forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 IF Edizioni- Reprint Kita Tellera

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Zagor12 Posted - 06/02/2012 : 21:39:18
Finalmente ci siamo. Il 10 febbraio 2012 Il Piccolo Ranger tornerà in tutte le edicole dopo un’assenza di ben vent’anni. È infatti nel maggio del 1992 che uscì il numero speciale de Il Piccolo Ranger come supplemento a Tutto Mister No n. 36, dopo che sette anni prima, nel febbraio del 1985 era stato pubblicato il n. 255, ultimo della serie inaugurata il 15 giugno del 1958 dalle Edizioni Audace di Tea e Sergio Bonelli.

IF počinje izdavati Kita od prvog broja...

http://www.ifedizioni.it/if/index.php?option=com_content&view=article&id=135:il-piccolo-ranger&catid=34

Naslovnice crta Massimo Rotundo.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
marinac Posted - 11/02/2012 : 13:30:09
I ovu epizodu bi bilo zanimljivo videti kod nas.

D.J. Posted - 10/02/2012 : 21:03:50
I ja tako mislim, dva specijalca: Povratak rendzera i Carobnjak Zoltan (Zoltan il mago) + ona kraca pricica (Tajni dokument) koja je izasla s Markom br. 99, koju smo mi stavili u Povratak rendzera knjigu.
Curunir Posted - 10/02/2012 : 20:55:59
pa imas svega 1 ili 2 specijala, ovisno kako racunas.
ili ne?
zlatan bihac Posted - 10/02/2012 : 18:23:07
poznavajući dosadašnji rad kuće if edizioni,ne sumnjam da će osim redovnih brojeva,izdati i one specijale i ostale priče šta su izašle nakon završetka serijala...
Mr. Bushido Posted - 10/02/2012 : 17:39:17
quote:
Originally posted by jova

Nisam u toku, šta je ovo, neko zezanje ili se stvarno priprema izdavanje ovoga? Bilo bi sjajno kad bi ovo bilo stvarno.

Riječ je o izdanju koje uređuje i tiska grupa fanova, ali samo za svoje potrebe. Znači, nije riječ o službenim izdanjima.
jova Posted - 10/02/2012 : 08:31:28
quote:
Originally posted by D.J.

quote:
Originally posted by kasper

Kad bi sevnula kod nas jedna edicija oda-branih prica ...

"Sevnula je, sevnula"!

Nisam u toku, šta je ovo, neko zezanje ili se stvarno priprema izdavanje ovoga? Bilo bi sjajno kad bi ovo bilo stvarno.
marinac Posted - 10/02/2012 : 05:25:44
quote:
Originally posted by Attila77

quote:

....Inace ja sam za to da poklonimo Van Goghu skenove za neke buduce Kitove epizode koje budu radili u slucaju da su nasi kvalitetniji.

Slazem se... izgleda da su Van Gogh-ovi skenovi u 300dpi. Ako blize pogledas, mozes videti tackice na ivici linija. Steta.

Nemam ništa protiv, ali moramo misliti i na neki budući LMS.
Attila77 Posted - 10/02/2012 : 03:20:58
quote:

....Inace ja sam za to da poklonimo Van Goghu skenove za neke buduce Kitove epizode koje budu radili u slucaju da su nasi kvalitetniji.

Slazem se... izgleda da su Van Gogh-ovi skenovi u 300dpi. Ako blize pogledas, mozes videti tackice na ivici linija. Steta.
D.J. Posted - 10/02/2012 : 03:00:45
Ajoj, lektore taj izraz mi je nekako pre neugodan!
Inace ja sam za to da poklonimo Van Goghu skenove za neke buduce Kitove epizode koje budu radili u slucaju da su nasi kvalitetniji.
Curunir Posted - 10/02/2012 : 02:48:40
quote:
Originally posted by marinac

quote:

quote:
Originally posted by Curunir

quote:

quote:

"Sevnula je, sevnula"!

nemoj se qrčiš

Lako mi se "qrčiti" kad sam na timu s dva "ludaka" jednim dizajnerskim, a drugim lektorskim, a bome ni prevodioc nije los!

