forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor vs Zagor vs Zagor vs Zagor...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
King Warrior Posted - 25/05/2012 : 11:42:45
Trenutno imamo cijelu poplavu Zagorovih izdanja od prvog broja.

-Libellus je danas startovao sa ultimativnim izdanjem u boji, HC, od prvog broja. Govori se nesto o 15 knjiga godisnje...vidjecemo.

-Ludens je prije skoro godinu poceo sa KI izdanjem, takodje HC, u potpunosti u crno-bijeloj tehnici, cak i naslovnice unutar stripa. Poslije godinu dana izasle su tri knjige.

-Agarthi Comics; Uskoro startuje od prvog originalnog broja. Format je kao u originalnih izdanja(nesto veci od Ludensa i VC); kvalitetno SC izdanje premijerno na bosanskom jeziku. Nesto se suska da ce ici svakih dvadesetak dana, mozda cak i brze. Povoljno za nesto manje dublji dzep.

- VCKI; HC, sa naslovnicama u boji unutar stripa i glavnim naslovnicama koje crta Laurenti. Imali su dobar start, u posljednje vrijeme nesto su bas usporili.

- Poznato je da jos uvijek izlazi extra serija od SD/Ludens. Imali su zbrku oko numeracije, preslagivanje epizoda i slicno.

- Naravno, ne treba zaboraviti ni ZS/LMS izdanja koja su imala bezbroj rupa, ali ti stripovi imaju nostalgicnu vrijednost.

Dakle, koje izdanje planirate da uzmete?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kucak Posted - 23/06/2012 : 20:48:17
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by kucak

quote:

Ja sam više puta pokušao početi skupljeti nešto drugo ali poslije Zagora opet Zagor... VC KI, Ludens KI, Libellus KI, Agarthi... Jednostavno me tjeraju da Zagora skupljam cijeli život :)

I kud ćeš ljepše..

Od ovoga što je sada na tržištu nema dalje

Ali smo svejedno bili sretni s onim što imamo. Ko beba sa zvečkom.
U vrijeme Juge ovo nismo mogli poželjeti ni u najluđim snovima...

velka031 Posted - 21/06/2012 : 11:59:58
quote:
Originally posted by kucak

quote:

Ja sam više puta pokušao početi skupljeti nešto drugo ali poslije Zagora opet Zagor... VC KI, Ludens KI, Libellus KI, Agarthi... Jednostavno me tjeraju da Zagora skupljam cijeli život :)

I kud ćeš ljepše..

Od ovoga što je sada na tržištu nema dalje
U vrijeme Juge ovo nismo mogli poželjeti ni u najluđim snovima...
kucak Posted - 20/06/2012 : 22:52:22
quote:

I kud ćeš ljepše..
velka031 Posted - 17/06/2012 : 13:32:37
REJS Posted - 14/06/2012 : 23:29:24
Samo Originalni Zagor by Italy.
Jos samo 9 brojeva i sto se tice sage Zagor nikaj me vise ne zametel od tij stripaca.
Mogu se posvetiti drugim junacima.
gjuro76 Posted - 14/06/2012 : 20:53:22
Ja poceo skupljati LMS i ZS '82 godine, ZS broj 630 je bio prvi strip koji mi je tata tad kupio.

Mojoj ekipi tada je Zagor bio i ostao car broj 1 u svijetu stripa!
velka031 Posted - 14/06/2012 : 00:04:17
Kod mene u Osijeku je bio slučaj da su kraljevi bili Zagor i Blek, koliko se sjećam Zagor je ipak prednjačio... Yu Blek nije bio baš omiljen u mom društvu, više smo voljeli "starog" Bleka (nismo imali pojma da su ga izmislili Essegesse, za nas je stari Blek bio onaj francuski)... Ostali junaci kotirali su tako-tako, prije svih su popularni bili Tex i Mister No, tu i tamo se našao netko ko je najviše volio Marka... Nikome, ali baš nikome nije se sviđao Ken Parker...
Brdar Posted - 13/06/2012 : 23:34:10
U mojoj raji, a i u mom gradu (Travnik) u drugoj polovini 80-ih najpopularniji su bili ZAGOR (svima je bio kralj) i MISTER NO (jer je bio realan i jer je za razliku od BLEKA i primao i davao udarce, dakle, nije bio nepobjediv). Znam samo dvojicu (sada vec bivsih) kolekcionara koji su zajedno sakupljali Bleka.
Meni licno najbolji su tada bili KAPETAN MIKI i ZAGOR, ostale sam citao i vrednovao sa jednakim zarom, bilo da se radi o ZS i LMS postavi tadasnjoj a i prijasnjoj, kao i tada vanrednim izdanjima navedenih edicija kao sto su DD i MM. Cak sam medu prvim imao i kolekciju NIK RAJDERA (prvih 35 brojeva), dobio 3 NR-a jedan bilo koji osim KEN PARKERA (Ken bas nije bio omiljen tada).
A sto se Blekove dominacije tice, nije je uopce bilo osim kod dvojice spomenutih bivsih kolekcionara. Cak je MARK bolje kotirao os njega, pogotovo kad se pojavio TRAPER KERI kao dodatak.
King Warrior Posted - 13/06/2012 : 22:54:30
quote:
Originally posted by cronos six

blek stena bio je ikona 80-ih.dok je zagor delio 2 mesto s k.markom i kit telerom.

