forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Cover Reloaded 2013

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
PijaniPatak Posted - 19/03/2013 : 12:44:36

Upravo sam dobio mail.Konkurs Cover Reloaded ove godine ponovo kreće!

"Dragi prijatelji

Cover Reloaded, konkurs vezan za grafičku reelaboraciju naslovnica Bonellijevih likova, je ponovo otvoren!!!

U toku prve i iznenađujuće edicije, koja je imala neočekivani uspeh, konkurs pokrenut od strane ZTN foruma je ponovo postavljen kao posveta...!!!
Dobro, o tome sada nećemo niti slova, probajte da otkrijete pažljivo prateći aktivnosti i vesti unutar ZTN (koje će naravno biti prenete ovde...pp)

Posredi je i jedno neverovatno iznenađenje za sve kolekcionare. No, i u ovom slučaju vam nećemo unapred reći ništa nego ćemo vam ostaviti zadovoljstvo otkrivanja novih vesti malo po malo.
Samo jedno je sigurno: "velika" imena će biti vezana za izabranog lika. Dakle, svi držite oči otvorene, olovke spremne, četkice u poziciji, boje i pastele na dohvat ruke, spremite se da se bacite u NAJVEĆI konkurs za otkrivanje talenata u 2013. godini. Pobednici prošlogodišnjeg konkursa, Schepisi, Juhas i Dante, za potvrdu ispravnosti izbora, su danas veoma cenjeni umetnici i svakom od njih je ponuđena saradnja sa nekom od izdavačkih kuća.
Sledeći umetnik koji može da se istakne možeš da budeš upravo TI..!! Zašto ne pokušaš?
Sretno!!!
ZTN"

Pa, budući da je naš forum pun talentovanih crtača bi ovim putem mogli da se iskažu, a CR je vezan za ZTN forum,samim tim i za Izdavačku kući Bonelli, mislim da u ovom podforumu zaslužuje svoj topic u koji ćemo stavljati nove vesti da naši kandidati budu u toku, te docnije i naslovnice koje konkurs iznjedri.

Pokažimo se i ove godine

NASLOVNICE U KONKURSU(click)

Domace naslovnice

Goran "dupli" Duplančić: Zora živih mrtvaca
Branko "Rico" Ricov: Džek Trbosek
Mimi Slipčević: Džek Trbosek
Tihomir "Xilrion" Hrlić: San razuma
Ivan "beva" Bevanda: Kada zvezde padaju
Emir "emirem" Strkljević: Zamak straha
Marko "Tonto" Jačan: Noći punog meseca
Zdravko "CZdravko" Cvjetković: Partija sa smrću
Mihael "Milazzo" Bađun: Sunčeve pege
Aleksandar "alexts" Jakovljević: Klub straha
Ivan "bisley" Condić: Dugi pozdrav
Haris "MisterYES" Varajić: Morgana
Andrija Kapitanović: Ružičasti zečevi ubijaju
Dubravko "bubo" Šimić: Noći punog meseca
Darko "PijaniPatak" Mrgan: Ničija priča
Igor "IGMAN2" Mandić: Video sam kako umireš
Renato "Renky" Vladimir: Dama u crnom
Bobana "Storm Ebonheart" Vučanović: Poslednji čovek na zemlji
Boško Nikić: Džek Trbosek
Milivoj Kostić: Tajanstveno ostrvo

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
D.J. Posted - 22/07/2013 : 21:09:32
quote:
Originally posted by emirem

Cestitam..a pribor za crtanje?
Sta ima u setu?

Pribor za crtanje su nazalost dobila samo prva tri mjesta.
Bat Baterton Posted - 22/07/2013 : 21:02:52
Čestitke :)
emirem Posted - 22/07/2013 : 09:12:09
Cestitam..a pribor za crtanje?
Sta ima u setu?
Zagor12 Posted - 21/07/2013 : 20:38:01
Zaslužio je puno, puno više.
PijaniPatak Posted - 21/07/2013 : 14:07:52
Naš Haris dobio svoje :D

MisterYES Posted - 09/06/2013 : 23:21:11
quote:
Originally posted by Tonto
"The Descent" je ime filma.

Bravo! Ni dvica čak nije za odbaciti što je rijetkost.

Moguće da je lik iz neke od kopija/klonova tog filma koje su se pojavile kasnije.
Tonto Posted - 09/06/2013 : 23:08:35
quote:
Originally posted by MisterYES

quote:
Originally posted by King Warrior

Pitanje za eksperte:
Sta mislite zasto naslovnica broj 77 nije usla u uzi izbor?
To je ona realisticna koja bi, umjetnicki gledano, zbog velikog realizma mogla proci kao najbolja.
O cemu se radi?
Da li se autor tu sluzio nekim trikovima, koje je ziri prepoznao i izostavio iz nagradnog takmicenja?!
Mozda ideja nije bas najorginalnija, ali iskreno receno likovi su napravljeni(nacrtani?) toliko realisticno da se stice dojam da se radi o fotografiji.
Ukoliko je to zasita na klasicni nacin nacrtano, onda se radi o rijetkom talentu.
Samo, crtez toliko realisticno izgleda da se upravo zbog toga pojavljuje sumnja da li se uopste radi o crtezu ili o nekom triku.

