T O P I C R E V I E W |
GGG |
Posted - 04/05/2018 : 13:10:11 Preko pevomajskih praznika bio sam u Toskani, od MM lokacija i u Certaldu (MM Dekameron). Posjetili smo i Luccu i tamo vidjeli famozni labirint https://en.wikipedia.org/wiki/Lucca_Cathedral. Nekako mi vuče da je nešto s takvim labirintom bilo ujednom od MM stripova. Zanima me još koje MM epizode se događaju u Toskanskim gradovima (Firence, Pisa, Lucca, Siena...). Onako iz glave to su priče sa Etruščanima, Dekameron, Vitezovi San Romana..
Kad smo več kod MM geografije, da li postoji nekakva karta ili lista lokacija MM avantura? (može i na talijanskom) |
6 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
1Euro |
Posted - 06/05/2018 : 18:11:01 quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by 1Euro
nisam nikada čitao Marti Misteriju ali rado bi pročitao neku priču ako u njoj ima bilo šta u vezi sa SAN MARINOM (ona mala državica koju je osnovao neki Hrvat iz otoka Rab....).
Ako može podatak o kojoj se to priči radi?
Nikad nisi citao MM. Okej Ali, procitao bi ako ima nesto, o San Marinu... Okej Koja je to epizoda??? Ej???
šta pričaš ti? |
Humbert Coe |
Posted - 06/05/2018 : 14:51:53 quote: Originally posted by El Morisco
quote: Originally posted by 1Euro
nisam nikada čitao Marti Misteriju ali rado bi pročitao neku priču ako u njoj ima bilo šta u vezi sa SAN MARINOM (ona mala državica koju je osnovao neki Hrvat iz otoka Rab....).
Ako je Marin - Hrvat s Raba, onda su uranili s doseljenjem jedno 3 stoljeća. Marin je s Raba, ali je Rimljanin.
Točno, Rimljanin! Ironično je da je bježao od također Rimljana jer je bio kršćanin.
A sad što je bio po nacionalnosti (Hrvat sigurno ne), tako je nebitno i samo kazuje koliko su same nacionalnosti besmislene.
Najjače mi je kad netko kaže da je čisti nešto, reći ćemo Hrvat, najbliže nam je. Čak i da znaš tko su uopće bili pravi Hrvati (a to nitko ne zna pa je još besmislenije ulaziti u takve tvrdnje), teško je da je njegova obitelj bila "neokrznuta", da ne kažem "neoskvrnuta" od strane Osmanlija, Ugara, Nijemaca, Čeha, ovih-onih. I sjajno je kad netko kaže da su njegovi Hrvati iz, npr., Like. Kako uvijek odabere baš neku generaciju od koje računa? Pa nisu bili prvi sisavci u Lici. Besmisleno.
Nego, zanimljivo je da je San Marino, osim što je jedna od najmanjih, i jedna od najstarijih država na svijetu (i najstarija u Europi), pored Irana, Egipta, Kine, Japana... Impresivno. Iako mu je nezavisnost priznata 13 odnosno 14 stoljeća nakon osnutka.
Zanimljivo je vidjeti da su drevne države osim, eto, San Marina prilično velike. |
El Morisco |
Posted - 05/05/2018 : 12:04:40 quote: Originally posted by 1Euro
Ako je Marin - Hrvat s Raba, onda su uranili s doseljenjem jedno 3 stoljeća. Marin je s Raba, ali je Rimljanin. |
ivanl |
Posted - 04/05/2018 : 23:21:06 quote: Originally posted by 1Euro
Nikad nisi citao MM. Okej Ali, procitao bi ako ima nesto, o San Marinu... Okej Koja je to epizoda??? Ej??? |
Spock |
Posted - 04/05/2018 : 15:14:35 U Firenci je stalno boravio tokom talijanskih misterija (brojevi 133 do 165), pa vjerojatno ima i koja misterija vezana za Toskanu. Imaš skoro sve epizode recenzirane, pa je lako provjeriti. Samo mi na pamet pada Almanah 1994: Povratak Titana. Priča završava u Pisi. |
1Euro |
Posted - 04/05/2018 : 13:45:44 nisam nikada čitao Marti Misteriju ali rado bi pročitao neku priču ako u njoj ima bilo šta u vezi sa SAN MARINOM (ona mala državica koju je osnovao neki Hrvat iz otoka Rab....).
Ako može podatak o kojoj se to priči radi? |
|
|