Po nekim navodnim Dnevnikovim brojkama, koje su neki insajderi lansirali, izgleda da je bilo tako, medjutim,
kada se sjetim stripofila iz tih dana, svih onih sto su skupljali i citali stripove, a bilo ih je u to vrijeme hvala bogu bas dosta,
mogu samo reci Zagor je bio i ostao kralj.
Nemoguce da je Blekovaca bilo vise,
i tada su svi volili najvise Zagija, kao i danas.
Otprilike od svakih 10 stripofila njih 7-8 je najvise volilo Zagora.
Gdje su zivjeli ti koji su najvise volili Bleka, nemojte me pitati, ja ih nisam poznavao,
a kao sto rekoh, u to vrijeme je svaki drugi deckic citao stripove.
cronos six Posted - 13/06/2012 : 22:16:28
blek stena bio je ikona 80-ih.dok je zagor delio 2 mesto s k.markom i kit telerom.
Sneaksie Thiefsie Posted - 13/06/2012 : 22:03:16
Zagora nikad dosta

dodje mi da pocnem i da ga crtam
samo da ga ima jos i vise
velka031 Posted - 13/06/2012 : 20:53:18
Nekako mi se sada čini da je najbolje, ako se ima para, uzimati i Libellusovog i Ludensovog kolekcionarca, no s obzirom da Ludens očito ne misli ubrzati stvar, idealno mi se čini Libellus + Agarthi (preferiram crno-bijelo)... Mislio sam da neću uzimati Libellus izdanje ali kada vidim taj ritam izlaženja, ne mogu odoljeti :)
giant Posted - 03/06/2012 : 09:50:23
quote:
Originally posted by vang0gh24

za mene licno ZS i LMS ce zauvek biti ultimativno zagorovo izdanje. to nije samo strip, to je deo istorije. lako je danas izdati tvrdoukoricene cigle od 300+ stranica u boji sa 3D efektima i povezom sa garancijom na 80 godina po mizernoj ceni od 20 evra. trebalo je imati muda 68 kreniti sa potpuno novom vrstom zabave za mlade u zemlji gde su komunisti cenzurisali i brbljanje pijanica po kafanama, gde je pro ruska garnitura na vlasti davala svemu sto dolazi sa zapada negativan predznak.. i danas neki jos imaju smelosti da omalovazavaju i blate ta izdanja koja da nisu izdata danas je pitanje da li bi uopste i postojali stripovi.com a kamali fensi stripovi koji lice na svete biblije.
iskreno se nadam da ce odredjen broj ljudi koji prelazi na ove nove cigle poceti rasprodaju svojih 'inferiornih' LMS I ZS kolekcija.

Potpis sa moje strane...samo još da možda i dodam, da i za nas nostalgičare TREBA da stripovi guraju dalje..bile to cigle ili kiosk izdanja - prvenstveno zbog mlađe populacije.JBG, mlađe generacije su ipak puno zahtevnije za sam dizajn stripa (pretpostavljam). Iako je unutra strip ostao potpuno isti. Za mene barvani strip ne dolazi u obzir, pogotovo ne Zagor. Ali ok, pratiću iz daljine šta će se desiti sa trgom sada već "prenatrpanom" raznih izdanja....bio to Zagor ili koji drugi junak...!
DOMI Posted - 03/06/2012 : 00:59:19
quote:

za mene licno ZS i LMS ce zauvek biti ultimativno zagorovo izdanje. to nije samo strip, to je deo istorije. lako je danas izdati tvrdoukoricene cigle od 300+ stranica u boji sa 3D efektima i povezom sa garancijom na 80 godina po mizernoj ceni od 20 evra. trebalo je imati muda 68 kreniti sa potpuno novom vrstom zabave za mlade u zemlji gde su komunisti cenzurisali i brbljanje pijanica po kafanama, gde je pro ruska garnitura na vlasti davala svemu sto dolazi sa zapada negativan predznak.. i danas neki jos imaju smelosti da omalovazavaju i blate ta izdanja koja da nisu izdata danas je pitanje da li bi uopste i postojali stripovi.com a kamali fensi stripovi koji lice na svete biblije.
iskreno se nadam da ce odredjen broj ljudi koji prelazi na ove nove cigle poceti rasprodaju svojih 'inferiornih' LMS I ZS kolekcija.

djelomično istina - ZS i LMS jesu dijelovi našeg djetinjstva/mladosti i nostalgično djeluju, ali budimo iskreni - nova color izdanja Libellusa i Ludensa (kolekcionarsko) toliko su speriorna graf.opremom/uvezom da se to ne može niti uspoređivati s (tadašnjim) Dnevnikom ... da ne govorim o Dnevnikovom Dylan Dogu i kraljevskom kolekcionarskom izdanju Dylan Doga od strane Libellusa...
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR
Mairosu Posted - 02/06/2012 : 18:42:30
quote:

gde je pro ruska garnitura na vlasti davala svemu sto dolazi sa zapada negativan predznak..

