T O P I C R E V I E W |
Sneaksie Thiefsie |
Posted - 27/08/2018 : 17:54:09 Posle citanja koje epizode je Zagor postao vas omiljeni junak?
Meni posle Teror seste planete |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
DODSFERD |
Posted - 29/08/2018 : 11:17:06 Ne mislim na originalnost općenito već da ona koliko-toliko postoji unutar serijala o kojem je riječ. Tko zna koliko ideja ima pokupljeno iz raznih filmova koji uopće nisu poznati široj publici. Što se tiče Jetija napisao sam da je ideja sa tiskanjem i prodajom novina naivna, ali da je originalan način prijenosa Ramathove poruke, to su dvije potpuno različite stvari (eto primjera pogrešnog zaključka o kojem govoriš). Originalne ideje mi nisu najbitnije jer znam da one gotovo ne postoje, jedino je važno da se iste stvari ne provlače svakih nekoliko epizoda jer postaju preveliki klišej. |
Dexters |
Posted - 29/08/2018 : 10:28:59 Ne samo da Titan nije originalan, već je totalni klišej, ali nije bitno- ne želim ulaziti u jeftina prepucavanja, već argumentirati zašto je "originalnost" u Zagoru glupost samo po sebi. Npr. Dodsferd je u komentaru na strip "Jeti" istakao kako tu Chico prodaje novine, i to je pozitivan element jer je ideja originalna. To je jednostavno pogrešan pristup, koji dovodi do pogrešnih zaključaka. |
VALTER |
Posted - 29/08/2018 : 10:12:09 Hellingenov Titan je inače nešto jako originalno i dotad neviđeno u književnosti i stripu |
Dexters |
Posted - 29/08/2018 : 10:10:50 Vidim Dodsferd da ti mnogo znači riječ "originalnost". Ona se ne ocjenjuje, jer:
1. Svaka budala (uključujući i nas ovdje) može smisliti gomilu originalnih ideja za Zagora ili neki drugi strip (npr. Chico prodaje novine u Darkwoodu) 2. Istinski originalne ideje skoro da i ne postoje, sve je već viđeno na stripu/filmu/književnosti
Dakle, bitna je samo egzekucija ideje tj. njena izvedba. Tu leži razlika između lošeg i kvalitetnog scenariste. Neki od najboljih stripova/filmova/knjiga proizašli su iz potpuno neoriginalnih i banalnih ideja. I svaki umjetnik će ti reći da je 5% njegovog vremena potrošeno na ideju, a 95% na njenu izvedbu, s osobitim naglaskom na detalje. |
DODSFERD |
Posted - 29/08/2018 : 00:05:32 quote: Originally posted by supermark
Sedam gradova Cibole vrhunac zagora, ali i avanturističkog stripa općenito
Priča jest vrlo dobra, ali nema originalnosti, a onaj divovski kip je očita krađa Hellingenovog titana. |
DODSFERD |
Posted - 28/08/2018 : 23:49:33 quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by supermark
Jedno vrijeme mi je bio omiljen junak, kada sam čitao zlatno doba serijala, ono iz SD... Prolaz na sjeverozapad, Nestali istraživač, Dvoboj u LA pa Sedam gradove Cibole itd I trajalo je to dok nisam pročitao i druge epizode i shvatio da su to iznimke Eto neki dan počeo čitati par epizoda Extra serijala pa iznerviran količinom bedastoća odustao prije kraja priče Nije to više za mene
Nisu više za tebe ni one priče iz SD perioda, jedino što sam sebe zavaravaš da je to nešto najbolje na serijalu.
Pa šta je najbolje u serijalu. Daj preporuči pa da pročitam. Onda ću konačno znati imamo li nade Zagor i ja...
Evo ovako iz glave nekih priča koje su meni vrhunac serijala, ako tu ne možeš pronaći barem trećinu po svojem ukusu onda bolje da odustaneš: Darkwoodska karavana Zagor protiv Long Donga Utvrda mrtvih Zasjeda za Mohawke Tajanstveno odredište Kamena dolina Indijanska zakletva Kraljevstvo Crnih Gavrana Smrt pred zoru Strijela izdajnika Suočavanje Ratnička čast Čovjek sa divlje rijeke Zaboravljene planine Sjekira protiv noža Stvorenje koje ne može umrijeti Strašna osveta Paklena šuma Krik u noći Zmijska magija Proračunata nepravda Buđenje crnih vračeva Dan kada je gorjelo nebo Braća po oružju Sjene u pećini Jastrebov povratak Vječno prokletstvo Između stvarnosti i sna |
supermark |
Posted - 28/08/2018 : 23:16:20 Sedam gradova Cibole vrhunac zagora, ali i avanturističkog stripa općenito |
Obi-wan |
Posted - 28/08/2018 : 22:57:05 quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by supermark
Jedno vrijeme mi je bio omiljen junak, kada sam čitao zlatno doba serijala, ono iz SD... Prolaz na sjeverozapad, Nestali istraživač, Dvoboj u LA pa Sedam gradove Cibole itd I trajalo je to dok nisam pročitao i druge epizode i shvatio da su to iznimke Eto neki dan počeo čitati par epizoda Extra serijala pa iznerviran količinom bedastoća odustao prije kraja priče Nije to više za mene
Nisu više za tebe ni one priče iz SD perioda, jedino što sam sebe zavaravaš da je to nešto najbolje na serijalu.
