T O P I C R E V I E W |
C Celtic |
Posted - 22/02/2012 : 08:41:20 Možda je ova tema već prežvakana , ali bilo bi interesantno čuti mišljenje forumaša po pitanju cena bonelijevih svesaka (mislim na redovnu seriju , znači bez specijala , superbukova itd.) u Srbiji , s obzirom da su veoma različite od izdavača do izdavača.
Da vidimo :
1.VČ - 190 dinara , sa popustom 30% 133 din.
2.DW - 300 dinara , sa popustom 30% 210 din.
3.PP - 360 dinara , sa popustom ako se naruči poštom 300 din.
4.Padora - 275 dinara , u striparnicama 250 din.
5.Dagda - 350 din.
(Ako sam nešto ispustio ili pogrešio , slobodno me ispravite)
Naravno , treba uzeti u obzir tiraž i kvalitet papira .
Meni lično najviše po pitanju odnosa cena - kvalitet odgovaraju VČ i DW . Istina , VČ jeste najveći izdavač , sa najvećim tiražima , ali njegova izdanja su najpristupačnija , ipak su to sveske a ne albumi. DW opet , ima po meni najlepše izdanje , mislim na Juliju , sa zaista pristojnom cenom s obzirom na kvalitet korica , papira , uveza . |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
drablj |
Posted - 13/04/2012 : 23:23:23 on je dobar. gomila porodica koje znam izdrzava po jedan penzioner, vecini koji rade su poslovi (radna mesta) ugrozeni i zivi se sa po 200 evra po porodici. znaci nisam lupio samo kako takvi ljudi postoje, da ih ima, nego da je takvih mnogo. svakog meseca ljudi sve vise duguju, struja se placa kad dodju da iskljuce, grejanje i voda pred utuzenje. nema se za vise. e onda stvarno, kakvi stripovi. |
draskomisterno |
Posted - 13/04/2012 : 09:19:55 Pre neki dan sam se video sa rodjakom koga nisam diosta dugo video na nekom slavlju..i pocnemo na kraju i o stripovima da pricamo...on je ranije dok su Zlatne Serije bile aktuelne redovno kupovao stripove,ne mogu reci da je bio kolekcionar ali je bio neko ko je gutao stripove...e sada 20 i kusur godina kasnije covek mi kaze da je kupio nekoliko izdanja VC na kioscima i da se odusevio..svidjaju mu se epizode i rado bi ih opet kupovao i sebi i svome klincu..ali....kaze mi on...skupo je jako je skupo..190 dinara davati na stripove koji izlaze svakih 7 dana a nekada i po dva odjednom je mnogo....i zamislite kada sam mu ispricao za luksuzna izdanja koja su malo ili vise skuplja...covek se prenerazio...Eto to je stvarnost u Srbiji...covek ima jednog sina..zenu i platu od 300 evra...i sastavlja kraj sa krajem...kakvi stripovi |
C Celtic |
Posted - 12/04/2012 : 21:48:59 quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by C Celtic
Za stripove koji imaju po 130 strana, ne zaboravimo, a ne uobičajenih 96.
U pravu si , to sam potpuno izbio iz glave. Samo još jedan plus za Darkwood.
|
Tex Willer |
Posted - 12/04/2012 : 13:34:42 quote: Originally posted by regar
Ne bih da zaboravim ni ostale. Finiks Pres, Dagda, Sistem, svi imaju veoma povoljne cene, ali tragedija je u tome sto je u Srbiji takva nemastina da je i to u ovom trenutku luskuz.
To i jeste glavni problem, nemastina. Stripovi nisu uopste skupi, problem je sto nema para. |
Djole |
Posted - 12/04/2012 : 13:21:26 quote: Originally posted by C Celtic
Za stripove koji imaju po 130 strana, ne zaboravimo, a ne uobičajenih 96. |
regar |
Posted - 12/04/2012 : 13:19:53 Moram da priznam da se divim pre svega Darkvudu i VC, ali i ostalima na cenama koje drze za ova izdanja.
