forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tajni favorit?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
ike666 Posted - 25/12/2015 : 18:19:51
Koja epizoda Zagora je neki vaš osobni "tajni" favorit koji ne spada u kategoriju općeprihvaćenih bestselera, već je dobar baš vama, unatoč suprotnom mišljenju većine? I zašto baš ta epizoda?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
D.J. Posted - 23/01/2016 : 09:42:31
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

"Alkehemicareve zrtve."
Crtez, prica, scenario... Mislim da sam dovoljno rekao...

Pa ovo bas i nije neki tajni favorit. Mnogima odlicna epizoda.
solar Posted - 23/01/2016 : 03:08:15
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

"Alkehemicareve zrtve."

Ni blizu!
WOLF-HUNTER Posted - 23/01/2016 : 02:57:15
"Alkehemicareve zrtve."
DODSFERD Posted - 22/01/2016 : 21:23:01
Krv Apača je odlična priča samo šteta što nema bolji crtež.
Willer Posted - 22/01/2016 : 17:22:14
quote:
Originally posted by Tonka24

Krv apaca.
Nezaboravni emanuel i gradonacelnik i njegovo skoncanje.

Meni najdraže Burattinijevo djelo.
Tonka24 Posted - 22/01/2016 : 17:08:27
PRVI DIO

Lov na vuka.
Sentimentalna epizoda za mene...prvi zagor koji sam procitao, iako crtez nije nesto za mene osobno uvijek ce biti posebna, prica je u redu jos.Jos uvijek se sjecam kako sa se pitao gdje je chico, kako ga nema u ovoj epizodi.

Tajanstveni samosatn.
Nevjerovatno " mracno " ispricaa prica volim takve price.Samostan, tajanstvenost, atmosfera...

Bijela indijanka.
Zuvjek ce mi ostati u sjecanju borba zagora i indijanca za bijelkinju koju je sebi prisvojio indijanac, njezina odluka i postivanje iste ponositog indijanca.

Opsjednuti.
Konstantna akcija, okolina, atmosfera, iscekivanje do samog kraja sto ce se dogoditi...steta sto nikada nisam procitao izbacene stranice i ne znam hocu li moci to biti u mogucnosti.

Zmajevi gusari.
Jos jedno remek djelo burattinija, fantasticna epizoda s kinezima i gubavcima... posebno mi ostae urezano u pamcenje zavrsetak onog Toga zmajevog pomocnika.

Vjestica iz Sieere.
Takoder jedna misticna i izuzetno zanimljiva prica.

Krv apaca.
Nezaboravni emanuel i gradonacelnik i njegovo skoncanje.

Hellingen je ziv.
Za mene zagor u top 3.
Perfektna prica, mracna, genijalno napravljeno od pocetka do kraja.Tu sam se pceo zanimati za e.g.a.Poea ( agent raven )
dejan borca Posted - 07/01/2016 : 16:48:40
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by jaki

quote:

Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa.

Pitaj Kerca.

Nisam ni skužio da je on to crtao, valjda je kriv loš sken.

u obojenom programu 6 imas intervju s kercom u kom objasnjava kako je nastala ta naslovnica i zasto je takva
velka031 Posted - 07/01/2016 : 00:18:35
quote:
Originally posted by bjelolasica

Ukleti rudnik/Indijansko groblje

Jedna od meni vrlo dragih i dobrih priča.

Eh, da je crtao netko drugi...
bjelolasica Posted - 05/01/2016 : 20:33:28
Ukleti rudnik/Indijansko groblje

Jedna od meni vrlo dragih i dobrih priča.
DODSFERD Posted - 05/01/2016 : 18:51:00
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa.

Pitaj Kerca.

Nisam ni skužio da je on to crtao, valjda je kriv loš sken.
solar Posted - 05/01/2016 : 18:08:59
quote:
Originally posted by mladjo

Gospodar vremena/Kameni ubica.
Jeti/Tajna sedam moći.

Ovo su vrhunske epizode makar se malo spominju.

Inače, to je jedno od boljih Zagorovih razdoblja:Gospodar vremena/Smrtonosno potraga/Pljačkaši Đavolje doline/Voz smrti(ta je malo slabija ali nije loša)/Vatreni bikovi/Jeti.

Odličan izbor, i meni su ostale u jako dobrom sjećanju, čekam extra seriju da ih ponovno pročitam.
jaki Posted - 05/01/2016 : 17:43:09
quote:

Pitaj Kerca.
acestroke Posted - 05/01/2016 : 16:07:12
Taj strip je reprint starije Zagorove epizode, mislim da je u pitanju original 9 i 10 (Indijanski Zakon i Ples Sjekire). Zlatna Serija je ovo cesto radila, i zato smo ovu epizodu gomilu puta vec vidjeli u novijim izdanjima, najskorije u Libellusovim kolorcima (knjiga 5).

DODSFERD Posted - 05/01/2016 : 14:31:35
dcopic Posted - 05/01/2016 : 13:59:33
ZS 528 Demoni iz šume.

