forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagorov pohod na sedam kontinenata !?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
Dobrica Cosic Posted - 24/12/2016 : 09:41:53
Zagorovo putovanje po svetu, taj novi koncept koji su zapčeli scenaristi ''spasioci'' Burattini i Boselli je po meni njihov najuspešniji recept za transformaciju lika i dela našeg omiljenog junaka.

Počeli su SEVERNOAMERIČKOM turnejom, nastavili AFRIČKOM, a slobodno mogu reći oduševili JUŽNOAMERIČKOM ne propustivši šansu da poentiraju na ANTARKTIČKOM(i tako nam prestave Zagora i na četvrtom od sedam kontinenata). Obim epizoda na Antartiku je nešto manji, ali poklonu ne treba gledati u zube.

Sada je jasno, Zagor će pobegavši iz pera imaginarnog sveta Nolite i Toninelija, nastaviti nesto realniji život hodajući po zemaljskim stazama uveseljavajući nase generacije, sada vec u nekim zrelijim godinama posto su mnogi zasli već u petu deceniju.

Pre nekoliko godina smo ovde često začinjali topike sa pitanjima ''šta bi bilo kada bi bilo'' i kada bi Nolita odustao od zabrane da Zagor stupi na tlo ove nase Evrope. Znali smo da od toga nema nista , a ipak smo raspravljali. Desilo se šta se desilo, vreme je proletelo a Evropska saga se polako ''kuva''. Najave već postoje, radni naslovi takođe, za početak ''London'', za kraj sage onako kao smo i često mastali, jedino pravo finale ''Transilvanija''.

Buratini će, sada je to već jasno, ukoliko sa Zagorom i sa njime bude sve u redu, verovatno sredinom sledeće decenije otvoriti jos jednu sagu - AZIJSKU, to je kontinent bogate istorije, koji nudi materijal za veliki broj epizoda, istina na trenutke se Zagor susreo i sa Indijom i ''Belim tigrom'' i sa Kinom i ''Carskim pečatom'' i sa Japanom i ''Takedom''i ''Samurajima'' ali biće zanimljivo videti Zagora U Aziji...

Posle Azije ostaće i Australija, a onda ko zna...Možda nece biti vise ni nas, ni Zagora, ni Buratinija, a opet koliko vidim imaćemo u čemu uživati narednih godina...Nije kraj.

Ovaj topik otvaram da bi konkretno iznosili mišljenja o ovih sedam saga, koje pokrivaju boravak Zagora na svim kontinentima?

Koje ideje vidite na ovim putovanjima?

Šta vam se do sada najvise svidelo do sada?

Utisci o skoro završenoj jUŽNOAMERIČKOJ?

Šta očekujete od predstojeće EVROPSKE sage?

Hoće li biti AZIJSKE sage?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
FelipeKajetano Posted - 26/12/2016 : 07:41:49
quote:
Originally posted by King Warrior

1835, sa malim vremenskim anomalijama.

zapravo između 1829 i 1837 jer se susreće sa Andrew Jacksonom kao američkim predsjednikom u onom maxiju sa Cherokeejima , a Jacksonu su tada trajali mandati.
Iwek Posted - 25/12/2016 : 21:02:52
Odlicna ideja uz naravno ide tisucu novih tema i uz uvjet da se tome pristupi max ozbiljno sto znaci bez crtaca tipa Chiarolla
Bilo bi zanimljivo vidjet Zagora u It npr Pisi kod kosog tornja gdje sam i sam bio, a da ne govorim na nasim podrucjima..
Azija pruza pregrst tema za odlicne epizode!
Mongoli, Kina, Indija..mogli bi ubacit i stvarne likove iz pocetka 19 st
Zivio Zagor
Dobrica Cosic Posted - 25/12/2016 : 14:33:57
Zagor na KINESKOM ZIDU!!! Zanimljiva bi epizoda to bila.
Zagor u ZABRANJENOM GRADU !!! Takođe...
Zagor na Himalajima...
Kontrast 2 Posted - 25/12/2016 : 14:30:11
Nove Odiseje?
Zašto da ne?
Meni su sve dosadašnje bile dobre.
Svako pomeranje iz Darkvuda omogućava neke nove zaplete, pustolovine, nove predele,.... a Zagor je ipak avanturistički strip.
A avantura podrazumeva da izadjete iz sopstvenog dvorišta.
U stvari, obično se vezuje za neke nepoznate predele i životne oblike, nepoznate rase i plemena ljudi ili ljudolikih bića - a u to nas je uverio, niko drugi - do sam Nolita.
On je taj, koji je Zagora poslao na prvu takvu Odiseju, koju je Dnevnik krstio baš idealnim imenom - Zagorova Odiseja.
Samo treba imati dobre ideje.

