forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 LMS broj 4-Blago Crvene planine

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
bihac-una Posted - 07/01/2012 : 16:32:54

Mislim da je ovaj posebni,(da ne kazem kultni)strip zasluzio poseban topic na najvecem strip portalu na nasim prostorima.
Ovdje mozemo pisati o njemu i svemu vezanom oko njega,kao npr.ko ga ima,ko ga nema,kome treba,a ko ga ima i viska"mozda"-,pa mu ne treba itd.???
Zatim koliko ih je uopste jos u zivotu,koliko ih je odstampao Dnevnik Novi Sad(ili neko drugi),koliko glancera,ocjena 5,koliko slabije ocuvanih.
Mozda takodje da, (po zelji),svako postavi sliku svog primjerka,pa da ih se nagledamo,da postavimo neke cijene,koliko su kostali,ko je uspio kupiti za malo para,naci negdje za dzaba,ili platiti neku ludu cijenu od nekoliko stotina Eura.
Znaci,ovdje mozemo pisati jednosatvno o svemu vezano za ovaj poseban strip.
S vremena na vrijeme cu editirati post i upisivati podatke vezane za strip!

TOP 5:

1.)http://www.stripovi.com/aukcije/lms-4-zagor-blago-crvene-planine/1452600/-5001 kuna/Mr.Brooks

2.)http://www.stripovi.com/aukcije/lunov-magnus-strip-br-4-zagor-blago-crvene-planine-sa-strunfovima/1991449/-4500 kuna/balpeza2

3.)http://www.stripovi.com/aukcije/lms-4-blago-crvene-planine/3153372/-4438 kuna/DARKO18

4.)http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-lms-4-blago-crvene-planine/866533/-4201 kuna/giant

5.)http://www.stripovi.com/aukcije/lunov-magnus-strip-br-4-blago-crvene-planine-zagor/2744618/-4124 kuna/Nightrock 01

U povijesti stripovi.com 2001-2012 ovaj legendarni strip se pojavio svega 38 puta na aukcijama,(ako sam dobro pretrazio)???,sto samo po sebi govori o njegovoj rijetkosti,a samim tim i o njegovoj vrijednosti,pa nije ni cudno ako ovo uzmemo u obzir,da strip dostize cijenu i do 700-800€

38:11=3,45 komada po godini se pojavljuje u prosjeku.
Koliko sam zamijetio,od tih 38 komada ,jedva da je 10 u ocjeni 4+ i vise,pa stoga mislim da je cijena od 500-800€ za izuzetno ocuvan primjerak ipak realna
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
bihac-una Posted - 09/01/2012 : 22:55:07
Ostalo mi u sjecanju pa evo linka:

http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-extra-od-1-do-169-i-jos-puno-poklona/1281983

Ok,aukcija kao aukcija,ali sta mi je ovdje zanimljivo je sljedece, jedan izvodak iz opisa ove aukcije,moze se procitati u originalu ako se otvori link,a ja cu za one kojima je mrsko otvararti,zaljepiti ovdje:

Lunov Magnus Strip br 4 kojemu sam dao napraviti naslovnu identičnu orginalu a strip unutra je Vanredni broj STRIP ZABAVNIK iz 80 ih strip jako dobro izgleda može nekom dobro poslužiti za za zamjenu orginalno izdanje iz 1968 godine .

Steta da su slike izbrisane,ali posto je kupac nas drug olimpya,bilo bi super kad bi on postavio sliku ovog LMS stripa sa "IDENTICNIM "naslovnicama.
Znaci ,ipak je moguce je napraviti??
dzoni Posted - 09/01/2012 : 19:12:15
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=27091&whichpage=7

evo one stare dobre teme vezano za zs i lms..te legendarne edicije
miskod66 Posted - 09/01/2012 : 18:50:51
Kazem ja da je vecina ZS/LMS zavrsila kao potpala za smederevac ..treba stvarno skupljati 1-700 pa sve zapaliti..

quote:
Moj kum je skupljao ZS i LMS od 1 broja do negdje preko 600-700-tog ne znam točno. Sredinom devedesetih ih je zapalio. PAZI ZAPALIO ih je

Cromwell Posted - 09/01/2012 : 17:07:28
quote:
Originally posted by radulovic marko

Nikad sebi necu prezaliti sto nisam kupio od jednog coveka sa Bezaniske Kose,komlet stripoteke i alan ford sve ocuvanost 5 za 1000 evra,,KAKAV PROMASAJ ...

Nemoj se gristi. Moj kum je skupljao ZS i LMS od 1 broja do negdje preko 600-700-tog ne znam točno. Sredinom devedesetih ih je zapalio. PAZI ZAPALIO ih je skupa s ostalim otpadom sa tavana kad su mjenjali krovište. Što reći...

A susjed od mog bratića je također pobacao preko 1000 ZS/LMS-a. Oženio se, dobio dijete i odjebo sve to.