I dalje ne mogu da verujem da je za sve ovo vreme VC samo jednom imao korekciju cene. U medjuvremenu samo dinar je u odnosu na evro pao 40 dinara jer je u vreme nastanka VC kurs bio oko 75-80 din za evro ako se ne varam.
Uz pad kursa naravno bila je dvocifrena inflacija skoro svake godine. Kada je VC prvi put povecao cenu na 190 dinara u tom trenutku se i cinilo mnogo, ali i ta puna cena bez popusta danas je inflacijom i rastom evra pala.
Sta tek reci za Darkvud. Konan i sve ostalo sto izdaju su neverovatno povoljni.
Na zalost ovde nas vec tri godine na ovu nasu redovnu, drma jos i ova svetska kriza tako da je relativno pitanje da li su cene stripov jeftine ili skupe. Kada nemas para i mnogo manja cena je skupa, kada imas, nije.
Ne bih da zaboravim ni ostale. Finiks Pres, Dagda, Sistem, svi imaju veoma povoljne cene, ali tragedija je u tome sto je u Srbiji takva nemastina da je i to u ovom trenutku luskuz.
Svi izdavaci koji izdaju kod nas stvarno treba da dobiju orden kad vec ne mogu pare. Da je zarada jedini motiv, verovatno niko ne bi ni izdavao stripove.
|
velka031 |
Posted - 12/04/2012 : 11:39:54 quote: Originally posted by legaz
quote: Originally posted by Jasko
Definitivno , VČ i DW su savršeni spoj kvaliteta i cene Bonelijevih stripova u Srbiji. Ne mogu da verujem da ovi novopečeni izdavači očekuju da će kombinovanjem malih tiraža i visokih cena opstati na duži period. I vrapci na grani znaju da u ovoj zemlji , kao i u celom regionu bivše nam Juge veću prođu imaju samo Pas i Duh , sa njima još samo Julija , i to zahvaljujući Slobi koji nam je priuštio zaista retko kvalitetno izdanje u svakom pogledu , kao uostalom i sve drugo što stiže iz njegove izdavačke kuće. Žao mi je što junaci kao Tex , Mr No i Dampir nemaju dovoljno ljubitelja pa im budućnost u Srbiji , čini mi se , nije baš preterano svetla.
Moram reći da novim izdavačima želim uspešan biznis i sve najbolje , ali nisam baš siguran da se sa prilično visokim cenama Boneli svesaka mogu NN i MM izgurati na duge staze.
Cekaj samo trenutak. Darkvud ima svoj strip prodavnicu. A VC svoju stampariju. Koliko vidim, ostali se krecu oko slicnih cena. Ili gresim negde?
Pa ne znam , meni se čini da npr. 133 ( 190 bez popusta ) dinara i 300 ( 350-360 ) din. nisu baš isto . Naravno , u drugom slučaju u pitanju je kvalitetniji papir , ali ako DD , Zagor , Tex i ostali mogu da idu na papiru na kakvom idu , ne vidim zašto neki drugi moraju biti na boljem . Jbg , ipak su to kiosk izdanja , pa polovina ljubitelja Bonelija tretira ZS i LMS kao bibliju ( ne zamerite na poređenju ) , a štampani su na novinskoj hartiji. Forma je bitna , ali valjda je ljubitelju stripova sadržaj primaran , osim ako nije od onih što ih vole samo kao ukras na polici.
Voleo bih da je tako, ali bojim se da nije.
I ja mislim... Ujednačenost visine i boje rikne, papir deblji-tanji, odsjaj mat-glanc i puno takvih stvari su postali bitniji od sadržaja stripa... To je diktat luksuza koji se sada nameće, tko je u vrijeme ZS i LMS vodio brigu u tome... Strip koji sam danas kupio za dva dana je znao biti raspadnut, bez korica ali to je bilo vrijeme kada su se stripovi čitali, danas se skupljaju da bi lijepo izgledali na polici. |
legaz |
Posted - 12/04/2012 : 08:58:05 quote: Originally posted by C Celtic
quote: Originally posted by Jasko
Definitivno , VČ i DW su savršeni spoj kvaliteta i cene Bonelijevih stripova u Srbiji. Ne mogu da verujem da ovi novopečeni izdavači očekuju da će kombinovanjem malih tiraža i visokih cena opstati na duži period. I vrapci na grani znaju da u ovoj zemlji , kao i u celom regionu bivše nam Juge veću prođu imaju samo Pas i Duh , sa njima još samo Julija , i to zahvaljujući Slobi koji nam je priuštio zaista retko kvalitetno izdanje u svakom pogledu , kao uostalom i sve drugo što stiže iz njegove izdavačke kuće. Žao mi je što junaci kao Tex , Mr No i Dampir nemaju dovoljno ljubitelja pa im budućnost u Srbiji , čini mi se , nije baš preterano svetla.
