T O P I C R E V I E W |
acestroke |
Posted - 04/05/2012 : 23:25:00 od danas u SNK
Broj originala: 204 Scenario: Toninelli Crtez: Bignotti
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
velka031 |
Posted - 11/05/2012 : 14:56:22 quote: Originally posted by samotnjak
da se vratimo na temu
nego, meni je epizoda ''Velika protuva'' (ZS naravno)ostala u sjećanju po jednoj ružnoj stvari. radi se o štampi. sjećam se da je moj primjerak imao katastrofalan otisak i da je sve bilo smrljano.
ne znam da li sam ja imao tu (ne)sreću da me zakači takav primjerak, ili je cijela serija bila ista?
sjećate li se?
I moj je dosta loš, ali ne odudara previše od ostalih stripova iz toga vremena... Recimo Tex Teror u Savani isto loš otisak... |
solar |
Posted - 11/05/2012 : 12:43:36 Moj primjerak je relativno blijed, ipak može se normalno čitati. |
samotnjak |
Posted - 10/05/2012 : 22:59:16 da se vratimo na temu
nego, meni je epizoda ''Velika protuva'' (ZS naravno)ostala u sjećanju po jednoj ružnoj stvari. radi se o štampi. sjećam se da je moj primjerak imao katastrofalan otisak i da je sve bilo smrljano.
ne znam da li sam ja imao tu (ne)sreću da me zakači takav primjerak, ili je cijela serija bila ista?
sjećate li se? |
velka031 |
Posted - 10/05/2012 : 08:32:21 quote: Originally posted by Jasko
Samo ukazujem da pad interesovanja u klinaca nije od skoro, ima tome vec decenije :)
Općenito, sve se manje čita, nisu samo klinci problem... Danas se knjige mogu nabaviti za džabe, ali ni to nije pomoglo... |
velka031 |
Posted - 10/05/2012 : 08:31:02 quote: Originally posted by Duje Belak
Nakon ove epizode dolazi Donatelijevo remek-djelo Velika Zavjera, jedva čekam!
Već grizem nokte |
Duje Belak |
Posted - 10/05/2012 : 06:56:48 Nakon ove epizode dolazi Donatelijevo remek-djelo Velika Zavjera, jedva čekam! |
lwood |
Posted - 09/05/2012 : 23:46:46 quote: Originally posted by Jasko
Samo ukazujem da pad interesovanja u klinaca nije od skoro, ima tome vec decenije :)
to da,zadnjih 20 godina otprilike |
Jasko |
Posted - 09/05/2012 : 23:45:18 Samo ukazujem da pad interesovanja u klinaca nije od skoro, ima tome vec decenije :)
|
lwood |
Posted - 09/05/2012 : 23:42:53 quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by velka031
Točno je ono da strip umire zajedno s generacijom 60', 70', 80'... Nema tu puno priče, današnju djecu to ne zanima i amen... Ne onoliko koliko treba za svjetlu budućnost... Nije to nikakva tragedija, samo normalni slijed događaja, današnji klinci su opsjednuti pizdarijama koje im ne garantiraju neki zavidni IQ, ne znam nijednog osnovnoškolca (a znam ih dosta putem instrukcija) koji je pismen 100%, strava i užas...
Strip nije za klince koliko nije ni za te generacije. Ne zanima ni te sto su nekad kupovali stripove. A ni u moje vreme klince nije zanimao strip, tako da... Nista ovo ne pokazuje.
u tvoje vrime? kad to? ja san 77.godište i sičan se kad god bi kod nekog doša taj je ima bar jedan strip.virova ili ne.80-te su bile zlatne godine i vrhunac i nikad više neče tako bit šta se stripa tiče. to je činjenica
vec pocetkom 90-ih nije bilo interesovanja kod klinaca.
ma stvarno? inače ja san pisa o 80-tima (slovima:osamdesetima)
kad je ošlo sve u neku stvar normalno da je pala zanimacija za stripove |
lwood |
Posted - 09/05/2012 : 23:31:59 quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by D.J.
Ovo je valjda jedini topic u povijesti foruma u kojem je konverzacija skrenula sa Zagora na Kena Parkera i na njemu ostala! Nevjerovatno!
haha, vidi stvarno samo da ne pretjeramo pa svijet izgubi svoj centar
kamo sriče |
Jasko |
Posted - 09/05/2012 : 23:31:59 quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Jasko
quote: Originally posted by velka031
Točno je ono da strip umire zajedno s generacijom 60', 70', 80'... Nema tu puno priče, današnju djecu to ne zanima i amen... Ne onoliko koliko treba za svjetlu budućnost... Nije to nikakva tragedija, samo normalni slijed događaja, današnji klinci su opsjednuti pizdarijama koje im ne garantiraju neki zavidni IQ, ne znam nijednog osnovnoškolca (a znam ih dosta putem instrukcija) koji je pismen 100%, strava i užas...