Moje mišljenje (kao dugogodišnjeg grafičkog dizajnera, pa sam imao prilike obrađivati fotke u PSu) je da se radi o baš ofirnoj i jeftinoj (par brzih filtera) obradi fotografije.
Možda prije u Corel Painteru nego PSu. Uz par intervencija tabletom naravno. Faca je uzeta iz Filma "Dellamorte Dellamore" a negativac iza iz odličnog evropskog horrora čijeg se naziva ne mogu sjetiti (alpinisti se zaglave ispod zemlje u pećini i nalete na mostrume). Naravno da se isto ovako može i ručno crtati dok se samo "posmatra" fotografija; ali je to tek onda niđe veze i ne bih to nazvao "rijetkim talentom".

P.S.
Ovo sam napisao prije nego pročitah i jedan odgovor, tek sada vidim da nisam jedini koji isto misli u vezi izbora filma itd...

"The Descent" je ime filma.
PijaniPatak Posted - 09/06/2013 : 22:57:18
Lepo je kad ti se potvrdi da imaš pravo :D
MisterYES Posted - 09/06/2013 : 22:32:06
quote:
Originally posted by King Warrior

Pitanje za eksperte:
To je ona realisticna koja bi, umjetnicki gledano, zbog velikog realizma mogla proci kao najbolja.
O cemu se radi?
Da li se autor tu sluzio nekim trikovima, koje je ziri prepoznao i izostavio iz nagradnog takmicenja?!
Mozda ideja nije bas najorginalnija, ali iskreno receno likovi su napravljeni(nacrtani?) toliko realisticno da se stice dojam da se radi o fotografiji.
Ukoliko je to zasita na klasicni nacin nacrtano, onda se radi o rijetkom talentu.
Samo, crtez toliko realisticno izgleda da se upravo zbog toga pojavljuje sumnja da li se uopste radi o crtezu ili o nekom triku.

Moje mišljenje (kao dugogodišnjeg grafičkog dizajnera, pa sam imao prilike obrađivati fotke u PSu) je da se radi o baš ofirnoj i jeftinoj (par brzih filtera) obradi fotografije.
Možda prije u Corel Painteru nego PSu. Uz par intervencija tabletom naravno. Faca je uzeta iz Filma "Dellamorte Dellamore" a negativac iza iz odličnog evropskog horrora čijeg se naziva ne mogu sjetiti (alpinisti se zaglave ispod zemlje u pećini i nalete na mostrume). Naravno da se isto ovako može i ručno crtati dok se samo "posmatra" fotografija; ali je to tek onda niđe veze i ne bih to nazvao "rijetkim talentom".

P.S.
Ovo sam napisao prije nego pročitah i jedan odgovor, tek sada vidim da nisam jedini koji isto misli u vezi izbora filma itd...
PijaniPatak Posted - 09/06/2013 : 22:08:28
quote:
Originally posted by Deers

Dylan je uzet iz jedne scene iz Dellamorte Dellamore, nemam dokaza ali da idem tražit vjerujem da bih je našao.

Nije ova ali je vjerovatno neka blizu ove.

Što se tiče Dal profondo, ja bih njoj dao prvo mjesto. Jer je jednina koja je uspješno redizajnirala cijelu naslovnicu, od logotipa i svega, plus sve izgleda ujednačeno. Minus je to što je dizajn posuđen od EC-a.

Ovaj poster koji je pobijedio mi je poražavajući a i više mi odgovara za onaj Barbatičin jubilarac. Srećom nema više Gualdonija

Znači, ne mogu da verujem da oko boldanog imam totalnog istomišljenika. Za "U ime oca" ova bi naslovnica bila savršena. Za br. 1 je jednostavno pogrešna

Što se tiče "Dal profondo" tu se malo razilazimo, al ko ga šiša.
Deers Posted - 09/06/2013 : 22:04:43
Dylan je uzet iz jedne scene iz Dellamorte Dellamore, nemam dokaza ali da idem tražit vjerujem da bih je našao.

Nije ova ali je vjerovatno neka blizu ove.

Što se tiče Dal profondo, ja bih njoj dao prvo mjesto. Jer je jednina koja je uspješno redizajnirala cijelu naslovnicu, od logotipa i svega, plus sve izgleda ujednačeno. Minus je to što je dizajn posuđen od EC-a.

Ovaj poster koji je pobijedio mi je poražavajući a i više mi odgovara za onaj Barbatičin jubilarac. Srećom nema više Gualdonija
ozasloscena_sovuljaga Posted - 09/06/2013 : 21:45:15
U stvari, nije to nesto pre realna slika...

