forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 OVO MORA DA JE REKORD!!!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
1Euro Posted - 24/08/2013 : 13:17:45
Upravo sam pročitao strip DIVLJA ZEMLJA (Zagor LUDENS broj 213) i toliko znakova Uzvika i znakova pitanja, nisam vidio još u jednom stripu.
Ako sam dobro brojio, ja sam nabrojio u tom stripu:

45 puta znak (!)
17 puta znak (?)
4 puta znak (?!)
1 puta znak (!?)

Ukupno 67 znakova "čuđenja" u jednom stripu od ukupno 93 stranica.....

Još da napomenem, kako se radi, o tim uskličnicima u oblačičima! Znači ne u samom tekstu, nego u oblačičima bez teksta, samo ovakvi znakovi - bez teksta - samo u oblačiču

Da li ima više ovakvih znakova u nekom drugom stripu?

Ja mislim da ne.....

REKORDI:

-U epizodi "Čovjek koji je došao s Orijenta" LUD 168, oblačići sa uskličnicima/upitnicima pojavljuju se 82 puta. (pronašao forumaš Hexen)
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
DOMI Posted - 27/08/2013 : 20:28:36
Ma......
DOMI Posted - 27/08/2013 : 20:28:22
Ma......
1Euro Posted - 27/08/2013 : 08:49:05
quote:
Originally posted by alexts

Eh, ponekad i ja ne pročitam pažljivo.

!!!

nema problema, barem smo sad razjasnili ( i ti si pomogao u tome), tako da sad svi znamo o čemu se radi.
alexts Posted - 27/08/2013 : 01:39:27
Eh, ponekad i ja ne pročitam pažljivo.

!!!
1Euro Posted - 26/08/2013 : 18:37:23
quote:
Originally posted by supermark

supermark Posted - 26/08/2013 : 18:25:01
1Euro Posted - 26/08/2013 : 18:13:12
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Dobro si ti objasnio, Euro, odmah na početku.
Ima SBE uradaka sa dosta više takvih oblačića, ali treba imati živaca i pogledati to

pa nisam mislio da sada ljudi satima to pretraživaju i kopaju po svojim kolekcijama nego tako, kada čitaju neki strip, pa ako se sjete i vide da ima dosta takvih oblačiča, prebroje i jave u ovaj topik, ili možda opaze neku drugu stvar, za koju misle da bi mogao biti rekord pa jave ovdje,....ovaj topik može poslužiti za takve stvari, slično ko "rekordi aukcija" samo da se ovdje radi o nekim "scenarističkim" stvarima

PS:

A ja ču u prvom postu voditi evidenciju takvih rekorda!
1Euro Posted - 26/08/2013 : 18:10:25
quote:
Originally posted by supermark

1euro, evo ja sam te odmah shvatio sto si mislio
ako te to tjesi...

barem netko
PijaniPatak Posted - 26/08/2013 : 17:06:46
Dobro si ti objasnio, Euro, odmah na početku.
Ima SBE uradaka sa dosta više takvih oblačića, ali treba imati živaca i pogledati to
supermark Posted - 26/08/2013 : 17:04:39
1euro, evo ja sam te odmah shvatio sto si mislio
ako te to tjesi...
1Euro Posted - 26/08/2013 : 16:56:55
dobro ti je tinton rekao.
Zar neki stvarno ne razumijete?
Ne radi se na uskličnike na kraju rečenice (kome se da to brojiti haha), nego u oblačičima, čak sam stavio fotografiju.....
tinton Posted - 26/08/2013 : 16:33:16
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by 1Euro

Upravo sam pročitao strip DIVLJA ZEMLJA (Zagor LUDENS broj 213) i toliko znakova Uzvika i znakova pitanja, nisam vidio još u jednom stripu.

45 puta znak (!)
17 puta znak (?)
4 puta znak (?!)
1 puta znak (!?)

Ja mislim da ne.....

Odmah da ti kažem Sten Li je u mnogim svojim stripovima svaku rečenicu završavao sa znakom uzvika (Srebrni letač npr.).

Tako, da ima.

pa pročitaj topic do kraja, nije ojro mislio na uskličnike an kraju rečenice
alexts Posted - 26/08/2013 : 15:46:04
quote:
Originally posted by 1Euro

45 puta znak (!)
17 puta znak (?)
4 puta znak (?!)
1 puta znak (!?)

Ja mislim da ne.....

Odmah da ti kažem Sten Li je u mnogim svojim stripovima svaku rečenicu završavao sa znakom uzvika (Srebrni letač npr.).

Tako, da ima.

emirem Posted - 26/08/2013 : 11:48:23
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Nema na čemu, i drugi put.

emirem, zar nije taj film "Čovjek iz Laramieja" jer je i na engleskom "The Man from Laramie", ne "The Man who came from Laramie"?

