T O P I C R E V I E W |
kandraks |
Posted - 02/07/2012 : 19:39:43 Cudi me da neko ranije nije otvorio ovaj topic...
Tex Maxi br.12 - "Paklena Postrojba"
Tekst:Claudio Nizzi Crtež:Ugolino Cossu
|
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
bjelolasica |
Posted - 07/08/2014 : 14:52:49 quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by bjelolasica
Nabavio sam dva maxija i ovaj mi se raspao. Valjda slabo ljepilo, imam ga u deset djelova. Što se tiče samog stripa. Dobar, nije mi nešto posebno, ali za plažu dušu dalo
Kada se već raspao sada nećeš napraviti nikakvu dodatnu štetu taman da ga čitaš i pod vodom a ne samo na plaži.
Ili za roštiljsada kad krenu napadi od strane texoljubaca Ma još sam se spekao zbog toga što sam se zadubio u strip |
DODSFERD |
Posted - 07/08/2014 : 14:40:30 quote: Originally posted by bjelolasica
Nabavio sam dva maxija i ovaj mi se raspao. Valjda slabo ljepilo, imam ga u deset djelova. Što se tiče samog stripa. Dobar, nije mi nešto posebno, ali za plažu dušu dalo
Kada se već raspao sada nećeš napraviti nikakvu dodatnu štetu taman da ga čitaš i pod vodom a ne samo na plaži. |
bjelolasica |
Posted - 07/08/2014 : 14:07:49 Nabavio sam dva maxija i ovaj mi se raspao. Valjda slabo ljepilo, imam ga u deset djelova. Što se tiče samog stripa. Dobar, nije mi nešto posebno, ali za plažu dušu dalo |
Imrahil |
Posted - 28/08/2012 : 13:28:45 Kako sam očekivao neku glupost, nije loš ovaj maxi. Crtež sasvim ok. |
kasper |
Posted - 28/08/2012 : 12:06:02 quote: Originally posted by selanne
Meni je previše prljav njegov crtež, smuči mi se od gledanja u to.
Selanne se plasi Roia . Ovaj maxi, pa hm. Ova Nicijeva posustala faza mi je citljiva, covek se vise i ne trudi da napise ne znam ti ja sta, pa samo citanje ide lagano. Crtez isto, bez nekih pretenzija, uradjeno za platu (i bonove), i da ga ljudi ne psuju na ulici kad ga tuznog Kozua. |
selanne |
Posted - 28/08/2012 : 11:59:09 Meni je previše prljav njegov crtež, smuči mi se od gledanja u to. |
velka031 |
Posted - 28/08/2012 : 11:44:41 Ne bi rekao da je bolji od Roija, on bar nešto odradi kako treba, mračna atmosfera (nužna za DD) mu ide puno bolje... |
selanne |
Posted - 28/08/2012 : 00:20:50 Nije toliko loš ni na Dylanu. Kad ga se usporedi s Roijem, na primjer. |
velka031 |
Posted - 27/08/2012 : 22:31:43 I meni je Cossu daleko bolji na Texu... Ne vjerujem da sam uz njega stavio riječ "bolji" :) |
jasa |
Posted - 24/08/2012 : 00:22:14 Odličan maxi, priča klasična, ali dobro izvedena, Cossu mi je ovdje puno bolji nego na DD. |
1Euro |
Posted - 23/08/2012 : 17:35:59 Meni je ovaj maxi ZAKON!!!!!!!!!!!!! Crtež mi je super, priča mi je super, ja volim da ima puno bjeline, ne volim tamne slike....pročitao na plaži na moru, i nisam se pokajao što sam umjesto da gledam sise, čitao maxi (hehe). Ovo je baš pravi strip za na plažu! Ono pucnjava, bez puno priče (vrhunac je tamo kada napadnu voz), ko da gledaš film! |
mikado |
Posted - 22/07/2012 : 17:16:47 Loš maxi pričom, a crtež mi i nije toliko loš. U pravu si Poli da belina upada u oči, ali su ljudi pristojno nacrtani. |
Poli |
Posted - 22/07/2012 : 12:22:55 Uf, i ovo procitano (mada sam za zagrijavanje poceo sa Dzelati iz Vegasa/Okrsaj kod korala), i na kraju mogu reci da nije toliko lose koliko je izgledalo na prvi pogled. Nizzi nekako podnosljiv. A ono sto mislim da ce se kasperu dopasti je to, da ovdje ima "shoot to kill", a ne tamo tone upozorenja, pucanja u vazduh/pored glave etc. Samo ubij bastarda.
No, ono sto jos uvijek ne valja je Cossu. Mislim, ! Jos jednom se pokazalo da vazi ona stara "manje je vise". Cossu uopste jos nije osvojio kadrove sa "bjelinom" i samo ljudima u prvom planu nego mroa crtati mali milijun crtica tackica... (slicno i M&G kod DD znaju upropastiti prostorsku percepciju sa previse detalja iza ljudi u prvom planu). Ljep primjer loseg izbora je crtanje svake vlasi trave. Ispada lose jer nije svatko Magnus pa da mu to moze poci za rukom. E, da je to u koloru ispalo bi ok. Jer je to pomoc koloristi umjesto same bjeline. Ali ovako, djetinjast crtez. Plus sto Tex ispada corav u blizem planu. Ma, grozno! Sto se mene tice tako se crta u osnovnoj (ili srednjoj skoli). Mozda ce nekome to izgledati djetalan i ljep crtez, ali mene naprosto odbija. Hvala q pa je sljedeci njegov rad na kolorcu gdje ce to biti podnosljivije.