JA odiseja je, za mene, pun pogodak - ali samo jedna primedba:
Nije bitno koliko je Odiseja duga, koliko priča je u njoj - bitno je da se neki osnovni motiv ne provlači do samog kraja iste.
Dakle, ako je već jurnjava za nekim osnov za polazak iz Darkvuda - da se to završi u nekoliko (3-5) priča, a da ostatak budu nezavisne dogodovštine (možda sa ponekim opet kratkim nizom povezanih priča).
Ipak je 3 godine predugo za završetak osnovne niti priče, odnosno, Odiseje.

Asija pruže neverovatne mogućnosti za broj dodgodovština, jer su to prastare civilizacije, teritorije koje su naseljavali nekadašnji Bogovi, a da ne govorim o današnjoj Indiji, a nekadašnjem Edenskom vrtu.
Samo da ne bude neki motiv, koji povezuje svih, recimo, 40 storija (toliko bi se, minimum, moglo napisati).

Problem su crtači, a i nedovoljno kvalitetnih scenarista, kao i čoveka, koji će nadgledati celokupnu gradju.
mladjo Posted - 25/12/2016 : 12:41:38
Dosta, rekao sam.
VALTER Posted - 25/12/2016 : 07:06:33
quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by VALTER

na dan 20.2.1835., kada mu je Zagor spasio život od jednog tamošnjeg Amosa i horde njegovih kristoljubivih sljedbenika.

Ne treba ti ovo...

Je li ovo prijetnja?
mladjo Posted - 24/12/2016 : 21:38:13
daj pazite malo na riječnik, svi.
stinky Posted - 24/12/2016 : 21:26:47
da, bolje se pretvarati. biti kul. sprdati se. to je bolje, hrabriji stav. iskazuje neopterećenost, ležernost, autentičnost.

saberite se, bijednici i priključite na mene. vući ću vas dok ne stanete na noge.
Zoroasterixx Posted - 24/12/2016 : 21:23:41
quote:
Originally posted by VALTER

Meni je najjače bilo kad je Nagorolog, mrtav ozbiljan, napisao da je Igor12 "prije nekoliko mjeseci započeo kampanju" (za tzv. doktora zagorologa). Čovjek se zabavlja, iščitava, uživa u dokolici, piše po forumu, i to je, eto, dosta da čudaci uhvate u svoje kolo i proglase svojim.
Sličan urnebesan ispad dogodio se nedavno kad se jedan, komentirajući čuvenog Timber Billa, također mrtav ozbiljan zapitao da "kakav je on zagorolog i čime je pridonio zagorologiji osim stavljanja na forum slika svoje žene".

Ma čudaci su najbolji ljudi. Uostalom, danas ionako stripaši važe za čudake.
A titula zagorologa je ionako interna zabava, osim ako ne počnu izdavati i diplome :)
VALTER Posted - 24/12/2016 : 21:14:16
Meni je najjače bilo kad je Nagorolog, mrtav ozbiljan, napisao da je Igor12 "prije nekoliko mjeseci započeo kampanju" (za tzv. doktora zagorologa). Čovjek se zabavlja, iščitava, uživa u dokolici, piše po forumu, i to je, eto, dosta da čudaci uhvate u svoje kolo i proglase svojim.
Sličan urnebesan ispad dogodio se nedavno kad se jedan, komentirajući čuvenog Timber Billa, također mrtav ozbiljan zapitao da "kakav je on zagorolog i čime je pridonio zagorologiji osim stavljanja na forum slika svoje žene".
RAKOSI4 Posted - 24/12/2016 : 21:13:01
quote:
Originally posted by stinky

ćuranirko, pa ti si zaista zaglibio čovječe.
nisi mogao gluplje odgovoriti, a ipak... učinio si to. zagor ti je zabava + sprdnja... i visiš na scomu, zagorovom forumu. nešto tu baš ne paše, paško patče primordijalni gubitniče sprdonjo, ali ne iz ćefa, nego iz nevolje zlovolje i zubobolje.

