T O P I C R E V I E W |
djukak |
Posted - 15/06/2012 : 15:25:48 U boji kako pise na Stripovi na kvadrat
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
dsormaz1 |
Posted - 03/07/2012 : 20:26:25 Nemam ludensov specijalac, pretpostavljam da je prijevod isti, za koloriranje ne znam... |
andjelt |
Posted - 03/07/2012 : 20:16:59 da li je kolorisanje i prevod isti kao kod ludens specijalca ? |
dsormaz1 |
Posted - 03/07/2012 : 19:05:44 Izgleda da Jim Gitara posjeduje, za ono vrijeme, jedinstveni primjerak revolvera koji može ispaliti čak 8 hitaca prije ponovnog punjenja :)
|
Patrix |
Posted - 26/06/2012 : 23:14:11 imam ga već u specijalu |
velka031 |
Posted - 26/06/2012 : 23:03:27 quote: Originally posted by dnevni boravak
Ova priča je pravi Nolitin draguljčić, nije brušen do kraja ali sve je na svom mjestu, lagan uvod u povijest mjesta radnje, akcija, non stop obrati priče, likovi, crtež. Volio bih danas više ovakvih epizoda.
Često mi fali Nolitta i njegovi majstorski scenariji, taj čovjek je jednostavno nenadoknadiv |
dnevni boravak |
Posted - 26/06/2012 : 20:21:22 Ova priča je pravi Nolitin draguljčić, nije brušen do kraja ali sve je na svom mjestu, lagan uvod u povijest mjesta radnje, akcija, non stop obrati priče, likovi, crtež. Volio bih danas više ovakvih epizoda. |
Combatrock |
Posted - 23/06/2012 : 16:40:05 ja kupujem ovog ofarbanog gitaru... gitara je strasan drkadzija... |
zagor fan |
Posted - 23/06/2012 : 10:25:51 Kupujem |
tumen |
Posted - 23/06/2012 : 01:13:20 Veoma dobra priča i pomalo potcenjena, iako kraća, ništa lošija od nekih pre i posle nje.Pravi Zagorov zlatni period. Inače, jedna od poslednjih tih starijih priča koje sam pročitao, dugo vremena nisam imao to zadovoljstvo. |
giant |
Posted - 22/06/2012 : 20:28:04 Danas sam kupio ovaj Klasik...iako je u koloru, mislim da je dosta dobro urađen.Čak odličan. Dakle, iako sam bio nekako skeptičan oko tog broja, prijatno sam se iznenadio. I ne, neću ga samo staviti na policu nego i pročitati...možda 2 puta, šteta je ovakvu epizodu samo staviti na policu.
Edit: i da, netko je gore spomenuo "mekan" papir...istina. Ja imam to sreću, da odem do trgovačkog centra, gde imaju oko 15 komada svakog stripa. Dakle izaberem onoga najlepšega, iako mi to niti nije prioritet. Ali ako ga baš kupim, zašto da ne-4 eura nije niti malo a da ne gledam kakav sam primjerak dobio. Ali da se vratim nazad, dakle svih 15 komada bilo je oštećenih.Gore i dole na hrbatu, gde su odrezani, sve je bilo pocepano. Onda sam otišao u drugu trafiku, gde je bilo slično. No, uzeo sam jednog i zaljepio ga uhu ljepkom, tako da je sad ok. Očigledno malo slabija sarža papira/kartona, ne znam. |
djukak |
Posted - 20/06/2012 : 20:46:12 quote: Originally posted by PijaniPatak
de bre ne zajebavaj me
|
PijaniPatak |
Posted - 20/06/2012 : 10:37:21 quote: Originally posted by djukak
quote: Originally posted by PijaniPatak Dakle, nije istina da su svi stripasi na forumu. Ima sveta i van njega
Sve mi se srušilo............
de bre ne zajebavaj me |
DeeCay |
Posted - 20/06/2012 : 09:44:31 hehe, jel ovaj klasik netko čita ili se samo slaže na policu?
Nije loša epizodica... zagor opet može izraziti svoje prijateljstvo naspram svog (ne)prijatelja Jima Gitare. E, naslov odlično odgovara naslovnici.