Moram reći da novim izdavačima želim uspešan biznis i sve najbolje , ali nisam baš siguran da se sa prilično visokim cenama Boneli svesaka mogu NN i MM izgurati na duge staze.
Cekaj samo trenutak. Darkvud ima svoj strip prodavnicu. A VC svoju stampariju. Koliko vidim, ostali se krecu oko slicnih cena. Ili gresim negde?
Pa ne znam , meni se čini da npr. 133 ( 190 bez popusta ) dinara i 300 ( 350-360 ) din. nisu baš isto . Naravno , u drugom slučaju u pitanju je kvalitetniji papir , ali ako DD , Zagor , Tex i ostali mogu da idu na papiru na kakvom idu , ne vidim zašto neki drugi moraju biti na boljem . Jbg , ipak su to kiosk izdanja , pa polovina ljubitelja Bonelija tretira ZS i LMS kao bibliju ( ne zamerite na poređenju ) , a štampani su na novinskoj hartiji. Forma je bitna , ali valjda je ljubitelju stripova sadržaj primaran , osim ako nije od onih što ih vole samo kao ukras na polici.
Voleo bih da je tako, ali bojim se da nije. |
C Celtic |
Posted - 12/04/2012 : 07:57:46 quote: Originally posted by Jasko
Pa ne znam , meni se čini da npr. 133 ( 190 bez popusta ) dinara i 300 ( 350-360 ) din. nisu baš isto . Naravno , u drugom slučaju u pitanju je kvalitetniji papir , ali ako DD , Zagor , Tex i ostali mogu da idu na papiru na kakvom idu , ne vidim zašto neki drugi moraju biti na boljem . Jbg , ipak su to kiosk izdanja , pa polovina ljubitelja Bonelija tretira ZS i LMS kao bibliju ( ne zamerite na poređenju ) , a štampani su na novinskoj hartiji. Forma je bitna , ali valjda je ljubitelju stripova sadržaj primaran , osim ako nije od onih što ih vole samo kao ukras na polici. |
dessa |
Posted - 12/04/2012 : 01:39:26 Jebo logiku, tako je. Važi i za Lilit. |
hua |
Posted - 12/04/2012 : 01:18:41 quote: Originally posted by dessa
U Trafikama.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41508
Po ovom topicu ispadne da u Darkvudu kosta 250 dinara u prva dva meseca. Nelogicno mi da u Trafikama kosta 210 sa karticom. |
Jasko |
Posted - 12/04/2012 : 01:14:57 quote: Originally posted by C Celtic
Cekaj samo trenutak. Darkvud ima svoj strip prodavnicu. A VC svoju stampariju. Koliko vidim, ostali se krecu oko slicnih cena. Ili gresim negde? |
hua |
Posted - 12/04/2012 : 01:14:05 quote: Originally posted by C Celtic
Ne mogu da verujem da ovi novopečeni izdavači očekuju da će kombinovanjem malih tiraža i visokih cena opstati na duži period.
