T O P I C R E V I E W |
DeeCay |
Posted - 11/03/2011 : 21:11:41 Vjerovali ili ne?! fašnička podvala ili stvarnost? Jel to stvarno MM u SNK? Teoretiziram da su dvije epizode, budući da je povećani broj stranica. No, isto tako ovo uopće nije moralo izaći prema glasinama, ali ipak!
MM #83 Velika prijevara Soggetto/Sceneggiatura: Vincenzo Beretta / Alfredo Castelli Disegni/Copertina: Rodolfo Torti / Giancarlo Alessandrini
NIje li Martin Mystere Detektiv nemogućega? Zar njegova kuća više nije na adresi 3/a Washington Mews? Što se desilo s Dianom i Javom? Tko goni Martina, sada povučenog sveučilišnog predavača povijesti, oženjenog i sa sinom? Jel svijet poludio ili je posrijedi drugo objašnjenje?
Dan koji ne postoji Soggetto/Sceneggiatura: Andrea Pasini Disegni/Copertina: Giovanni Romanini/Giancarlo Alessandrini
Trebao je to biti sasvim normalni let do Londona, no kad je Martin Mystere uključen ništa nije tako jednostavno. Tijekom posjeta starom znancu, Martin, Java and Diana otkrivaju da su svi do zadnjeg čovjeka nestali s lica Zemlje! Jesu li naši junaci sada kao Pale sam na svijetu?! (ovo je nastavak "29. veljače")
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
drogsy |
Posted - 15/03/2011 : 18:39:56 U svibnju možda? Nadajmo se što prije i što češće... |
Tornadomaster |
Posted - 15/03/2011 : 18:06:49 Pročitao! Prva epizoda bolja od druge. Iako je Marti po 765 put ušao u podzemnu prostoriju iz doba Atlantide, iako se 252 puta ponovila priča zašto "Ljudi u crnom" rade to što rade... ali, dobro. I da - TORTI je car! Samo neka ide Marti! P.S. Kad će specijal? |
feka82 |
Posted - 15/03/2011 : 10:17:22 procitana velika prevara , sad se bacamo na drugi broj :)
Nije losa epizoda , ne zelim da nista komentarisem da ne pokvarim nekome zadovoljstvo tokom citanja :)
Haj ludens jos samo 36 martija :) |
drogsy |
Posted - 14/03/2011 : 21:15:41 Koja je to zavrzlamska priča "Velika prijevara"; na Ubc-u ocijenjena sa čak 91%! Ova druga nešto slabija, ali sa dobro razrađenim scenarijem, odnosno nastavak od "29, veljače". Sve u svemu, prilično dobar dvobroj.
|
dnevni boravak |
Posted - 13/03/2011 : 15:26:42 Neka je priča dobra kao i naslovnica. |
ivan_micic |
Posted - 13/03/2011 : 13:33:18 ma glavno da je marti tu,a naslov kakav je da je. jos da strip agent izgura 36 martija (barem do epizoda vč-a) to bi bilo savršeno - kad bi u prosjeku izbacili 6 godišnje, taman za 6 godina :) |
grofica Varga |
Posted - 13/03/2011 : 13:07:29 Nadam se da se panika smirila. MM je tu! A naslov je čudan. Kritike na račun Ludensovih naslova su često bile pretjerane ali ovaj put i meni izgleda isforsirano ijekavski. |
kingleoric |
Posted - 13/03/2011 : 03:13:09 quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by Ignus
quote: Originally posted by edvin
valjda bi trebalo biti "Velika prevara" obožavam ove što ne znaju gramatiku!
Onda ni Babić, Finka i Moguš ne znaju pravopis...
Kao ni Anić...
Ne vidim uopće zašto je prevara bolje rješenje od ijekavskog prijevara. Mislim da je čak ovaj posljednji oblik češći.
Mislim zbog složenice, nije riječ o ijekavici ovdje, nije moguće "poijekati" ovu riječ... Kako je npr. pre-govor, pre-tovar, pre-moć... , a ne prije-govor, prije-tovar, prije-moć... (očito riječi ovako gube značenje) , tako je i pre-vara, gdje prefiks pre- označava nešto previše, preko, završeno, nadmetnuto, nadmoćnije... i ne postoji ovdje razlog ijekavici ili prefiksu "prije-" Ali ovo je samo moje mišljenje inspirirano znanjem napredne gimnazijske gramatike, tako da nisam kompetentan za gramatiku ni zainteresiran za polemiku! Ali morao sam reagirati!
