T O P I C R E V I E W |
Kutuzov |
Posted - 04/08/2011 : 20:59:27 Iako sam čuo puno zamerki na rad ''Dnevnika''moramo priznati da je kašnjenje od samo 11-12 meseci za epizodama u matičnoj zemlji ipak bilo prihvatljivo.
Danas imamo sasvim drugu situaciju.
Ludens za redovnom serijom Dilana Doga kasni već nekih 8-9 godina, za Zagorom ''samo'' pet, Tex -105!
Ako je razlog održavanje kontinuiteta za SD, zašto nisu napravili neko ubrzanje, bilo je prostora a i potražnje.
Ali šta je onda sa VČ, nisu morali da hvataju kontinuitet, zašto su odabrali da kasne punih četiri godina, zar nisu mogli da budu u toku i da zaostaju par meseci?
Zar nemogu sada da umesto već zagašenih Texa i Dampira ubrzaju ritam i sustignu originalnu seriju?
Stvarno ko vodi izdavačke kuće sa ovakvom politikom ? Zašto smo uvek ovde bili srednji vek umesto da pratimo korak sa svetom?
Izdavači se još i sprdaju tako da nas u uvodniku zadnjeg Dilana VČ obaveštava da će neka epizoda Dampira uskoro i kod nas apokaliptične 2028!Sramota!
Zašto moramo da čekamo godinama da bi pročitali epizode koje danas izlaze u Italiji
Molim bez glupavih komentara - nauči italijanski, gde se žuriš život je pred nama i sl. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
zeljko |
Posted - 07/08/2011 : 21:38:35 quote: Originally posted by Kutuzov
quote: Originally posted by zeljko
talijana 50 milijuna...
i on se pita zašto kasnimo :D
Pa šta onda ? Bilo ih je toliko i pre 20 godina pa nismo kasnili.
ti ko onaj poljak što je prespavao 20 godina pa se čudi otkud mobiteli i tranzicija :D |
PijaniPatak |
Posted - 07/08/2011 : 18:05:47 dobar odgovor Ciko :D
|
Ciko Strašni |
Posted - 07/08/2011 : 17:08:17 quote: Originally posted by PijaniPatak
Mene samo zanima zbog cega je pojedincima toliko bitno, ali ZAISTA, da idemo u korak sa italijanima. Ne samo autoru ovog topica nego i ostalim istomisljenicima. Je li toliko tesko jednostavno kupiti strip, u miru ga procitati, te eventualno na forumu prokomentarisati ga ili cak napisati recenziju? Jer, to je stripu i namena. Opustanje i uzivanje, a ne samonabijanje kompleksa nize vrednosti.
LATINI SU STARE VARALICE... |
Ciko Strašni |
Posted - 07/08/2011 : 17:06:12 quote: Originally posted by Imrahil
Džabe Mairosu, nekima je zlatno doba jedino ako im Zagor izlazi dnevno
Pre i posle podne - znači,dva puta dnevno. Ništa ispod te cifre ne priznajem!
|
PijaniPatak |
Posted - 07/08/2011 : 13:39:48 Mene samo zanima zbog cega je pojedincima toliko bitno, ali ZAISTA, da idemo u korak sa italijanima. Ne samo autoru ovog topica nego i ostalim istomisljenicima. Je li toliko tesko jednostavno kupiti strip, u miru ga procitati, te eventualno na forumu prokomentarisati ga ili cak napisati recenziju? Jer, to je stripu i namena. Opustanje i uzivanje, a ne samonabijanje kompleksa nize vrednosti. |
Kutuzov |
Posted - 07/08/2011 : 13:20:44 quote: Originally posted by grofica Varga
Kutuzov je u tri mjeseca kupio cijelog Zagora gledano po talijanskoj numeraciji i sad mu je dosadno, pa želi da se Zagi ubrza. U tom grmu leži zec.
Moguće da je u tome problem, trebao sam da primenjujem tehniku odlaganja zadovojstva, da je toga bilo još uvek bi uživao. |
grofica Varga |
Posted - 07/08/2011 : 12:38:30 Kutuzov je u tri mjeseca kupio cijelog Zagora gledano po talijanskoj numeraciji i sad mu je dosadno, pa želi da se Zagi ubrza. U tom grmu leži zec.
|
anto |
Posted - 07/08/2011 : 12:17:34 quote: Originally posted by Mairosu
Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.
Ovo je definitivno zlatno doba SBE na Balkanu. Enjoy it while it lasts.