Hiper realizam u slikarstvu:

http://www.gricni.com/slika-ili-fotka
PijaniPatak Posted - 09/06/2013 : 21:14:51
Moje mišljenje: previše je izdajničkih tamnih fleka na pojedinim delovima kojima možemo pretpostaviti da su neki elementi obrađeni automatski te zalepljeni. Mislim na crnu senku na zelenku od prsa naniže i pored desnog oka (tj. oko sa leve strane iz naše perspektive), tu je i neobjašnjiva tamnija smeđa fleka na ivici Dylanove frizure sa leve strane iznad uva, pa na šaci ispod pištolja i tamno crvena fleka na košulji, negde na visini šake. Očigledno je da te fleke nisu ruku delo već računara pri nekoj automatskoj obradi fotografije koju je kum malo ispeglao. Mislim da bi bilo interesantno staviti ovo na photoshop i igrati se malo sa kontrastima, sigurno bi videli svašta.

Nisam stručnjak :) ali sa ps preradom fotografije sam se već igrao, u zahebanciji pa mislim da na ovoj naslovnici prepoznajem iste

p.s. je li neko virio ima li taj tip na fb profilu još kakve crteže?
senokute Posted - 09/06/2013 : 21:14:35
mislim da je ovo realna slika(dilan), provucena kroz filtere u photoshopu
King Warrior Posted - 09/06/2013 : 21:08:49
Ma ok je sve to, nije mu ni neka ideja, ali ko ne bi volio ovakav talenat u svojoj crtackoj ekipi:

Lakse je njemu popraviti neke nedostatke, nego nekom drugom nauciti da ovako crta. Ponavljam, ukoliko se ne radi o nekom triku.
tinton Posted - 09/06/2013 : 21:03:32
prošlogodišnji plakat Kordeja za Mafest izgledao je toliko realistično da i sad dok se ne primaknem malo bliže ne mogu vjrovati da je to sve nacrtano rukom,

ovaj 77 je nacrtao realistično, ali mi crtež nije toliko dobar jer ne izgleda kao da je na naslovnici čovjek nego realističan kip što je problem. Bolje da naslovnica bude stilizirana ali živa i originalna, nego realistična ali "mrtva" i prekopirana.
King Warrior Posted - 09/06/2013 : 20:57:20
Pitanje za eksperte:
O cemu se radi?
CZdravko Posted - 09/06/2013 : 19:35:19
Cestitke Harisu, a i ostalim nagradjenim radovima. Sto se tice pobjednika, s nekim odlukama zirija bih se slozio, s nekim ne, ali to je vazda tako. Uglavnom bilo je ovo jedno super zanimljivo iskustvo.
PijaniPatak Posted - 09/06/2013 : 19:07:25
Pre svega, čestitke našem Harisu na plasmanu! Izgleda da je ZTN glasanje ipak imalo neke važnosti i to mi je zaista drago! Svaka čast, druže!

Što se tiče ostalih naslovnica...pa, malo sam razočaran. Mislim, rekao sam već šta mislim o ovoj koja je pobedila. Izgleda da je čisto grafička tehnika prevagnula sve ostalo. A pre svega ne mogu da shvatim po čemu oni to drže PETOM od 160 onu "Dal profondo"? Ako je samo do dizajna naslovnice, to je onda smešno pošto u našim redovima već imamo nekoga čiji je dizajn naslovnice mnogo jači.
going going Posted - 09/06/2013 : 18:57:52
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by going going

Steta sto si tako lose plasiran kod zirija

Nije loš plasman, to je uspeh, biti među nagrađenima.

Što se tiče izabranih za nagrade, žiri je uradio dobar posao i izabrao zaista kvalitet. Objektivni kriterijumi su poštovani, ali kad se dođe do približnih kvaliteta, opet ukus i nijanse odlučuju ko će da prevagne.

Naravno da nije los plasman, kamo srece da ja znam da crtam pa da budem i 20. na ovom takmicenju.
Nego sam bio ubedjen da ce Haris uci u prvih 3, zato sam napisao los plasman a ustvari uopste nije lose, vec je uspeh!

Rico Posted - 09/06/2013 : 18:32:59
Da bi i jednu jedinu riječ rekao!!!!! Svaka čast žiriju!
Cestitke Harisu!
Zivili!
alexts Posted - 09/06/2013 : 17:31:03
quote:
Originally posted by going going

Steta sto si tako lose plasiran kod zirija

Nije loš plasman, to je uspeh, biti među nagrađenima.

Što se tiče izabranih za nagrade, žiri je uradio dobar posao i izabrao zaista kvalitet. Objektivni kriterijumi su poštovani, ali kad se dođe do približnih kvaliteta, opet ukus i nijanse odlučuju ko će da prevagne.
going going Posted - 09/06/2013 : 17:00:21
quote:
Originally posted by MisterYES

quote:

Mislis na salon stripa u Beogradu koji se odrzava u Beogradu?
Ucestvovaces u onom takmicenju za kratak strip od 6 tabli?

Da. 4 table radim. Nakon toga - nazad na probne table za Bonelli.

Srecno !

MisterYES Posted - 09/06/2013 : 16:38:13
quote:

Mislis na salon stripa u Beogradu koji se odrzava u Beogradu?
Ucestvovaces u onom takmicenju za kratak strip od 6 tabli?

Da. 4 table radim. Nakon toga - nazad na probne table za Bonelli.
bisley Posted - 09/06/2013 : 15:28:47
Čestitke MisterYES!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000