forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mali rendžer 31. - Tragičan kraj

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailYoutubeInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List

Smilies
Angry [:(!] Approve [^] Big Smile [:D] Black Eye [B)]
Blush [:I] Clown [:o)] Cool [8D] Dead [xx(]
Disapprove [V] Eight Ball [8] Evil [}:)] Facepalm [facepalm]
Hail [hail] Kisses [:X] LOL [lol] Mister No [mrno]
Pirat [pirat] Question [?] Sad [:(] Shock [:O]
Shy [8)] Sleepy [|)] Smile [:)] Tongue [:P]
Wink [;)] Zagor! [zagor]    

-  HTML is OFF | Forum Code is ON
Check here to include your profile signature.

T O P I C    R E V I E W
LudensovPotrcko Posted - 29/03/2019 : 18:08:27
Iskopali ga, pa objesili!? Netko tipa stvarno nije volio...

Od 02.04. u SnK i shop.strip-agent.hr
Od 03.04. na kioscima.
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
teller Posted - 06/04/2019 : 15:25:12
quote:
Originally posted by pcoro

Čudim se ovim kritikama na račun Rotunda. Meni su njegove naslovnice za Malog rendžera većinom dobre, a neke i odlične, kao ova ovdje. I iduća mi je odlična. Nekad malo zafuša ali opet je puno bolji od Mastatontovog ruganja na Kapetanu Mikiju. Donatelijeve naslovnice su lijepe ali mi ne pašu za Malog rendzera. To je šaljiv, neozbiljan strip i više mu paše ovo kričavo šarenilo. Dapače, volio bi vidjeti jedan Kit Teller maxi sa crtežom Rotunda! To bi bila poslastica

potpis..
pcoro Posted - 06/04/2019 : 15:14:24
Čudim se ovim kritikama na račun Rotunda. Meni su njegove naslovnice za Malog rendžera većinom dobre, a neke i odlične, kao ova ovdje. I iduća mi je odlična. Nekad malo zafuša ali opet je puno bolji od Mastatontovog ruganja na Kapetanu Mikiju. Donatelijeve naslovnice su lijepe ali mi ne pašu za Malog rendzera. To je šaljiv, neozbiljan strip i više mu paše ovo kričavo šarenilo. Dapače, volio bi vidjeti jedan Kit Teller maxi sa crtežom Rotunda! To bi bila poslastica
ReemCP Posted - 03/04/2019 : 16:37:42
Kupljen jutros na kiosku iNovine
Grabb Posted - 03/04/2019 : 13:47:17
A mali rendžer još nateže kokot da ga dokusuri za svaki slučaj. Nikad se ne zna.
shalilo6 Posted - 03/04/2019 : 12:41:18
Yup
roby05 Posted - 03/04/2019 : 12:24:52
Je li stiga u trafike?
ReemCP Posted - 31/03/2019 : 22:34:40
Aha, bilo bi fora da su odvojene, kao svaka za svoju pricu/svesku :)
Gru Posted - 31/03/2019 : 22:23:16
quote:
Originally posted by ReemCP

Donatellijeve naslovnice su zaista vrhunske, ali ajde, barem ih imamo unutar ovih izdanja kao cb, bar nešto. VG izdanje je po tome još bolje, ali šteta što ne ide na kioske.

Da, ali su zbijene dvije naslovnice na jednu stranu, da je barem svaka na svojoj strani pa bi onda moglo nekako proći...
ReemCP Posted - 31/03/2019 : 20:52:01
Donatellijeve naslovnice su zaista vrhunske, ali ajde, barem ih imamo unutar ovih izdanja kao cb, bar nešto. VG izdanje je po tome još bolje, ali šteta što ne ide na kioske.
stinky Posted - 31/03/2019 : 16:05:53
ma stoji to, najbitnije da dobiješ strip. nisam toliko u ovim pričama, pa mi je bilo čudno da ne stavljaju one izvrsne naslovnice, nemam pojma, pa i ispregovaraš malo, založiš se, što da ne. no, to je više na ljubiteljima kita tellera da se bore. meni je samo upao u oko taj nesrazmjer izvrsnih naslovnica i loših.
ReemCP Posted - 31/03/2019 : 15:51:03
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by kasper

donateli je odlican, a ove ludensove zlo

dobro..je zlo ali je 100 puta bolje od onog zlotvora Mastertuona...
Oskrvnavio je Bleka i Mikija, taman je trebalo da i Malog Rendžera...