Juče sam negde u isto vreme počeo da pišem post sa sličnim sadržajem, ali ga nisam završio zbog nekih obaveza koje su naprasno iskrsle. Elem, trenutno u Srbiji imamo 9 izdavača stripova - Marketprint,Beli Put,System Comics,Darkwood,Phoenix Press,Komiko,Lavirint,Besnu Kobilu i Veseli Čevrtak - svako od njih više-manje je na staklenim nogama poslovanja, ali zar nije tako sa svime u Srbiji ? Pa ipak, oni odrađuju više nego solidan posao i nude nam dota izdanja. Naročito su ovde na dobitku fanovi Bonelija - Zagor (u više varijanti),Mister No,Tex,Marti Misterija,Dilan Dog (takođe na više načina),Julija,Karavan,Gea,Lilit,Dampir,Bred Beron - situacija je bolja nego i u vreme Dnevnika, pa čak i sa usporenjem VČ, a tek da ne pominjem hrvatska izdanja SBE produkcije. Sa ostalim školama stripa srpska scena je dosta siromašnija, naročito od usporenja izdavaštva Belog Puta i Marketprinta, ali se opet nešto dešava, i ima i tu lepih izdanja. A kad se još nadoda ono što nam dolazi iz Hrvatske - pa ko da još isprati sve to ?? Sa obzirom na opštu ekonomsku krizu i totalnu nezainteresovanost novih generacija za čitanjem bilo knjiga,bilo stripova, situacija je ne može biti bolja ! |
teller |
Posted - 07/08/2011 : 11:59:15 ti koji su sada nezadovoljni nisu probali sušu od 90-94 u Hrvatskoj i još dužu u Srbiji... u Sloveniji imali smo bar Bleka,Marka i Mikija ala Bucik izdavać te sušne godine, a da i Gordonlinka....koji razkoš!!!! |
feniks |
Posted - 06/08/2011 : 20:39:24 quote: Originally posted by Mairosu
Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.
Ovo je definitivno zlatno doba SBE na Balkanu. Enjoy it while it lasts.
Za tebe i za mene jeste ali ima nas raznih. |
Imrahil |
Posted - 06/08/2011 : 17:10:36 Džabe Mairosu, nekima je zlatno doba jedino ako im Zagor izlazi dnevno |
Mairosu |
Posted - 06/08/2011 : 16:57:05 Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.
Ovo je definitivno zlatno doba SBE na Balkanu. Enjoy it while it lasts. |
Imrahil |
Posted - 06/08/2011 : 16:18:27 quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Imrahil
Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji.
Koja vecina? Gdje su ti ljudi? Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava. Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?!
Bolje da izlazi ikako, nego nikako A stripove ne kupuje samo nas 50ak zaluđenika sa foruma. Da je tako, na kioscima ih nikad ne bi ni bilo. |
Kutuzov |
Posted - 06/08/2011 : 15:55:06 Mene usporavanje nije pogodilo, Dampira, Texa i Mrno-a ne kolekcioniram. |
Mairosu |
Posted - 06/08/2011 : 15:53:54 quote: Originally posted by King Warrior
Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji.
Koja vecina? Gdje su ti ljudi? Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava. Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?!
Ionako je tempo koji su nabili bio nerealan. Negde je moralo da pukne, a kako sad stvari stoje dobro je sto ista i imamo. Redovan Dylan svakog meseca, ih. |
Kutuzov |
Posted - 06/08/2011 : 15:49:38 Da li to znači da nam opet predstoji neizvestan period? |
King Warrior |
Posted - 06/08/2011 : 15:46:56 quote: Originally posted by Imrahil
Koja vecina? Gdje su ti ljudi? Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava. Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?! |
Kutuzov |
Posted - 06/08/2011 : 15:35:25 quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by Kutuzov
Jbg, ko ti kriv kad si nerealan Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto.
Ma ja sam se vratio kao i većina sa Ludensom bre.
Predajem se pobedio si. |
Poli |
Posted - 06/08/2011 : 15:28:06 "lots of cream, lots of sugar" kako bi rekao Wolf :) |
Imrahil |
Posted - 06/08/2011 : 15:22:24 quote: Originally posted by Poli
ja bi jednu kafu, molim
sa šećerom ili bez? |
Poli |
Posted - 06/08/2011 : 15:20:06 ja bi jednu kafu, molim |
Imrahil |
Posted - 06/08/2011 : 15:19:00 quote: Originally posted by Kutuzov
Jbg, ko ti kriv kad si nerealan Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto.
Ma ja sam se vratio kao i većina sa Ludensom bre.
Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji. |
Kutuzov |
Posted - 06/08/2011 : 15:17:00 quote: Originally posted by Imrahil
Ma ja sam se vratio kao i većina sa Ludensom bre. |
Imrahil |
Posted - 06/08/2011 : 15:15:37 Jbg, ko ti kriv kad si nerealan Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto. |
Kutuzov |
Posted - 06/08/2011 : 15:12:37 quote: Originally posted by Imrahil
Mislim da mnogi u Srbiji koji kupuju VČ ne čitaju Ludens
Prijatelju u slepoj si ulici. |
|
|