Da, okružen sam traumama.

anto Posted - 09/01/2012 : 17:06:11
Pogrešno si me razumeo - nisam ovo uputio tebi (razumemo se nas dvojica), već sam iskoristio tvoj post da objasnim u čemu je stvar sa tim povoljnim kompletom.
A da se klinci pale, pale se - ali to je posledica kratkog fitilja i nemanja strpljenja, što sve više karakteriše novije generacije.
srdjandj Posted - 09/01/2012 : 16:47:28
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by srdjandj

quote:
Originally posted by wolf

Ja ne skupljam Stripoteke, ali za 300 eura bih i sam razmislio. To uopće nije puno za tako velik broj stripova. Mislim, to je oko 2,5 kn/kom.

Nema toga prijatelju! Ja bih po toj ceni kupio 3 kompleta Stripoteke. Jedino ako Anto ima vezu...

Prijatelj je sebi nabavio taj komplet.
E sad, ali to je za neki drugi topik, a možda i nije za neku širu priču, taj tip što je prodavao Stripoteku imao je još par kompleta za prodaju po toj ceni.Mutna posla u svakom slučaju;ali to sad nije bitno - bitno je da je meni ta suma u tom trenutku bila povelika makar se radilo o krajnje povoljnoj kupovini, a imao sam problem i otići po te stripove i prebaciti ih iz Novog sada u Čačak, i tako dalje, i dok sam se ja smislio nakon nekih mesec dana, prošao je brzi voz - jebi ga, jedan od mojih najvećih strip kikseva u životu, ni dan danas se ne mogu iskajati, ali u tom trenutku stvarno nisam bio u prilici da kupim te Stripoteke.

Branko, pa zar ne vidiš da se zezam, zar i ti da se pališ ko ova dečurlija sa sportskih topica...
srdjandj Posted - 09/01/2012 : 16:45:57
quote:
Originally posted by radulovic marko

Nikad sebi necu prezaliti sto nisam kupio od jednog coveka sa Bezaniske Kose,komlet stripoteke i alan ford sve ocuvanost 5 za 1000 evra,,KAKAV PROMASAJ ...

Takve prilike se ne propuštaju, ko zna da li ćeš više ikada imati takvu šansu. Ali svi mi ponekad grešimo, pa se posle kajemo...
anto Posted - 09/01/2012 : 16:32:57
i još jedna ispravka:
taj prijatelj ih je kupio zbog dalje prodaje;čovek nije kolekcionar već strip prodavac kome je to profesije i koji obilazi celu bivšu Jugu u potrazi za povoljnim stripovima - verovatno zato je i iščeprkao ovakvu kupovinu.
On inače otkupljuje strip revije (Stripoteka,Super,Biser,..) obično za 20-40 dinara po primerku, zavisno od očuvanosti.Eto, ja sam mogao da se uz njega prišlepam i da napravim odličan posao, ali je bilo u pogrešno vreme.
anto Posted - 09/01/2012 : 16:29:23
quote:

quote:

Ja ne skupljam Stripoteke, ali za 300 eura bih i sam razmislio. To uopće nije puno za tako velik broj stripova. Mislim, to je oko 2,5 kn/kom.

Nema toga prijatelju! Ja bih po toj ceni kupio 3 kompleta Stripoteke. Jedino ako Anto ima vezu...

E sad, ali to je za neki drugi topik, a možda i nije za neku širu priču, taj tip što je prodavao Stripoteku imao je još par kompleta za prodaju po toj ceni.Mutna posla u svakom slučaju;ali to sad nije bitno - bitno je da je meni ta suma u tom trenutku bila povelika makar se radilo o krajnje povoljnoj kupovini, a imao sam problem i otići po te stripove i prebaciti ih iz Novog sada u Čačak, i tako dalje, i dok sam se ja smislio nakon nekih mesec dana, prošao je brzi voz - jebi ga, jedan od mojih najvećih strip kikseva u životu, ni dan danas se ne mogu iskajati, ali u tom trenutku stvarno nisam bio u prilici da kupim te Stripoteke.

radulovic marko Posted - 09/01/2012 : 15:58:41
srdjandj Posted - 09/01/2012 : 15:49:32
quote:

C Celtic Posted - 09/01/2012 : 15:40:01

quote:

Prošle godine mi je prijatelj nabavio komplet stripoteke u oceni 5 za 30 dinara/komadu.
937 brojeva za 28000 dinara - kompletan Princ Valiant,Torpedo,Poručnik Bluberi,Flaš Gordon,Tarzan,Konan,Crnobradi gusar,....

wolf Posted - 09/01/2012 : 15:39:59
mamlaz Posted - 09/01/2012 : 14:21:13
pa sta je netko nabavio preko 900 stripoteka za tu lovu? jel ima toga jos.
jang Posted - 09/01/2012 : 14:10:06
quote:
Originally posted by mamlaz

koliko je to 30 000 dinara u kunama ili eurima?

oko 300€
DeeCay Posted - 09/01/2012 : 14:01:18
Meni je baš fora imati ovakve raritetne primjerke. Osjećaš se kao pravi kolekcionar. Da imam malo više para i da ne kupujem neke druge stripove, sigurno bih slinio za ovim. To zapravo više nije skupljanje zbog čitanja, nego kolekcionarska bolest. Ali ko može, nek izvoli!
mamlaz Posted - 09/01/2012 : 13:59:56
koliko je to 30 000 dinara u kunama ili eurima?
Zlotvor Posted - 09/01/2012 : 12:01:58
paro & wele - previše se uzbuđujete, to je bila unique situacija
Mora san se malo žrtvovat Ali teško da ću skoro tako...
wele Posted - 09/01/2012 : 11:53:54
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:
Originally posted by paro

quote:
Naravno da bi volia imat, ali situacija mi trenutno ne dopušta da se odvažin za neke jake kupnje...