To sam se ja isto salio na racun ovih naslova...
"Forumas koji je pazio sta pise i nije se otisao druziti sa Frank Castleom"
Emir Pasanovic Posted - 25/08/2013 : 23:33:46
Nema na čemu, i drugi put.

emirem, zar nije taj film "Čovjek iz Laramieja" jer je i na engleskom "The Man from Laramie", ne "The Man who came from Laramie"?
Zagor12 Posted - 25/08/2013 : 22:12:17
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:
Originally posted by Zagor12

quote:
Originally posted by Hexen

Nije to ništa. U epizodi "Čovjek koji je došao s Orijenta" LUD 168, oblačići sa uskličnicima/upitnicima pojavljuju se 82 puta.

Ovakvi mi naslovi najviše idu na živce. Zar se strip jednostavno nije mogao nazvati "Čovjek s orijenta/istoka"? Mislim, zašto onda i ostale naslove ne prevode (ili stvaraju, ako je riječ o Talijanima), na taj način? Zašto se novi redovni broj npr. ne zove "Zemlja koja je divlja"?

"Čovjek koji je ubio Liberty Valancea" v. "Liberty Valanceov ubica". Jedan je ubio Liberty Valancea, drugi je možda ubica kojeg je Liberty unajmio da ubija za njega.
"Čovjek s Orijenta" je čovjek koji je rođen u Orijentu ili hajde recimo većinu života tamo proveo. "Čovjek koji je došao s Orijenta" je bio tamo i došao ovamo, a kako izgleda i koliko je vremena proveo na Orijentu pisac nije htio da kaže u naslovu.
Tex LU 108 je "Čovjek koji je došao s rijeke", ZG Almanah 6 je "Čovjek koji je došao s kišom", ZG Gigant 5 je "Čovjek koji je pobijedio smrt". Kitosch je "čovjek koji je došao sa sjevera"... jebeš ga, vestern sleng ti je to od 1962. naovamo i tako će biti.

Hvala na objašnjenju!
emirem Posted - 25/08/2013 : 19:22:18
"Covjek koji je dosao iz Laramie"
Emir Pasanovic Posted - 25/08/2013 : 17:07:07
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:

Nije to ništa. U epizodi "Čovjek koji je došao s Orijenta" LUD 168, oblačići sa uskličnicima/upitnicima pojavljuju se 82 puta.

Ovakvi mi naslovi najviše idu na živce. Zar se strip jednostavno nije mogao nazvati "Čovjek s orijenta/istoka"? Mislim, zašto onda i ostale naslove ne prevode (ili stvaraju, ako je riječ o Talijanima), na taj način? Zašto se novi redovni broj npr. ne zove "Zemlja koja je divlja"?

"Čovjek koji je ubio Liberty Valancea" v. "Liberty Valanceov ubica". Jedan je ubio Liberty Valancea, drugi je možda ubica kojeg je Liberty unajmio da ubija za njega.
"Čovjek s Orijenta" je čovjek koji je rođen u Orijentu ili hajde recimo većinu života tamo proveo. "Čovjek koji je došao s Orijenta" je bio tamo i došao ovamo, a kako izgleda i koliko je vremena proveo na Orijentu pisac nije htio da kaže u naslovu.
Tex LU 108 je "Čovjek koji je došao s rijeke", ZG Almanah 6 je "Čovjek koji je došao s kišom", ZG Gigant 5 je "Čovjek koji je pobijedio smrt". Kitosch je "čovjek koji je došao sa sjevera"... jebeš ga, vestern sleng ti je to od 1962. naovamo i tako će biti.
1Euro Posted - 25/08/2013 : 17:05:34
quote:

ufffffffff, onda je to novi rekord!!!!
Nisam čitao tu epizodu pa ne znam, ali eto, otvorio sam topik, pa od sada budite pažljivi na to, pa da vidimo, jel se može oboriti broj 82!???
Opti Posted - 25/08/2013 : 16:45:50
Nisam stručnjak, ali nagađam da u talijanskom "L' uomo venuto dall' Oriente" zvuči nekako zvučnije od "L' uomo dall' Oriente". Možda je stvar do prevoditelja...
Zagor12 Posted - 25/08/2013 : 16:34:31
quote:

Hexen Posted - 25/08/2013 : 15:41:59
Emir Pasanovic Posted - 25/08/2013 : 13:37:28
Opet je bolje nego u starim stripovima gdje su morali stavliti naraciju u svaki kadar. Toliko ...
lwood Posted - 25/08/2013 : 13:20:23
radnja je takva drama da svi ostaju bez texta
emirem Posted - 25/08/2013 : 12:40:50
A sad kuzim ok euro...
Malo onda jeste i jos cudnije...u stripu bas kao da su svi svako malo iznenadjeni...
Neobicno!

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000