forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mark 53

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
TrOMISLAWSKI Posted - 01/05/2014 : 11:22:08

12.05.14. u snk
13.05.14. na kioscima
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
velka031 Posted - 11/05/2014 : 23:11:49
quote:
Originally posted by teller

Ma mark je bolji od ripa i ridobradog zajedno...mark zabavi a coravi detektiv i retro pirat su dosadni ko proljev....ripa sam citao nekad,sad ga ne kupujem a ridobradog uzimam i slagam na policu...zbog prekrasnih naslovnica...mark je strip za svuda...za klozet,za plazu,za uz przena jaja i kavu,za u skolu izpod knjige,za...ma za svuda...jest predvidljiv ali zasto bi to bio minus,strip mora zabavit i opustit citatelja..za gnjavazu postoje knjige i ostali neki stripovi...markova najveca konceptualna pogreska je njegova ogranicenost na 66 stranice,to ga je ubijalo da nije postao....zagor....tesko je nesto ispricat na 66 stranica,zato su i njegove duze price i najbolje...mumija,prica o komandantu marku......i jos par tih prica u nastavcima.
A guzon je do ville bio najbolji crtac naslovnica u bonelliju i sire,bez daljne debate..od marka su iz bd skole bolji samo asterix i talicni...
Mark je odlican kroz cijeli serijal,kod bleka samo esse-geese i mittonov..a o amerokancima ala spajdermen ili konan ne pricam,toliko gluposti i naive nema ni u jednom marku..prema tim junacima prica mark protiv mumije je istinita do zadnje stranice...
Da ne klatim vise..svi znamo da je mark retro,predvidljiv,naivan,nostalgican strip....ali ga volimo,mozda bas zato...25 kuna je pic...kin dim za 200 stranica zabavnog i odlicno nacrtanog stripa...a usporedit marka i ripa ili ridobradog je uvreda....za marka naravno. i dok rip i ridobradi spadaju kod nas u sferu 500 primjeraka za kolekcionare, mark ide u par tisucu na kioscima, na pocetku je imao nakladu(dok se pisala) 8000 i uz zagora,bleka i alan forda postao najprodavaniji strip na kioscima novijeg doba... ako sad teraju i reprint specijala znaci da mark i dalje raztura na kioscima...vise nego zasluzeno.

Mozda se sa svime ne bih slozio, ali ti si kralj
DODSFERD Posted - 11/05/2014 : 15:35:01
Pa ovo sada kako ide je normalno po originalnom redoslijedu a to što je Ludens brljao sa specijalima je druga priča.
Kome ne smetaju bijeli hrbati taj će se strpiti godinu dana da se ispucaju ti brojevi ali tko želi da bude picajzla (naprimjer ja) taj će odjebati specijale.
zagorovac Posted - 11/05/2014 : 14:29:42
Zar ce sada izlaziti sva ona izdanja koja su izasla kao specijalna?
To znaci tak nakon toga opet bude islo normalno dalje?
teller Posted - 06/05/2014 : 11:00:23
quote:
Originally posted by DODSFERD

To je sistem, uvijek treba potpaliti ovakvu raspravu da se izdanje bolje prodaje.

a kako mi distributeri javljaju da na kioscima ima još par neprodanih Marka...ponovno tvrdim da je Mark bolji strip od Kirbya i Riđobradog zajedno...ako to nije dosta...tvrdim i da je tekstualni dodatak u Marku na kraju...bolji od Rata i mira i Biblije zajedno...
DODSFERD Posted - 04/05/2014 : 12:55:52
To je sistem, uvijek treba potpaliti ovakvu raspravu da se izdanje bolje prodaje.
nightman36 Posted - 04/05/2014 : 12:33:26
Sto ceka Ludens?? Tellera za marketing & PR managera!
Nakon ove diskusije sigurno kupujem Marka. I da, naslovnice su super zbog tog izrazenog colora!!!
Hexen Posted - 03/05/2014 : 16:42:52
Teller je car.
anto Posted - 02/05/2014 : 16:24:25
Telera za moderatora!
DODSFERD Posted - 02/05/2014 : 13:47:36
quote:
Originally posted by teller
Mark zabavi a coravi detektiv i retro pirat su dosadni ko proljev (nema smajlija za proljev)

roby05 Posted - 02/05/2014 : 13:01:57
Nemam rijeci...da bi rijec rekao...
kasper Posted - 02/05/2014 : 12:12:58
lepo se potucite oko ovog goruceg pitanja
Poli Posted - 02/05/2014 : 12:03:04