Dobro zboris Telleru, moglo je to jos samo gore bit.
Mozemo bit sretni da ikakvog M.Rendzera dobivamo.
Odmah bih potpisao bilo kakve naslovnice da nam "Pilota" izbace na kioske pa da dobijemo ono sto je izmedju korica, ono sto nas najvise zanima..
murdo Posted - 30/03/2019 : 18:41:12
Meni na ovoj naslovnici Kit više liči na Zagora nego u ovih novijih Zagorovih crtača.
DODSFERD Posted - 30/03/2019 : 17:45:43
quote:
Originally posted by teller

quote:

Oskrvnavio je Bleka i Mikija, taman je trebalo da i Malog Rendžera...dobro da su ga makli na Texa..
zanimljivo je da nije loš crtać..valjda je radio naslovnice za ifedizioni preko one stvari...
Rotundo nije loš, pogledajte njegov blog...cure crta fantastično...
A slažem se da su mogli ostavit Donatellijeve kolaž retro naslovnice...
Dobro je, moglo je i gore..
Ima Masimo Rotundo još prekrasnih naslovnica na Malom Rendžeru...strpite se malo...iako i ne vidim zašto bi ova bila tako loša?
Teller je dobar, dobar je kolor...a da onaj mrtvac tamo visi Rotundo nije kriv ni dužan.

Kako nije kriv, mogao je nacrtati da leži u lijesu ili pliva rijekom k'o drvo pa bi ljepše izgledalo.
teller Posted - 30/03/2019 : 17:23:19
quote:

Oskrvnavio je Bleka i Mikija, taman je trebalo da i Malog Rendžera...dobro da su ga makli na Texa..
zanimljivo je da nije loš crtać..valjda je radio naslovnice za ifedizioni preko one stvari...
Rotundo nije loš, pogledajte njegov blog...cure crta fantastično...
A slažem se da su mogli ostavit Donatellijeve kolaž retro naslovnice...
Dobro je, moglo je i gore..
Ima Masimo Rotundo još prekrasnih naslovnica na Malom Rendžeru...strpite se malo...iako i ne vidim zašto bi ova bila tako loša?
Teller je dobar, dobar je kolor...a da onaj mrtvac tamo visi Rotundo nije kriv ni dužan.
Znam da bi radije Plavšiča, Keraca i Leboviča..ali njih več imamo.
Ja mislim da joj fali samo nostalgija, to je vaš problem.,
kasper Posted - 30/03/2019 : 17:10:42
ReemCP Posted - 30/03/2019 : 08:42:34
quote:
Originally posted by Curunir

ovu će uistinu voljeti samo teller...

I Reem

Zaredalo se opet najava, odlično za M.Rendžera
mogorovic Posted - 29/03/2019 : 23:51:59
Ovu originalnu Donatellijevu naslovnicu za Van Goghovo "Blago" su u Dnevniku, koliko se sjećam, stavili na epizodu "Ledeni jedrenjak", naravno, loše precrtanu...
DODSFERD Posted - 29/03/2019 : 21:09:02
Zaredale ove naslovnice sa scenama vješanja, nedavno je bila jedna takva.
Spock Posted - 29/03/2019 : 19:47:59
quote:
Originally posted by stinky

to su možda i najbolje naslovnice u bonelliju. nije da sam nešto puno to istraživao, gledao, ali povremeno vidim te kitove naslovnice i to je vrh.
s druge strane, ove ludensove su dno.

Tu si potpuno u pravu!
stinky Posted - 29/03/2019 : 19:44:00
to su možda i najbolje naslovnice u bonelliju. nije da sam nešto puno to istraživao, gledao, ali povremeno vidim te kitove naslovnice i to je vrh.
s druge strane, ove ludensove su dno.
Spock Posted - 29/03/2019 : 19:40:34
quote:

ali meni nije jasna jedna stvar: sve ove naslovnice koje ti stavljaš u komentaru su sto puta bolje od te koju stavlja ludens. zašto ne stavljaju ove majstorske van goghove naslovnice ili čak te sa lms?