Sve stoji,a ne bih rekao samo dva, trebalo je i skenove obraditi i prelomiti. Žena će me iz kuće isterati zbog ovog posla, a ti kažeš samo dva ludaka.

apsolutno! moj udio svakako je najmanji, no DJ je opcinjen mojim zanosom kad je riječ o kiti, ovaj, kitu.
tako da mu moras oprostiti (osim skromnosti ja cu svakako biti osuđen na najmanju kaznu kad nas strefi bonelli-ifedizioni-dnevnikusedamiponavečer-jeva tuzba).
DJ, opet si fulao. kitolizac godine!
D.J. Posted - 10/02/2012 : 02:09:25
Ovaj topic postaje, ispovijesti stripoholicara tj. stripoholics anonymous!
marinac Posted - 10/02/2012 : 02:02:51
quote:

Ma samo polako, ipak nemoj pretjerati s radom! Kad npr. vidis da ti je zena lose volje malo prestani s radom - sto bi rekli Depeche Mode "Get The Balance Right"!

Ma nema ona ništa protiv.
Samo nas koji volimo stripove zove striperi.
D.J. Posted - 10/02/2012 : 01:57:56
Ma samo polako, ipak nemoj pretjerati s radom! Kad npr. vidis da ti je zena lose volje malo prestani s radom - sto bi rekli Depeche Mode "Get The Balance Right"!
marinac Posted - 10/02/2012 : 01:46:25
quote:

Ne smijemo ove Kitove previse pokazivati jer inace ode nominacija za Dr. Zagorologa za ovu godinu! KW ce se naljutiti i nominirati me za "Dr. Kitologa", a Curunir ce to naravno ispraviti u "Dr. Kitoljupca"!

Ma nema veze. Sad već radim na narednoj knjizi.
Zavide oni nama po malo.
D.J. Posted - 10/02/2012 : 01:46:00
quote:
Originally posted by marinac
Sve stoji,a ne bih rekao samo dva, trebalo je i skenove obraditi i prelomiti. Žena će me iz kuće isterati zbog ovog posla, a ti kažeš samo dva ludaka.

A dobro nisam htio bas sve sramotiti. Ima nas dosta da popunimo azilum! A za zenu... samo nemoj citirati tellera (s foruma), ono o cipki i Zagoru i nekako ce ti oprostiti!
D.J. Posted - 10/02/2012 : 01:40:18
Ne smijemo ove Kitove previse pokazivati jer inace ode nominacija za Dr. Zagorologa za ovu godinu! KW ce se naljutiti i nominirati me za "Dr. Kitologa", a Curunir ce to naravno ispraviti u "Dr. Kitoljupca"!
marinac Posted - 10/02/2012 : 01:33:24
quote:

quote:

quote:

quote:

"Sevnula je, sevnula"!

nemoj se qrčiš

Lako mi se "qrčiti" kad sam na timu s dva "ludaka" jednim dizajnerskim, a drugim lektorskim, a bome ni prevodioc nije los!

marinac Posted - 10/02/2012 : 01:21:19
quote:

quote:

"Sevnula je, sevnula"!

Sevnula je sevnula i bit će ih još. Radimo na tome.
nikia Posted - 08/02/2012 : 13:48:04
ZAHVALJUJEM.ODATLE SAM I SKIDAO IZDANJA DOMAĆIH IZDAVAČA KOJA SU ME ZANIMALA.KAKO SAM SAMO PROPUSTIO POGLEDATI STRANA IZDANJA???
zlatan bihac Posted - 08/02/2012 : 12:41:52
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Name=&Heroes=KT&What=IT&Publisher=All&ITPublisher=All&Author=All&list=off&sort=Publisher%2CNum%2CHero&cnt=20&submit=Tra%9Ei
nikia Posted - 08/02/2012 : 12:29:32
ZNA LI NETKO GDE SE MOGU SKINUTI ORIGINALNE NASLOVNICE KITA TELLERA KOJE JE NACRTAO DONATELI.IMAM IH OD BROJA 50 I NEKOG DO 255 ALI NI TU NISU SVE.
teller Posted - 08/02/2012 : 09:16:50
quote:
Originally posted by jaki

jaki Posted - 08/02/2012 : 07:50:26
1Euro Posted - 07/02/2012 : 23:29:23
quote:
Originally posted by zlatan bihac