Pa šta je najbolje u serijalu. Daj preporuči pa da pročitam. Onda ću konačno znati imamo li nade Zagor i ja... |
dzoni |
Posted - 28/08/2018 : 11:55:22 1987 godina, zs 844 pleme sauka je moj prvi zagor....ali mislim da sam zagorovac bio i pre procitanog prvog broja..lebdelo je to u vazduhu...gledao sam drugove sa stripovima slusao o zagoru i tako da sam i ja pozeleo biti deo svega toga i tako je pocelo...svidelo mi se odmah sve...(tada sam imao 8 ipo godina)...bese maj ili jun 1987 |
supermark |
Posted - 28/08/2018 : 09:33:40 Možda nisu ni te za mene, ali su mi definitivno najbolje u serijalu |
DODSFERD |
Posted - 28/08/2018 : 09:19:36 quote: Originally posted by supermark
Nisu više za tebe ni one priče iz SD perioda, jedino što sam sebe zavaravaš da je to nešto najbolje na serijalu. |
D.J. |
Posted - 28/08/2018 : 08:37:15 quote: Originally posted by Dwayne_Looney
Ovdje bi valjda tema trebala biti kad smo zavoljeli Zagora a ne kojeg smo prvog pročitali
Za neke od nas je to jedna te ista stvar. Znao sam da sam zagorovac kad sam procitao svog prvog Zagora. To je bilo to. |
supermark |
Posted - 28/08/2018 : 08:02:04 Jedno vrijeme mi je bio omiljen junak, kada sam čitao zlatno doba serijala, ono iz SD... Prolaz na sjeverozapad, Nestali istraživač, Dvoboj u LA pa Sedam gradove Cibole itd I trajalo je to dok nisam pročitao i druge epizode i shvatio da su to iznimke Eto neki dan počeo čitati par epizoda Extra serijala pa iznerviran količinom bedastoća odustao prije kraja priče Nije to više za mene |
mesar |
Posted - 28/08/2018 : 06:51:27 Sedma runda,a menjao za Ruka pomirenja...uh da imam još sve ove stare stripove,koji su mi prošli kroz ruke... |
velka031 |
Posted - 28/08/2018 : 06:46:27 quote: Originally posted by Combatrock
Zmija... te neke godine
Za početak nije moglo bolje |
mogorovic |
Posted - 28/08/2018 : 00:12:04 Car orlova, dečki moji... 1974. godina. Tada je to počelo, ponajprije zbog, meni kao osnovnoškolcu, nezamislivo zanimljive naslovnice. Tip u crvenoj majici kleči okovan za stijenu, a prijeti mu pištoljem netko sa orlovom maskom na glavi. Koja mi, iskreno, danas više sliči na glavu pijetla, ali to je to... |
Dwayne_Looney |
Posted - 27/08/2018 : 23:19:23 Ovdje bi valjda tema trebala biti kad smo zavoljeli Zagora a ne kojeg smo prvog pročitali |
solar |
Posted - 27/08/2018 : 23:05:47 Evo vam pa čitajte:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=28290 |
zlatko900 |
Posted - 27/08/2018 : 23:04:45 quote: Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Posle citanja koje epizode je Zagor postao vas omiljeni junak?
Meni posle Teror seste planete
Omiljeni ili najomiljeniji??? Najomiljeniji mi nije bio nikad, a omiljeni su mi svi Bonnellijevi junaci, svaki na svoj način... |
njofra32 |
Posted - 27/08/2018 : 22:21:04 Redovni Zagor broj 17. Epizoda se zove Razbojnici. Onda iza toga idu ako se dobro sječam, konkvistadori, tajna anasaza, 7 gradova cibole. Odlične epizode Ne bih se nazvao zagorovcem ali Zagor mi je vrhunski strip. |
sumohrvat |
Posted - 27/08/2018 : 22:19:28 Ma nema šanse da se mogu sjetiti koji Zagor mi je bio prvi pročitani. Tada smo živjeli u jednom malom mjestu blizu Kraljevice u koju smo išli na kupanje pa na jednom kiosku za kojeg ne znam jel i danas postoji sam kupovao te prve stripove oko broja 650 zlatne serije. E sad, koji je baš prvi prvi ne mogu se sjetit. Neki su posuđeni od starijih klinaca iz mjesta. Sjećam se ninje na naslovnici. Moguće da mi je to prvi posuđeni Zagor. Sjećam se i da sam naručio onaj veliki Zagor sa Blekom na naslovnici. Malo po malo su dolazile na red te epizode oko broja 600. Tako da su te epizode od Vuka Samotnjaka, Čovjeka munje, Tkača bile okidač za ljubav prema Zagoru. Dolaskom u Rijeku se počelo nabavljati i one starije brojeve pomalo. Zanimljivo je kako sam tek više nego dovoljno godina kasnije uspio kompletirat neke priče poput Kandraksove mumije ili Došljaka sa Aljaske, ali to je već neka druga tema... |
Combatrock |
Posted - 27/08/2018 : 22:05:58 Zmija... te neke godine |
Dwayne_Looney |
Posted - 27/08/2018 : 22:02:30 Prvo pojavljivanje Mortimera |
wolf |
Posted - 27/08/2018 : 21:54:56 Nisam siguran, ali jedna od dvije svakako jest - ZS Bomba prof. Verybada ili LMS Čelična neman. |
Obi-wan |
Posted - 27/08/2018 : 21:36:19 quote: Originally posted by velka031
Bila je to ZS 796 Ukleta zemlja, naslovnica apsolutno magična, priča...
Čarobni svijet pun opasnih i egzotičnih stvorova - zakon priča za dječačku maštu. |