Toliko smo bili pro ruski da nas je NATO podrzao protiv Staljina, a toliko smo mrzeli zapad da su '68 u Beogradu uveliko imali rock n roll spektakle, na stranu sto je svaki bitniji zapadni film stizao u nase bioskope u rekordnom roku.

Narodski receno, ne lupaj.
vang0gh24 Posted - 02/06/2012 : 18:37:20
PijaniPatak Posted - 28/05/2012 : 23:48:37
drzim im fige za to...
DeeCay Posted - 28/05/2012 : 17:53:24
Ah, zaboravio da su ovi talijanci u boji s manje stranica po broju! Eto onda i argumenta u prilog Ludensu, više epizoda u jednoj knjizi. No nekako osjećam da se se kod Libellusa to odvijati većom brzinom...
King Warrior Posted - 28/05/2012 : 17:46:17
quote:
Originally posted by DeeCay

Već sad su Libellusovci pretekli Ludens za jedan broj

Nisu. Prve 4 LL knjige sadrze materijal iz prve dvije knjige ludensovog KI.
Ludens je trenutno kod broja tri.
LL ce nastaviti sa ovim brojem stranica, kod Ludensa nije sigurno koliko ce stranica imati kasnije epizode, da li ce zavrsavati sa kompletnom pricom ili nastavljati sa neodredjenim brojem stranica.
Jedno je sigurno, a to je da ce LL vec u narednih nekoliko mjeseci prestici Ludens.

DeeCay Posted - 28/05/2012 : 17:31:59
quote:
Originally posted by King Warrior
Izgleda da je Curunir bio u pravu kada je najavio propast ludensovog KI izdanja.

Iako forum i nije neki reprezentativan primjerak bilo kakve ankete, mislim da bi se složio s onim zlogukim prorokom Curunirom... Već sad su Libellusovci pretekli Ludens za jedan broj, a cijena je bila pristupačnije. No, još jedna stvar, kad je Zagor u pitanju, ništa nije nemoguće, možda čak i postoji razumna šansa da će ići i jedno i drugo.
acestroke Posted - 28/05/2012 : 16:54:37
velka031, dosta zajebancije, prelazi odmah na Libellus izdanje, i gotova stvar.
;)
Nema sanse da Ludens KI ubrza ritam, izace najvise 2 ili 3 knjige godisnje, i to ti je to, ako uopste i prezivi
velka031 Posted - 28/05/2012 : 16:11:46
quote:
Originally posted by Zagooor

Koliko sam do sada čuo rijetki su oduševljeni Ludens kolekcionarskim,zašto ?

Po meni je ok, osim što je prva knjiga teški škart i tu bi trebali vratiti lovu svima koji su je kupili (zgužvani, nikakvi papir) i što izlazi puno presporo... Kada bi izdavali barem 4-5 knjiga godišnje, za mene ne bi bilo dileme jer ne volim Zagora u boji... Ako ostane ovakav ritam ili ako propadnu, prelazim na Libellus (sa VČ bi bio u prevelikom zaostatku + grozne Laurentijeve naslovnice)...
wolf Posted - 28/05/2012 : 15:30:14
Ipak, Ludensov KI ima znatvo veći broj stranica, a tu je i odbojnost dosta ljudi prema boji, tj. preferiranje c/b izdanja. Vjerojatno će kuburiti dok ide.
Zagooor Posted - 28/05/2012 : 12:42:30
Libellus dizajn je mnogo privlačniji oku nego Ludens Kol.
King Warrior Posted - 28/05/2012 : 12:30:34
quote:
Originally posted by Zagooor

Koliko sam do sada čuo rijetki su oduševljeni Ludens kolekcionarskim,zašto ?

Pa sada...bilo je tu nekih primjedbi.
Mnogi su ostali razocarani jer su naslovnice unutar albuma crno-bijele.
Druga tacka o kojoj bi se moglo diskutovati je ta da nisu krenuli sa reprintom tutto serije vec originalnih izdanja. U originalnoj seriji je bilo dosta brzopletih gresaka u crtezu koje su kasnije u tutto ispravljene.
Zatim, tu je i stvar sa papirom. U prvom broju je upotrebljen deblji papir, u drugom sasvim druga vrsta papira, tako da te dvije knjige imaju skoro isti broj stranica a prva knjiga izgleda skoro duplo deblje.
Ritam izlazenja nije na zavdinom nivou.
To su uglavnom glavne kritike ovog izdanja.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000