T O P I C R E V I E W |
senokute |
Posted - 18/12/2013 : 20:17:17 Nije valjdaa da cemo ovu super-epizodu presutiti [URL=http://www.directupload.net][/URL] |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
IGMAN2 |
Posted - 04/01/2014 : 17:24:57 quote: Originally posted by stinky
nisam znao do sada igmane, ti odlično crtaš dobro je to znati
Yup, Stinky, pun sam vrlina i oličenje nadarenosti ! Već se vidim u žutom kostimu i novim nickom -SUPER-SILA-IGMAN
Ustvari, to 'odlično crtaš' je vrlo relativna stvar... možda prma tebi(možda i ne), ali gledajući prema mojim uzorima i stremljenjima... i nisam baš nešto. Ipak, hvala |
stinky |
Posted - 03/01/2014 : 10:26:23 nisam znao do sada igmane, ti odlično crtaš dobro je to znati |
velka031 |
Posted - 02/01/2014 : 21:49:41 quote: Originally posted by nightman36
Navodno skoro kompletna tiraža ovoga broja ima neku štamparsku grešku? Oštećene naslovnice (sve tri) - ko da ih je netko šmirglao (kaže frend koji je bio u striparnici)?! Vi koji ste već kupili ovaj broj - kak to izgleda u živo?
O, jebemu zivot. |
teller |
Posted - 02/01/2014 : 16:29:35 Imam prvu i drugu naslovnicu i ok su... Mozda je samo manji dio tiraza takav. |
nightman36 |
Posted - 02/01/2014 : 09:19:47 Navodno skoro kompletna tiraža ovoga broja ima neku štamparsku grešku? Oštećene naslovnice (sve tri) - ko da ih je netko šmirglao (kaže frend koji je bio u striparnici)?! Vi koji ste već kupili ovaj broj - kak to izgleda u živo? |
D.J. |
Posted - 30/12/2013 : 08:17:47 quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by IGMAN2
Ma, sve pet, Senokute Ukus je čudna biljka. Ako ništa drugo drago mi je da sam pomogao 'zacimentirati' tvoje stajalište... uprkos i unatoć svemu To je Zagor i to je Ferri- tu priznajem poraz unaprijed! I ja bi radije najgoru Ferrijevu, nego moju najbolju Ali... dozvolit ćeš mi ipak malu sumnju prema tvojoj objektivnosti u odnosu na Ferri-tivnost. I kod sebe samog nalazim tu naklonost, a kažeš da ga zavijam u crno.
I to što kažeš- vidjeli smo Zagorov poraz na prošloj naslovnici, pa ne možemo opet... Nekako mi tu na toj prošloj naslovnici više leži onaj Dnevnikov naslov- 'Izazov'. Nije 'Zagor protiv Supermikea' pa naslovnica izgleda kao Zagorov poraz, već Izazov... Slijedi- Sedma runda
nego, ona skica 6 ti ima ogroman potencijal,,,zajeban Motiv,pravo sokantan, ja bih ti posavjetovao da je uradis za ono natjecanje za naslovnu, i to bas za Izazov ili zagor protiv supermajka, a sedma runda neka ostane kakva jest
Slazem se, ta 6. je genijalna ideja! |
senokute |
Posted - 29/12/2013 : 20:56:42 quote: Originally posted by IGMAN2
Ma, sve pet, Senokute Ukus je čudna biljka. Ako ništa drugo drago mi je da sam pomogao 'zacimentirati' tvoje stajalište... uprkos i unatoć svemu To je Zagor i to je Ferri- tu priznajem poraz unaprijed! I ja bi radije najgoru Ferrijevu, nego moju najbolju Ali... dozvolit ćeš mi ipak malu sumnju prema tvojoj objektivnosti u odnosu na Ferri-tivnost. I kod sebe samog nalazim tu naklonost, a kažeš da ga zavijam u crno.