Recka dotične epizode: http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lusp-4-moj-prijatelj-jim-gitara/1360/ |
DeeCay |
Posted - 20/06/2012 : 09:09:14 quote: Originally posted by PijaniPatak Danas sam video jednu grupu osnovnoskolaca kako prolazi pored kafica. Dvojica citaju Dampira, jedan Dilana i jos dvojica Zagora. Dakle, nije istina da su svi stripasi na forumu. Ima sveta i van njega
To su valjda lokalni zlostavljači, istukli nekog forumaša i oteli mu stripove... |
djukak |
Posted - 20/06/2012 : 08:00:14 quote: Originally posted by PijaniPatak Dakle, nije istina da su svi stripasi na forumu. Ima sveta i van njega
Sve mi se srušilo............ |
PijaniPatak |
Posted - 20/06/2012 : 00:53:07 jbg ja sam koloromrzac onoga sta imam u c/b izdanju
ali ontopic ne bi niko nikome ispunjavao nikakve zelje da nije siguran da ce time ispuniti i svoje materijalne zelje. Alo bre, u vremenima smo kada ni pas ne mase repom dzabe. Libellusu svaka cast na kolorcima, vidim da su svi to docekali rasirenih ruku, ali u meni za te stvari nece naci musteriju. Ali neka samo nastave, kao i Ludens i VC. Bitno je da ima ko da cita, a da nisu sve stari dripci. Danas sam video jednu grupu osnovnoskolaca kako prolazi pored kafica. Dvojica citaju Dampira, jedan Dilana i jos dvojica Zagora. Dakle, nije istina da su svi stripasi na forumu. Ima sveta i van njega |
Zagor12 |
Posted - 19/06/2012 : 20:53:41 U moje vrijeme bio si sretan ako si imao za redovni. Ccc.... |
DOMI |
Posted - 19/06/2012 : 20:52:28 da, ali ovo je zanimljiva situacija - tržišna utakmica... Ludens će uskoro izbaciti četvrtu Zagor knjigu, a Libellus brojeve 5,6,7 i 8. Bit će vrlo zanimljivo pratiti koje će izdanje opstati... Mene npr.sin gnjavi da kupujem OBA, što ne dolazi u obzir... Tada je odabrao KOLORCE... ____________________________________________________________________________________________________________________________________________ 43 godine Alan Forda u HR OTOK MRAČNJAKA samo što nije |
tumen |
Posted - 19/06/2012 : 19:01:11 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by tumen greška izdavača poput Ludensa i recimo Veselog četvrtka je što su uopšte i počeli sda nekim kolekcionarskim izdanjima, trebali su te potencijale usmeriti na neke druge strane, maksimalno promovisati nihova kiosk izdanja i na taj način održavati tezu da je strip ipak jedno štivo za razbibrigu i utošak slobodnog vremena koje ne košta suvog zlata.
A jesi naivan.Ludens je pokrenuo kolekcionarca da ga ne bi Libellus pokrenuo ali oni su ga zeznuli s kolorcem.Sve je to biznis i godišnje se na stripovima u hr okrene par miliona kuna.
Pa naravno da je jasna bila namera Ludensa, ali eto uvek će izdavač poput Libelusa naći načina da im doskoči sve dok ovi budu zalazili u "njihovu avliju". Bolje se bori protiv konkurencije svojim adutima, ne mora ta konkurencija uvek da bude direktna, može i indirektna.O tome pričam.Na kraju, važno je koliko si zaradio, a ne na čemu si zaradio.Samo, za sve to je potrebno imati i malo više lukavstva i pameti, ali i potruditi se malo više, ne birati uvek najlakši put. |
jaki |
Posted - 19/06/2012 : 18:55:31 quote: Originally posted by tumen greška izdavača poput Ludensa i recimo Veselog četvrtka je što su uopšte i počeli sda nekim kolekcionarskim izdanjima, trebali su te potencijale usmeriti na neke druge strane, maksimalno promovisati nihova kiosk izdanja i na taj način održavati tezu da je strip ipak jedno štivo za razbibrigu i utošak slobodnog vremena koje ne košta suvog zlata.
A jesi naivan.Ludens je pokrenuo kolekcionarca da ga ne bi Libellus pokrenuo ali oni su ga zeznuli s kolorcem.Sve je to biznis i godišnje se na stripovima u hr okrene par miliona kuna. |
tumen |
Posted - 19/06/2012 : 18:49:42 Ako se pod ostvarivanjem želja misli na osluškivanje onoga što očekuju forumaši na ovom i još ponekom strip forumu, onda je to to od Libelusa, zaista ispunjavaju želje. Ljubitelja stripa zagriženih u Boneli izdanja ionako po junaku nema više od 500 sem možda kod Zagora nešto više i to su uglavnom upravo forumaši, tako da je pametno osluškivati njihove želje, a i ekonomski isplativo ako štampaš stripove u Hc varijanti i tiražu od 500 primeraka (Zagor nešto više) .
Zato je totalno nelogično porediti ovakve izdavače sa onima koji stripove štampaju u većem tiražu i šalju ih na kioske. Voleo bih da vidim da li bi Libelus ispunjavao želje da recimo zamene mesto sa Ludensom i štampaju u većem tiražu i distribuiraju stripove na kioske?Naravno da ne bi jer nema šanse da bi im hiljade ljudi kupovalo stripove po cenama koje bi oni odredili (neka bi bile i manje nego što su sada zbog tiraža,opet nema šanse da bi držali ludensove cene) . Po meni, greška izdavača poput Ludensa i recimo Veselog četvrtka je što su uopšte i počeli sda nekim kolekcionarskim izdanjima, trebali su te potencijale usmeriti na neke druge strane, maksimalno promovisati nihova kiosk izdanja i na taj način održavati tezu da je strip ipak jedno štivo za razbibrigu i utošak slobodnog vremena koje ne košta suvog zlata. |
acestroke |
Posted - 19/06/2012 : 17:58:37 Ocito imamo razlicita misljenja o Libellusu. Meni su oni ostvaraci zelja kad su stripovi u pitanju, tebi su prodavnica strip-knjiga.
Kako kome. |
djukak |
Posted - 19/06/2012 : 17:46:26 quote: Originally posted by acestroke Ovdje grijesis, druze. Ovo radi Libellus, a NE Ludens.
Naravno da Libellus ne ispunjava ničije želje. Ljudi to rade zbog novaca.... Kao i svi... |
acestroke |
Posted - 19/06/2012 : 16:38:14 quote: Originally posted by jaki
Normalno,Ludens postoji da bi tebi i sličnima tebi ispunjavao želje.
Ovdje grijesis, druze. Ovo radi Libellus, a NE Ludens.
|
jaki |
Posted - 19/06/2012 : 16:00:35 Normalno,Ludens postoji da bi tebi i sličnima tebi ispunjavao želje. Oni kao i svaka firma imaju poslovni plan i toga se drže.A mi ih pratimo ili ne. |