T O P I C R E V I E W |
Jerry Krause |
Posted - 20/04/2015 : 11:26:28 Kad može ovaj Čovjekolovac toliko spamati podforum, a da ga nitko ne banuje red je da ispravimo nepravdu i stavimo top listu za najboljeg Bonellijevog junaka. Jer ako ga manhunter već ne čita mogao ga je staviti u ponudu.
Što se mene tiče stavio bih top 50 koliko je tu fantastičnih epizoda, ali nek bude u istom ritmu.
Pravila igre: stavljamo, naravno, dvodijelne i trodijelne epizode kao jednu u listu, a svaki gigant je zasebna cjelina iako se neki mogu gledati i kao trilogije. |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
thekide |
Posted - 07/05/2015 : 15:18:06 quote: Originally posted by Space Marine
quote: Originally posted by thekide
Odgovori na dva pitanja će zauvek ostati misterija: 1. Zašto Space Marine nije glasao za Dvostruku budućnost?
Zato jer je nabrzaka pravio listu i nije skužio da nema Dvostruke budućnosti
Pa kad se već igramo listi onda bar nek budu što kvalitetnije. Ako budeš raspoložen edituj listu, ubaci Dvostruku budućnost gde hoćeš i samo napiši koga si izbacio pa ću ja da ispomeram sve kako treba i rešeno. |
Space Marine |
Posted - 07/05/2015 : 14:12:40 quote: Originally posted by thekide
Odgovori na dva pitanja će zauvek ostati misterija: 1. Zašto Space Marine nije glasao za Dvostruku budućnost?
Zato jer je nabrzaka pravio listu i nije skužio da nema Dvostruke budućnosti |
thekide |
Posted - 06/05/2015 : 18:49:45 quote: Originally posted by Gil-galad
Šta god da radite s Nahtanom - zakasnim, ali Bože moj...
Ma nema veze za kašnjenje, uostalom za Nathana nikad nije kasno.
Ubaciću te narednih dana u ukupni skor, iako si mi sa svojim izborom opasno ispomerao statističke podatke (4 almanaha na listi). |
Gil-galad |
Posted - 06/05/2015 : 18:25:53 Šta god da radite s Nahtanom - zakasnim, ali Bože moj...
U ponoru pamćenja/Jedanaesta zapovest Nova budućnost (gigant) Dvostruka budućnost (gigant) Drevna stena (almanah) Pesma za Saru Bratstvo senke Ustanak (gigant) Vavilonska biblioteka Osveta jakuza (almanah) Hadija Poslednji val Pakao Gabrielova zagonetka Kitova pesma Leptirov san Iz dubokog svemira (spec.) Odiseja u budućnosti (gigant) Selenina osveta Feniks Nakon revolucije Crvena planeta Doba letećih tanjira (almanah) Mladi dani Nathana Nevera (almanah) Svet robota Oči neznanca |
Jerry Krause |
Posted - 01/05/2015 : 16:08:24 Bravo thekide za trud. A šta reći, uzorak nije ni blizu reprezentativan kao u Zagora. Bar pola od glasača nije ni došlo do Sage Alfa tako da lista nije nešto realna. Ali hajde, nek je bar netko glasovao. |
acestroke |
Posted - 01/05/2015 : 04:43:09 Odlicna lista, prvih 10 epizoda na listi manje-vise predstavljaju najbolje od serijala, a to da je "Dvostruka Buducnost" najbolja epizoda Nathana je bez sumnje! |
thekide |
Posted - 01/05/2015 : 00:32:16 Za kraj malo statistike:
Ukupno 77 različitih epizoda je bilo nominovano za Top 25.
Broj nominovanih priča po edicijama izgleda ovako: Redovni - 57/155 Giganti - 8/13 Specijali - 6/13 Agencija Alfa - 5/12 Almanah - 1/12 Argo - 0/2
Neke od kultnih priča koje nisu dobile ni jedan bod: 1. Zarobljenik budućnosti 2. Osveta jakuza 3. Drevna stijena 4. Leptirov san 5. Zavjesa tišine
Veliki preokret u serijalu, čuvena Saga Alfa, dobila je samo dva glasa i jedva ušla u Top 25.