I to što kažeš- vidjeli smo Zagorov poraz na prošloj naslovnici, pa ne možemo opet... Nekako mi tu na toj prošloj naslovnici više leži onaj Dnevnikov naslov- 'Izazov'. Nije 'Zagor protiv Supermikea' pa naslovnica izgleda kao Zagorov poraz, već Izazov... Slijedi- Sedma runda
ma taj starac je kao droga,,moram priznati,,,a svaki drogiran covjek ponekad izgubi smisao za realnost ali ..bi ga ,tako je to...
nego, ona skica 6 ti ima ogroman potencijal,,,zajeban Motiv,pravo sokantan, ja bih ti posavjetovao da je uradis za ono natjecanje za naslovnu, i to bas za Izazov ili zagor protiv supermajka, a sedma runda neka ostane kakva jest
|
IGMAN2 |
Posted - 29/12/2013 : 20:24:42 Ma, sve pet, Senokute Ukus je čudna biljka. Ako ništa drugo drago mi je da sam pomogao 'zacimentirati' tvoje stajalište... uprkos i unatoć svemu To je Zagor i to je Ferri- tu priznajem poraz unaprijed! I ja bi radije najgoru Ferrijevu, nego moju najbolju Ali... dozvolit ćeš mi ipak malu sumnju prema tvojoj objektivnosti u odnosu na Ferri-tivnost. I kod sebe samog nalazim tu naklonost, a kažeš da ga zavijam u crno.
I to što kažeš- vidjeli smo Zagorov poraz na prošloj naslovnici, pa ne možemo opet... Nekako mi tu na toj prošloj naslovnici više leži onaj Dnevnikov naslov- 'Izazov'. Nije 'Zagor protiv Supermikea' pa naslovnica izgleda kao Zagorov poraz, već Izazov... Slijedi- Sedma runda |
jaki |
Posted - 29/12/2013 : 12:49:13 Ja bi rađe vidija IGMAN2nove naslovnice. Treću pogotovo |
senokute |
Posted - 29/12/2013 : 11:23:03 quote: Originally posted by IGMAN2
quote: Originally posted by senokute
mislim da ove naslovne ni izbliza nisu toliko lose kako nam ti ovo opisa,,,moje misljenje..tu i tamo ima po neka greskica , ali ti ih u crno zavi, i eto probaj nacrtat naslovnu za sedmu rundu,,,ali sa ovim rasporedom likova molim,,,zagor-majk-indijanaci
OK, Senokute, evo gledam i ne razumijem u čemu ti je to toliko posebna naslovnica. Gledam...
Mogu razumjeti nostalgičnost i kultni status te epzode iz 'Dnevnikovog' doba... To mogu, ali bilo kakvi drugi pogled na nju...
Problem je, uz to neko dječačko sjećanje na nju, što smo naučili (i zavoljeli) Ferrijev crtež, i kad nacrta nešto krivo ili površno... i dalje je Ferri i izgleda dobro
To što nam naslovnica odaje kraj, sad ovdje nije važno. To što Zagor ima nešto čudnu anatomiju (Debljina vrata, noga koja započinje iz pupka, srazmjer potkoljenice i natkoljenice i Ferrijev standardni problem s petom)-nije nam tu ni to važno- to je Ferri
Gledajmo postavku same naslovnice. Imamo bijesnog Zagora sa nožinom na platformi sa koje mu pada protivnik. Koncept samog Zagora- uvijek plemenit i uvijek junak!
Bijes, nož i protivnik pada na šiljke (i dalje govorimo o naslovnici:) -tog Zagora kao junaka tu nema!
I kako je režirana naslovna- imamo na platformi Zagora, koji zauzima lijevu str stripa i prenatrpani doljnji desni kut sa Mikeom , šiljcima i indijancima. Više od četvrtine ostatka naslovnice je praznina koju je Ferri samo zašarao! Prazan i neiskorišteni, zašarani prostor. Opet se javlja efekat -Ferri toletancije. Pitam se, da je netko drugi tako nacrtao kako bi se reagiralo na to zašaravanje neiskorištene praznine?
Dakle, kažeš da probam bolje sa istim kutom gledanja i istom postavkom likova? Ja protiv Ferrija! Ok, inače teško, jer kad spojiš Zagora i Ferrija sve može proći, ali ovdje teško da je mogao naći lošije rješenje.