Istina ja da su na velikom riziku. Oni su srecni ako izguraju do kraja serijal koji zapocinju. Ali nemaju izbor. Novi serijali nisu popularni, oni nemaju para da izdaju tiraz 5000 po svim kioscima. Nikako im ne zameram. Podrzavam ih. Mozda neko od njih ispliva u jaceg izdavaca. |
dessa |
Posted - 12/04/2012 : 01:11:35 U Trafikama. |
hua |
Posted - 12/04/2012 : 01:06:17 quote: Originally posted by C Celtic
Gde ima Julia za 210 dinara? |
C Celtic |
Posted - 11/04/2012 : 22:35:49 Definitivno , VČ i DW su savršeni spoj kvaliteta i cene Bonelijevih stripova u Srbiji. Ne mogu da verujem da ovi novopečeni izdavači očekuju da će kombinovanjem malih tiraža i visokih cena opstati na duži period. I vrapci na grani znaju da u ovoj zemlji , kao i u celom regionu bivše nam Juge veću prođu imaju samo Pas i Duh , sa njima još samo Julija , i to zahvaljujući Slobi koji nam je priuštio zaista retko kvalitetno izdanje u svakom pogledu , kao uostalom i sve drugo što stiže iz njegove izdavačke kuće. Žao mi je što junaci kao Tex , Mr No i Dampir nemaju dovoljno ljubitelja pa im budućnost u Srbiji , čini mi se , nije baš preterano svetla.
|
marinac |
Posted - 22/02/2012 : 19:34:33 quote: Originally posted by legaz
quote: Originally posted by marinac
quote: Originally posted by sawitch
Zvanicnu izdavacku kucu Attila & co. :) Da se vi bacite u masovnu proizvodnju... Cene ne bi bile toliko bitne jer radite ono sto volim i na lepsi nacin nego sto i mogu da zamislim...
Vidim ja da ti je promaklo.
Neka mu je maca šapnulaaaa.
Šta možemo kad čovek čita samo topike posvećene Zagoru, a sve se vidi. |
sawitch |
Posted - 22/02/2012 : 19:09:42
|
legaz |
Posted - 22/02/2012 : 18:11:04 quote: Originally posted by marinac
quote: Originally posted by sawitch
Zvanicnu izdavacku kucu Attila & co. :) Da se vi bacite u masovnu proizvodnju... Cene ne bi bile toliko bitne jer radite ono sto volim i na lepsi nacin nego sto i mogu da zamislim...
Vidim ja da ti je promaklo.
Neka mu je maca šapnulaaaa. |
marinac |
Posted - 22/02/2012 : 11:30:06 quote: Originally posted by sawitch
Vidim ja da ti je promaklo. |
sawitch |
Posted - 22/02/2012 : 11:25:31 Zvanicnu izdavacku kucu Attila & co. :) Da se vi bacite u masovnu proizvodnju... Cene ne bi bile toliko bitne jer radite ono sto volim i na lepsi nacin nego sto i mogu da zamislim... |
marinac |
Posted - 22/02/2012 : 11:15:02 quote: Originally posted by sawitch
Ja sam u sustini zadovoljan cenama Bonelija danas.. Sa svim tim popustima je to OK.. Samo bih voleo kada bi se VC malo trznuo po tehnickim pitanjima i sve bi bilo OK.. U manjim kucama, uslovno receno, imamo vece entuzijaste i marljivije radnike.. Inace, ja bih najvise voleo da vidim izdavacku kucu Attila77 & co.
A koje bi cene voleo da vidiš?
Nisi video Attila & co ni na jednom topiku? Čudno da ti je promaklo? Traži, traži pa ćeš naći... |
Bat Baterton |
Posted - 22/02/2012 : 11:13:36 DW i Padora mi najviše odgovaraju, odličan kvalitet uz tiraž od 1000 komada daje sasvim prihvatljivu cenu. VČ mi je drag, ali malo zaostaju sa kvalitetom, a PP i Dagda imaju malo jaču cenu ali za sada ipak uzimam njihove serijale, dok ne bude previše toga što pratim... |
sawitch |
Posted - 22/02/2012 : 11:10:31 Ja sam u sustini zadovoljan cenama Bonelija danas.. Sa svim tim popustima je to OK.. Samo bih voleo kada bi se VC malo trznuo po tehnickim pitanjima i sve bi bilo OK.. U manjim kucama, uslovno receno, imamo vece entuzijaste i marljivije radnike.. Inace, ja bih najvise voleo da vidim izdavacku kucu Attila77 & co. |
wesskowaz |
Posted - 22/02/2012 : 11:03:42 Za narudzbine preko 500 din postarina je 100 din. |
|
|