Strip nije za klince koliko nije ni za te generacije. Ne zanima ni te sto su nekad kupovali stripove. A ni u moje vreme klince nije zanimao strip, tako da... Nista ovo ne pokazuje.
u tvoje vrime? kad to? ja san 77.godište i sičan se kad god bi kod nekog doša taj je ima bar jedan strip.virova ili ne.80-te su bile zlatne godine i vrhunac i nikad više neče tako bit šta se stripa tiče. to je činjenica
vec pocetkom 90-ih nije bilo interesovanja kod klinaca. |
ken2 |
Posted - 09/05/2012 : 22:36:34 quote: Originally posted by D.J.
Ovo je valjda jedini topic u povijesti foruma u kojem je konverzacija skrenula sa Zagora na Kena Parkera i na njemu ostala! Nevjerovatno!
haha, vidi stvarno samo da ne pretjeramo pa svijet izgubi svoj centar |
byoman |
Posted - 09/05/2012 : 22:34:38 quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by byoman gledam sad po ebayu i naiđem na ovo:
http://www.ebay.it/itm/RACCOLTA-COMPLETA-KEN-PARKER-COLLECTION-1-45-MOLTO-BELLA-DA-EDICOLA-/120909923127?pt=Fumetti_Occidentali&hash=item1c26cb0337#ht_2774wt_1185
čini se da je panini reizdao čitavog kena u 2-u-1 izdanjima bitno jeftinije od LL/F., al to je razumljivo (meke korice itd)
Lijepo izgledaju! Cak i podsjecaju na LL/Fibrino izdanje Kena. Jedino sto imaju nakaradno veliki naptpis "Ken Parker" na naslovnicama.
sad sam malo šunjao po forumima i pričaju ljudi da su table manje nego u originalnim izdanjima dakle ll/f. je duplo skuplji, ali je zato i bolje opremljen ne znam ni sam, vjerojatno ću jednog dana ugrabit ll/f. izdanje, sad pokušavam pokupovat ove američke koji mi fale prije nego se rasprodaju |
D.J. |
Posted - 09/05/2012 : 21:59:43 Ovo je valjda jedini topic u povijesti foruma u kojem je konverzacija skrenula sa Zagora na Kena Parkera i na njemu ostala! Nevjerovatno! |
D.J. |
Posted - 09/05/2012 : 21:56:58 quote: Originally posted by byoman gledam sad po ebayu i naiđem na ovo:
http://www.ebay.it/itm/RACCOLTA-COMPLETA-KEN-PARKER-COLLECTION-1-45-MOLTO-BELLA-DA-EDICOLA-/120909923127?pt=Fumetti_Occidentali&hash=item1c26cb0337#ht_2774wt_1185
čini se da je panini reizdao čitavog kena u 2-u-1 izdanjima bitno jeftinije od LL/F., al to je razumljivo (meke korice itd)
Lijepo izgledaju! Cak i podsjecaju na LL/Fibrino izdanje Kena. Jedino sto imaju nakaradno veliki naptpis "Ken Parker" na naslovnicama. |
samotnjak |
Posted - 09/05/2012 : 21:53:41 quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by samotnjak
inače, u mome gradu si za jedan Zagorov glancer bez po muke mogao da dobiješ i po dvadesetak Kenovih epizoda.
zar je danas drugacije?
e moj prijatelju, ja govorim za period od prije rata kada sam bio dječarak, a kada se danas radi o stripovima, u mome gradu je naravno sve drugačije. uopće ne poznajem nikoga ko se aktivno bavi kolekcionarstvom.
radim u školi već devet godina, i samo sam nekoliko puta vidio dječake da čitaju Zagora ili neke druge stripove.
na kisoku već mjesecima gledam jedna te ista izdanja. niko ih ne kupuje, a u naše vrijeme, mislim da Zagorov roman nije mogao ostati ni dva dana a da ne bude rasprodan.
