forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAŠTO KASNIMO ZA ITALIJANIMA ?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Kutuzov Posted - 04/08/2011 : 20:59:27
Iako sam čuo puno zamerki na rad ''Dnevnika''moramo priznati da je kašnjenje od samo 11-12 meseci za epizodama u matičnoj zemlji ipak bilo prihvatljivo.

Danas imamo sasvim drugu situaciju.

Ludens za redovnom serijom Dilana Doga kasni već nekih 8-9 godina, za Zagorom ''samo'' pet, Tex -105!

Ako je razlog održavanje kontinuiteta za SD, zašto nisu napravili neko ubrzanje, bilo je prostora a i potražnje.

Ali šta je onda sa VČ, nisu morali da hvataju kontinuitet, zašto su odabrali da kasne punih četiri godina, zar nisu mogli da budu u toku i da zaostaju par meseci?

Zar nemogu sada da umesto već zagašenih Texa i Dampira ubrzaju ritam i sustignu originalnu seriju?

Stvarno ko vodi izdavačke kuće sa ovakvom politikom ?
Zašto smo uvek ovde bili srednji vek umesto da pratimo korak sa svetom?

Izdavači se još i sprdaju tako da nas u uvodniku zadnjeg Dilana VČ obaveštava da će neka epizoda Dampira uskoro i kod nas apokaliptične 2028!Sramota!

Zašto moramo da čekamo godinama da bi pročitali epizode koje danas izlaze u Italiji

Molim bez glupavih komentara - nauči italijanski, gde se žuriš život je pred nama i sl.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
zeljko Posted - 07/08/2011 : 21:38:35
quote:
Originally posted by Kutuzov

quote:
Originally posted by zeljko

talijana 50 milijuna...

i on se pita zašto kasnimo :D

Pa šta onda ? Bilo ih je toliko i pre 20 godina pa nismo kasnili.

ti ko onaj poljak što je prespavao 20 godina pa se čudi
otkud mobiteli i tranzicija :D
PijaniPatak Posted - 07/08/2011 : 18:05:47
dobar odgovor Ciko :D
Ciko Strašni Posted - 07/08/2011 : 17:08:17
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Mene samo zanima zbog cega je pojedincima toliko bitno, ali ZAISTA, da idemo u korak sa italijanima. Ne samo autoru ovog topica nego i ostalim istomisljenicima. Je li toliko tesko jednostavno kupiti strip, u miru ga procitati, te eventualno na forumu prokomentarisati ga ili cak napisati recenziju? Jer, to je stripu i namena. Opustanje i uzivanje, a ne samonabijanje kompleksa nize vrednosti.

LATINI SU STARE VARALICE...
Ciko Strašni Posted - 07/08/2011 : 17:06:12
quote:
Originally posted by Imrahil

Džabe Mairosu, nekima je zlatno doba jedino ako im Zagor izlazi dnevno

Pre i posle podne - znači,dva puta dnevno. Ništa ispod te cifre ne priznajem!
PijaniPatak Posted - 07/08/2011 : 13:39:48
Mene samo zanima zbog cega je pojedincima toliko bitno, ali ZAISTA, da idemo u korak sa italijanima. Ne samo autoru ovog topica nego i ostalim istomisljenicima. Je li toliko tesko jednostavno kupiti strip, u miru ga procitati, te eventualno na forumu prokomentarisati ga ili cak napisati recenziju? Jer, to je stripu i namena. Opustanje i uzivanje, a ne samonabijanje kompleksa nize vrednosti.
Kutuzov Posted - 07/08/2011 : 13:20:44
quote:
Originally posted by grofica Varga

Kutuzov je u tri mjeseca kupio cijelog Zagora gledano po talijanskoj numeraciji i sad mu je dosadno, pa želi da se Zagi ubrza. U tom grmu leži zec.

Moguće da je u tome problem, trebao sam da primenjujem tehniku odlaganja zadovojstva, da je toga bilo još uvek bi uživao.
grofica Varga Posted - 07/08/2011 : 12:38:30
Kutuzov je u tri mjeseca kupio cijelog Zagora gledano po talijanskoj numeraciji i sad mu je dosadno, pa želi da se Zagi ubrza. U tom grmu leži zec.
anto Posted - 07/08/2011 : 12:17:34
quote:
Originally posted by Mairosu

Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.

Ovo je definitivno zlatno doba SBE na Balkanu. Enjoy it while it lasts.

