T O P I C R E V I E W |
morski |
Posted - 13/09/2016 : 23:01:56 ...cine najveci deo vase kolekcije? Koji izdavac je naj za vas i zasto? Naravno, govorimo o Bonelliju u ex-YU.
Spisak svih izdavaca ciji je barem jedan deo izdanja cinio ili cini neki od Bonelli junaka
Abaton Agarthi Comics Arkona Bane Kerac Beoštampa-Grafart, Veseli četvrtak Bookglobe Dagda Darkwood Deveta dimenzija Dnevnik Fibra Forma B / Malagma Horus Libellus Ludens Maverick Mega Press 33 Moria Padora Phoenix Press Porin-Strip Rosencrantz Sfera Slobodna Dalmacija Strip-Agent Stripforum System Comics Van Gogh Vannini Wizard Press
|
17 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Stark |
Posted - 13/08/2019 : 20:35:22 Kako god izračunam, imam više Slobodne Dalmacije od Ludensa |
ziro |
Posted - 13/08/2019 : 19:39:59 Veseli četvrtak |
ROJ RENK |
Posted - 14/09/2016 : 14:59:22 Dnevnikovih najvise jer sam nekada radio za njih. Ovih drugih, sta mi padne u ruke i uzimam samo omo sto me najvise zanima. Najvise imam od Darkvuda a od od svih drugih po nesto.
|
Rahazlam |
Posted - 14/09/2016 : 14:15:49 Ludens naravno!! |
velka031 |
Posted - 14/09/2016 : 13:37:02 Naravno Ludens, zatim Dnevnik, pa Veseli Četvrtak i Slobodna Dalmacija (nisam siguran tko je treći). |
dzoni |
Posted - 14/09/2016 : 11:54:22 dnevnika imam najvise jer ostali izdavaci jos nisu izdali toliki broj stripova...posle toga ide ludens...ludens mi je najbolji u kvalitetu kiosk izdanja...libelus za tvrde korice...prevod srpski kod vc mada u zadnje vreme i tu imam neke primedbe....ostrina crteza najbolja mi je u vc sa tvrdim koricama....dakle svako ima nesto sto je dobro....svi stripovi su mi dragi |
emirem |
Posted - 14/09/2016 : 11:44:48 Ludens naravno… prvi i nezaboravni ozbiljni izdavac u RH. SD-i svaka cast na pokusaju, i za njih bih glasao kao prve ozbiljne, ali bitna je i kvantiteta. B.Hills hrbati su mi bili simpa😜, ali saranje po kronologiji ih je outiralo.🌵 |
RAKOSI4 |
Posted - 14/09/2016 : 11:25:34 Originally posted by tex2
Dnevnik je nostalgija, a opet kako pročitati neke sjajne stripove, ako ne u Dnevnikovom izdanju evo hrpa super Tex priča je još uvijek dan danas izašla samo u Dnevnikovom izdanju!
Ludens,Strip agent,Veseli četvrtak 99 posto i 1 posto sve ostalo.Istina je da je hrpa super priče izdao samo Dnevnik , dok do njih dođe VČ proće dosta vremena a od Ludensa Tex klasik     |
tex2 |
Posted - 14/09/2016 : 10:04:38 Dnevnik je nostalgija, a opet kako pročitati neke sjajne stripove, ako ne u Dnevnikovom izdanju evo hrpa super Tex priča je još uvijek dan danas izašla samo u Dnevnikovom izdanju! |
zeljko |
Posted - 14/09/2016 : 09:05:57 ludens je proporcionalno najbolji najveći i najrealniji s najduljim stažom
dnevnik je nostalgija
libelis je elita
VČ je i dalje još uvijek u povojima i traži se... najbolji im je ritam i neka sigurnost...problemi u distribuciji i manje otisku
ostali su samo sporadične pojave |
Dwayne_Looney |
Posted - 14/09/2016 : 08:21:35 Ludens, oko 50% kolekcije Nakon Ludensa (Zagor i Tex sa svim popratnim, Blek, Mark, Teller, Miki) je zanimljivo tko je drugi. Nabacat ću bez ikakva reda. Npr. Veseli četvrtak mi čini komplet Texa i 80% Martyja uz knjige istih i 5-6 Zagor OP. Strip Agent- imam Martyja uz popratno, zatim popratno Mister No-a bez da sam kompletirao od nastavka gdje SD stala do prestanka. Mogu se pohvaliti da Padoru imam svu i bili su odličan izdavač. Od Darkwooda samo JDJP. Agarthi sve osim Skrivenog lica, Fibra samo integral Alvar Mayor i prva 4 Rip Kirby, Libellus samo one 4 ljetne kolekcije. Svojevremeno sam kupio 5-6 Texova čije su me naslovnice privukle ali prodao... iz ex-Yu ne bih uzeo ni da mi se poklanja, imam ogromnu averziju prema neoriginalnim naslovnicama, rezanju kadrova ili stranica, mijenjanju teksta i sličnim stvarima. Što se tiče Slobodne Dalmacije (drugi izdavač po brojnosti u mojoj kolekciji ipak) kompletirao sam MM, Mister No, Zagor i Tex a sadržaj njihovih epizoda Zg Ex saznajem kroz Ludensove knjige. Phoenix Press samo Mohikanac i Veliki Belconi, a Komiko Popaj... uh, ne mogu više. |
Johnny Difool |
Posted - 14/09/2016 : 08:02:57 Ludens, a što drugo.
Dobra je prva opcija "Agarthi Comics". 
|
tex2 |
Posted - 14/09/2016 : 07:00:44 Budući da skupljam samo Texa, odgovor je Dnevnik.
Nema najboljeg izdavača, za mene su svi najbolji! |
supermark |
Posted - 14/09/2016 : 06:43:34 Ludens, naravno |
PijaniPatak |
Posted - 14/09/2016 : 06:01:53 Još uvek imam ogromnu rupu u Bonelli kolekciji zbog trošenje većine raspoloživog novca na grafičkie novela od Darkwooda, Belog puta ili System Comicsa radije nego na nekoliko Bonelli svesaka. Ali,
većina kolekcije je od Veselog Četvrtka, a ne mnogo ispod su i Ludensova izdanja. Više cenim Veseli zbog jezika i posvećenosti čitaocu (uvodni tekstovi) Cilj je da rupe popunjavam originalnim italijanskim sveskama, a da mi od domaćih ostane možda samo Veseli i Libellus. U kvalitetu Libellus dominira |
Dukidule |
Posted - 13/09/2016 : 23:50:18 Samo Bonelli??? Me bolje da mi nisi ni pominjao! 
1. Dnevnik = 2 x 1103 + 2 x 997 = 4.200 + oko 950 (+/- 10-ak) duplih = cca. 5.150, 2. Ludens, S.D. i S.A. = puuuuh (!), pa garant nekih 1.000 do 1.110 primjeraka, 3. V. Č. = cca. 500, 4. Libellus = tu negdje oko 220....itd. 
Jbg., nakupilo se toga podosta, a pošto sam još mladić, imam još i ozbiljnijih ciljeva u pogledu na buduće dane.  |
DODSFERD |
Posted - 13/09/2016 : 23:10:11 Najviše imam Ludensovih izdanja, sasvim normalno jer su mi najdostupnija a objavljuju puno toga što me zanima. Tehnički najkvalitetnija izdanja imaju Libellus i Phoenix Press. S ponosom mogu potvrditi da nemam niti jedno piratsko strip izdanje. |