Kao klincu bila mi je jedna od najdražih epizoda. Još uvijek čuvam taj strip preko trideset godina. Odlična atmosfera u priči, zabavni Čiko i onaj snažan traper, narod Malih ljudi i ogromni pauci u šumi. I danas mi je jedna od najboljih kratkih priča i šteta što nije bila duža.
Johnny Difool Posted - 05/01/2016 : 12:05:23
Pet pera tj. Gavranova pera / Nevidljivi osvetnik. Kad sam ga prvi put čitao savršeno mi je legao, i detektivska whoduneit priča, i Zagor koji nije današnji sveznajući detektiv koji puno priča, i poštovanje kanona i duha serijala, i detaljniji uvid u uvijek mi drago okupljanje trapera, i odličan Ferrijev crtež.

Priča mi je jako dobra i pri ponovnom čitanju u izdanju Ludensa, nije gotovo ništa izgubila od nekadašnjeg šarma i atraktivnosti.

hrvoje23 Posted - 05/01/2016 : 09:49:49
quote:
Originally posted by mladjo

Gospodar vremena/Kameni ubica.
Jeti/Tajna sedam moći.

Ovo su vrhunske epizode makar se malo spominju.

Inače, to je jedno od boljih Zagorovih razdoblja:Gospodar vremena/Smrtonosno potraga/Pljačkaši Đavolje doline/Voz smrti(ta je malo slabija ali nije loša)/Vatreni bikovi/Jeti.

+1 ; potpisujem!
velka031 Posted - 04/01/2016 : 18:18:58
quote:
Originally posted by gerilac1

quote:
Originally posted by velka031

Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva.

Kameni div definitivno zaslužuje status Klasika, ipak vrijeme če pokazati svoje.

Vjerujem da će s vremenom ta odlična priča, briljatno nacrtana od strane Rubinija uživati sve kultniji status. A to u ova vremena nije lako, gdje mi zagorovci sa godinama postajemo sve veća čangrizala
Willer Posted - 04/01/2016 : 15:57:37
quote:
Originally posted by going going

I meni je Molok sasvim dobra prica, davno sam je citao, ali tada mi je bila vrlo dobra.
Vukodlak mi i nije toliko seo, tu epizodu je ipak pregazilo vreme, ali gledana kao Nolittina posveta klasicnim horror filmovima (zajedno sa prvim Vampirom i Tajanstvenim vodama) i s obzirom na vreme kada je nastala to je ok prica. Daleko je bolja od Tajanstvenih voda koja je meni veliko razocarenje.

Da, slažem se. Mene, kao i Dwaynea, uz "Vukodlaka" vežu uspomene na zimu, konkretno onu 2003. kad je izišla u Ludens Extra izdanju. Siječanj, petak, meni 14, kraj školskog tjedna i početak vikenda, sjećam se i što smo jeli taj dan... Baš sam doživio tu epizodu.

Da se vratim na "Jacka Mohikanca" u ovom kontekstu, kako je netko već rekao, da je epizoda izišla u ZS izdanju, a s obzirom na današnju prosječnu dob Zagorovih čitatelja, bez sumnje bi imala status klasika. Sjećanja su tu važan faktor. A sad, je li to dobro ili loše...
going going Posted - 04/01/2016 : 14:22:52
I meni je Molok sasvim dobra prica, davno sam je citao, ali tada mi je bila vrlo dobra.
Vukodlak mi i nije toliko seo, tu epizodu je ipak pregazilo vreme, ali gledana kao Nolittina posveta klasicnim horror filmovima (zajedno sa prvim Vampirom i Tajanstvenim vodama) i s obzirom na vreme kada je nastala to je ok prica. Daleko je bolja od Tajanstvenih voda koja je meni veliko razocarenje.

Willer Posted - 03/01/2016 : 21:42:23
"Kamenog diva" nisam čitao pa su me zaobišli komentari epizode.

No "Čovjek s puškom" općeprihvaćen je kao rana, a "Močvara robijaša" kao zrela Burattinijeva uspješnica, o čemu uglavnom svjedoče i ocjene na recenzijama.

Isto vrijedi i za moja dva favorita koje sam naveo, Nolittinog "Jacka Mohikanaca" i Sclavijevog "Vuka Samotnjaka".

E sad, imaju li svi navedeni status klasika... Zasad ipak ne. Ali neki su na dobrome putu.
gerilac1 Posted - 03/01/2016 : 19:55:32
quote:
Originally posted by velka031

Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva.

Kameni div definitivno zaslužuje status Klasika, ipak vrijeme če pokazati svoje.
Cromwell Posted - 03/01/2016 : 11:44:53
Tonkino prokletstvo je i meni bila omiljena priča iz djetinjstva i među prvim pričama koje sam pročitao kad sam se ponovno vratio stripu. Na žalost danas mi je daleko daleko lošija nego nekad. Previše pravocrtna priča a ni praznjikavi Pepeov crtež mi se baš ne sviđa.
velka031 Posted - 02/01/2016 : 23:06:09
DODSFERD Posted - 02/01/2016 : 13:37:17
quote:
Originally posted by gerilac1

Moram još da spomenem Tonkino prokletstvo i Hogalova magija, za mene odlična priča koju sam čitao jakooo davno, sad čekam na extra izdanje da opet guštam.

I meni je ta priča posebno draga jer je bila prva koju sam osobno kupio na kiosku, prije toga sam većinom posuđivao od drugih a u ono vrijeme to nije bio problem.

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000