T O P I C R E V I E W |
ike666 |
Posted - 25/12/2015 : 18:19:51 Koja epizoda Zagora je neki vaš osobni "tajni" favorit koji ne spada u kategoriju općeprihvaćenih bestselera, već je dobar baš vama, unatoč suprotnom mišljenju većine? I zašto baš ta epizoda? |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
D.J. |
Posted - 23/01/2016 : 09:42:31 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
"Alkehemicareve zrtve." Crtez, prica, scenario... Mislim da sam dovoljno rekao...
Pa ovo bas i nije neki tajni favorit. Mnogima odlicna epizoda. |
solar |
Posted - 23/01/2016 : 03:08:15 quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
"Alkehemicareve zrtve." Crtez, prica, scenario... Mislim da sam dovoljno rekao...
Ni blizu! |
WOLF-HUNTER |
Posted - 23/01/2016 : 02:57:15 "Alkehemicareve zrtve." Crtez, prica, scenario... Mislim da sam dovoljno rekao... |
DODSFERD |
Posted - 22/01/2016 : 21:23:01 Krv Apača je odlična priča samo šteta što nema bolji crtež. |
Willer |
Posted - 22/01/2016 : 17:22:14 quote: Originally posted by Tonka24
Krv apaca. Nezaboravni emanuel i gradonacelnik i njegovo skoncanje.
Meni najdraže Burattinijevo djelo. |
Tonka24 |
Posted - 22/01/2016 : 17:08:27 PRVI DIO
Lov na vuka. Sentimentalna epizoda za mene...prvi zagor koji sam procitao, iako crtez nije nesto za mene osobno uvijek ce biti posebna, prica je u redu jos.Jos uvijek se sjecam kako sa se pitao gdje je chico, kako ga nema u ovoj epizodi.
Tajanstveni samosatn. Nevjerovatno " mracno " ispricaa prica volim takve price.Samostan, tajanstvenost, atmosfera...
Bijela indijanka. Zuvjek ce mi ostati u sjecanju borba zagora i indijanca za bijelkinju koju je sebi prisvojio indijanac, njezina odluka i postivanje iste ponositog indijanca.
Opsjednuti. Konstantna akcija, okolina, atmosfera, iscekivanje do samog kraja sto ce se dogoditi...steta sto nikada nisam procitao izbacene stranice i ne znam hocu li moci to biti u mogucnosti.
Zmajevi gusari. Jos jedno remek djelo burattinija, fantasticna epizoda s kinezima i gubavcima... posebno mi ostae urezano u pamcenje zavrsetak onog Toga zmajevog pomocnika.
Vjestica iz Sieere. Takoder jedna misticna i izuzetno zanimljiva prica.
Krv apaca. Nezaboravni emanuel i gradonacelnik i njegovo skoncanje.
Hellingen je ziv. Za mene zagor u top 3. Perfektna prica, mracna, genijalno napravljeno od pocetka do kraja.Tu sam se pceo zanimati za e.g.a.Poea ( agent raven ) |
dejan borca |
Posted - 07/01/2016 : 16:48:40 quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by DODSFERD
Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa.
Pitaj Kerca.
Nisam ni skužio da je on to crtao, valjda je kriv loš sken.
u obojenom programu 6 imas intervju s kercom u kom objasnjava kako je nastala ta naslovnica i zasto je takva |
velka031 |
Posted - 07/01/2016 : 00:18:35 quote: Originally posted by bjelolasica
Ukleti rudnik/Indijansko groblje
Jedna od meni vrlo dragih i dobrih priča.
Eh, da je crtao netko drugi... |
bjelolasica |
Posted - 05/01/2016 : 20:33:28 Ukleti rudnik/Indijansko groblje
Jedna od meni vrlo dragih i dobrih priča. |
DODSFERD |
Posted - 05/01/2016 : 18:51:00 quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by DODSFERD
Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa.
Pitaj Kerca.
Nisam ni skužio da je on to crtao, valjda je kriv loš sken. |
solar |
Posted - 05/01/2016 : 18:08:59 quote: Originally posted by mladjo
Gospodar vremena/Kameni ubica. Jeti/Tajna sedam moći.
Ovo su vrhunske epizode makar se malo spominju.
Inače, to je jedno od boljih Zagorovih razdoblja:Gospodar vremena/Smrtonosno potraga/Pljačkaši Đavolje doline/Voz smrti(ta je malo slabija ali nije loša)/Vatreni bikovi/Jeti.
Odličan izbor, i meni su ostale u jako dobrom sjećanju, čekam extra seriju da ih ponovno pročitam. |
jaki |
Posted - 05/01/2016 : 17:43:09 quote: Originally posted by DODSFERD
Pitaj Kerca. |
acestroke |
Posted - 05/01/2016 : 16:07:12 Taj strip je reprint starije Zagorove epizode, mislim da je u pitanju original 9 i 10 (Indijanski Zakon i Ples Sjekire). Zlatna Serija je ovo cesto radila, i zato smo ovu epizodu gomilu puta vec vidjeli u novijim izdanjima, najskorije u Libellusovim kolorcima (knjiga 5).
|
DODSFERD |
Posted - 05/01/2016 : 14:31:35 Samo mi nije jasno što predstavlja ona spodoba s te naslovnice, nema ničeg takvog unutar stripa. |
dcopic |
Posted - 05/01/2016 : 13:59:33 ZS 528 Demoni iz šume.
