forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 LIBELLUS-največi promašaji

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
teller Posted - 21/05/2013 : 18:12:19
to prvo,... naklon mom najdražem izdavaću...
a onda manje vesela strana....kiksi,promašaji,brca u maglu ili kako več hočemo nazvati neuspjele edicije, koje i par godina po izdavanju leže neprodane u skladištu....baš gledam njihov sajt i vidim da imaju još na tone neprodanih:

-DEMIANA
-NICK RAIDERA
-SKRIVENOG LICA
-OČI I TAMA(Gigi Simeoni)
-FONT edicija(skoro sva izdanja još 200 komada na lageru)
-ODMETNUTI
-HERMAN (Afrika i Krvne veze-1000 tiraž još ga ostalo skoro pola)

Navedeni serijali od 500 naklade imaju još 200 ili više neprodanih primjeraka a prošlo ponekad i 4-5 godina...to su meni neupjeli potezi izdavaća...bila su druga(bolja) vremena kad su to izdali ali su se izgleda preračunali u broju poklonika..
Zato je njihov potez što se tiče DILANA i ZAGORA potpuno razumljiv....ipak nešto što se prodaje mora pokrit i neprodane edicije...
Djelimično je neupjeo i projekt sa IRS i ŠKORPIJON, sa 500 tiraža negdje je prodano 2/3, dobro? ne previše....
Po meni su se proračunali i kad je Nathan Never u pitanju, 300 komada redovnog je premalo, trebali su ostavit na 350(ko Tex,Mister No recimo)ovako je za Nathanom postala hajka i borba za svaki primjerak...
kakvo je vaše mišljenje, zajeb..ali,preračunali se ili ti junaci više nisu u modi...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
elfak nish Posted - 20/07/2013 : 17:23:49
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by acestroke

Po ovom onda mozemo da zakljucimo da je LL Zagor najveci promasaj.
Poceo u tirazu od 1200, onda 800, a sad 500... koliko ce se jos smanjit, pitam se.

To treba pitati LL. Ta skupocjena izdanja u boji idu vecinom u 500 primjeraka, nisam cuo da je neko do sada rekao da je taj tiraz los, inace bi cijela Fibrina kolekcija bila promasaj.
Isto izdanje od Texa ide u samo 300 komada, pa LL izgleda i dalje zadovoljan.

Tiraz od 1200 i cena prve knjige od 145kn je ocigledno bio pokusaj da se namame kupci,da bi usledilo ono sto je usledili-smanjenje tiraza i skok cene.Izgleda da su i takozvana Kolekcionarska izdanja VC i LU ,kao i Zagor Extra/Klasik/OP imali uticaja na sve ovo.Jednostavno-zasicenje.

Ja sam tako ,recimo,odustao od Mister Noa,kod poskupljenja,tj oko broja 30.

Plus je kasnije kod broja 50 smanjen tiraz,tako da....

Rahazlam Posted - 20/07/2013 : 17:07:06
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:
Originally posted by Rahazlam

Najveci promasaj su cijene!!

Čuj mala naklada radi svoje

Cekaj malo prije su stripovi kostali 10 kuna a sad ih ima i preko 100 kn pa ko tu kog J...
teller Posted - 17/07/2013 : 09:12:36
quote:
Originally posted by Kojot

quote:

Cijene su zadovoljavajuce,kvalitetan strip,tvrde korice,ma super!

je... istina,cijene su realne za ta izdanja...samo plate nisu realne za naš rad i ovu skupoću...gledam knjige u knjižari, izpod 20 eura nije nijedna slikovnica a da ne pričam o onim deblijim...a neke i bez jedne sličice,sve samo rijeći,rijeći i rijeći....a 30,40 eura cijene...male naklade nose visoke cijene....za to nisu krive dade nego....ko zna ko.
Kojot Posted - 17/07/2013 : 09:03:55
quote:

Cijene su zadovoljavajuce,kvalitetan strip,tvrde korice,ma super!
teller Posted - 17/07/2013 : 08:30:00
izglada da i je to Ken, ali pobogu zar je to rad za naslovnicu i zamjenu za remek dijela Millaza....taj kvazi autor je to nacrtao u 2 minute a Milazzo si dao truda za svaku naslovnicu Duge Puške...a najgore je ako su imali njegove naslovnice pa jih nisu stavili....preskočili i Kraljicu Missurija...Fabri fala do groba što je popravila te početniške greške Dnevnika...koliko mi dragi bili neki potezi su jim bili za pucanj u glavu.
1Euro Posted - 16/07/2013 : 21:54:13
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by MarxH

quote:
Originally posted by 1Euro

quote:

Broj prodanih primjeraka tj broj preostalih primjeraka na skladištu ne bi smio biti kriterij za ocjenjivanje nekog stripa promašajem.