Nijedna epizoda nije dobila glasove od svih učesnika. Najbliže su bile: Dvostruka budućnost 6/7 U ponoru pamćenja 6/7 Nova budućnost 6/7 Posljednji val 6/7
Odgovori na dva pitanja će zauvek ostati misterija: 1. Zašto Space Marine nije glasao za Dvostruku budućnost? 2. Zašto mladjo nije glasao za Posljednji val?
Toliko za ovaj put, članovi žirija su slobodni do sledećeg okupljanja kada će se praviti lista: NN - Bottom 10. |
thekide |
Posted - 01/05/2015 : 00:09:54 26.Nemo - 28 27.Spaljena zemlja - 26 27.Iz dubokog svemira - 26 29.Ukradena sjećanja - 24 30.Bezvremenski rat - 23 31.Tajna mutanata - 22 31.Iza zvijezda - 22 33.Vampyrus - 21 34.Lov na lopova - 20 35.Operacija zmaj - 18 36.Zatočenica dvorca - 17 36.Državni neprijatelj - 17 38.Demoni - 15 38.Satelit ubojica - 15 40.Buffalo express - 14 40.Nevidljiva sila - 14 42.Babilonska biblioteka - 13 42.Ravenov povratak - 13 42.Priča o Kathy Teller - 13 45.More pustoši - 12 45.Delirij - 12 45.Prava priča o mister Alfi - 12 48.Šesta moć - 11 49.Čelični stijeg - 10 50.Duša grada - 10
|
thekide |
Posted - 01/05/2015 : 00:09:19 Evo i konačne liste:
1. Dvostruka budućnost - 139 2. U ponoru pamćenja - 123 3. Nova budućnost - 119 4. Specijalni agent Alfe - 104 5. Posljednji val - 97 6. Bratstvo sjene - 95 7. Odiseja u budućnosti - 94 7. Zabranjena zona - 94 9. Ustanak - 82 10.Fenix - 79 11.Pakao - 71 12.Oči neznanca - 69 13.Beskonačni univerzumi - 65 14.Hadija - 59 15.Crni monolit - 56 16.Svemirsko pješaštvo - 47 17.Izgubljeni svijet - 42 18.Bauhaus killer - 40 19.Lovci i lovine - 38 20.Ja, robot - 35 20.Pjesma za Saru - 35 22.Vrijeme osvete - 34 23.Tko je Solomon Darver? - 31 24.Alfa - 30 25.Svemirski brodolomci - 30
|
thekide |
Posted - 30/04/2015 : 21:16:45 Jerry je u gužvi pa mi je prepustio čast da ja prebrojim glasove i postavim konačnu listu Top 25, tačno u ponoć.
Ako još neko želi da uskoči sa svojom listom, ima dovoljno vremena. |
Jerry Krause |
Posted - 27/04/2015 : 22:17:44 Dižem malo topic. Ajmo još koji glasač da zaokružimo uzorak na bar desetak ljudi prije kraja mjeseca.
Bjelolasica, emireme, zeljko, kingleoric i ostali ajmo još koji glas... |
Jerry Krause |
Posted - 23/04/2015 : 23:48:27 Imaš pravo. Ja pokušavam napraviti neku kvazi verziju Zagorova izbora nostalgičari vs. modernisti kad ono većina glasača nije ni čitala nove epizode.
Tužno, ali istinito. Spade Nathan na 250-300 čitača, morat ćemo organizirati neku obranu tipa Alamo da se potpuno ne saspemo, ali se nadam da nećemo proći kao oni.
Bilo bi zgodno vidjeti Deejev izbor, ali taj tko zna kad će se pojaviti na forumu. A recka mi stoji kod njega preko mjesec dana, šta više kalkulira s objavom... |
thekide |
Posted - 23/04/2015 : 23:38:03 quote: Originally posted by Jerry Krause
E sad takvih epizoda na početku serijala s Meddine strane ima koliko hoćeš. I radi se samo o sitnim nijansama. I vidim da se većina vuče za nostalgijom, ali kod mene to ne drži vodu.