Jer su u talijanskom reprintu ove Rotundove. Razlika između talijanskog i našeg izdanja je u nepotrebnom naslovu kojeg Ludens često stavi ispod krive naslovnice, dok ga u talijanskom izdanju uopće nema, jer unutar korica, najčešće, ima više epizoda.

Ja kupujem Van Gogh s originalnim Donatellijevim majstorijama, pa me to toliko ne brine.
Dexters Posted - 29/03/2019 : 19:38:49
quote:

ali meni nije jasna jedna stvar: sve ove naslovnice koje ti stavljaš u komentaru su sto puta bolje od te koju stavlja ludens. zašto ne stavljaju ove majstorske van goghove naslovnice ili čak te sa lms?

Vjerojatno zato što je kupljena licenca od if edizioni, stoga moraju ići ove naslovnice/format itd. Šteta, Donatelijeve su stvarno prekrasne.
stinky Posted - 29/03/2019 : 19:34:22
Spock Posted - 29/03/2019 : 19:11:23
Naslovnica bi se trebala odnositi na ovu epizodu!

KT VG 61/62: Drvo obješenih
(SR 62/63, LMS 174/175)

Broj stranica: 167

Scenarij: Andrea Lavezzolo
Crtež: Birago Balzano
Naslovnice: Franco Donatelli

Zanimljivosti:

- Nakon dvije prethodne epizode, koje su originalno izdane samo u regularnoj seriji, ova je najprije izdana u striscia formatu.
- Prva službena Balzanova epizoda, iako smatram da je većinu posla odradio i u epizodi "SR 54/55: Sarkofag u spilji", iako to nigdje nije navedeno.
- Samim tim, ovo je prva epizoda u serijalu u kojoj crtač nije Gamba. Istina, u nekoliko epizoda mu je pomagao rođak Pietro, ali bilo bi bolje da nije. Birago Balzano je dobio čast da bude taj prvi samostalni crtač koji je prekinuo Gambin monopol.
- Frankie je postao desetnik! Prije toga je u epizodi "SR 35-37: Zloslutni glas" dobio čin kaplara.
- Van Gogh je u izdanju napisao Gambu kao crtača, a ne Balzana. Uz zamjerku što nigdje ne piše originalni broj epizoda i puno pogrešaka u unosu teksta, ovo je najozbiljniji propust.

Kratki sadržaj:

Nakon zanimljivih dogodovština u utvrdi i slavlja povodom promocije Frankija u desetnika, Kit i Frankie dobiju dopust. Putem naiđu na obješena čovjeka i ljude iz obližnjeg sela koji ga skidaju s drveta. Oni im kažu da je to već treći slučaj u selu. Naši junaci odluče da ne idu iz sela dok ne otkriju šta se tamo dešava. Tamo ih svi izbjegavaju i nitko ne želi pričati o tome, a jedino su načuli da svi u selu misle da je riječ o prokletstvu Astairsovih. Nema šta, dopust iz snova!

Komentar:

Zaplet istrage u selu je pomalo jeziv, ali razvojem radnje pretvara se u jednu pravu detektivsku priču s dosta informacija koji čitatelja navode na krivi trag. Definitivno novitet u serijalu! Lavezzolo pomalo remeti ritam svojim standardnim retrospektivnim prepričavanjima. Ovdje to nije dobro došlo i mogao je to nekako manje nametljivo ubaciti.
Crtež je poprilično statičan, ali, za razliku od Gambe, likovi su raznovrsni i lako ih je razlikovati. Dosta dobro imitira originalni izgled standardnih likova. Definitivno ugodna promjena u svakom pogledu!
Donatellijeve naslovnice nemaju ama baš nikakvih dodirnih točaka s radnjom, pa ostaje samo umjetnička vrijednost.
Zaključak bi bio da je ovo jedna pitka epizoda s zanimljivim novitetima i novim crtačem u ovom serijalu.

(priča: 7, scenarij: 6, crtež: 7, naslovnice: 5) - 65%
Curunir Posted - 29/03/2019 : 19:07:18
prava uvreda Donatellijevim ljepotama.
grozno.
ovu će uistinu voljeti samo teller...

forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000