T O P I C R E V I E W |
Timber Bil |
Posted - 01/06/2014 : 10:38:08 Severnoamerička odiseja je sinonim za preokret, spas Zagorovog serijala, scenaristički spasilački tandem Burattini-Boselli, odlazak Toninellija, dolazak novih crtača na serijal ...
Južnoamerička odiseja je nova preventivna infuzija serijalu, mnogi od nas su već pročitali pola toga, neki nisu još...
Ipak pitanje koja odiseja je po vama bolja Severnoamerička ili Južnoamerička ?
Sjevernoamerička odiseja (4.1994.-10.1996.)
Boselli/Marcello - Nestali istraživač Boselli/Laurenti - Aljaska Burattini/Ferri - Zmajevi gusari Boselli/Della Monica - Razbojnici Boselli/Chiarolla - Sedam gradova Cibole Boselli/Burattini/Torricelli - Vještica iz Sierre Burattini/Cassaro - Krv Apača Boselli/Andreucci - Izgubljeni rudnik Boselli/Ferri - Svratište obješenih Boselli/Laurenti - Osveta Vudu Burattini/Ferri - Liberty Sam Colombo/Della Monica - Strah nad rijekom Burattini/Chiarolla - Indijanska zemlja Burattini/Donatelli - Izgubljeni sin
epilog (9.1997.-7.1998.)
Boselli/Andreucci - Morska strava Boselli/Laurenti - Otočka skupina Burattini/Chiarolla - Tajna Jednoroga Burattini/Ferri - Sotonski Mortimer
Južnoamerička odiseja:
Burattini/Pesce - Ponekad se vraćaju
Boselli/Rubini – Žezlo Tin-Hinana Paolucci/Perniola/Mangiantini - Aligator Bayou Rauch/Di Vitto - Na putu za Panamu Burattini/Prisco - Mumija sa Anda Mignacco/Ferri - Zeleni labirint Burattini/Laurenti - Žene ratnice Mignacco/Della Monica - Krv u Bahiji Boselli/Bisi - Sertao Boselli/Rubini - Izgubljeni svijet Burattini/Sedioli/Verni - Sudnji dan Mignacco/Sedioli - Pod južnim nebom Burattini/Prisco - Ognjena zemlja Boselli/Della Monica - Antarktika Giusfredi/Colombo/Ferri - Otok srebrnih lisica |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Zoroasterixx |
Posted - 01/06/2014 : 23:14:36 I epizode sa Helingenom su imale neke SF/horor elemente pa su to neke od najpopularnijih epizoda. Zagor nikad nije bio čisti western. |
nagor |
Posted - 01/06/2014 : 23:10:10 Dečki, Atlantida je samo platforma, koja omogućava našem junaku legitimne izlete na kraj svijeta. Dok god ne za stalno preuzme sci fi skafandere, oružja i letjelice nema razloga za protest ili brigu. Nema smisla putovati Južnom Amerikom do Antartike u potrazi za ljekovitim travama za Mnogookija, ali naganjati se sa Richterom, koji bi mogao, ako se domogne drevnih izgubljenih tehnologija Atlantide, zavladati svijetom... e to je doabr razlog za napuštanje Darkwooda. To daje težinu avanturi. Sve skupa je to više steam punk nego sci fi. |
legaz |
Posted - 01/06/2014 : 22:58:30 quote: Originally posted by velka031
Tu Atlantidu su mi smucili u Martyju... Sad po novom, i na Zagoru... Jebala ih vise Atlantida.
|
Zoroasterixx |
Posted - 01/06/2014 : 21:02:57 quote: Originally posted by wolf
Određene poveznice između Zagora i Atlantide mogle su se pronaći i u Sedam gradova Cibole.
Tamo je i počelo ubacivanje elemenata iz "Marti Misterije"...meni inače jedna od dražih epizoda, i mislim da je ubacivanje Atlantidske mistike dosta osvježilo strip, kao i turneje po Americi i Africi. |
wolf |
Posted - 01/06/2014 : 21:00:24 Određene poveznice između Zagora i Atlantide mogle su se pronaći i u Sedam gradova Cibole. |
tinton |
Posted - 01/06/2014 : 20:58:49 quote: Originally posted by nagor
Ma kakvi spojleri? To što je je pitao je u rangu "Hoće li Zagor upotrebljavati sjekiru na ovom putovanju?".
Zoroasterixx, odgovori su da i da (možda ne baš grad ali sigurno nešto što ima veze sa atlantidom).
Nisam mislio na povezanost, ali na ovo hoce li naci... |
velka031 |
Posted - 01/06/2014 : 20:58:14 Tu Atlantidu su mi smucili u Martyju... Sad po novom, i na Zagoru... Jebala ih vise Atlantida. |
Zoroasterixx |
Posted - 01/06/2014 : 20:57:05 quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by nagor
Ma kakvi spojleri? To što je je pitao je u rangu "Hoće li Zagor upotrebljavati sjekiru na ovom putovanju?".
Moguće je da zagubi sjekiru ili mu je ukradu pa je uopće ne mogne upotrijebiti.