Možda si u pravu za većinu stvari sem za ovu. Nažalost većina se ne vuče za nostalgijom, nego je odustala ili posustala sa čitanjem Nathana. Po sopstvenom priznanju mladjo, acestroke i Space Marine su zaostali ili odustali od novih epizoda. A čini mi se da je i mpavin više puta pominjao da će odustati zbog cene.
Tako da bi se sigurno našlo još Alfi, Darvera, Skotosa i mutanata da su svi pročitali sve.
|
Jerry Krause |
Posted - 23/04/2015 : 22:57:53 quote: Originally posted by thekide
Imam osećaj da si gurao novije epizode zato što si stare presisao od previše čitanja. A te nove koje pominješ mislim da su ono tipa, stoje tri debele ribe i ovu što je najtanja pomisliš pa nije to tako loše, može da se odradi, a kad druge dve odu, svatiš da je i ova krme.
Drugim rečima, kad zaređaš 5-6 Pianijevih epizoda i onda naiđe Nužna samoobrana, ti pomisliš, uau, remek-delo za top 25. E pa, nije!
Dok sam sastavljao top liste za Zagija, DDa, MMa, Mrnoa... uvek pomislim da suviše guram nostalgiju ispred pravog kvaliteta. Ali za razliku od svih vas, prvog sam Nathana pročitao pre godinu i po dana. Znači nostalgija nula, i opet tvrdim da je prvih 50-tak epki najbolje od serijala. I to kažem ja, kojim sam u početku mrzeo Meddine njanjave priče i koji najviše volim ovaj svemirski SF.
E varaš se za Nužnu samoobranu, ovo je epizoda koja me je baš digla s nogu, Secchi je vrhunski posao napravio.
E sad takvih epizoda na početku serijala s Meddine strane ima koliko hoćeš. I radi se samo o sitnim nijansama. I vidim da se većina vuče za nostalgijom, ali kod mene to ne drži vodu.
Opet kažem, to je najkvalitetniji dio serijala, ali može biti da je taj dio serijala odavno iza mene i više sam okrenut ovim friškim stvarima koje su po kvaliteti toplo-hladno. Ali kad naiđemo na kvalitetnu epizodu to je živi eksploziv u rukama. Alfu, Beskonačne univerzume, Solomona Darvera, Aristotela Skotosa ili Tajnu mutanata jednostavno ne možeš mimoći iz bilo kojih top listi. |
Jerry Krause |
Posted - 23/04/2015 : 22:37:48 quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by Jerry Krause
Ono SD razdoblje ima najkonstantnije razdoblje u kvaliteti. Sve su odlične priče, ali da se nogometnim žargonom izrazim, nema zvijezdu u ekipi.
Oči neznanaca, u ponoru pamćenja, Crni monolit, Zabranjena zona, ja,robot, Vampyrus, Prljava ulica, Posljednji val,...
Ako to nisu zvijezde...
Oni su svi Benzema, Iniesta, Muller, Hazard...
Ipak su većina onih epizoda koje sam stavio na spisak velike zvijezde tipa Messi, Ronaldo, Ibrahimović, jer izazivaju reakciju kod čitatelja ili su velike prekretnice u serijalu. |
thekide |
Posted - 23/04/2015 : 20:46:24 quote: Originally posted by Jerry Krause
Što ti je šokantno.
Kao što sam već rekao, teško je izdvojiti 25 naj epizoda. Ono SD razdoblje ima najkonstntnije razdoblje u kvaliteti. Sve su odlične priče, ali da se nogometnim žargonom izrazim, nema zvijezdu u ekipi.
Kasnije razdoblje obiluje vrhunskim zvjezdanim trenucima, ali činjenica je da su tu ogromne razlike u amplitudi kad gledamo kvalitetu.
Možda sam trebao negdje ubaciti i Vampyrusa, Izgubljeni svijet, Prvaka, Svemirsko pješaštvo, Babilonsku biblioteku ili slično, ali baš mi je teško nešto od top 25 izbaciti. Možda nisam trebao onaj specijalac na kraju staviti, ali čisto zbog raznovrsnosti edicija da i njega stavim.
