T O P I C R E V I E W |
mpavin |
Posted - 24/07/2013 : 19:18:44 ![](http://i44.tinypic.com/r70s1u.jpg) u snk
Evo ga napokon!![](hail.gif) Kandidat za strip godine budući da ga rade neponovljivi tandem Segura&Ortiz.![](icon_smile_approve.gif) |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Poli |
Posted - 19/09/2013 : 12:26:45 Stvarno zanimljivo koliko razlicitih pogleda na ovu epizodu.
Ali koliko se sjecam i Rio Hondo je bio opce popljuvan na pocetku. I mene je razocarao (a kako ne bih poslije toliko dobrih maxija prije njega), ali kasnije mi je postao sve bolji. Sto se mene tice sisa ovoga maxija. :)
|
Shaner |
Posted - 19/09/2013 : 11:39:44 Dugo nisam ovoliko uzivao u nekoj Texovoj epizodi. Istina, ima tu nedostataka, ali hrpa zanimljivih sporednih likova, brzina kojom se odvija prica i jako dobar Ortizov crtez mi nisu dali da ispustim strip iz ruku. Sto vise reci kad je Villina naslovnica najslabiji dio stripa. Pravi Bonelli! |
tinton |
Posted - 14/09/2013 : 11:39:20 quote: Originally posted by Luca_Torelli
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by Luca_Torelli
U ovoj epizodi napokon dolazi do izražaja i Tigerova nježna strana...
Što ubije jednoznamenkasti broj neprijatelja?![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Na 148. stranici smota jedno belo devojče...
LAŽLJIVČE!
Ja sam mislio da je ovo stvarno istina...
a Tigera ni nema![](icon_smile_sad.gif) |
Rahazlam |
Posted - 13/09/2013 : 14:32:19 quote: Originally posted by soulfly tribe
odličan tex, malo je to za reći, već dugo nisam čitao tako šarolikog texa. čak sam našao i poneke '' dublje ''( filozofske ( xD ) )elemente..što baš i nije klasika za bonelli, čast izuzecima.. imam dojam da je strip rađen na sasvim drugačiji način no svi ostali brojevi, i to mi se sviđa.. nema preseravanja, realan je, brz, zanimljiv i baš kako treba.. na ovakvog texa bi odljepio skroz da imam 8-9 godina, urezao bi mi se zauvijek u pamćenje nije i dalje bolje od SZ teritorija, ali sam vrh, pogotovo scenaristički, pa grešaka skoro da nema, a prisutni su neke table tj. kadrovi kojih inače nema u običajenoj radnji, pa i to pridonosi tome da se razlikuje...najbolje od svega je što nakon dugo vremena čitam bonelli u kojem mogu uživati bez da se smijem na uobičajene nelogičnosti i djetinje pizdarije..zadovoljan sam priča 8/10 scenarij 10/10 crtež 10/10 naslovnica 6.5/10
Je stvarno je dobar ko bi reko!! |
soulfly tribe |
Posted - 13/09/2013 : 03:37:51 odličan tex, malo je to za reći, već dugo nisam čitao tako šarolikog texa. čak sam našao i poneke '' dublje ''( filozofske ( xD ) )elemente..što baš i nije klasika za bonelli, čast izuzecima.. imam dojam da je strip rađen na sasvim drugačiji način no svi ostali brojevi, i to mi se sviđa.. nema preseravanja, realan je, brz, zanimljiv i baš kako treba.. na ovakvog texa bi odljepio skroz da imam 8-9 godina, urezao bi mi se zauvijek u pamćenje nije i dalje bolje od SZ teritorija, ali sam vrh, pogotovo scenaristički, pa grešaka skoro da nema, a prisutni su neke table tj. kadrovi kojih inače nema u običajenoj radnji, pa i to pridonosi tome da se razlikuje...najbolje od svega je što nakon dugo vremena čitam bonelli u kojem mogu uživati bez da se smijem na uobičajene nelogičnosti i djetinje pizdarije..zadovoljan sam priča 8/10 scenarij 10/10 crtež 10/10 naslovnica 6.5/10 |
bjelolasica |
Posted - 12/09/2013 : 20:49:18 quote: Originally posted by Poli
ko vronski
Dal još piše novine![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
Rahazlam |
Posted - 12/09/2013 : 20:40:56 quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by Rahazlam
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by Zagor12
Pa, možeš dati i djetetu od tri godine da pošara papir, zapakirati to kao strip, tj. devetu umjetnost i nazvati to isto trogodišnje dijete umjetnikom... Ali tako danas stvari funkcioniraju. Kao što je jednom rekao Woody Allen, da se netko ispovraća nasred Carnegie Halla netko drugi bi u tome našao nekakvu umjetničku vrijednost...