Juče sam negde u isto vreme počeo da pišem post sa sličnim sadržajem, ali ga nisam završio zbog nekih obaveza koje su naprasno iskrsle.
Elem, trenutno u Srbiji imamo 9 izdavača stripova - Marketprint,Beli Put,System Comics,Darkwood,Phoenix Press,Komiko,Lavirint,Besnu Kobilu i Veseli Čevrtak - svako od njih više-manje je na staklenim nogama poslovanja, ali zar nije tako sa svime u Srbiji ?
Pa ipak, oni odrađuju više nego solidan posao i nude nam dota izdanja.
Naročito su ovde na dobitku fanovi Bonelija - Zagor (u više varijanti),Mister No,Tex,Marti Misterija,Dilan Dog (takođe na više načina),Julija,Karavan,Gea,Lilit,Dampir,Bred Beron - situacija je bolja nego i u vreme Dnevnika, pa čak i sa usporenjem VČ, a tek da ne pominjem hrvatska izdanja SBE produkcije.
Sa ostalim školama stripa srpska scena je dosta siromašnija, naročito od usporenja izdavaštva Belog Puta i Marketprinta, ali se opet nešto dešava, i ima i tu lepih izdanja.
A kad se još nadoda ono što nam dolazi iz Hrvatske - pa ko da još isprati sve to ??
Sa obzirom na opštu ekonomsku krizu i totalnu nezainteresovanost novih generacija za čitanjem bilo knjiga,bilo stripova, situacija je ne može biti bolja !
teller Posted - 07/08/2011 : 11:59:15
ti koji su sada nezadovoljni nisu probali sušu od 90-94 u Hrvatskoj i još dužu u Srbiji...
u Sloveniji imali smo bar Bleka,Marka i Mikija ala Bucik izdavać te sušne godine, a da i Gordonlinka....koji razkoš!!!!
feniks Posted - 06/08/2011 : 20:39:24
quote:
Originally posted by Mairosu

Situacija u Srbiji je fantasticna, uzevsi u obzir sve faktore. Imamo jednog prilicno solidnog mainstream izdavaca kiosk stripova, System i Marketprint koji obradjuju druge teritorije, te "indie" Darkwood i PP pri cemu je DW istakao mainstream kandidaturu i verovatno ih sputava samo ekonomski faktor da postanu jaci igrac. Ima tu jos par igraca tipa Komiko, Besna Kobila, a kad uzmes u obzir i postojanje jedinstvenog trzista gde se u trku ukljucuju Ludens/SA, te Libellus, Fibra, Bookglobe itd., mislim da razloga za brigu niako nema.

Za tebe i za mene jeste ali ima nas raznih.
Imrahil Posted - 06/08/2011 : 17:10:36
Džabe Mairosu, nekima je zlatno doba jedino ako im Zagor izlazi dnevno
Mairosu Posted - 06/08/2011 : 16:57:05

Imrahil Posted - 06/08/2011 : 16:18:27
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji.

Koja vecina? Gdje su ti ljudi?
Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava.
Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?!

Bolje da izlazi ikako, nego nikako
A stripove ne kupuje samo nas 50ak zaluđenika sa foruma. Da je tako, na kioscima ih nikad ne bi ni bilo.
Kutuzov Posted - 06/08/2011 : 15:55:06
Mene usporavanje nije pogodilo, Dampira, Texa i Mrno-a ne kolekcioniram.
Mairosu Posted - 06/08/2011 : 15:53:54
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Ne, nego se većina vratila sa VČ-om. Većina "nas" na forumu se vratila sa Ludensom, ali nije Ludens povampirio strip u Srbiji.

Sva izdanja osim Zagora i Dylana su usporena na tromjesecni ritam, kako stvari stoje situacija se pogorsava.
Da li se strip u Srbiji stvarno povampirio ili se radi samo o neuspjelom pokusaju da se ozivi nesto sto je vec odavno mrtvo?!

Ionako je tempo koji su nabili bio nerealan. Negde je moralo da pukne, a kako sad stvari stoje dobro je sto ista i imamo. Redovan Dylan svakog meseca, ih.
Kutuzov Posted - 06/08/2011 : 15:49:38
Da li to znači da nam opet predstoji neizvestan period?
King Warrior Posted - 06/08/2011 : 15:46:56
quote:

Kutuzov Posted - 06/08/2011 : 15:35:25
quote:

quote:

quote:

Jbg, ko ti kriv kad si nerealan
Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto.

Ma ja sam se vratio kao i većina sa Ludensom bre.

Predajem se pobedio si.
Poli Posted - 06/08/2011 : 15:28:06
"lots of cream, lots of sugar" kako bi rekao Wolf :)
Imrahil Posted - 06/08/2011 : 15:22:24
quote:
Originally posted by Poli

ja bi jednu kafu, molim

sa šećerom ili bez?
Poli Posted - 06/08/2011 : 15:20:06
ja bi jednu kafu, molim
Imrahil Posted - 06/08/2011 : 15:19:00
quote:

quote:

Mnogi koji su se vratili stripu sa VČ-om ne uzimaju Ludens i ne zanima ih uopšte. Da su krenuli sa kasnijim epizodama, ostali bi uskraćeni za neke prethodno, pa se jednostavno svodi na isto.

Kutuzov Posted - 06/08/2011 : 15:17:00
quote:

Imrahil Posted - 06/08/2011 : 15:15:37
Kutuzov Posted - 06/08/2011 : 15:12:37
quote:

Mislim da mnogi u Srbiji koji kupuju VČ ne čitaju Ludens

Prijatelju u slepoj si ulici.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000