A sljedece godine Segura/Ortiz u prici koja bi trebala biti konacno dobra. "Along the trails of the West".
|
Leonid |
Posted - 18/07/2012 : 16:32:44 Jutros kupio i pročitao. Ovaj Cosu definitivno nije loš crtač,ima čist i elegantan stil. Međutim,mogao bi malo poraditi na facama sporednih likova,farmer s početka priče ima identičnu facu kao i satnik Crayne. Meni je njegov rad puno bolji od Disovih brljarija u maxiju "Sin Vjetra". Što se tiče priče,meni se svidjela....sadrži dosta akcije i obrata. |
Johnny Difool |
Posted - 16/07/2012 : 21:08:14 Jedini Cossuov strip koji mi se u vrijeme čitanja sviđao je bio onaj o hebežljivom fotografu koji završi na čarobnom otoku s hrpom seksi komada i opakim satirom. Ne sjećam se naslova, ali izlazio je u Stripteenu prije 20-ak godina.
Ovo poslije u Bonelliju je sve dosad ajme majko. Pretpostavljam da njemu sad kao i M&G nekad namjerno uvaljuju najgore priče. |
Combatrock |
Posted - 16/07/2012 : 20:14:41 ima ... čejena... samo sto im decu crta ko da su lutke... narocito zensku... |
dicmanjac |
Posted - 16/07/2012 : 18:10:21 Ako ima indijanaca unutra,meni neće bar dosadan bit :D ,a o kvaliteti neću. |
Combatrock |
Posted - 16/07/2012 : 16:57:26 blindirani vlak je stripcina za postrojbu... |
Magico_Vento |
Posted - 10/07/2012 : 16:49:55 quote: Originally posted by Zagor12
quote: Originally posted by jasa
quote: Originally posted by Combatrock
uh kako sam se nekada radovao texovim maxijima... a sad sa strepnjom ocekujem ovaj broj... posle par vrhunskih budalastina i sranja ocekujem da se glupavi niz nastavi... cosu ne obecava nista dobro... moracu opet da procitam sz teritoriju po 19 put da sperem gorak ukus u ustima...
Baš tako :( Mene je onaj s konjem dokrajčio, kriminalan:D
Blindirani vlak je još gori, skoro sam zaspao dok sam ga čitao.
Sreca pa blindirani vlak nije bio kiosk izdanje prosle ili pretprosle godine |
Zagor12 |
Posted - 10/07/2012 : 14:54:21 quote: Originally posted by jasa
uh kako sam se nekada radovao texovim maxijima... a sad sa strepnjom ocekujem ovaj broj... posle par vrhunskih budalastina i sranja ocekujem da se glupavi niz nastavi... cosu ne obecava nista dobro... moracu opet da procitam sz teritoriju po 19 put da sperem gorak ukus u ustima...
Blindirani vlak je još gori, skoro sam zaspao dok sam ga čitao. |
Dr. Zistis |
Posted - 10/07/2012 : 14:18:35 quote: Originally posted by jasa
Meni je Utvrda Sahara odlican Texone Maxi |
jasa |
Posted - 04/07/2012 : 15:51:15 quote: Originally posted by Combatrock
Baš tako :( Mene je onaj s konjem dokrajčio, kriminalan:D |
Oki |
Posted - 04/07/2012 : 08:56:35 Cossu je kao crtač podcjenjen,a ustvari se radi o jednom vrhunskom crtaču. Na Dylanu je crtao neke glupe i bezvezne priče,ali mu crtež nikad nije bio toliko loš da bi mu netko tko radi recenziju ili samo komentira strip trebao dati ocjenu 1 za crtež. Takvima bi poručio da se ostave bilo kakvog komentiranja određenog stripa jer im je pristup komentiranju krajnje neozbiljan i samo stvara pomutnju među čitateljima koji se oslanjaju na recenziju prije nego neki strip uzmu u ruke. Što se tiče ovog maxija, jedva čekam da mi dođe "pod oko" jer za sada znam jedino to da je ljepo crtan,a za priču ću se morati sam uvjeriti kakva je.... |
Combatrock |
Posted - 03/07/2012 : 23:17:42 uh kako sam se nekada radovao texovim maxijima... a sad sa strepnjom ocekujem ovaj broj... posle par vrhunskih budalastina i sranja ocekujem da se glupavi niz nastavi... cosu ne obecava nista dobro... moracu opet da procitam sz teritoriju po 19 put da sperem gorak ukus u ustima... |
Leonid |
Posted - 03/07/2012 : 21:41:32 Napokon Maxi!! |