Kao prvo, za sami Motiv naslovne si apsulutno u pravu,,,maglo se tu Naći bolje rješenje,,,naprimjer tvoje skIce 4 ili 5. Ove ostale ne dolaze u obzir, JER KAD VIDIMO PORAZ ZAGORA NA PREDHODNOJ NASLOVNICI, i to od dotad u serijalu mozda i najjačeg realnog protivnika svaki poraz našeg junaka ne bi mogao proći, ni kod Nolitte i Ferrija a ni kod fenova, a čak i vrijeme nastanka epizode igra ulogu, jer u 70*ima se i na herojstvo malo drukčije gledalo nego danas,,,tojest iako zagor od pocetka vlada i umom ipak je snaga u prvom planu..,,, a i sam znas ,kad neki Motiv crtaš, misliš da je to to, i najkasnije kad ga završiš konstatuješ da je to ipak moglo malo drukčije i bolje..
drugo: što se tiče samog crteža, tu se apsulutno ne slažem sa tobom, zapravo ja se divim toj naslovnoj, bas radi te anatomske perfekcije, kako na samim likovima za sebe , tako i odnosu likova jedan prema drugim,,imamo Zagora na platformi, Majka 4-5 metara u padu i dva indijanca desetak metara niže, a sve gledano sa nekih30-40 stepeni odozgor, ove greške što ih ti spomenu na zagoru uopšte nevidim. čak šta više, ovo je za mene jedna , ako ne i najbolja Ferrijeva naslovna na Serijalu, što se tiče tehničke izvedbe. a da je i pozadina bolje nacrtana to bi svakako bila najbolja naslovna. ovo je moj neki realan pogled na naslovnu a ne kroz Ferri naočale. |
IGMAN2 |
Posted - 28/12/2013 : 22:37:44 quote: Originally posted by senokute
mislim da ove naslovne ni izbliza nisu toliko lose kako nam ti ovo opisa,,,moje misljenje..tu i tamo ima po neka greskica , ali ti ih u crno zavi, i eto probaj nacrtat naslovnu za sedmu rundu,,,ali sa ovim rasporedom likova molim,,,zagor-majk-indijanaci
OK, Senokute, evo gledam i ne razumijem u čemu ti je to toliko posebna naslovnica. Gledam...
Mogu razumjeti nostalgičnost i kultni status te epzode iz 'Dnevnikovog' doba... To mogu, ali bilo kakvi drugi pogled na nju...
Problem je, uz to neko dječačko sjećanje na nju, što smo naučili (i zavoljeli) Ferrijev crtež, i kad nacrta nešto krivo ili površno... i dalje je Ferri i izgleda dobro
To što nam naslovnica odaje kraj, sad ovdje nije važno. To što Zagor ima nešto čudnu anatomiju (Debljina vrata, noga koja započinje iz pupka, srazmjer potkoljenice i natkoljenice i Ferrijev standardni problem s petom)-nije nam tu ni to važno- to je Ferri
Gledajmo postavku same naslovnice. Imamo bijesnog Zagora sa nožinom na platformi sa koje mu pada protivnik. Koncept samog Zagora- uvijek plemenit i uvijek junak!
Bijes, nož i protivnik pada na šiljke (i dalje govorimo o naslovnici:) -tog Zagora kao junaka tu nema!
I kako je režirana naslovna- imamo na platformi Zagora, koji zauzima lijevu str stripa i prenatrpani doljnji desni kut sa Mikeom , šiljcima i indijancima. Više od četvrtine ostatka naslovnice je praznina koju je Ferri samo zašarao! Prazan i neiskorišteni, zašarani prostor. Opet se javlja efekat -Ferri toletancije. Pitam se, da je netko drugi tako nacrtao kako bi se reagiralo na to zašaravanje neiskorištene praznine?
Dakle, kažeš da probam bolje sa istim kutom gledanja i istom postavkom likova? Ja protiv Ferrija! Ok, inače teško, jer kad spojiš Zagora i Ferrija sve može proći, ali ovdje teško da je mogao naći lošije rješenje.