Po tom kriteriju bi Ken Parker bio uvjerljivo najveći promašaj Lunovog Magnus stripa. Samo se sjetimo kako su dnevnikovci "falsificirali" naslovnice (i naslove) Niski udarci , Čaura protiv Parkera , Najveći šerif , Tiranin iz Montane , Živi u plamenu i sl , i to samo da bi još neki naivac kupio strip misleći da je glavni lik Blek...

stvarno!???
Stavljali su naslovnice Velikog Bleka u Ken Parkerove stripove?
To nisam znao hahaha!!!!!!!!!!
Koje legende su ovi "Dnevnikovci" hahaha!!!!!

Ne. Nisu stavljali Blekove naslovnice. Ali...
Navedeni brojevi Ken Parkera nemaju originalnu naslovnicu , nego nekakvu drugu. Tu je drugu , navodno , crtao Kerac. Ako dobro pogledaš naslovnicu Čaura protiv Parkera vidjet ćeš da je Ken nacrtan kao kopija Bleka. Na Tiraninu iz Montane je nekakav prizor koji nema nikakve poveznice sa stripom (kao uostalom i naslov , radnja se naime događa u Meksiku...) , ali kada bi se na temelju te naslovnice pogađalo o kojem se glavnom liku radi , mislim da bi mnogi mislili da je Blek.
Ili npr Zavera Komanča (Nemilosrdni Butch). Po naslovnici je teško zaključiti da je to Ken Parker. Prizor je nekako više Zagorovski...

živa istina, nikad mi nije bilo jasno kaku su ti Dnevnikovci izostavili vrhunska ostvarenja Milazza i stavljali (ponekad dobre)naslovnice na kojima nekad i nema Kena Parkera...kad su 2/3 serijala stavili Milazzove zašto tu 1/3 zasrali nekim izmišljenim...Keracove su još ok, najgora mi je ona za Revolveraša...neki tip stojeći na glavi udara drugog nogama.-...bljak, ko da nacrtalo dijete.

pa ono je Ken Parker (taj koji udara)
teller Posted - 16/07/2013 : 14:21:03
quote:

quote:

Poceo u tirazu od 1200, onda 800, a sad 500... koliko ce se jos smanjit, pitam se.

To treba pitati LL. Ta skupocjena izdanja u boji idu vecinom u 500 primjeraka, nisam cuo da je neko do sada rekao da je taj tiraz los, inace bi cijela Fibrina kolekcija bila promasaj.

istina, smanjeno tržište je smanjilo i apetite izdavaća...nekad u doba 500 ili 1000 govorilo se da se ne izplati tiskat izdanje izpod 500 a da se ga ne proda bar 300 komada...danas su zadovoljni i sa 200,300,i 400....500 je več hit izdanje...
ili uzimaju manji dio kolača naši izdavaći, ili su smanjene cijene prava ili je 500 i 300 isti broj....
što se Zagora tiče..ako uvedu po knizi 3 epizode (300 stranica)..to je več obečano...za istu cijenu i izdaju bar 12 knjiga godišnje....ja sam zadovoljan...12 knjiga je 36 redovnih epizoda, to je več tempo koji obečava da doguraju Zagora do visokih brojki...čini mi se da su Dade obečale da če izdati i više od Republike....kako su to zamislile-neznam....možda koloriranje preuzmu neši dečki sa foruma..ima jih nekoliko izvrsnih.
mpavin Posted - 16/07/2013 : 14:12:04
Najveći promašaj im je što su uopće počeli objavljivati stripove, pardon "knjige".
King Warrior Posted - 16/07/2013 : 14:08:21
quote:

teller Posted - 16/07/2013 : 13:51:08
preambiciozan je bio tiraž 1200 na početku...ipak ide tu za ko zna koji reprint Zagora kod nas...usporedno idu kvalitetne Ludens i VČ knjige...sa tim da neki(možda i opravdanih razloga) ne vole Zagora u koloru....
Dilan kolekc.Libellus počeo sa 500 i ostaje na 500 primjeraka...i prvi brojevi su razprodani...možda se kod Zagora išlo sa velikom nakladom da se smanjila cijena(koja je realna,čak za takvu kvalitetu i niska)..možda bi taj tiraž i koju godinu prije bio realan...danas je preambicijozan....a meni je važno što rekli Dade na njihovom sajtu....smanjili smo na 800,na 500 i ako treba čemo na 300,200 ili 100...nijedno izdanje ne ukidaju i ako ga na kraju tiskaju samo za mene-meni je to ok...bar po toj cijeni...dobar jim je tempo i kad pređu te prve naivne pričice i počne Zagorovo zlatno doba....možda tiraž i poraste....Šta god mislili o koloru Zagor priča,Sloboda ili smrt,Zimska Zmija,Sedma rumda,Kandraksova mumija......to MORAM imati u tom izdanju....bar ja a nadam se da bar još 499 Zagorfanova bivše exJuge...
solar Posted - 16/07/2013 : 13:08:43
Vjerujem kad LIB dođe do "Zagor priča" da će se prodaja ipak malo povećati, još kad bi ekonomska situacija na ovim prostorima išla na bolje gdje bi nam bio kraj...
Poli Posted - 16/07/2013 : 13:07:22

Opa, zar stvarno ide kolorac na "samo" 500!? :o

(nije me bilo prosli tjedan)

Edit: evo, pronasao na njihovoj stranici. Hmmm...

