T O P I C R E V I E W |
Razorblade |
Posted - 29/12/2018 : 22:32:51 Evo jedno pitanje za sve poznavatelje Dylan Doga. Jesu li DD gigant i maxi samo kopije starih priča iz formata od 96 stranica pretvoren u format gigant i maxi il su to nove neobjavljene priče koje su esencijalni dio zbirke. |
13 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
ivanl |
Posted - 30/12/2018 : 14:08:46 quote: Originally posted by zlatan bihac
moguce da je autora topica najvise zbunio broj 1 od slobodne dalmacije, ples smrti, koji jeste prica iz giganta a i naslovnica je posudjena iz giganta...pa je na osnovu toga i postavio ovo pitanje...
Ta mi je 'prva' epizoda od Slobodne Dalmacije uvjek bila 'tupilo od nekuženja', zašto su je stavili kao no.1. Ali sad mi je zanimljiva kao raritet, iako se radi ili o neznanju, ili pak o nečijoj zajebanciji... |
zlatan bihac |
Posted - 30/12/2018 : 12:14:51 moguce da je autora topica najvise zbunio broj 1 od slobodne dalmacije, ples smrti, koji jeste prica iz giganta a i naslovnica je posudjena iz giganta...pa je na osnovu toga i postavio ovo pitanje... |
mladjo |
Posted - 30/12/2018 : 11:33:23 Moram i ja u lagani offtopic:I meni su M & G poslije Stana simbol DD crteža. Ali da, malo su lošiji sada u MAXIJIMA nego što su bili prije (tipa Dama u crnom, Tunel strave...) |
ivanl |
Posted - 30/12/2018 : 10:30:05 Ovo se bas slazem s tobom. Njihov Dylan je uz Stanovog za mene onaj pravi. Mislim na prepoznatljivu fizionomiju koju mu je dao majstor Stano. Probaj Maxije nije ti to toliko lose koliko ljudi kazu. A ako volis M & G, samo naprijed. Njih je tamo 90%, zato su i napustili redovni serijal. |
Jocko |
Posted - 30/12/2018 : 10:08:01 Slažem se za M&G, enterijer i eksterijer su im odlični. Likove nažalost često znaju da zaseru; doduše njihov Dilan je uz Stanovog možda i najprepoznatljiviji. U ovom periodu koji sad čitam ih ima sve manje, kad mi budu nedostajali baciću se na neke maxi priče
Kažu ljudi da su se i u maxijima iskvarili... |
ivanl |
Posted - 30/12/2018 : 09:55:06 [quote]Originally posted by Jocko
Među Gigantima ima odličnih priča, preporuke za: Totentanz (Ples smrti), Stanar s trećeg sprata, Marionete... ima tu brdo dobrih kraćih priča, od onih koje sam čitao: Bila je mrtva, Komšija (Susjed)...
Maksije nisam čitao (za sada), njih svi pljuju.
Ne bas svi. Tamo su jako puno zastupljeni Montanari & Grassini na koje ljudi reagiraju izrazito lose ili izrazito dobro. Sredine nema kod njih. Meni su jako dobri sa svojim istancanim smislom za crtanje interijera i eksterijera,(detalja sobe,stana prostorija uopce), te odlicnom igrom svijetla i tame,(sume,polja,sela,kuce...). Pa tako i masu njihovih radova nose price iz Maxija koje, zbilja ponekad imaju banalni scenarij.
|
morski |
Posted - 30/12/2018 : 09:44:41 quote: Originally posted by Razorblade
Evo jedno pitanje za sve poznavatelje Dylan Doga. Jesu li DD gigant i maxi samo kopije starih priča iz formata od 96 stranica pretvoren u format gigant i maxi il su to nove neobjavljene priče koje su esencijalni dio zbirke.
sve su nove i premijerno objavljene u tim edicijama. njihov reprint mozes naci u super book ediciji. |
Jocko |
Posted - 30/12/2018 : 09:40:02 Giganti, Maksiji, Almanasi, Specijali, Kolor fest... sve su to edicije sa novim pričama.
Edicija Superbook obuhvata sve te priče iz pomenutih edicija, i još neke nove, kraće, objavljene kojekuda po časopisima, Mondadori kratke priče itd. |
Jocko |
Posted - 30/12/2018 : 09:35:49 Među Gigantima ima odličnih priča, preporuke za: Totentanz (Ples smrti), Stanar s trećeg sprata, Marionete... ima tu brdo dobrih kraćih priča, od onih koje sam čitao: Bila je mrtva, Komšija (Susjed)...
Maksije nisam čitao (za sada), njih svi pljuju.
|
dzoni |
Posted - 30/12/2018 : 07:43:56 nove price..u pocetku dobre a u kasnijim brojevima losije.. |
ivanl |
Posted - 29/12/2018 : 23:20:32 Nove. Kako-koja... |
zeljko |
Posted - 29/12/2018 : 23:09:24 Nove i lose |
Tonka24 |
Posted - 29/12/2018 : 22:43:00 Dobrodošao. Tema nije za ovaj podforum već za ovaj: http://forum.stripovi.com/forum.asp?FORUM_ID=17
95% sam siguran da su to nove priče. |