Dakle, eto- napravio sam par skica Ni na jednoj negativac nije pobijeđen. Neizvjesnost obračuna između Zagora i Anti-Zagora i uloga da Zagor, ako izgubi, mora napustiti Darkwood, mora postojati neprestalno. Iz prošle epizode znamo koliko je Supermike sličan Zagoru, a opet mu tako superioran. Supermike je SUPER u svemu! I želi to pokazivati i dokazivati svima. Razmaženo derle koje putuje Zapadom tražeći uzbuđenja i izazove za svoju nadarenost.
On je sve što Zagor nije, a više je nego sposoban uništiti ono što Zagor predstavlja i za što se bori. Mike nije mutant sa dva mozga, vanzemaljac, neko čudovište ili ludi znanstvenik. Mike je, po svojim sposobnostima- Zagor, i ga želi nadvladati onako i u onome u čemu je Zagor najjači! To dokazuje i kostim i lik u kojeg se Mike pretvara-Supermike! Zagor protiv Zagora, odnosno antiZagora.
Kao što rekoh, Supermike je i sposobniji od Zagora i neizvjesnost ishoda natjecanja traje. Neću opet o tome kako je Ferri pokvario tu neizvjesnost. Ovo je novi, odlični i moćni Zagorovski protivnik. On nije lažni Zagor Olaff. Mike je stvarno moćan. I to se treba pokazati na naslovnici... pokazati da Zagoru neće biti jednostavno.
1. skica
Mike pobjeđuje, Zagor na rubu, pred padom sa platforme... ali iako je situacija, po Zagora, loša- misliš -možda ipak, i kako će... Stvar nije zaključena kao na Ferrijevoj
2. skica
Varijacija na prvu skicu. Mike dominira, Zagor na koljenima i rubu...
3. skica
Mikeovo likovanje...Zagor ne stoji dopbro
4. skica
ili ih možemo ostaviti u borbi. Sedmoj rundi. Niti jedan nema prevagu, ali Mike se smiješi dok je Zagor sa grčem na licu, i slijedi Mikeov potez nožem... Sve opcije su otvorene
5. skica
Ili da se malo približimo i uvučemo 'kamerom' u sukob i grč njihovog obračuna. Znamo da je sedma runda završna runda, ali ne moramo znati i sve detalje o njoj(platforma...) Važan je njihov sraz. dva ista borca u sličnim kostimima i suprotnosti koje oni prestavljaju.
6. skica ili something completly different...
naslovnica kaže ono što je pogodba iz natječaja, prijetna koja visi nad Zagorom- tko izgubi mora napustiti Darkwood zauvijek !
Sa takvim protivnicima kombinacija ima koliko hočeš. Na žalost, Ferry (a ni Mitton) to nije ni pokušo iskoristiti. Ali, ako se nekom i sviđa takva- sve pet Ipak je to i dalje Ferri.
Izabrao sam još jednu varijantu, malo detaljnije nacrtanu. Varijacija na temu- Zagor pred padom, Mike dominira i drži ga za simbol i ono što Zagi predstavlja.
|
solar |
Posted - 28/12/2013 : 21:51:43 Trenutačno nemaju spremnu ideju niti scenarij, ali u daljnjoj budućnosti će se sigurno vratiti, nema više nikakvih zabrana. Budući da se Boselliju lik ne sviđa priču će najvjerovatnije uraditi Burattini, a nije isključen ni Rauch. |
velka031 |
Posted - 28/12/2013 : 21:46:22 quote: Originally posted by solar
Jedini koji je javno rekao da mu se Supermajk ne sviđa je Boselli, tako da mogući nastavak on sigurno neće pisati.
Onda je bolje da se Supermajk vise ni ne vraca... Jedino Boselli tu moze reci nesto novo. |
IGMAN2 |
Posted - 28/12/2013 : 20:11:06 quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by jaki
kao što sam već i napisao,Ferri ne voli Supermajka i ne bi me čudilo da je naslovnice namjerno nacrtao slabije od svog tadašnjeg standarda.
Ne znam zasto mislis da ga Ferri ne voli? U "izlogu" je losije nego sto je u "ducanu"?, ali ipak u "ducanu" je sasvim dobro.