Napravio bi novu, nikakav problem. |
DODSFERD |
Posted - 01/06/2014 : 20:53:10 quote: Originally posted by nagor
Moguće je da zagubi sjekiru ili mu je ukradu pa je uopće ne mogne upotrijebiti. |
Zoroasterixx |
Posted - 01/06/2014 : 20:28:59 quote: Originally posted by nagor
Zoroasterixx, odgovori su da i da (možda ne baš grad ali sigurno nešto što ima veze sa atlantidom).
To mi se sviđa, ubacivanje takvih elemenata obećava. Kad bi se mene pitalo ja bih od Zagora napravio svjetskog putnika i ne bih ga ni vraćao u Darkwood. Zagor bi postavio Supermike-a kao zamjenika dok se ne vrati. |
nagor |
Posted - 01/06/2014 : 20:24:26 Ma kakvi spojleri? To što je je pitao je u rangu "Hoće li Zagor upotrebljavati sjekiru na ovom putovanju?".
Zoroasterixx, odgovori su da i da (možda ne baš grad ali sigurno nešto što ima veze sa atlantidom). |
tinton |
Posted - 01/06/2014 : 20:10:23 quote: Originally posted by Zoroasterixx
Je li to točno da će ova Južnoamerička turneja biti povezana sa Atlantidom i da će na kraju Zagor na obalama Antarktike otkriti izgubljeni atlantidski grad?
Nemoj traziti spoilere. |
Zoroasterixx |
Posted - 01/06/2014 : 18:48:06 Je li to točno da će ova Južnoamerička turneja biti povezana sa Atlantidom i da će na kraju Zagor na obalama Antarktike otkriti izgubljeni atlantidski grad? |
velka031 |
Posted - 01/06/2014 : 18:45:43 Topic nije glup, samo je preuranjen. Ako JA saga bude jednaka SA sagi, bit ce jako dobro, bolja tesko da moze biti. |
vešmašina |
Posted - 01/06/2014 : 16:31:54 quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by cronos six
fali opcija-evropska odiseja,a postoji mogucnost da zagor isplovi i na nas kontinent. treba li posle otvarati zaseban topic...bolje sve odjednom.
Ne zaboravit azijsku turneju. Skroz je zajebo stvar.
I Oceanijsku.
Ili nedajbože Afričku i Srednjoameričku, koje, eto postoje.
a turneju četiri skakaonice? |
tinton |
Posted - 01/06/2014 : 16:22:14 quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by cronos six
fali opcija-evropska odiseja,a postoji mogucnost da zagor isplovi i na nas kontinent. treba li posle otvarati zaseban topic...bolje sve odjednom.
Ne zaboravit azijsku turneju. Skroz je zajebo stvar.
I Oceanijsku.
Ili nedajbože Afričku i Srednjoameričku, koje, eto postoje. |
DODSFERD |
Posted - 01/06/2014 : 16:12:50 quote: Originally posted by wolf
Timber može uspoređivati ove dvije odiseje s obzirom da ima JA u 'deluxe' izdanju.
Btw, nije mi jasno kako pored onakve žene ne izbacuje Zagora iz glave
Zagor je bolji od bilo koje žene, čak i od Angeline. |
nagor |
Posted - 01/06/2014 : 16:00:05 quote: Originally posted by cronos six
Ne zaboravit azijsku turneju. Skroz je zajebo stvar. |
Timber Bil |
Posted - 01/06/2014 : 15:38:01 quote: Originally posted by cronos six
Usvojen amandman mister Cronos. |
cronos six |
Posted - 01/06/2014 : 15:08:44 fali opcija-evropska odiseja,a postoji mogucnost da zagor isplovi i na nas kontinent. treba li posle otvarati zaseban topic...bolje sve odjednom.
|
going going |
Posted - 01/06/2014 : 14:46:46 quote: Originally posted by Hajo
quote: Originally posted by Timber Bil
epilog (9.1997.-7.1998.)
Boselli/Andreucci - Morska strava Boselli/Laurenti - Otočka skupina Burattini/Chiarolla - Tajna Jednoroga Burattini/Ferri - Sotonski Mortimer
Koji epilog, čovječe?!
Pa to je epilog Severnoamericke odiseje. Morska strava i Tajna jednoroga se direktno nastavljaju na neke epizode iz Severnoamericke odiseje.
|
Hajo |
Posted - 01/06/2014 : 14:44:54 quote: Originally posted by Timber Bil
epilog (9.1997.-7.1998.)
Koji epilog, čovječe?! |
wolf |
Posted - 01/06/2014 : 14:30:34 Btw, na neviđeno dajem prednost JA jer ne vidim Chiarollu među crtačima. |
wolf |
Posted - 01/06/2014 : 14:21:38 Timber može uspoređivati ove dvije odiseje s obzirom da ima JA u 'deluxe' izdanju.
Btw, nije mi jasno kako pored onakve žene ne izbacuje Zagora iz glave |
nagor |
Posted - 01/06/2014 : 14:17:52 Možeš slobodno uključiti i naše balkansko gorje kod Angeline. Ako se ne varam, bila ju u 90-ima u vezi sa tipom srpskih korijena. :) |