Kao klincu bila mi je jedna od najdražih epizoda. Još uvijek čuvam taj strip preko trideset godina. Odlična atmosfera u priči, zabavni Čiko i onaj snažan traper, narod Malih ljudi i ogromni pauci u šumi. I danas mi je jedna od najboljih kratkih priča i šteta što nije bila duža. |
Johnny Difool |
Posted - 05/01/2016 : 12:05:23 Pet pera tj. Gavranova pera / Nevidljivi osvetnik. Kad sam ga prvi put čitao savršeno mi je legao, i detektivska whoduneit priča, i Zagor koji nije današnji sveznajući detektiv koji puno priča, i poštovanje kanona i duha serijala, i detaljniji uvid u uvijek mi drago okupljanje trapera, i odličan Ferrijev crtež.
Priča mi je jako dobra i pri ponovnom čitanju u izdanju Ludensa, nije gotovo ništa izgubila od nekadašnjeg šarma i atraktivnosti.
|
hrvoje23 |
Posted - 05/01/2016 : 09:49:49 quote: Originally posted by mladjo
Gospodar vremena/Kameni ubica. Jeti/Tajna sedam moći.
Ovo su vrhunske epizode makar se malo spominju.
Inače, to je jedno od boljih Zagorovih razdoblja:Gospodar vremena/Smrtonosno potraga/Pljačkaši Đavolje doline/Voz smrti(ta je malo slabija ali nije loša)/Vatreni bikovi/Jeti.
+1 ; potpisujem! |
velka031 |
Posted - 04/01/2016 : 18:18:58 quote: Originally posted by gerilac1
quote: Originally posted by velka031
Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva.
Kameni div definitivno zaslužuje status Klasika, ipak vrijeme če pokazati svoje.
Vjerujem da će s vremenom ta odlična priča, briljatno nacrtana od strane Rubinija uživati sve kultniji status. A to u ova vremena nije lako, gdje mi zagorovci sa godinama postajemo sve veća čangrizala |
Willer |
Posted - 04/01/2016 : 15:57:37 quote: Originally posted by going going
I meni je Molok sasvim dobra prica, davno sam je citao, ali tada mi je bila vrlo dobra. Vukodlak mi i nije toliko seo, tu epizodu je ipak pregazilo vreme, ali gledana kao Nolittina posveta klasicnim horror filmovima (zajedno sa prvim Vampirom i Tajanstvenim vodama) i s obzirom na vreme kada je nastala to je ok prica. Daleko je bolja od Tajanstvenih voda koja je meni veliko razocarenje.
Da, slažem se. Mene, kao i Dwaynea, uz "Vukodlaka" vežu uspomene na zimu, konkretno onu 2003. kad je izišla u Ludens Extra izdanju. Siječanj, petak, meni 14, kraj školskog tjedna i početak vikenda, sjećam se i što smo jeli taj dan... Baš sam doživio tu epizodu.
Da se vratim na "Jacka Mohikanca" u ovom kontekstu, kako je netko već rekao, da je epizoda izišla u ZS izdanju, a s obzirom na današnju prosječnu dob Zagorovih čitatelja, bez sumnje bi imala status klasika. Sjećanja su tu važan faktor. A sad, je li to dobro ili loše... |
going going |
Posted - 04/01/2016 : 14:22:52 I meni je Molok sasvim dobra prica, davno sam je citao, ali tada mi je bila vrlo dobra. Vukodlak mi i nije toliko seo, tu epizodu je ipak pregazilo vreme, ali gledana kao Nolittina posveta klasicnim horror filmovima (zajedno sa prvim Vampirom i Tajanstvenim vodama) i s obzirom na vreme kada je nastala to je ok prica. Daleko je bolja od Tajanstvenih voda koja je meni veliko razocarenje.
|
Willer |
Posted - 03/01/2016 : 21:42:23 "Kamenog diva" nisam čitao pa su me zaobišli komentari epizode.
No "Čovjek s puškom" općeprihvaćen je kao rana, a "Močvara robijaša" kao zrela Burattinijeva uspješnica, o čemu uglavnom svjedoče i ocjene na recenzijama.
Isto vrijedi i za moja dva favorita koje sam naveo, Nolittinog "Jacka Mohikanaca" i Sclavijevog "Vuka Samotnjaka".
E sad, imaju li svi navedeni status klasika... Zasad ipak ne. Ali neki su na dobrome putu. |
gerilac1 |
Posted - 03/01/2016 : 19:55:32 quote: Originally posted by velka031
Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva.
Kameni div definitivno zaslužuje status Klasika, ipak vrijeme če pokazati svoje. |
Cromwell |
Posted - 03/01/2016 : 11:44:53 Tonkino prokletstvo je i meni bila omiljena priča iz djetinjstva i među prvim pričama koje sam pročitao kad sam se ponovno vratio stripu. Na žalost danas mi je daleko daleko lošija nego nekad. Previše pravocrtna priča a ni praznjikavi Pepeov crtež mi se baš ne sviđa. |
velka031 |
Posted - 02/01/2016 : 23:06:09 Burattinijeve priče (da ne ispada da ga samo kritiziram) "Čovjek s puškom", "Močvara robijaša" i "Kameni div" su moji tajni favoriti za koje se nadam da ćemo ih za 20 godina spominjati kao prave klasike, kao što sada (neopravdano) veličamo neke priče iz 80-ih samo zato što nas za njih vežu uspomene na dane djetinjstva. |
DODSFERD |
Posted - 02/01/2016 : 13:37:17 quote: Originally posted by gerilac1
Moram još da spomenem Tonkino prokletstvo i Hogalova magija, za mene odlična priča koju sam čitao jakooo davno, sad čekam na extra izdanje da opet guštam.
I meni je ta priča posebno draga jer je bila prva koju sam osobno kupio na kiosku, prije toga sam većinom posuđivao od drugih a u ono vrijeme to nije bio problem.
|