Ma naravno
http://www.stripovi.com/aukcije/libellus-magicni-vjetar-br-1-fort-ghost-pandze-lady-charity/4317454/

Zlotvor Posted - 09/01/2012 : 11:50:56
quote:
Originally posted by paro

quote:
Naravno da bi volia imat, ali situacija mi trenutno ne dopušta da se odvažin za neke jake kupnje...

Ma naravno
http://www.stripovi.com/aukcije/libellus-magicni-vjetar-br-1-fort-ghost-pandze-lady-charity/4317454/

bihac-una Posted - 09/01/2012 : 09:51:41
[quote]Originally posted by Elderane84

Ja k'o da ne pisem srpski, vec neki korejski dijalekt...

@Bihac-Una, ja ti podrzah topik, a ti me nagrdi... Ja sam samo reagovao na ove silne facepalmove, imas pravo na topik o LMS 4, koji je svrsishodniji i pametniji od gomile glasanja i nepotrebnih topika na podforumu Bonelli. Sad, to sto je za mene LMS 4 nebitan strip, koji bi prodao isti dan kad ga se dokopam, to je druga prica. Tako da razlog da me napadnes i ne kapiram bas najbolje...

Nisam te ja grdio druze,samo sam zelio da nam pojasnis
U pocetku posta ti se kao svidja,zatim pises"ima gluplji od ovog",sto znaci da je glup po tebi,pa ti ja onda,ustvari ne tebi,nije se moj post direktno odnosio na tebe,nego na sviju koji se zgrazaju(mislim da ti nisi bio medju njima),zelim/zelio reci sta je za mene sve glupo pa opet ne komentarisem i ne napadam nikog zasto je otvorio ovo ili ono.Pa ne kuzim,ljudi imaju razlicite ukuse i pogled na zivot.
Zar nebi trebalo to postovati i cijeniti??Zasto da ja nekom osporavam sto on voli znati ko ima kakv sat,auto,mobitel ili nesto trece?
To je poenta mog posta,nikako napad na tebe.
anto Posted - 09/01/2012 : 01:05:22
quote:

quote:

Prošle godine mi je prijatelj nabavio komplet stripoteke u oceni 5 za 30 dinara/komadu.
937 brojeva za 28000 dinara - kompletan Princ Valiant,Torpedo,Poručnik Bluberi,Flaš Gordon,Tarzan,Konan,Crnobradi gusar,.... naspram jedne prosečne epizode Zagora

Odlično si prošao. Ni ja nikad ne bih dao svoj komplet stripoteke za ovaj LMS 4. Komplet stripoteke, kad sam hteo da kupim, pre jedno desetak godina, od jednog beograđanina, cenio je tada taj komplet(1-936) preko 1000 evra! Zato nije realno ovo poređenje.

Evo ja ti dam da biraš albume od Fibre, Libelusa, Belog puta, koje god hoćeš(sve glanc) u protivvrednosti 30000 dinara za taj komplet stripoteke, ako misliš da je to realno poređenje!

Izvinjavam se , pogrešno sam se izrazio.
anto Posted - 09/01/2012 : 00:59:14
quote:
Originally posted by Elderane84

Ja k'o da ne pisem srpski, vec neki korejski dijalekt...

@Bihac-Una, ja ti podrzah topik, a ti me nagrdi... Ja sam samo reagovao na ove silne facepalmove, imas pravo na topik o LMS 4, koji je svrsishodniji i pametniji od gomile glasanja i nepotrebnih topika na podforumu Bonelli. Sad, to sto je za mene LMS 4 nebitan strip, koji bi prodao isti dan kad ga se dokopam, to je druga prica. Tako da razlog da me napadnes i ne kapiram bas najbolje...

@Imrahile, ja bih uradio isto sto je i Anto, 30 dinara po primjerku je presmijesna cifra! Ali za nas koji volimo stripove, ne i za sve ljude iz SFRJ, a mi stripomani ne cinimo vjerovatno ni hiljaditi dio te populacije. Da ga neki random komsija cuje da je platio 27000 za stare papircine, tracao bi ga po komsiluku da je odlijepio nacisto.

Tačno tako.
A moji bi ukućani rekli:
kretenčino jedna, ne samo što si dao velike pare, nego si nam u kuću dovukao i taj krš !!!
Gde ćeš sad to da staviš ??!
paro Posted - 09/01/2012 : 00:11:00
quote:

Ma naravno
pknezevic Posted - 09/01/2012 : 00:10:42
quote:
Originally posted by Ciko Strašni

Ko ovaj strip ima taj je faca,ko nema još uvek je sitna boranija...

ja nemam

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000