Neki komicari ovdje ...

teller Posted - 02/05/2014 : 06:19:57
Ma mark je bolji od ripa i ridobradog zajedno...mark zabavi a coravi detektiv i retro pirat su dosadni ko proljev....ripa sam citao nekad,sad ga ne kupujem a ridobradog uzimam i slagam na policu...zbog prekrasnih naslovnica...mark je strip za svuda...za klozet,za plazu,za uz przena jaja i kavu,za u skolu izpod knjige,za...ma za svuda...jest predvidljiv ali zasto bi to bio minus,strip mora zabavit i opustit citatelja..za gnjavazu postoje knjige i ostali neki stripovi...markova najveca konceptualna pogreska je njegova ogranicenost na 66 stranice,to ga je ubijalo da nije postao....zagor....tesko je nesto ispricat na 66 stranica,zato su i njegove duze price i najbolje...mumija,prica o komandantu marku......i jos par tih prica u nastavcima.
A guzon je do ville bio najbolji crtac naslovnica u bonelliju i sire,bez daljne debate..od marka su iz bd skole bolji samo asterix i talicni...
Mark je odlican kroz cijeli serijal,kod bleka samo esse-geese i mittonov..a o amerokancima ala spajdermen ili konan ne pricam,toliko gluposti i naive nema ni u jednom marku..prema tim junacima prica mark protiv mumije je istinita do zadnje stranice...
Da ne klatim vise..svi znamo da je mark retro,predvidljiv,naivan,nostalgican strip....ali ga volimo,mozda bas zato...25 kuna je pic...kin dim za 200 stranica zabavnog i odlicno nacrtanog stripa...a usporedit marka i ripa ili ridobradog je uvreda....za marka naravno. i dok rip i ridobradi spadaju kod nas u sferu 500 primjeraka za kolekcionare, mark ide u par tisucu na kioscima, na pocetku je imao nakladu(dok se pisala) 8000 i uz zagora,bleka i alan forda postao najprodavaniji strip na kioscima novijeg doba... ako sad teraju i reprint specijala znaci da mark i dalje raztura na kioscima...vise nego zasluzeno.
Rahazlam Posted - 01/05/2014 : 23:18:19
Markove naslovnice su stvarno odlicne redom to je Guzon crto ako se nevaram stvarno fenomenalno!!!
DODSFERD Posted - 01/05/2014 : 23:10:15
quote:
Originally posted by ZoranC
Vidi Ludensova Bleka: Sume zasjeda, Sume zamki, Suma u sumi...

... Šuma pokraj šume i ostale šume... Ludensu je najbitnije prikazati da je Blek šumski čovjek.
pcoro Posted - 01/05/2014 : 23:03:10
Ma najbolji Bonelli, najbolji mi je ajmo reć bio Rabinov mačak.
Inače, ovo sve je empirijski provjereno, moja knjižnica je dobro opskrbljena i nije mi bilo teško posuditi i probati čitati skoro sve stripove u njoj.
Zato npr. mogu i pohvaliti Princa Valijanta za dobro držanje usprkos zavidnim godinama, ali gore navedenu dvojicu i ne.
No nema smisla o tome ovdje, ispričavam se zbog offtopicarenja. Pošto je riječ o reprintu Mark Specijala, nadam se da ostali ljubitelji K. Marka neće previše zamjeriti.
ZoranC Posted - 01/05/2014 : 23:00:41
quote:
Originally posted by zlatko900

...ali bitno da se po meni sipa drvlje i kamenje kad mi izleti da su ZS i LMS bolji od današnjih izdanja......od prevoda naslova,pa nadalje. I još je kao čudo što se ZS i LMS razdvoje stranice,a kod Ludensa i SD kao-toga nema...hm...

Zlatko, nedavno sam nesto rekao o ZS i LMS. Zaboravimo to. Ovdje si u pravu sto se naslova tice. Mislim da sam davno na nekom topicu napisao kako su naslovi u ZS i LMS imali takav dojam da se i nakon 30 god po naslovu sjetis o cemu se radi. A ovi novi(zasigurno vjerodostojniji originalu),nemaju dusu. Vidi Ludensova Bleka: Sume zasjeda, Sume zamki, Suma u sumi... Hmmm.
Johnny Difool Posted - 01/05/2014 : 22:46:48
U Božju babu!
Mark bolji od Ripa Kirbyja i Riđobradog????
Rip i Riđobradi su kvaziklasici koji se ne mogu čitati?????
Pobuna Urona je najbolji strip objavljen prošle godine?????
Znam da živimo u različitim čitateljskim svjetovima, vjerojatno nam se i svi ostali svjetovi nikad ne susreću, ali što je previše - puno je!
I rest my case.

