T O P I C R E V I E W |
TrOMISLAWSKI |
Posted - 21/12/2015 : 11:20:50 Scenarij: Claudio Nizzi Crtež: Claudio Villa Naslovnica: Claudio Villa
Original #502
08.01.16. u snk 09.01.16. na kioscima |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
teller |
Posted - 08/02/2016 : 17:10:28 quote: Originally posted by Koresh
odličan je ovaj strip, Mefisto kuje paklenu zamku za rendžere, radnja je napeta i ima twist sa zarobljavanjem Carsona. ali na kraju ove epizode su naivno podcjenili Texa i postavili mu prelošu stupicu, previše su ga podcijenili......crtež Ville na razini ove odlične priče, sigurno je dosta bolji dojam nego kada sam prvi put pročitao kompletnu priču VČ-a
pa to vam govorim,potcenjen je taj Mefisto. |
Koresh |
Posted - 08/02/2016 : 12:22:05 odličan je ovaj strip, Mefisto kuje paklenu zamku za rendžere, radnja je napeta i ima twist sa zarobljavanjem Carsona. ali na kraju ove epizode su naivno podcjenili Texa i postavili mu prelošu stupicu, previše su ga podcijenili......crtež Ville na razini ove odlične priče, sigurno je dosta bolji dojam nego kada sam prvi put pročitao kompletnu priču VČ-a |
MarxH |
Posted - 21/01/2016 : 21:06:09 Pridružujem se pohvali ubrzanijeg izlaženja. Osam Texova na godinu (bez maxija)? Malo... Ali bolje od šest...
Zašto kod Texa mora uvijek neprijatelj koji se ponavlja biti kliše? Mefisto uvijek želi svu četvoricu pa ga , nakon što zarobi nekog ili neke drugi onemoguće. Proteus uvijek nagrabusi radi loših pomagača. Slično je bilo i s nekim neprijateljima koji su se ponovili tek dvaput...
Ako izuzmemo gore navedeno sama priča je zanimljiva... |
velka031 |
Posted - 18/01/2016 : 16:01:48 quote: Originally posted by DODSFERD
Kupio danas ovu zamku i moj prvi dojam kaže da je Villa napravio jebenu atmosferu.
To svakako, ali je Nizzi uprskao. Već po tradiciji. |
DODSFERD |
Posted - 18/01/2016 : 14:09:17 Kupio danas ovu zamku i moj prvi dojam kaže da je Villa napravio jebenu atmosferu. |
teller |
Posted - 18/01/2016 : 11:56:43 A cujte,takav sam...takvog me i uzmite... Volim stripove a kako je ljubav sljepa...ja sam ponekad zasljepljen.
|
VALTER |
Posted - 17/01/2016 : 21:04:22 Istina je da Telleru (Mesaru) fali kritičnosti. |
kasper |
Posted - 17/01/2016 : 21:01:29 quote: Originally posted by teller Procitao sva cetri nastavka tog Mefista u VC i imam pravo slavit.....
procitao ili ne procitao, to kod tebe nema razlike |
Dwayne_Looney |
Posted - 17/01/2016 : 17:54:57 VČ-ovo izdanje je katastrofa ali kad ga već imam ne bi kupio Ludensovo, jedino da će me vješati na trgu |
teller |
Posted - 17/01/2016 : 17:54:01 quote: Originally posted by kasper
procitajte sve pa onda slavite
onda mogu pocet slavit..... Juhhhhu,,bravvvvoooo,bravisssssimmmmo,,,veceras je nasa festa...razijam case i sve je to zbog tebe...vinooo na ustnamaaaaa.....juhhhu,,jiiipjip hura Procitao sva cetri nastavka tog Mefista u VC i imam pravo slavit..... |
kasper |
Posted - 17/01/2016 : 17:32:55 procitajte sve pa onda slavite |
piquet |
Posted - 17/01/2016 : 15:55:10 quote: Originally posted by VALTER
Nizzija je ubila hiperprodukcija na Texu i teško je od njega očekivati nešto kvalitetno i svježe. Ali ne vidim razloga za velike kritike na osnovu prva dva nastavka ovog Mefista. Priča je jednostavna, ali razvija se dobro, miriše na iznadprosječnog Texa.