Ali vazno da idu nova 2 Riđobrada. 8D

acestroke Posted - 16/07/2013 : 12:58:01
quote:

quote:
Originally posted by jaki

promašaj za izdavača ne mora značiti i promašaj za kupca.

Naravno, to vazi za sve stripove.
No u vecini slucajeva je tako, ako nema kupaca, nece biti ni stripova.

jaki Posted - 16/07/2013 : 12:00:52
Ajde sad pitajte čika Banu što mu bi?
teller Posted - 16/07/2013 : 11:28:24
quote:

quote:

quote:

Broj prodanih primjeraka tj broj preostalih primjeraka na skladištu ne bi smio biti kriterij za ocjenjivanje nekog stripa promašajem.

Po tom kriteriju bi Ken Parker bio uvjerljivo najveći promašaj Lunovog Magnus stripa. Samo se sjetimo kako su dnevnikovci "falsificirali" naslovnice (i naslove) Niski udarci , Čaura protiv Parkera , Najveći šerif , Tiranin iz Montane , Živi u plamenu i sl , i to samo da bi još neki naivac kupio strip misleći da je glavni lik Blek...

stvarno!???

Navedeni brojevi Ken Parkera nemaju originalnu naslovnicu , nego nekakvu drugu. Tu je drugu , navodno , crtao Kerac. Ako dobro pogledaš naslovnicu Čaura protiv Parkera vidjet ćeš da je Ken nacrtan kao kopija Bleka. Na Tiraninu iz Montane je nekakav prizor koji nema nikakve poveznice sa stripom (kao uostalom i naslov , radnja se naime događa u Meksiku...) , ali kada bi se na temelju te naslovnice pogađalo o kojem se glavnom liku radi , mislim da bi mnogi mislili da je Blek.
Ili npr Zavera Komanča (Nemilosrdni Butch). Po naslovnici je teško zaključiti da je to Ken Parker. Prizor je nekako više Zagorovski...

živa istina, nikad mi nije bilo jasno kaku su ti Dnevnikovci izostavili vrhunska ostvarenja Milazza i stavljali (ponekad dobre)naslovnice na kojima nekad i nema Kena Parkera...kad su 2/3 serijala stavili Milazzove zašto tu 1/3 zasrali nekim izmišljenim...Keracove su još ok, najgora mi je ona za Revolveraša...neki tip stojeći na glavi udara drugog nogama.-...bljak, ko da nacrtalo dijete.
MarxH Posted - 16/07/2013 : 11:06:17
quote:

quote:

stvarno!???

King Warrior Posted - 15/07/2013 : 14:21:39
quote:
Originally posted by jaki

Naravno, to vazi za sve stripove.
No u vecini slucajeva je tako, ako nema kupaca, nece biti ni stripova.
jaki Posted - 15/07/2013 : 14:12:49
King Warrior Posted - 15/07/2013 : 14:04:08
quote:

Po tom kriteriju bi Ken Parker bio uvjerljivo najveći promašaj Lunovog Magnus stripa.

Pa i jeste tako.
Slaba prodaja=promasaj! Nevezano da li ti licno mislis da je drugacije( ili ja, ili bilo ko drugi), prodaja odlucuje da li je strip promasaj ili pogodak.
1Euro Posted - 15/07/2013 : 12:58:50
quote:

stvarno!???
MarxH Posted - 15/07/2013 : 11:02:22

Jasko Posted - 15/07/2013 : 10:21:53
quote:
Originally posted by DOMI

i ja, ali usporedite ex-Dnevnikove na onom specijalnom papiru gdje se boja s naslovnice doslovno "runila" a unutarnji papir gotovo raspadao pod toplinom prstiju... bili su jeftini i dostupni za svaki džep, ali i vrlo loše kvalitete

44 godine Alan Forda u HR

Neuporedivo je po svim parametrima.
DOMI Posted - 15/07/2013 : 10:13:51
quote:
Originally posted by www2

quote:

U potpunosti se slažem.

i ja, ali usporedite ex-Dnevnikove na onom specijalnom papiru gdje se boja s naslovnice doslovno "runila" a unutarnji papir gotovo raspadao pod toplinom prstiju... bili su jeftini i dostupni za svaki džep, ali i vrlo loše kvalitete

44 godine Alan Forda u HR
www2 Posted - 15/07/2013 : 09:47:45
quote:

U potpunosti se slažem.
maddox031 Posted - 15/07/2013 : 08:13:22
ja bi rekao da je problem marketinga tu

nemozes novim klincima nesto prodat bez primjerenog marketinga, tako danas to funkcionira

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000