forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Efekat najave ...Najisčekivanije Bonelli priče ?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Timber Bil Posted - 18/12/2013 : 14:21:11
Rado se sećam navike iz detinjstva kada su mi stripovi Zlatne serije i LMS-a dolazili u ruke i onog pokreta, odnosno okreta i pogleda na najavnu sličicu sledećeg broja.

Zaista je bio čudesan taj efekat najave sledećeg broja, kada te preplave neke čudne emocije, očekivanja nepoznatog...

Danas toga tako reći nema u eri interneta i našeg poslovičnog kašnjenja za Italijanima, pa opet na neki način i dalje postoji efekat te najave, kada pojedini forumaši postave najave najnovijih brojeva iz Italije ili table pojedinih priča...

Da skratimo...Pitanje je sledeće:

1. Kako reagujete na najave, probude li u vama neke emocije?
2. Koja najava je poslednja koja vas je baš onako oduševila?
3. Dolasku koje priče se najviše istinski radujete ?
7   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
velka031 Posted - 19/12/2013 : 18:40:46
Slazem se s Bruceom, VC OP su jedino sto me donekle drzi u fazi da grizem nokte koja je slijedeca prica... Ipak, iako se sve zna kad ce sto izaci, najvise se veselim svim izdanjima Zagor extra edicije u 2014.godini, a posebno "Brodolom na Missouryju"... To su price uz koje je rasla moja generacija... Naravno, JA saga takodjer je nesto sto se vec godinama ceka.
Johnny Difool Posted - 18/12/2013 : 21:35:36
Moj afinitet prema Bleku negdje u 6. i 7. razredu osnovne taman se bio poklopio s poplavom Bleka i u LMS i u Strip zabavniku. Onda me oduševljavalo što bi znalo izići po 4 Bleka u nizu, plus dodatno u SZ-u svaka dva tjedna, a sve kako mi se onda činilo jako dobre Mittonove epizode.
Kod Zagora me nerviralo kad je recimo priča o Hellingenu i Šestoj planeti prekinuta nakon 2 nastavka dvotjednom stankom, a kod Marka kad je za kompletiranje priče o Nemeris i Imothepu trebalo čekati dva mjeseca.

Bruce Springsteen Posted - 18/12/2013 : 17:16:40
Jedna izreka kaže "maci je radoznalost pojela jezik" mogućnost dostupnosti informacija nam je omogućilo da svu našu radoznalost u potpunosti ispunimo, ali tom nam upravo jede i ubija sve ono što smo 70-ih i 80-ih godina strastveno živeli u neznanju i isčekivanju narednih brojeva i junaka, pa čak i zabrinutosti da će neki od njih preživeti u sledećem broju... Danas meni možda najdraža edicija na ovim prostorima je Zagor OP VČ, upravo iz razloga neznanja koja će naredna priča da bude, i donokle me vraća u "ono vreme".
solar Posted - 18/12/2013 : 15:13:07
Sve ovo što ste rekli stoji, nemamo onaj "filing" kad vidimo najavu u Ludensa, ali se taj osjećaj iščekivanja i razmišljanja o budućim pričama pojavi kad vidim imena autora novih priča u pripremi, ili najave povrataka starih neprijatelja.
Kao su rekli da je vraća Hellingen i da ga opet crta Ferri odmah je mašta počela raditi. Isto i sa najavom novog Rakosija.
Onda imamo onaj trenutak kada ugledamo nove naslovnice u Italiji, pa kad pušte u "eter" neobjavljene table (padaju mi na pamet onih par sa Mortimerom gdje je spaljena Zagorova koliba itd.).
Meni osobno je bilo genijalno vidjeti da se Boselli vraća sa čak 4 priče u južnoameričkoj odiseji.

Ne možemo reći da je taj osjećaj nestao, on se samo promijenio i "premjestio" u neke druge "sfere".

Timber Bil Posted - 18/12/2013 : 14:39:51
quote:
Originally posted by mladjo

Naravno da to sada više nije ni približno isto upravo zbog ere interneta, naravno, i sada se točno zna koji će strip izaći, tako da neizvjesnosti i nema, samo oduševljenje kada strip izađe. Meni je inače uvjek bilo zanimljivo kada je Zagor izašao "van pravila", odnosno ranije nego kaj je tebao. Svi znamo redoslijed izlaženja u ZS:Mark/Miki/Teks/Mark/Zagor, s tim da su Mark i Miki znali zamijeniti mjesta. I onda odjedanput se desi da nakon Mikija i Marka ponovno ide Zagor! Koja sreća kod nas klinaca. Mislim da je to tamo negdje kod Pljačkaša Đavole doline. Bilo je toga još par puta. Ah, lepih li vremena...

U principu znamo koji će Zagor kada jer postoje planovi unapred, ali ja sam se recimo oduševio kada sam video naslovnicu za Povratak u ukletu zemlju pre neki dan, preplavile su me emocije i vratio sam se u neko prošlo toplo leto godine 198 i neke...

Da bilo je tih brzih povrataka Zagora, najviše na 700, vratio se Zagor posle Supermajka 761, več sa brojem 764, pa posle 783, već na 786 itd.

Jako lep osećaj...
jaki Posted - 18/12/2013 : 14:39:21
Ništa mi ne može zamjeniti onaj osjećaj kad bi nakon što sam kupio na kiosku ZS odmah okrenuo na zadnju koricu viditi koji je junak slijedeći broj.Kad bi bio Zagor(prvi dio priče)onda je slijedilo iščekivanje da li će ga crtati Ferri i o čemu će se raditi u stripu.Nakon toga bi slijedilo analiziranje naslovnice i naslova,pokušavajući stvoriti kakvu sliku što me čeka u slijedećem broju.A onda kad bi taj strip izašao bilo bi oduševljenje ili blago razočarenje što ga ne crta Ferri.
Sjećam se kad sam negdje nabavio neki talijanski Zagor pa našao u njemu popis naslova na talijanskom i uz pomoć talijansko -engleskog rijećnika pokušavao prevesti naslove epizoda i stvarao u glavi (po tim nezgrapnim prevodima)sliku o čemu bi se moglo raditi u novim epizodama i kako su posložene/izmješane stare epizode.
A onda sa dolaskom interneta kad sam našao sve naslovnice.E to su bili dani.
Danas kad sve znamo(mjesecima/godinama) unaprijed više me nastavci nimalo ne uzbuđuju kod svih bonelli a i ostalih stripova.
mladjo Posted - 18/12/2013 : 14:32:53
Naravno da to sada više nije ni približno isto upravo zbog ere interneta, naravno, i sada se točno zna koji će strip izaći, tako da neizvjesnosti i nema, samo oduševljenje kada strip izađe. Meni je inače uvjek bilo zanimljivo kada je Zagor izašao "van pravila", odnosno ranije nego kaj je tebao. Svi znamo redoslijed izlaženja u ZS:Mark/Miki/Teks/Mark/Zagor, s tim da su Mark i Miki znali zamijeniti mjesta. I onda odjedanput se desi da nakon Mikija i Marka ponovno ide Zagor! Koja sreća kod nas klinaca. Mislim da je to tamo negdje kod Pljačkaša Đavole doline. Bilo je toga još par puta. Ah, lepih li vremena...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000