ni ja uopće nema kolkciju već samo sjećanja. ovdje se na stripovi.com podsjećam na divnu prošlost i suzbijam nostalgiju |
dsormaz1 |
Posted - 09/05/2012 : 21:50:32 Moj prvi susret s Kenom bio je 1980. kad sam kupio epizodu "Niski udarci". Istovremeno sam kupio i prvog Judasa "Takav je bio Alan Skot", ta 2 stripa su mi zapela za oko jer su po naslovnicama to bili neki do tada nepoznati junaci. A do tada sam već naveliko čitao Zagora, Bleka, Texa, Mikija, Tellera i ostale. Onda sam mislio da su "Niski udarci" prva Kenova epizoda, nisam znao da su nekoliko godina ranije izašle prve 2 epizode jer tada još nisam čitao LMS. Taj dan kad sam kupio Niske udarce pamtim još danas, na kojem kiosku sam ga kupio, gdje sam sve išao tog dana, čak i kakvo je vrijeme vani bilo. Što se tiče Kena i Judasa odmah sam se oduševio s tim stripovima, pogotovo s Kenom. Već onda mi se kod Kena sviđala razlika koju sam uočavao u odnosu na druge navedene junake, realnost, zanimljiva priča s često neočekivanim završetkom, glavni junak koji zna i izgubiti na kraju...Volio sam onda više manje sve Kenove crtače osim Trevisana. Milazzo mi je bio najbolji. Ali danas mi je i Trevisan OK. |
byoman |
Posted - 09/05/2012 : 21:20:53 quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by acestroke
Mislim da jeste. Nema ti para, niti Zagorove kolekcije koja se danas moze usporedit s Kenovom kolekcijom od Libellus/Fibre.
Ma cekaj, pusti Fibru. To su deluxe skupa izdanja u tvrdom uvezu. Govorim o tim istim stripovima kao nekad, Ken iz LMS, Zagor iz ZS i LMS.
gledam sad po ebayu i naiđem na ovo:
čini se da je panini reizdao čitavog kena u 2-u-1 izdanjima bitno jeftinije od LL/F., al to je razumljivo (meke korice itd) |
lwood |
Posted - 09/05/2012 : 20:43:50 ja san kupova Kena (jer san redovno pratia ZS i LMS). al da mi je bia drag nije.ni crtež ni priča danas je gotovo obrnuto šta se tiče Ken vs sedmorka |
Brdar |
Posted - 09/05/2012 : 20:37:20 Nije meni bio Ken toliko los ni u djetinjstvu. A posebno sam gotivio Trevisana. |
velka031 |
Posted - 09/05/2012 : 20:03:58 Može se dobiti i više od 20 Kenova za Zagorovog glancera iz starijeg ZS&LMS perioda... |
King Warrior |
Posted - 09/05/2012 : 18:41:48 quote: Originally posted by acestroke
Mislim da jeste. Nema ti para, niti Zagorove kolekcije koja se danas moze usporedit s Kenovom kolekcijom od Libellus/Fibre.
Ma cekaj, pusti Fibru. To su deluxe skupa izdanja u tvrdom uvezu. Govorim o tim istim stripovima kao nekad, Ken iz LMS, Zagor iz ZS i LMS. |
acestroke |
Posted - 09/05/2012 : 18:37:50 Mislim da jeste. Nema ti para, niti Zagorove kolekcije koja se danas moze usporedit s Kenovom kolekcijom od Libellus/Fibre. |
King Warrior |
Posted - 09/05/2012 : 18:35:29 quote: Originally posted by samotnjak
inače, u mome gradu si za jedan Zagorov glancer bez po muke mogao da dobiješ i po dvadesetak Kenovih epizoda.
zar je danas drugacije? |
samotnjak |
Posted - 09/05/2012 : 18:23:28 quote: Originally posted by dcopic
Ja sam Kena zavolio sa epizodom Beli pakao, sjećam se da sam ju kao klinac čitao barem dvaput godišnje. Sakupljao sam ga po inerciji zajedno s drugim junacima ZS i LMS-a, ali nisam ga baš bio zavolio. Bolji mi je bio i Kapetan Miki, ali s odrastanjem i to se je naravno promijenilo.
kod mene je potpuno ista stvar. ama baš ista!
Kena sam skupljao u vremenu kada sam arhivirao sve od ZS-a i LMS-a ali ga nisam mogao probaviti. međutim, kada mi je u šake pao Beli pakao, ostao sam bez riječi. pročitao sma ga nekoliko puta, sjećam se da moj primjerak nije imao naslovnicu.
inače, u mome gradu si za jedan Zagorov glancer bez po muke mogao da dobiješ i po dvadesetak Kenovih epizoda. to su bila naša dječija mjerila i rezoni, a danas je naravno drugačije (s tim da Zagor ostaje Zagor. moj junak bez premca, a o Kenu sve najbolje ) |