dapače...prva sveska odlična...druga vrlo dobra... |
DODSFERD |
Posted - 17/01/2016 : 13:41:23 To je nekakva preteča današnjih led dioda. |
morski |
Posted - 17/01/2016 : 12:41:09 a ovo sto svetli karsonu ispod glave? neka stedljiva baklja koja daje belu svetlost |
supermark |
Posted - 17/01/2016 : 10:19:22 quote: Originally posted by zlatan bihac
ovi iz VČa nalijepili logo Mefistu na čelo valjda da nauči tko je glavni |
VALTER |
Posted - 17/01/2016 : 10:13:19 Nizzija je ubila hiperprodukcija na Texu i teško je od njega očekivati nešto kvalitetno i svježe. Ali ne vidim razloga za velike kritike na osnovu prva dva nastavka ovog Mefista. Priča je jednostavna, ali razvija se dobro, miriše na iznadprosječnog Texa. |
DODSFERD |
Posted - 16/01/2016 : 12:52:36 quote: Originally posted by teller
strip je super, jedino što sam zapazio i što mi je zapalo za oko je: -dugi tanki Mefistovi brkovi na naslovnici (kao kod mačke.. dok u stripu ima normalnije,tj.deblije)i -na 4 mjesta u oblačičima nisu izbrisali italijanske rijeći pa smo dobili dupli ita/hrv govor.
Ovo je već ozbiljniji propust, opet je netko radio posao preko neke stvari. |
teller |
Posted - 16/01/2016 : 12:24:06 strip je super, jedino što sam zapazio i što mi je zapalo za oko je: -dugi tanki Mefistovi brkovi na naslovnici (kao kod mačke.. dok u stripu ima normalnije,tj.deblije)i -na 4 mjesta u oblačičima nisu izbrisali italijanske rijeći pa smo dobili dupli ita/hrv govor. ali kratke su besede u pitanju pa se da naslutit što bi trebalo biti prevedeno. ma baš kad misliš, imaš nešto perfektno i jeftino-nešto moraju zabrljat. al da je strip vrijedan 18 kuna-to sigurno...svake kune, zahvaljujući briljantnom Villi..možda nikad bolji i nije bio ko tu. |
Leonid |
Posted - 14/01/2016 : 17:49:14 Villa zaista brutalan.Kako je fantastično nacrtao onu crnkinju. Očito mu odgovara ovakva priča. Atmosfera u ovom broju pomalo podsjeća na onoj iz prvog pojavljivanja Crnog Tigra.
|
teller |
Posted - 12/01/2016 : 11:03:14 Dobar je Mefisto,dobar..ne slusajte gundala... Stigo i u dezelu Zamka za Karsona. Odlcan otisak,Vilin cist crtez bas dode do izrazaja.. Prevod je valjda ok kad prevodi nas Dok.. Najeftinije izdanje na kioscima i sire..112 kvalitetnih stranica za 18 kuna..i jos da nebi kupio jer imam VC? Nema sanse..Texa kupujem iz navike pa da unutra stave pasja govna... Nizzi mi je ok bio i ostaje..kod takve produkcije i on nije svemoguc... |
VALTER |
Posted - 12/01/2016 : 08:32:56 Ali je zato dobar ovaj recentni Veseli četvrtkak, barem prvi dio (VČ 48.) 'Dokazivanje optužbe', od Nizzija i Andree Venturija. |
velka031 |
Posted - 12/01/2016 : 07:53:44 quote: Originally posted by DODSFERD
Da mi je VČ tako dostupan kao Ludens vjerojatno bih uzimao oba izdanja ali ovako dajem prednost onome što mi je na dohvat ruke.
Pa nije baš da imaš VČ na kioscima, ali se lako i povoljno može nabaviti
Da pričamo malo i o stripu, ne samo o izdavačima. Ovo je stvarno loša priča, nisam ovako nešto očekivao kada sam čitao loše komentare, ali potvrđuje se da se mišljenje većine na ovom forumu poklapa sa mojim. Pročitao sam cijelu priču, Mefisto je zaslužio boljeg Nizzija. Villi kapa do poda, ali uzalud je "potrošen" za ovo scenarističko siromaštvo. |
DODSFERD |
Posted - 10/01/2016 : 14:46:08 Da mi je VČ tako dostupan kao Ludens vjerojatno bih uzimao oba izdanja ali ovako dajem prednost onome što mi je na dohvat ruke. |
velka031 |
Posted - 10/01/2016 : 14:25:16 Upravo čitam VČ izdanje, stigao i prestigao Ludens. Dalje ću kupovati VČ, a Ludensovom Texu želim sve najbolje, ali sa 37 godina želim čitati sve ono što je trenutno dostupnije, zašto bi u penziji čitao nešto što mogu sada... |
El Morisco |
Posted - 09/01/2016 : 22:30:55 Kupio sam jutros u SNK. Valjda će i na kioske. Hvala Zlatanu! Još jedan dokaz da nema nikakvih zaista bitnih razloga osim inata da se obje kolekcije sakupe (i Ludens i VČ). |