Tako je, oba Supermajka su super nacrtani a i to da su naslovnice losije samo je subjektivno jakijevo misljenje
Da, ne znam zašto Ferri ne bi volio Supermikea. Strip sam je odličan, a Mike je je odličan Zagorovski negativac, sa neobičajenim motivom - kompleks superiornosti, koji njegov karakter razmaženog derišta, ne može kontrolirati. Što se tiče da su naslovnice lošije... i ja bi rekao - jesu! Ferri nije bio nadahnut... ali i dalje je to Ferri |
solar |
Posted - 28/12/2013 : 20:00:07 Jedini koji je javno rekao da mu se Supermajk ne sviđa je Boselli, tako da mogući nastavak on sigurno neće pisati. |
velka031 |
Posted - 28/12/2013 : 19:49:56 quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by jaki
kao što sam već i napisao,Ferri ne voli Supermajka i ne bi me čudilo da je naslovnice namjerno nacrtao slabije od svog tadašnjeg standarda.
Ne znam zasto mislis da ga Ferri ne voli? U "izlogu" je losije nego sto je u "ducanu"?, ali ipak u "ducanu" je sasvim dobro.
Tako je, oba Supermajka su super nacrtani a i to da su naslovnice losije samo je subjektivno jakijevo misljenje |
D.J. |
Posted - 28/12/2013 : 17:25:08 quote: Originally posted by jaki
Ne znam zasto mislis da ga Ferri ne voli? U "izlogu" je losije nego sto je u "ducanu"?, ali ipak u "ducanu" je sasvim dobro. |
jaki |
Posted - 27/12/2013 : 10:51:48 kao što sam već i napisao,Ferri ne voli Supermajka i ne bi me čudilo da je naslovnice namjerno nacrtao slabije od svog tadašnjeg standarda. |
velka031 |
Posted - 27/12/2013 : 10:26:53 Ova naslovnica je stvarno jedna od najmoćnijih u cijelom serijalu... |
IGMAN2 |
Posted - 27/12/2013 : 00:58:31 quote: Originally posted by senokute
Prva, Ferrieva nema veze sa epizodom. Lijepo je nacrtana, ali to je naka univerzalna, zamjenska naslovnica kakve je Dnevnik naručivao npr. od Mikice. - Stoga otpada iz analize.
jarane ,,ovo je onaj revolveras sto ga je majk izazvao, i mislim da ove naslovne ni izbliza nisu toliko lose kako nam ti ovo opisa,,,moje misljenje..tu i tamo ima po neka greskica , ali ti ih u crno zavi, i eto probaj nacrtat naslovnu za sedmu rundu,,,ali sa ovim rasporedom likova molim,,,zagor-majk-indijanaci, i ako tvoja bude bolja dobijas dukat od mene,,,obecavam
Pa ako ti kažeš da je to taj revolveraš, onda u redu. Meni baš i ne lići. Niti u stripu ima čizme, ima crni a ne ovakav prsluk. Ima i brkove i plavu kosu, na naslovnici nema brkove i ima tamnu kosu. Ako je to isto, izvini.
I stvar je u tome kako si rekao- ja sam opisao naslovnice. Nisam ih baš 'zavio u crbo', ali sam dao analizu onoga što mi tu i nije baš... jes i li i ti? Sa čime si pobio što sam napisao? Lako za greškice, ali koncepcija im i nije nešto.
Ferri to zna puno bolje, dramatičnije napraviti. Uvesti prijetnju i neizvjesnost u naslovnicu... ovdje to i nevidim.
Vidi npr ovu naslovnicu
Zagor na podu, povrijeđen i razoružan sa neprijateljem nadvijenim nad njim, koji je siguran u svoju nadmoć i pobjedu. Naslovnica prosto mami da saznaš kako će se izvući iz ovakvog nečeg. Rekoh, Ferri zna, kad hoće, kako napraviti prijetnju
Što se tiće zlata, dukata i nagrada, nemoj to Ukusi su razni i svakom se sviđa ponešto drugačije... što je i u redu. Jednostavno smatram da je sa ovakvim, moćnim i atraktivnim...anti- Zagorom mogao dramatski moćnije naslovnice napraviti nego što je.