Neznam ko je bio Woody Allen(al ovo sto je rekao mi sve govori)prijatelju svaki strip se tretira koa umijetnicko dijelo,pa i onda oni koji ga rade bi se trebali nazivat umijetnicima!!
i sad ti meni reci da on nije troller![](lol.gif)
Malo se salim svi ste mi na forumu tmurni pa da malo podignem moral!!
Svidja mi se kako razmisljas Rahazlame! ![](icon_smile_big.gif) Tvoji postovi su uvek zanimljivi za citanje.
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
going going |
Posted - 11/09/2013 : 23:12:21 quote: Originally posted by Rahazlam
quote: Originally posted by tinton
Pa, možeš dati i djetetu od tri godine da pošara papir, zapakirati to kao strip, tj. devetu umjetnost i nazvati to isto trogodišnje dijete umjetnikom... Ali tako danas stvari funkcioniraju. Kao što je jednom rekao Woody Allen, da se netko ispovraća nasred Carnegie Halla netko drugi bi u tome našao nekakvu umjetničku vrijednost...
Neznam ko je bio Woody Allen(al ovo sto je rekao mi sve govori)prijatelju svaki strip se tretira koa umijetnicko dijelo,pa i onda oni koji ga rade bi se trebali nazivat umijetnicima!!
Malo se salim svi ste mi na forumu tmurni pa da malo podignem moral!!
Svidja mi se kako razmisljas Rahazlame! ![](icon_smile_big.gif) Tvoji postovi su uvek zanimljivi za citanje.
|
Poli |
Posted - 11/09/2013 : 22:00:29 ko vronski
|
Rahazlam |
Posted - 11/09/2013 : 19:50:05 quote: Originally posted by tinton
Malo se salim svi ste mi na forumu tmurni pa da malo podignem moral!! |
tinton |
Posted - 11/09/2013 : 19:46:34 quote: Originally posted by Rahazlam
i sad ti meni reci da on nije troller![](lol.gif) |
Rahazlam |
Posted - 11/09/2013 : 19:30:12 Ovo je odlicno ortiz me odusevio nakon onko losih crteza u lovcima na fosile i zlatu juga ovo je sjajno svaka cast majstore seugera takoder dobar prica je odlicna ovo sigurno nisam ocekivao zato i jesam oklijevao mjesec dana ocu ili necu uzet!! |
night |
Posted - 25/08/2013 : 14:54:10 Priča mi se nije svidela, ne zbog radnje, već zbog suviše razuđenosi. Kao da je nabacano mnogo prićica I sklopljene u jednu. Suviše je brza za moj ukus.
Ali zato Ortiz rastura. Crtač čiji mi se stil najviše sviđa u SBE trenutno. |
velka031 |
Posted - 24/08/2013 : 00:16:47 quote: Originally posted by Rahazlam
Jedni kazu dobar jedni los jel moze neko ukratko prepricat radnju necu vise trosit novce na sranja bolje kupit dva ista dobra stripa nego dva razlicita ocajno losa!!
Najbolje da se napravi trailer za svako izdanje, pa da znamo na čemu smo... Voliš li Texa? Voliš li Ortiza? Raspolažeš li sa 49 kn sa ovakav strip? To su samo neka od pitanja na koja, ukoliko odgovoriš sa DA, trebaš kupiti strip i ne razmišljati previše... ![](icon_smile.gif) |
Poli |
Posted - 23/08/2013 : 08:54:55 Mesana salata, eto sta je ovaj maxi. Sa mnogo zacina i ovoga onoga, sve vec curi preko ruba.
:D
|
selanne |
Posted - 23/08/2013 : 06:35:22 Vec sam ti ja rekao - ako ti se svidja vecina Zagora, onda ce ti ovo biti odlicno. Iako i ja cekam da se vratim kuci da ga procitam, to ti mogu reci i bez citanja. |
Rahazlam |
Posted - 23/08/2013 : 00:06:11 Jedni kazu dobar jedni los jel moze neko ukratko prepricat radnju necu vise trosit novce na sranja bolje kupit dva ista dobra stripa nego dva razlicita ocajno losa!! |
Curunir |
Posted - 20/08/2013 : 21:53:56 Od hrpe koju sam tek nedavno pročitao (poput katastrofalne Divlje zemlje ili očajnog a razvikanog Zeda), definitvno pravi strip. Čisti Tex, niz malih pustolovina, žestokih i nemilosrdnih, bez pokušaja da se Bonelijev stripp učini dubokoumnim (što redovito završava u smeću). Baš se lijepo vidi odmak od nepogode zvane Nizzi. |
Poli |
Posted - 01/08/2013 : 08:54:19 Da, ovaj je poprilicno brutalan, ovaj ima nekih krvavijih scena. Jos mi je palo u oko koliko ima zena (wife) u ovoj prici. Nikada toliko. Jos i stradaju. Bas si je Segura dao duska (mozda se razvodio u to doba? ). Isto tako izgleda da je u ovoj prici Ortiz htio konkurirati Disu sa obiljem svih mogucih zivotinja. Ko da mu je Diso stao sa strane i suflirao dok je ovaj radio.