(većina nikogovića će pred komisijom izjaviti da im je sprdnja, da se oni samo žele zabaviti. "... te, najzad, time li se razmeće i upravo u tom stanju nalazi podlogu za radovanje i razmetanje, nemam riječi kojom bih imenovao tako nastrano stvorenje." bolje porazmisli o tome, umjesto što se duriš... branko;)

Stinky oprosti šta se miješam ali vidim da ne znaš neke stvari.
Forumom kruže glasine da ti je od konkurencije Curunir dobija 5000,00 eura, jednu kriglu s Zagorovim znakom i 2 boxa sličica za Zagorov album samo da te bocka i destabilizira da ne postaneš DOKTOR ZAGOROLOG.

U nevolji mnogi potražuju pomoć od Zlog čarobnjaka za ostvarivanje svojih ciljeva .
kucak Posted - 24/12/2016 : 21:01:56
Tko spominje Zagora i sprdnju...
Dogodine uz Dr. Zagorologa i odabir Dr. Helingenolog godine.... :))
stinky Posted - 24/12/2016 : 20:53:54
ćuranirko, pa ti si zaista zaglibio čovječe.
nisi mogao gluplje odgovoriti, a ipak... učinio si to. zagor ti je zabava + sprdnja... i visiš na scomu, zagorovom forumu. nešto tu baš ne paše, paško patče primordijalni gubitniče sprdonjo, ali ne iz ćefa, nego iz nevolje zlovolje i zubobolje.

(većina nikogovića će pred komisijom izjaviti da im je sprdnja, da se oni samo žele zabaviti. "... te, najzad, time li se razmeće i upravo u tom stanju nalazi podlogu za radovanje i razmetanje, nemam riječi kojom bih imenovao tako nastrano stvorenje." bolje porazmisli o tome, umjesto što se duriš... branko;)
Zoroasterixx Posted - 24/12/2016 : 20:44:59
quote:
Originally posted by RAKOSI4

quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:
Originally posted by Curunir

quote:

šteta je da si se ti sveo na takve irelevantne primjedbe. možda bi mogao dati nešto, neke osvrte na epizode koji bi značili nešto. ovo je ipak suhoparno zanovijetanje, to je kao da te pojelo slovo (zakona). a potpuno pod utjecajem slova, alfe i bete, su - analfabeti. ne čarobnjaci koji posjeduju neka tajna znanja.

steta da si se ti sveo na irelevantna klauna.
meni je zagor zabavna sprdnja. nekad bio zabava, danas sprdnja, pa odatle kombinacija.
a oni koji upijaju tvoje idiotarije jos su mi zabavniji.
ovaj tu profinz misli da je zagor vrhunac kozmosa, a nije u stanju napisati elementarno naslov teme.
i misli da su svi senilni, da sam zaboravio kakve je onomad gadosti pljuvao.
ali svi ste mi veoma zabavni u svom buncanju...
s time da si ti ipak svjestan koliko je sve to jadno, lažno i prozirno, no volis biti centar svemira.
inace ne bi bio na ovom forumu. drugdje si preplitak.
ali cak i tada, cak i kad pisete o idiotarijama, fali vam elementarna pismenost.
to vas jebe, pa ste kivni na one koji nisu takvi.
jer oruđe vam je ovdje pero a ne kompresor. jbga, poradite na tome, nisam vam ja kriv.
onda cete moci nastaviti sa svojim nebulozama ali ce bar izgledati pravilno.

Kažeš, Zagor je sprdnja? A koji je tebi omiljeni strip, ako još čitaš stripove?

Curunir ti sve laže ,ali je laž bez gramatičkih grešaka.
Stari je to Zagorovac , daleko je to njemu od sprdnje.Jedino više od Zagora mislim da voli SEKS STRIP
E sad šta je bolje, istina s gramatičkim greškama ili laž bez gramatičkih greški

P.S. Samo se nadam da mi tekst nije pun gramatičkih grešaka kad je već neistinit .

Ja sam uvijek za istinu
Čak i kad je gramatički neispravna.
No ljepše je kad je i istinito i ispravno iznešeno.
RAKOSI4 Posted - 24/12/2016 : 20:39:17
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

šteta je da si se ti sveo na takve irelevantne primjedbe. možda bi mogao dati nešto, neke osvrte na epizode koji bi značili nešto. ovo je ipak suhoparno zanovijetanje, to je kao da te pojelo slovo (zakona). a potpuno pod utjecajem slova, alfe i bete, su - analfabeti. ne čarobnjaci koji posjeduju neka tajna znanja.

meni je zagor zabavna sprdnja. nekad bio zabava, danas sprdnja, pa odatle kombinacija.
ovaj tu profinz misli da je zagor vrhunac kozmosa, a nije u stanju napisati elementarno naslov teme.
s time da si ti ipak svjestan koliko je sve to jadno, lažno i prozirno, no volis biti centar svemira.
ali cak i tada, cak i kad pisete o idiotarijama, fali vam elementarna pismenost.
jer oruđe vam je ovdje pero a ne kompresor. jbga, poradite na tome, nisam vam ja kriv.

