T O P I C R E V I E W |
acestroke |
Posted - 04/05/2012 : 23:34:16 od dans u SNK
Broj originala: 77 Scenario: Tiziano Sclavi (obe price) Crtez: Corrado Roi (Poslednji Covjek Na Zemlji) & Luigi Piccatto (Kosmar)
 |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
King Warrior |
Posted - 24/06/2012 : 13:07:12 Pa vjerovatno bi se nasao neki drugi izdavac koji bi nastavio dalje. Mozda bi se cak i potrudio da ispravi greske prethodnika. Niko nije nezamjenjiv, pogotovo u ovo vrijeme kada imamo poplavu izdavaca!  |
PijaniPatak |
Posted - 24/06/2012 : 13:01:23 quote:
odusevljava naslov iduceg broja:
KILLERI STIGLI IZ MRAKA!!????????? u vrazju mater i sve... stvarno ne bi bila nikakva steta da bankrotira
U vrazju mater! Voleo bih i ja da sada bankrotiraju, samo da vidim autore ovakvih postova kako liju gorke suze u stilu "sta sada da radimo?" |
Zagor12 |
Posted - 23/06/2012 : 19:34:18 quote: Originally posted by lwood
ili posljednji man na Zemlji 
ili poslijednji man koji je ostao na Earth. epizode su mi nekako prekratke, Anna Never mi ide na živce... |
Oki |
Posted - 23/06/2012 : 16:09:08 Pročitao danas... Ovdje se u biti radi o dvije kraće epizode koje su stavljene u jedan redovni broj,a jedna sa drugom nemaju apsolutno nikakve veze,pa mi nije jasno zašto i naslov druge epizode nije na naslovnici? Pogotovo zbog toga jer mi je prva epizoda totalno bezveze i šteta što je i ovdje fenomenalni Roi uopće trošio vrijeme na ovakve gluposti.. Druga epizoda u stripu "incubus" mi je zato puno bolje legla...onako prava priča iz zone sumraka,a i Piccato je u vrijeme nastanka ove epizode još znao crtati jer nije švrljao i šarao kao što to čini danas... |
Lucy Liu |
Posted - 15/05/2012 : 18:17:53 Ostavljajući prevoditeljske nebuloze sa strane, dobra je epizoda, tj. obje nje. |
lwood |
Posted - 12/05/2012 : 14:46:52 ili posljednji man na Zemlji  |
Oki |
Posted - 09/05/2012 : 16:49:25 Ja se sada recimo čudim kako to da ovom broju 77 nisu u prevodu stavili naslov: LAST MAN NA ZEMLJI ??? |
bjelolasica |
Posted - 09/05/2012 : 15:27:18 quote: Originally posted by King Warrior
mislio sam Killeri nesto kao Beatles Ali onda ostaje kljucno pitanje zasto I umjesto S Ma Ludens se zajebo, nema drugog objasnjenja.
Ma naravno ti momci imaju i vlastiti brend pa nitko nesmije ih koristiti bez njihove dozvole. Mogu li negdjevidjeti kratak sadržaj. |
Oki |
Posted - 09/05/2012 : 15:24:27 odusevljava naslov iduceg broja:
KILLERI STIGLI IZ MRAKA!!????????? u vrazju mater i sve... stvarno ne bi bila nikakva steta da bankrotira
[/quote]
   ....koji KRETTENI.... |
DOMI |
Posted - 09/05/2012 : 08:59:01 ... i dalje vjerujem da je preostalo dovoljno vremena za ispravak tog naslova  ____________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR Iznenađenje pod krinkom (HC) već u SNK |
DeeCay |
Posted - 08/05/2012 : 22:40:43 quote: Originally posted by Curunir
pa zar niste vidjeli sto sam napisao? dođe do promjene ako postoji neka reakcija. ispipava teren. zato treba odmah reagirati.