Nakon više od dvadeset godina izbivanja vraća na kioscima Kit Teller. Nastala iz mašte Andrea Lavezzolo i četke Francesco gamba, Mali Ranger već je dugo sretan spoj avanture i humora. Predstavljen u uobičajenim maxi role, neustrašivi dječak Zapada i dalje doživjeti svoje avanture s "The Little Ranger", debitantski epizoda sage na stranicama Cowboy Albi, objavio Edizioni Audace od prosinca 1963. Od tog broja to ponovno izdavanje također nudi reprodukciju boja izvornog naslovnici potpisuje Franco Donatelli.Knjiga je dopunjena "Bijela Indijanac", drugi epizoda od sage do u kojima kit ide na tragu svog oca, nepravedno optužio kao bjegunac i pljačkaš - iz uvodnika Gabriele Ferrero i pokriti neobjavljeno Massimo Rotundo.

najava za prvi broj...znači idu prve dvije epizode od po 130 stranica..negdje sam pročitao da je ovaj broj na 272 stranice,znači,ostalih 15-ak stranica otpada na uvodne tekstove...
sa ovim brojem stranica,mislim da bi cijena bila nešto veća od marka,bleka i mikija,koji su 25 kuna...vjerovatno bi bila oko 30 kuna...naravno pod uslovom da prava koštaju isto,a i da tiraž bude isti..
čitam od dosta forumaša koji imaju želju vidjeti zagora u luksuznom izdanju od strane libellusa,ali i tvrdnje da im ludens ne bi nikad to dozvolio...tako sam ubjeđen da ni Van gogh ne bi kit tellera prepustio ludensu...

Ne treba Ludens dozvolu od Van Gogha, jer sam siguran da ako Ludens odluči da želi tiskati Maloga rendžera, on če dobiti ta prava od Italijana. Iz više razloga:
-Ludens je velika firma, koja od Italijana uzima puno drugih stripova i time Italijani zarađivaju puno više novca od Ludensa, nego od Van Gogha
-siguran sam da Van Gogh ne drži prava za čitav serijal od Kita Telera, nego on plača prava po brojevima, što znači da kupe prava za recimo 6 brojeva (1-6) oni to tiskaju pa prodaju, pa onda opet kupe prava za sledečih 6 brojeva (7-12) itd,.... Van Gogh nema novca da kupi ČITAV SERIJAL OD JEDNOM, pa kupuje po brojevima (zbog toga i toliko dugo čekaju na material iz Italije)
-taj material iz Italije kojeg Van Gogh čeka, vjerovatno tako dugo čeka baš zbog toga, jer se po mom mišljenju LUDENS več bacio u igru za taj novi reprint, pa je onda ionako više zanimljiv Italijanima od Van Gogha.
-prava od Maloga Rendžera drže firma Mercury i Loredana Lavezzolo (kčerka od Andrea Lavezolo, tvorca maloga rendžera), svaki ima po 50%. Boneli NE DRŽI PRAVA NA MALOGA RENDŽERA (tako su meni rekli, kada sam se raspitivao kod Bonelija)
-ne znam jel možda neka promjena u vezi toga tko sada drži pravo na Maloga Rendžera, možda taj IF EDIZIONI, ili su oni samo platili tom Mercury firmi da ga mogu sami tiskati, ili su čak odkupili prava od Mercurya (ili Loredane), tako da možda oni imaju samo prava na re-print u Italijanskom jeziku a nisu vlasnici prava na maloga rendžera u smislu daljnje prodaje prava, nego imaju samo dozvolu za tiskanje reprinta. Isto kao Ludens recimo, koji ima dozvolu za tiskanje stripova Zagor npr,...iako nisu oni vlasnici Zagora (to je Boneli vlasnik- mislim na odnosu tko je vlasnik, tko kome prodava prava na tiskanje a tko je VLASNIK PRAVA NA STRIPOVSKI LIK)
-znači,ako Ludens uđe u tu utrku, on to može ako želi i ako hoče, a van Gogh ne može tu ništa!
D.J. Posted - 07/02/2012 : 21:47:26
quote:

quote:

quote:

"Sevnula je, sevnula"!

nemoj se qrčiš

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000