Curunir ti sve laže ,ali je laž bez gramatičkih grešaka.
Stari je to Zagorovac , daleko je to njemu od sprdnje.Jedino više od Zagora mislim da voli SEKS STRIP
E sad šta je bolje, istina s gramatičkim greškama ili laž bez gramatičkih greški

P.S. Samo se nadam da mi tekst nije pun gramatičkih grešaka kad je već neistinit .
Dwayne_Looney Posted - 24/12/2016 : 20:32:53
Kakva crna sprdnja?! Zagor je iluzija, nedosanjan san, laganje samog sebe, novo djetinjstvo, ruka u paučini...
Zoroasterixx Posted - 24/12/2016 : 20:30:57
quote:
Originally posted by zlatko900

I meni je malo čudno čitati oko čega se odrasli ljudi prepiru. Svi stripovi,pa i Zagor-rade se za zabavu i razonodu,pa mi zvuči smiješno kad se neko prepire oko vremenskog razdoblja ili povijesnih činjenica. Sve junačine su se napile vode na izvoru mladosti i jednostavno nemogu da ostare,vrijeme na njih nema utjecaja.. I sami Darkwood je plod mašte,a za mene osobno-sve epizode treba da ostanu na teritoriju amerike, eventualno poneka epizoda bi mogla iskočiti izvan tih granica,ali nikako dugotrajne odiseje... A ako počne priča o kraju serijala-pa neka uđe u Hellingenovu vremensku mašinu,pa dođe kod nas-neće se više vratiti sigurno... Ovdje je i za njega preveliki zalogaj da bi napravio reda...

Čemu ovako suženi vidici
pa Zagor je kao junak baš pogodan za dugotrajne odiseje po različitim kontinentima.
Da je Boselli tako razmišljao nikad ne bi vidjeli neke najbolje priče.
zlatko900 Posted - 24/12/2016 : 20:25:42
I meni je malo čudno čitati oko čega se odrasli ljudi prepiru. Svi stripovi,pa i Zagor-rade se za zabavu i razonodu,pa mi zvuči smiješno kad se neko prepire oko vremenskog razdoblja ili povijesnih činjenica. Sve junačine su se napile vode na izvoru mladosti i jednostavno nemogu da ostare,vrijeme na njih nema utjecaja.. I sami Darkwood je plod mašte,a za mene osobno-sve epizode treba da ostanu na teritoriju amerike, eventualno poneka epizoda bi mogla iskočiti izvan tih granica,ali nikako dugotrajne odiseje... A ako počne priča o kraju serijala-pa neka uđe u Hellingenovu vremensku mašinu,pa dođe kod nas-neće se više vratiti sigurno... Ovdje je i za njega preveliki zalogaj da bi napravio reda...
Zoroasterixx Posted - 24/12/2016 : 20:14:03
quote:

quote:

Giuda Ballerino Posted - 24/12/2016 : 19:57:55
Kad vidim ovo sjetim se acestrokea, primjer gospodina. Steta sto ga je ovo otjeralo iako potpuno shvatljivo.
Curunir Posted - 24/12/2016 : 19:40:38
quote:

vešmašina Posted - 24/12/2016 : 19:34:44
quote:
Originally posted by Korg

Možemo samo nagađati koje zemlje će posjetit Duh sa sjekirom. Ja tipujem na Rusiju

tehnički, već je bio u rusiji u "nestali istraživač" putovanju.
Korg Posted - 24/12/2016 : 17:40:21
Možemo samo nagađati koje zemlje će posjetit Duh sa sjekirom. Ja tipujem na Rusiju
Korg Posted - 24/12/2016 : 17:35:06
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:
Originally posted by Korg

Netko napisa da je Bure spominjao 5 priča EO (barem zasad). London, Samarkand i Transilvanija, pa me zanima na koje još 2 lokacije je mislio odvesti Zagora ?

Dobro je, bar sam sad naučio gdje taj Samarkand . To nije Europa, kad tu bude bolje da produži prema Kini nego se vraća nazad.

Nebitno što nije u Europi, Samarkand ide u sklopu EO i Burattini radi priču
Dobrica Cosic Posted - 24/12/2016 : 17:14:47
Omaž Feriju što da ne, recimo broj 700...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000