Mogu i našto nacrtati, ako baš moram, ali ja sam samo, za razliku od Ferria, koji je tu bio u naponu snage i ideja, amater skromnih mogućnosti Tako da nema crtačkih uspoređivanja mog i Ferrievog Zagora. Možda možemo o postavci likova, dramaturgiji, kadriranju i sl. OK?
|
senokute |
Posted - 26/12/2013 : 23:02:11
Prva, Ferrieva nema veze sa epizodom. Lijepo je nacrtana, ali to je naka univerzalna, zamjenska naslovnica kakve je Dnevnik naručivao npr. od Mikice. - Stoga otpada iz analize.
jarane ,,ovo je onaj revolveras sto ga je majk izazvao, i mislim da ove naslovne ni izbliza nisu toliko lose kako nam ti ovo opisa,,,moje misljenje..tu i tamo ima po neka greskica , ali ti ih u crno zavi, i eto probaj nacrtat naslovnu za sedmu rundu,,,ali sa ovim rasporedom likova molim,,,zagor-majk-indijanaci, i ako tvoja bude bolja dobijas dukat od mene,,,obecavam |
IGMAN2 |
Posted - 26/12/2013 : 22:16:44 Jah, dođe mi da je sam nacrtam kako treba |
brni |
Posted - 26/12/2013 : 21:53:22 IGMANE odlicno detektirano..pogotovo za zadnju naslovnicu..umisto da se tu nacrtalo kako se bore u ravnopravnom polozaju ili nesto slicno, crtac naslovnice ti odma otkrije kraj..mislim stvarno nema smisla.. |
IGMAN2 |
Posted - 26/12/2013 : 21:05:08
Meni se, u potpunosti, ne sviđa niti jedna (OK. druga, Ferrieva je blizu onoga kako bi naslovnica ovakvog stripa trebala izgledati, zato je i nema nigdje za kupiti
Druga, Mittonova... Varijacija slike iz stripa... i sam koncept je loš. Pojavio se protivnik, netko tko je sposoban u svemu parirati Zagoru (i više od toga), i kako ja Mitton prikazao njihov sukob? Supermike, kukavički, iz daljine, prereže most Zagoru!? To je mogao svatko... i neki bezvezni kauboj. Za to ne trebaš biti Super! OK, to je opet scena iz stripa, ali to nije za scena za naslovnicu za takvog protivnika. Na naslovnici se treba osjetiti prijetnja nadmoći samog Supermikea. Ne zove se on uzalud tako. Dakle, Mitton, nije dobro.
Treća slika (druga Ferrieva) je već blizu toga! Zagor savladan, a Supermike dominira! Najbolja naslovnica, ali par sitnica ne valjaju. Zagorov tupi pogled, kao da nije bilo borbe, već da se probudio, pa se pita ko je sad ovaj. Lijana pada nikuda... sa neba. I ove debljine više je neko drvo nego liana. Zagorova lijeva potkoljenica je... slomljena, ili što? A Mikeova noga na Zagoru je kao izrezana pa tu onda umetnuta. Inače, koncept je pravi za ovakvog protivnika.
Četvrta (druga Mittonova sllika)je opet iz stripa, ali sasvim pogrešna. Obračun u kavezu sa pumom - OK, ali nije Zagoru puma glavni protivnik, niti ideja stripa, već novi moćni negativac. Mitton- promašio ceo fudbal.
Peta Ferrieva i šesta Mittonova su jedna te ista stvar i obje ne valjaju! Imamo moćne suparnike i neizvjestan ishod iz prošle epizode... I što rade ta dvojica crtača? Sve nam odmah izdaju na naslovnici!!! Nešto pogrešnije ne može biti! To se nikad tako ne radi! Naslovnica služi da privuće, napali i poveća neizvjesnost. Ovdje sve vidimo a da nismo ni otvorili strip Velika NULA obojici! Sve lijepo piše na naslovnici- u sedmoj rundi Zagor pobjeđuje bacivšu Mikea sa platforme. Kraj! Nakon te prednje, gledaš zadnju koricu da vidiš slijedeći strip. Loše |
senokute |
Posted - 25/12/2013 : 19:40:20 [URL=http://www.directupload.net][/URL]
|
|
|