |
Zagor12 |
Posted - 20/02/2011 : 20:45:27 Nikad čuo za tu priču? Nema recke od te priče? Tko crta? |
Bruce Springsteen |
Posted - 20/02/2011 : 20:41:25 "Kapetan zmija" ima tačno 389 strana ali kako odmah za njim sledi kraća priča "Puerto Juarez" sa 71 strana, verovatno će to ići zajedno |
dsormaz1 |
Posted - 20/02/2011 : 20:00:54 quote: Originally posted by grofica Varga
Ne uzimam klasik ali kužim zašto izlazi. Ima ekipe koja nema npr. ovu priču. E sad, boli k.. Ludens što to netko može nabaviti preko aukcija ili u striparnicama kad je to s njihovog aspekta odavno prodan strip na kojem oni više ne zarađuju. Zato izbace to na tržište u novom izdanju kako bi ponovno zaradili na ljudima koji tu epizodu nisu kupili kada je izašla prvi put. To što netko ima jednu te istu epizodu u Ludens extra, ZS, Gigant - druga je priča, jer Ludens nikog ne prisiljava trošiti novac na ono što već imaju.
Ja tu epizodu nikad do sad nisam čitao, a sad sam kupio taj Klasik. |
djukak |
Posted - 20/02/2011 : 19:41:17 Kapetan Zmija ima okruglo 460 tabli. Zbog preslagivanja kaiseva imace par manje u Klasik izdanju. |
Davor2403 |
Posted - 20/02/2011 : 18:24:32 Po mom zbroju, Kapetan Zmija bi trebao imati nesto jace od 450 strana, i ako nastave ovako dizati cijenu kostati ce moza 12 KM (50KN) kao i maxi ;) |
jaki |
Posted - 20/02/2011 : 16:41:14 dobar dan. |
grofica Varga |
Posted - 20/02/2011 : 15:51:29 Ne uzimam klasik ali kužim zašto izlazi. Ima ekipe koja nema npr. ovu priču. E sad, boli k.. Ludens što to netko može nabaviti preko aukcija ili u striparnicama kad je to s njihovog aspekta odavno prodan strip na kojem oni više ne zarađuju. Zato izbace to na tržište u novom izdanju kako bi ponovno zaradili na ljudima koji tu epizodu nisu kupili kada je izašla prvi put. To što netko ima jednu te istu epizodu u Ludens extra, ZS, Gigant - druga je priča, jer Ludens nikog ne prisiljava trošiti novac na ono što već imaju. |
alanford |
Posted - 20/02/2011 : 15:08:16 quote: Originally posted by acestroke
ta epizoda (Vudu) mi je so-so, nista posebno, jedva cekam August i "Kapetan Zmija/Okean" epizodu, ta ce da rastura
I Ocean ako se ne varam ima preko 400 stranica... Koliko ce to da kosta... Velika Zavera od VC ima 400 stranica i kostala je kao i Sloboda ili Smrt, ali je Sloboda ili Smrt za klasu bolji u otisku i uvezu. |
Zagor12 |
Posted - 20/02/2011 : 14:43:48 Rasturat će i cijena, pošto priča ima 389 stranica. |
acestroke |
Posted - 20/02/2011 : 14:42:30 ta epizoda (Vudu) mi je so-so, nista posebno, jedva cekam August i "Kapetan Zmija/Okean" epizodu, ta ce da rastura |
Zagor12 |
Posted - 20/02/2011 : 14:16:47 I mislio sam, hvala. |
alanford |
Posted - 20/02/2011 : 14:11:00 http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-lex-101-vudu/18055/0/ |
Zagor12 |
Posted - 20/02/2011 : 14:01:07 Zna li netko koja je naslovnica u najavi idućeg broja "Vudu"? |
Bruce Springsteen |
Posted - 15/02/2011 : 21:10:14 quote: Originally posted by djukak
I rade preslagivanje tabli, jer izbacuju naslove epizoda (osim prve naravno)
Da u ovim novijim, u onim prvim nije tako bilo |
Zagor12 |
Posted - 15/02/2011 : 21:08:00 U prvom broju ima čak par sličica gdje su ostavili font od Slobodne... |
djukak |
Posted - 15/02/2011 : 20:53:18 I rade preslagivanje tabli, jer izbacuju naslove epizoda (osim prve naravno) |