A ono za Oči neznanca, to je bio izbor naj epizode u prvih 100, tako da to nije relevantno. A ipak su mi Svemirski brodolomci ispred Feniksa u top 10, jer sjećam se da sam je progutao u dahu, a inače onakve epizode znam čitati po 3 dana. Sjećam se da sam rekao ženi čuvaj danas djecu, ovo moram pročitati u komadu do kraja. ;)
Imam osećaj da si gurao novije epizode zato što si stare presisao od previše čitanja. A te nove koje pominješ mislim da su ono tipa, stoje tri debele ribe i ovu što je najtanja pomisliš pa nije to tako loše, može da se odradi, a kad druge dve odu, svatiš da je i ova krme.
Drugim rečima, kad zaređaš 5-6 Pianijevih epizoda i onda naiđe Nužna samoobrana, ti pomisliš, uau, remek-delo za top 25. E pa, nije!
Dok sam sastavljao top liste za Zagija, DDa, MMa, Mrnoa... uvek pomislim da suviše guram nostalgiju ispred pravog kvaliteta. Ali za razliku od svih vas, prvog sam Nathana pročitao pre godinu i po dana. Znači nostalgija nula, i opet tvrdim da je prvih 50-tak epki najbolje od serijala. I to kažem ja, kojim sam u početku mrzeo Meddine njanjave priče i koji najviše volim ovaj svemirski SF.
Verovatno bi mi se i Oči neznanca svidele da nije Casinijeve rane katastrofe, gde je glavnog negativca prikazao kao pičkicu sa "Three stooges" frizurom.
Ali osim toga, većina mi je ostala urezana pa svako malo idem na stare recke i podižem ocene epizodama koje mi se na prvu nisu mnogo svidele: Prljave ulice, Kitov pjev, Zabranjena zona...
Neke epizode su me toliko oduševile da sam danima posle čitanja Poslednjeg vala išao ulicom i pevušio Gaudeamus Igitur.
A sad moram da bežim dok ne naiđe novi moderator zadužen za Bonelli pa mi zvekne ban za vređanje, psovke i teranje forumaša da prepravljaju svoje liste. I to ja koji sam na prvo mesto kod Zagija stavio Horde zla.
|
mpavin |
Posted - 23/04/2015 : 19:19:49 Evo na brzinu:
1. Specijalni Agent Alfe 2. Lovci i lovine 3. Dvostruka budućnost 4. Pakao 5. Bratstvo sjene 6. Lov na lopova 7. Odiseja u budućnosti 8. Posljedni val 9. Izgorena zemlja 10.Ustanak 11.Operacija zmaj 12.Buffalo Express 13.Ravenov povratak 14.Ja robot 15.Svemirsko pješaštvo 16.Vrijeme osvete 17.Feniks 18.Hadija 19.Zabranjena zona 20.Ljudska meta 21.Svijet robota 22.Demoni 23.Duhovi u Veneciji 24.Izgubljeni svijet 25.Pomaknuta orbita |
drogsy |
Posted - 23/04/2015 : 18:43:21 quote: Originally posted by Jerry Krause
Ono SD razdoblje ima najkonstantnije razdoblje u kvaliteti. Sve su odlične priče, ali da se nogometnim žargonom izrazim, nema zvijezdu u ekipi.
Oči neznanaca, u ponoru pamćenja, Crni monolit, Zabranjena zona, ja,robot, Vampyrus, Prljava ulica, Posljednji val,...
Ako to nisu zvijezde... |
Jerry Krause |
Posted - 23/04/2015 : 16:32:51 Što ti je šokantno.
Kao što sam već rekao, teško je izdvojiti 25 naj epizoda. Ono SD razdoblje ima najkonstntnije razdoblje u kvaliteti. Sve su odlične priče, ali da se nogometnim žargonom izrazim, nema zvijezdu u ekipi.
Kasnije razdoblje obiluje vrhunskim zvjezdanim trenucima, ali činjenica je da su tu ogromne razlike u amplitudi kad gledamo kvalitetu.