Ja sam siguran da ti odmah šalješ anonimne mailove sa sugestijama u SA/Ludens čim primijetiš neku anomaliju... |
King Warrior |
Posted - 08/05/2012 : 18:47:43 mislio sam Killeri nesto kao Beatles Ali onda ostaje kljucno pitanje zasto I umjesto S Ma Ludens se zajebo, nema drugog objasnjenja. |
bjelolasica |
Posted - 08/05/2012 : 18:44:35 quote: Originally posted by King Warrior
Jedino logicno objasnjenje bi bilo da se radi o grupi manijaka koji sami sebe nazivaju Killeri™.
    |
Curunir |
Posted - 08/05/2012 : 18:43:42 a kako ce se nazivati ako se radnja odvija u UK??? "ub(oj)ice", i to na cirilici i crkvenoslavenskom???
 nema to nikakve veze. ub(oj)ice i kvit. |
King Warrior |
Posted - 08/05/2012 : 18:38:07 Jedino logicno objasnjenje bi bilo da se radi o grupi manijaka koji sami sebe nazivaju Killeri™. |
Curunir |
Posted - 08/05/2012 : 18:31:10 pa zar niste vidjeli sto sam napisao? dođe do promjene ako postoji neka reakcija. ispipava teren. zato treba odmah reagirati.
sad, da s lizom nema straha, ne bih bas rekao. ali da je ona najmanje losa od svih koji su tamo promarsirali, jest. cak je ovaj dd unutra solidno preveden, osim na svega nekoliko mjesta gdje su zestoke jezicne nebuloze. srecom, ne utjecu na radnju. |
Johnny Difool |
Posted - 08/05/2012 : 12:31:55 Točno to, naslovi u najavama se vrlo često razlikuju od konačnih naslova sljedećih brojeva. Najsvježiji primjer je Tex br. 110 koji je najavljen kao Fantomski rudnik, a objavljen je pod naslovom Sablasni rudnik.
Tako da vjerujem da će sljedeći DD extra biti jednostavno Ubojice iz mraka. Da ga prevodi Tamara Pliško bila bi neka nebuloza, ali s Elizabetom (Sonjarom) Garber nema straha. |
DeeCay |
Posted - 08/05/2012 : 12:14:13 quote: Originally posted by Curunir
pa tako ili samo ubojice iz mraka ili ubojice iz tame, ne mora sve doslovno... ali ima mnogo dobrih kombinacija, a ona bas najnajgore. kakvi crni killeri, fuj!! ne moramo jos uvoziti i kretenizam iz talijanskog, ionako imamo svojih dovoljno...
Ah curunire, znaš i sam da je to samo najava i da to uvijek naprave zbrda zdola, a konačni naslov je nerijetko drugačiji... Ako to naprave i u finalnoj verziji, e onda ih tek stvarno treba lupiti po prevoditeljskim prstićima. A originalni naslov je zaista vrlo čudna jezična šema. |
Lucy Liu |
Posted - 08/05/2012 : 02:02:14 Pa ni originalni naslov nije ništa bolji:
"I killer venuti dal buio"
Ludens je samo doslovno, baš najdoslovnije to preveo. |
elfak nish |
Posted - 08/05/2012 : 01:09:36 quote: Originally posted by dante
Mislim da bi Google translator imao vise uspjeha pri prijevodu naslova epizoda...
Translater mi je izbacio ovo "Убице долазе из мраку"
  |
dante |
Posted - 08/05/2012 : 00:45:18 Mislim da bi Google translator imao vise uspjeha pri prijevodu naslova epizoda... |
Curunir |
Posted - 07/05/2012 : 23:34:09 quote: Originally posted by Poli
a sta ako ekipa samo pokusava biti cool & chic sa svojim novim rjecnikom 
jo ekipe koja radi na tekstu: jedna baba |
IGMAN2 |
Posted - 07/05/2012 : 23:03:27 ili samo bukvalno prevode talijanski naslov 'I Killer venuti dal buio'
Ni Abaton nije bio siguran oko naslova-izasao je s naslovom 'Ubice dolaze iz mraka', a najavili su ga kao 'Ubica iz mraka' |
Poli |
Posted - 07/05/2012 : 21:38:46 a sta ako ekipa samo pokusava biti cool & chic sa svojim novim rjecnikom 
|
Curunir |
Posted - 07/05/2012 : 19:16:33 nazalost, nije tako. to da dizu zivac trazilo bi pamet i... znanje jezika (bar nekog). a toga u LU nema ni za lijek
doduse, nesto drugo na tragu ovoga moglo bi biti: ovo je kao probni balon, pa se cekaju rekacije i pogotovo PRIJEDLOZI koji onda budu katkad i prihvaceni u ispravljenim naslovima. a sve kao ne gleda se, he-he. |