Curunir Posted - 01/05/2014 : 22:40:20
a u vrazju mater i sve.
mislim, citaj sto hoces za svoj gust, ali sve ima granice.
mark iznad ripa?
kakav vrhunac neukusa vec samo spominjanje u istoj recnici a kamoli ovo...
blago vam se.
DODSFERD Posted - 01/05/2014 : 22:34:36
Ugrubo rečeno, nijedno Bonelli izdanje ne može postići veći uspjeh u svjetskim okvirima dok je nekom francuskom ili američkom stripu to puno lakše bez obzira koliko je zastario.
Ne vidim zbog čega je to tako osim u činjenici da publika teže prihvaća nešto što ima veliki broj epizoda (ali zar nije i Rip Kirby takav).
mogorovic Posted - 01/05/2014 : 22:17:27
quote:
Originally posted by pcoro

Ma gadno griješiš, Johnny! Mark je provjerena kvaliteta koja izdržava tisuće čitanja. Evo, npr. koji je to Bonelli (a i šire) prošle godine bio bolji od fenomenalne Pobune Urona?
Kako godine prolaze tako se ja sve više vraćam ovim provjerenim klasicima, dok mi noviji, razvikani stripovi sve manje znače.
Također, kad gledam kvazi klasike svjetskog stripa ala Rip Kirbi, Crvenobradi i slično - to se danas također više ne da čitati. Ostaju sam Mark i poneki Tex, možda reprint kakvog boljeg Mister Noa, te JA saga kod Zagora ako bude išta valjala.

Rip Kirby i Riđobradi nisu kvazi klasici. Oni su klasici svjetskog stripa i uvijek će se čitati. Komandant Mark je zgodan i zabavan strip, a osobno kupujem sve reprint bojeve. No, on je beznačajan u svjetskim okvirima, što ne znači da ga ne volim čitati. Dovoljno je pogledati referentnu listu inozemnih izdanja Ripa Kirbyja i Riđobradog, sa pozicijama tih stripova u svjetskim antologijama stripa, te je usporediti sa listom Komandanta Marka i njegovim antologijskim mjestima (ako ih ima).
zlatko900 Posted - 01/05/2014 : 21:49:41
...ali bitno da se po meni sipa drvlje i kamenje kad mi izleti da su ZS i LMS bolji od današnjih izdanja......od prevoda naslova,pa nadalje. I još je kao čudo što se ZS i LMS razdvoje stranice,a kod Ludensa i SD kao-toga nema...hm...
pcoro Posted - 01/05/2014 : 21:46:51
Ma gadno griješiš, Johnny! Mark je provjerena kvaliteta koja izdržava tisuće čitanja. Evo, npr. koji je to Bonelli (a i šire) prošle godine bio bolji od fenomenalne Pobune Urona?
Kako godine prolaze tako se ja sve više vraćam ovim provjerenim klasicima, dok mi noviji, razvikani stripovi sve manje znače.
Također, kad gledam kvazi klasike svjetskog stripa ala Rip Kirbi, Crvenobradi i slično - to se danas također više ne da čitati. Ostaju sam Mark i poneki Tex, možda reprint kakvog boljeg Mister Noa, te JA saga kod Zagora ako bude išta valjala.
velka031 Posted - 01/05/2014 : 21:39:41
Mark je za Bleka beletristika.
DODSFERD Posted - 01/05/2014 : 20:47:15
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Mene kad vidim svaki novi broj zasvrbi da ga kupim, jer se sjetim onog oduševljenja kod kupovine i čitanja prije više od 30 godina.
I odustanem do novog broja, kad se stvar ponavlja. U ovom se slučaju uspješno borim protiv nostalgije.

Morat' ćeš kad tad popustiti iskušenju, barem na kratko. Naravno da doživljaj ne može biti isti kao nekada ali s druge strane Mark ima više realnosti i ozbiljnosti od Bleka, jedino što je žanrovski strogo ograničen.
I kod mene je nedostatak prostora sve više vidljiv ali ako je potrebno budem ga slagao po podu dok ne nađem bolje rješenje.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000