Možda sam trebao negdje ubaciti i Vampyrusa, Izgubljeni svijet, Prvaka, Svemirsko pješaštvo, Babilonsku biblioteku ili slično, ali baš mi je teško nešto od top 25 izbaciti. Možda nisam trebao onaj specijalac na kraju staviti, ali čisto zbog raznovrsnosti edicija da i njega stavim.
A ono za Oči neznanca, to je bio izbor naj epizode u prvih 100, tako da to nije relevantno. A ipak su mi Svemirski brodolomci ispred Feniksa u top 10, jer sjećam se da sam je progutao u dahu, a inače onakve epizode znam čitati po 3 dana. Sjećam se da sam rekao ženi čuvaj danas djecu, ovo moram pročitati u komadu do kraja. ;) |
thekide |
Posted - 23/04/2015 : 14:30:15 Šokantna lista Jerry. Pola ti je posle broja 100, što nikad ne bih očekivao. Ja sam mislio da sam preterao što imam 5 novijih (i to je mnogo). Četiri novija u top ten? Fenix ispao? Srećom imaš još nedelju dana da to prepraviš.
Jedino si me prijatno iznenadio za Oči neznanca, znam da ti je nekad bila u top 5. Ajd bar se slažemo oko prvog mesta, a to je najbitnije.
|
Jerry Krause |
Posted - 23/04/2015 : 13:29:48 Teško je ovo sve posložiti, da je bar top 50 bilo bi mi lakše. Ostalo je još puno epizoda koje su vrhunske, a nisam ih mogao uvrstiti. |
Jerry Krause |
Posted - 23/04/2015 : 13:28:27 1. DVOSTRUKA BUDUĆNOST (G 1) 2. U PONORU PAMĆENJA (SR 18/19) 3. ALFA (SR 105/106/107) 4. USTANAK (G 4) 5. NOVA BUDUĆNOST (G 3) 6. LJUDI SJENE (SR 7/8) 7. BRATSTVO SJENE (SR 46/47) 8. BESKONAČNI UNIVERZUMI (SR 120) 9. TKO JE SOLOMON DARVER (SR 125) 10. SVEMIRSKI BRODOLOMCI (AA 2)
11. FENIKS (SR 76/77) 12. ODISEJA U BUDUĆNOSTI (G 2) 13. HADIJA (SR 66) 14. POSLJEDNJI VAL (SR 29) 15. PJESMA ZA SARU (SR 102) 16. PAKAO (SR 10) 17. ARISTOTEL SKOTOS (SR 147/148/149) 18. TAJNA MUTANATA (AA 10) 19. IZA ZVIJEZDA (SR 13) 20. UKRADENA SJEĆANJA (G 12)
21. CRNO SRCE (G 11) 22. OČI NEZNANCA (SR 9) 23. OPSESIJA (SR 36) 24. NUŽNA SAMOOBRANA (SR 140) 25. DVOSTRUKI IDENTITET (SP 11) |
mladjo |
Posted - 21/04/2015 : 14:43:04 Dosta epizoda se ponavlja na listama što znači da imamo slićčne ukuse |
Space Marine |
Posted - 21/04/2015 : 14:38:52 Bez nekog dubokog razmišljanja: 1. U ponoru pamćenja/Jedanaesta zapovijed 2. Nova budućnost 3. Posljednji val 4. Zabranjena zona/Ljudi sjene 5. Oči neznanca 6. Beskonačni univerzumi 7. Specijalni agent Alfe 8. Nemo 9. Državni neprijatelj/Midian/Mutant 10. Vampyrus 11. Iz dubokog svemira 12. Bauhaus killer 13. Priča o Kathy Teller 14. Crni monolit 15. Iza zvijezda 16. Ustanak 17. Izgubljeni svijet 18. Svemirsko pješaštvo/Posljednja bitka 19. Bratstvo sjene/Egzodus 20. Hadija 21. Cybermaster 22. Zatočenica dvorca/Osvetnici 23. Ja, robot 24. Gabrijelova zagonetka 25. Signali iz svemira |
Jerry Krause |
Posted - 20/04/2015 : 23:43:47 Ajde nema zajebavanja već na glasanje. |
|
|