EDIT: I naslušao sam se kritika upućenih i Klaiću i Aniću (od strane nekolicine profesora hrvatskog jezika), tako da im više ne vjerujem, nikome! |
velka031 |
Posted - 12/03/2011 : 23:51:25 Druga naslovnica je stvarno odlična... |
DeeCay |
Posted - 12/03/2011 : 23:27:44 quote: Originally posted by Ignus
Onda ni Babić, Finka i Moguš ne znaju pravopis...
Kao ni Anić...
Ne vidim uopće zašto je prevara bolje rješenje od ijekavskog prijevara. Mislim da je čak ovaj posljednji oblik češći. |
Ignus |
Posted - 12/03/2011 : 21:29:32 quote: Originally posted by edvin
Onda ni Babić, Finka i Moguš ne znaju pravopis... |
poison |
Posted - 12/03/2011 : 20:56:02 I meni ovo cudno zvuci mada mi je pisanje slabija strana pa nisam kompotentan da presudim jebiga ja sam jedan od tipova koji cak i rec neznam pisu zajedno ja sam Vuka bas bukvalno shvatio |
hrvoje23 |
Posted - 12/03/2011 : 20:44:30 Vidio na kiosku. Ugodno se iznenadio... Sad će i dd-extra... |
Mairosu |
Posted - 12/03/2011 : 20:35:19 quote: Originally posted by delboj
A kako je onda najduža riječ u srpskom jeziku "potprijestolonasljednikovica"?
To mora da je neka bosanska varijanta
Salu na stranu, ako me baba laze, lazem i ja vas...je li...ajmo zgotoviti spam i vratiti se na DSSMa. |
delboj |
Posted - 12/03/2011 : 20:33:10 A kako je onda najduža riječ u srpskom jeziku "potprijestolonasljednikovica"? |
Mairosu |
Posted - 12/03/2011 : 18:14:09 I Crnogorci sprovode slicnu sprdnju u poslednje vreme, prvo jebu ale sa onim sj i dz, a onda i uvode reci tipa "prijesto" i "prijelaz" (moja baba od 80 godina koja ceo zivot zivi na Rijeci Crnojevica decidirano tvrdi da prvi put cuje za prijestole i prijelaze :D :D :D :D). |
King Warrior |
Posted - 12/03/2011 : 18:01:50 nijemate vi pojma. Lupate kao macka kada mase rijepom. Da ste rijedovno ucili znali bi da jije ovo u rijedu. |
edvin |
Posted - 12/03/2011 : 17:53:36 quote: Originally posted by I like girlz
naravno da bi trebalo.
elementarno nezanje ili šamparska greška.
to je samo rezultat paranoidnog pokušaja da se riješimo sve "ekavice" i prijetvorimo ju u ijekavicu... |
Tonka24 |
Posted - 12/03/2011 : 17:17:52 Citam zamo zagora prije 8-9 godina sam itao alan forda i MM a ovaj naslov i opis me primamljuje da uzmen...ne citam MM pa me zanima dali jos izdaje ludens MM? |
I like girlz |
Posted - 12/03/2011 : 15:46:37 quote: Originally posted by edvin
naravno da bi trebalo.
elementarno nezanje ili šamparska greška. |
PAJDO |
Posted - 12/03/2011 : 14:54:58 quote: Originally posted by globinjo
vi il' ste slijepi ili ne čitate...a sad vi skužite što je pjesnik htio reći...bez uvrede...pa tko je napisao da neće izaći???koje glasine??
U ovom stripu su dvije epizode i to bi lako moglo značiti da je ovo zadnji MM. Nakon ovog broja ide hlađenje ili ukinuće jeli tako globo?? A možda i nešto drugo U svakom slučaju vrijeme će pokazati tko je bio u pravu.... |
zkne |
Posted - 12/03/2011 : 12:56:20 Od danas i na svim kioscima! unutra su 2 epizode o kojima je Deecay i napisao par redaka! |
Shiva314 |
Posted - 12/03/2011 : 11:42:23 Nemam ništa protiv ovakvih MM prijevara. Da se obistinjuju svaki 2. mjesec... |
emirem |
Posted - 12/03/2011 : 10:58:56 Prevara u prijevari! Ih! |
kasper |
Posted - 12/03/2011 : 08:55:43 quote: Originally posted by edvin obožavam ove što ne znaju gramatiku!
I ja volim Tamaru Plisko & Bernarda . |