Najveca mana je sto sve skupa nema one "zlatne niti" koja bi vodila pricu i cinila je cjelinom. Ovo je pravi mis-mas koktejl svega i svacega. Takve price sigurno nikada ne bi napisao recimo Nolitta.
|
teller |
Posted - 01/08/2013 : 08:33:50 negdje sam na pola stripa i za sada odlično...crtež Ortiza je pravi prljavi Divlji Zapad a i priča zanimljiva....pogotovo brutalnost zločinca me uvijek fascinira...i savršeno odgovara Ortizovom crtežu...da je to nacrtao Villa nebi došlo do izražaja....kažem,na polovini sam i ako ide tako do kraja-ja zadovoljan... za razliku od prošlih Diso maxija kad sam jedva čekao kraj to obečava. |
Kojot |
Posted - 01/08/2013 : 00:48:43 quote: Originally posted by selanne
uzo bi ovo al mi smrdi na sranje!!
Ako možeš progutati Zagijeve priče, ovo će ti biti remek-djelo. ![](icon_smile_wink.gif)
![](icon_smile.gif) ![](icon_smile_tongue.gif) |
Poli |
Posted - 31/07/2013 : 21:24:22 Procitano do kraja. Mozda sveukupno malo bolje, ali jos uvijek namjerno razvuceno i prije svega namjesano je unutra previse. Ono, od tolikih zacina ne osjecas vise da li jedes pjesak, zivo blato ili potlat cizme.
Izgleda da je Segura umjesao svega i svacega unutra, samo nije ozenio Texa (ili starog vraga, kojeg je ionako spoiler vec na pocetku izbacio iz stroja spoiler). Ne znam da li je ovo pisao uz cicanje na cucavcu ili je pisao u to vrijeme nesto bolje, pa je ovdje samo odlozio ideje koje nije (is)koristio prije. Ne znam sta cu misliti o ovoj epizodi poslije par prespavanih noci... ali sigurno ne dosta bolje od danasnjeg dana.
Naslovnica, koliko god bila glupa, zbrzana (?) i nemastovita, je i netacna. Villa je smjesao 2 dogotka u jedan, sa ovim indijancom sa kosom od metle.
Bokte, poslije ZS teritorija ne sjecam se da sam vise procitao odlican maxi. Protiv ovoga, pa i nekoliko drugih posljednjih, Rio Hondo je pravi svetac.
Treba popraviti ukus u ustima sa nekim starim Texom.
Ali oni koji jos cekate na ovo... uz ocekivanje sranja ovo ce vas mozda na kraju i pozitivno iznenaditi. Uvijek je dobro pripremiti se na najgore... tesko se onda mozes razocarati. ![](icon_smile_big.gif)
Ja sam pak ocekivao nesto dosta, dosta bolje. ![](icon_smile_sleepy.gif)
|
Poli |
Posted - 31/07/2013 : 18:07:24 jao, poslije nekih 50 stranica otisao sam na spavanje - to je bilo prije sat vremena (and the time right now is 17:49)
mislim, ocito je da je Seguru nesto zestoko opalilo po tikvi ili je dobio nervni slom pa smislio da je postao komedijas
nadam se da prezivim
da je kojim slucajem G.L. Bonelli jos ziv, mislim da: a) bi odalamio cekicem ili vrucom peglom Suguru po tikvi i to ponavljajo toliko dugo dok ne bi imao kasu pred sobom b) odmah zatim i sebe vratio u zemlju zombija, jer ovi sigurno pisu bolje price
ipak se nadam da ovo na kraju... lici na nesto... boze koja hrpa smeca do sada, i naivnosti, ko da je Seguri vrtic dosjeg, ali prije svega izgleda preforsirano, kao da je na kraju odrezano nekoliko desetak stranica pa sve ispada ko banana frape *facepalm and long deep sigh*
|
Rahazlam |
Posted - 31/07/2013 : 16:56:10 quote: Originally posted by selanne
Ako možeš progutati Zagijeve priče, ovo će ti biti remek-djelo. ![](icon_smile_wink.gif)
Ajde vidjet cemo![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
selanne |
Posted - 31/07/2013 : 14:28:41 quote: Originally posted by Rahazlam
Ako možeš progutati Zagijeve priče, ovo će ti biti remek-djelo. ![](icon_smile_wink.gif) |